Kulttuurituottaja (AMK)
Tutkinto-ohjelman nimi
Kulttuurituottaja (AMK)
Koulutusala
Taiteet ja kulttuurialat
Koulutusalan luokitus perustuu opetus- ja kulttuuriministeriön käyttämään kansainväliseen ISCED-koulutusalaluokitukseen.
Suuntautumisvaihtoehdot
Tutkinto-ohjelmassa ei ole suuntautumisvaihtoehtoja
Tutkinto, tutkintonimike ja sen tuottama kelpoisuus
Kulttuurialan ammattikorkeakoulututkinto, kulttuurituottaja (AMK)
Tutkinnon taso
Koulutusohjelma johtaa ammattikorkeakoulututkintoon, joka on ensimmäisen syklin bachelor-tason tutkinto eurooppalaisella korkeakoulualueella (EHEA = European Higher Education Area). Eurooppalaisen viitekehyksen (EQF = European Qualifications Framework) ja kansallisen viitekehyksen (NQF = National Qualifications Framework) kahdeksanportaisessa luokituksessa tutkinto edustaa tasoa 6.
Tutkinnon tasokuvaus on luettavissa säädöksessä sivulla
http://www.finlex.fi/fi/laki/alkup/2017/20170120
Valintaperusteet ja erityiset pääsyvaatimukset
Hakukelpoisuudesta ammattikorkeakouluihin on säädetty ammattikorkeakoululaissa 932/2014.
Valintaperusteet löytyvät tutkinto-ohjelman tiedoista osoitteista www.opintopolku.fi ja www.seamk.fi/haku
Tutkintovaatimukset ja -säännökset
Löytyvät Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä.
Tutkintosääntö ja arviointiasteikot
Löytyvät ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä.
Linkki
Opintojen rakenne
Tutkinto-ohjelman opinnot koostuvat ammattikorkeakoululain mukaisesti perusopinnoista, ammattiopinnoista, ammattitaitoa edistävästä harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista sekä opinnäytetyöstä. Opintojen laajuus on 60 opintopistettä vuodessa.
Opinnot koostuvat seuraavista kokonaisuuksista:
- perusopinnot
- tutkinto-ohjelman perusopinnot
- tuottajan ammattiopinnot
- vaihtoehtoiset työpajat
- vapaasti valittavat opinnot
- harjoittelu
- opinnäytetyö
Perusopinnot ovat SeAMKin kaikille tutkinto-ohjelmille yhteisiä opintoja. Opintosuunnitelmaa toteutetaan tuotantojen kautta. Ammattiopinnot lomittuvat tuotantojen joukkoon; osa teoriaopinnoista voidaan toteuttaa myös omina kokonaisuuksina.
Työpajoissa opiskelija voi syventää tai laajentaa osaamistaan. Tutkintoon sisältyy 25 opintopistettä työpajaopintoja. Työpajaopintotarjonnasta päätetään lukuvuosittain. Työpajaopinto toteutuu mikäli osallistujia on riittävä määrä. Kaikkia työpajaopintoja ei välttämättä toteuteta opiskelujen aikana.
Koulutukseen sisältyy työelämässä tapahtuvaa ohjattua harjoittelua (60 opintopistettä). Opinnot sisältävät lisäksi vapaasti valittavia opintoja (10 op) ja opinnäytetyön (15 op). Kulttuurituotannon koulutusohjelmalla on hyvät kansainväliset verkostot. Tämä tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet opiskeluun tai työharjoitteluun ulkomailla.
Opetussuunnitelmassa on viisi opintoja läpäisevää juonnetta, jotka kulkevat läpi opintojen. Ne perustuvat SeAMKin selvityksiin, tutkimuksiin ja strategiaan sekä ammattikorkeakoulutuksen kansallisiin ja kansainvälisiin suosituksiin ja säädöksiin.
- Tiedonhankinta-juonne vahvistaa opiskelijan ammatillista ja alakohtaista tiedonhankintaosaamista läpi opintojen.
- Kansainvälisyys-juonne varmistaa opiskelijan kansainvälisen osaamisen kehittyminen opiskelun aikana.
- Yrittäjyys-juonteen mukaisilla opinnoilla autetaan opiskelijaa ymmärtämään yrittäjyyden ja yritystoiminnan keskeinen ja kasvava osuus yhteiskunnassa.
- Kestävä kehitys juonteena auttaa opiskelijaa tiedostamaan yhteiskuntavastuun ja ymmärtämään kestävän kehityksen moninaisuuden työelämätaitona.
- Uraohjaus juonteena auttaa opiskelijaa tunnistamaan omaa osaamistaan sekä omia vahvuuksiaan. Siihen kuuluvia alueita ovat myös työelämätuntemus, työnhakutaidot sekö elinikäinen oppiminen.
Opiskelijoilla on mahdollisuus sisällyttää opintoihinsa monialaisia työelämälähtöisiä projektiopintoja (FramiPro). Opiskelijoilla on mahdollisuus osallistua FramiPro- opintoihin ensimmäisen opiskeluvuoden jälkeen lukukaudeksi (30 op).
Osaamistavoitteet
Kulttuurituottajan ydinosaamista ovat tuotantojen suunnittelu ja toteutus, tuotteistaminen, brändäys ja viestintä. Tuottaja osaa ennakoida ja arvioida tuotantojen aikaansaamia hyötyjä, olivatpa ne kulttuurisia, taloudellisia tai sosiaalisia. Ohjelmasta valmistunut osaa suunnitella sisältöjä ja tuotantoja eri kohderyhmille kannattavasti. Tuotannot voivat olla kulttuurisia palvelutuotteita, tapahtumia, mediatuotteita tai kampanjoita alasta riippumatta.
Tutkinto-ohjelman koulutuksen sisältö
Opiskelun punaisena lankana on heti ensimmäisestä lukuvuodesta lähtien työelämän kanssa yhteistyössä toteutettavat projektit ja toimeksiannot. Projektit mahdollistavat monialaisen yhteistyön sekä verkostoitumisen. Ammatillisilla opinnoilla sekä harjoittelun suuntaamisella ja uraohjauksella varmistetaan ammatillisen osaamisen syvyys.
Koulutuksessa opiskelija voi hyödyntää erilaisia ryhmänohjauksen ja ideoinnin menetelmiä. Opintoihin kuuluu tuotantotekniikan perusteita sekä tuotannon johtamista. Kulttuurituottajaopintojen keskeisenä osana ovat myös hinnoittelu-, rahoitus-, ja budjettiosaaminen ja tehokas tuotannon suunnittelu. Opiskelija oppii ennakoimaan ja arvioimaan tuotantojen aikaansaamia hyötyjä, olivatpa ne kulttuurisia, taloudellisia tai sosiaalisia.
Opiskelija oppii hyödyntämään digitaalista mediaa viestinnän ja markkinoinnin välineenä. Vuorovaikutustaidot ja verkosto-osaaminen ovat kulttuurituottajan ydinosaamista. Kulttuurien välisen viestinnän hallinta eri kielillä on osa kulttuurituottajan opintoja.
Kompetenssit
Kompetenssit ovat laajoja osaamiskokonaisuuksia eli yksilön tietojen, taitojen ja asenteiden yhdistelmiä. Ne kuvaavat pätevyyttä, suorituspotentiaalia ja kykyä suoriutua ammattiin kuuluvista työtehtävistä.
Yhteiset/yleiset kompetenssit ovat eri tutkinto-ohjelmille yhteisiä osaamisalueita, mutta niiden erityispiirteet ja tärkeys voivat vaihdella eri ammateissa ja työtehtävissä. Yleiset kompetenssit luovat perustan työelämässä toimimiselle, yhteistyölle ja asiantuntijuuden kehittymiselle. Yleiset kompetenssit esitetään Arenen (Ammattikorkeakoulujen rehtorineuvosto) suosituksen mukaisesti seuraavasti: oppimisen taidot, eettinen osaaminen, työyhteisöosaaminen, innovaatio-osaaminen ja kansainvälistymisosaaminen. Edellisten lisäksi Seinäjoen ammattikorkeakoulun tutkinto-opetuksessa painotetaan kaikille yhteisinä kompetensseina yrittäjyysosaamista ja laadunhallintaosaamista.
Tutkinto-ohjelmakohtaiset kompetenssit muodostavat opiskelijan ammatillisen asiantuntijuuden kehittymisen perustan. Kulttuurituottajan alakohtaisia kompetensseja ovat toimintaympäristöjen tuntemus, tuottamisprosessien hallinta, liiketaloudellinen osaaminen sekä kehittämis- ja vuorovaikutusosaaminen. Alakohtaisten kompetenssien hallinnalla kulttuurituottaja syventää omaa ammatillista identiteettiään.
Pedagoginen toimintamalli ja oppimisympäristö
Kulttuurituotannon opetus perustuu projektioppimiseen ja yhteisölliseen oppimiseen, jossa opetus integroidaan ensimmäisestä opiskeluvuodesta lähtien työelämälähtöiseksi. Yksittäisiä opintojaksoja integroidaan osaksi isompia projekteja/tuotantoja ja opiskelijat toimivat erikokoisissa ryhmissä. Yhteisöllisen oppimisen avulla opiskelijoiden tiimityö- ja vuorovaikutustaidot kehittyvät.
Kulttuurituotannon tutkinto-ohjelma perustuu sosiokonstruktivistiselle oppimisnäkemykselle. Sen mukaan opiskelija rakentaa aktiivisesti omia tietovarantojaan, arvioi oppimistarpeitaan ja suuntaa toimintaansa niiden saavuttamiseksi. Opettaja toimii opiskelijan mentorina ja ohjaajana, joka auttaa ja tukee oppimisprosessia. Opiskelija voi oppimistehtävien, projektien ja työharjoittelun kautta myös syventää niitä kulttuurin osa-alueita, joista hän on erityisen kiinnostunut. Opiskelijan oman urapolun suunnittelu kulkee mukana koko opintojen ajan. Verkostoituminen on erityisen tärkeää, niinpä koko opintojen ajan pyritään aitoon yhteistyöhön työelämän kanssa. Opiskelu sisältää pienryhmätyöskentelyä, asiantuntijaluentoja, yritysvierailuja, oppimistehtäviä, projektitöitä ja käytännön harjoittelua aidoissa työelämäympäristöissä. Opiskelija voi suorittaa osan opinnoista etä- tai verkko-opintoina lähiopetuksen lisäksi.
Ahot-menettelyt
AHOT-menettely tarkoittaa opiskelijan aikaisemmin hankkiman osaamisen tunnistamista ja tunnustamista. Opiskelijalla on mahdollisuus hakea osaamisensa tunnustamista, mikäli osaaminen vastaa tutkinto-ohjelman osaamistavoitteita. Osaamisen tunnistamisprosessi nivoutuu läheisesti opiskelijan henkilökohtaisen opiskelusuunnitelman (hops) laatimiseen ja sitä päivitetään henkilökohtaisten ohjauskeskustelujen yhteydessä.
Osaamisen tunnistamisen ja tunnustamisen käytännöt on esitetty SeAMKin osaamisen tunnustamisen ohjeessa. Siinä selvitetään, miten osaamisen tunnustamista haetaan, miten asiaa käsitellään ja miten siitä tiedotetaan. Ohjeessa on nimetty tutkinto-ohjelman osaamisen tunnustamisen yhteyshenkilöt, jotka antavat ohjausta prosessiin liittyvissä asioissa.
Aiemmin hankitun osaamisen arvioinnissa käytetään muun muassa
- vastaavan sisältöisen ja muun koulutuksen todistuksia
- työtodistuksia ja työnantajalta saatuja lisäselvityksiä
- opiskelijan haastatteluja
- kirjallisia ja suullisia tenttejä tai raportteja
- toiminnallisia tai kirjallisia tehtäviä tai näyttöjä
- esitelmiä, portfolioita.
AHOT-menettelyn ulkopuolelle jäävät opinnäytetyö ja kypsyyskoe.
Muualla suoritettuja opintoja voidaan sisällyttää vaihtoehtoisiin ja vapaasti valittaviin opintoihin. Työharjoittelun korvaavasta työkokemuksesta raportoidaan koulutusohjelman käytännön mukaisesti. Aiemmin hankittu osaaminen voi olla enintään 10 v. vanhaa. Hakemuksia käsittelevä opettaja voi tarvittaessa pyytää lisäselvityksiä tai - näyttöjä.
Työssäoppiminen ja harjoittelu
Tutkinto-ohjelmaan sisältyy kaksi harjoittelujaksoa: ensimmäinen on laajuudeltaan 25 ja toinen 35 opintopistettä. Ensimmäiseen harjoitteluun opiskelija menee jo toisen vuoden syksyllä ja pääsee heti soveltamaan koulutuksessa opittua tietoa ja taitoa. Toisessa harjoittelussa opiskelija syventyy työelämän haasteisiin kehittämistehtävällä, joka suunnitellaan yhdessä harjoittelupaikan ohjaajan kanssa. Harjoittelu muodostaa kulttuurituottajan ammatti-identtiteetin kulmakiven.
Opiskelijan opintojen aikaista työssäkäyntiä ja hänen siinä hankkimaansa osaamista voidaan hyödyntää opintojakson suorittamiseksi. Tällöin puhutaan opinnollistamisesta ja se voi liittyä myös vapaaehtoistyöhön tai harrastustoimintaan. Olennaista on, että työn tekemisen kautta opittujen asioiden ja taitojen avulla voidaan näyttää opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamista. Opinnollistaen saavutettu osaaminen voidaan todentaa esimerkiksi näytöin ja tehtävin.
Työssäoppiminen ja harjoittelu
Tutkinto-ohjelmaan sisältyy kaksi harjoittelujaksoa: ensimmäinen on laajuudeltaan 25 ja toinen 35 opintopistettä. Ensimmäiseen harjoitteluun opiskelija menee jo toisen vuoden syksyllä ja pääsee heti soveltamaan koulutuksessa opittua tietoa ja taitoa. Toisessa harjoittelussa opiskelija syventyy työelämän haasteisiin kehittämistehtävällä, joka suunnitellaan yhdessä harjoittelupaikan ohjaajan kanssa. Harjoittelu muodostaa kulttuurituottajan ammatti-identtiteetin kulmakiven.
Opiskelijan opintojen aikaista työssäkäyntiä ja hänen siinä hankkimaansa osaamista voidaan hyödyntää opintojakson suorittamiseksi. Tällöin puhutaan opinnollistamisesta ja se voi liittyä myös vapaaehtoistyöhön tai harrastustoimintaan. Olennaista on, että työn tekemisen kautta opittujen asioiden ja taitojen avulla voidaan näyttää opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamista. Opinnollistaen saavutettu osaaminen voidaan todentaa esimerkiksi näytöin ja tehtävin.
Työssäoppiminen ja harjoittelu
Tutkinto-ohjelmaan sisältyy kaksi harjoittelujaksoa: ensimmäinen on laajuudeltaan 25 ja toinen 35 opintopistettä. Ensimmäiseen harjoitteluun opiskelija menee jo toisen vuoden syksyllä ja pääsee heti soveltamaan koulutuksessa opittua tietoa ja taitoa. Toisessa harjoittelussa opiskelija syventyy työelämän haasteisiin kehittämistehtävällä, joka suunnitellaan yhdessä harjoittelupaikan ohjaajan kanssa. Harjoittelu muodostaa kulttuurituottajan ammatti-identtiteetin kulmakiven.
Opiskelijan opintojen aikaista työssäkäyntiä ja hänen siinä hankkimaansa osaamista voidaan hyödyntää opintojakson suorittamiseksi. Tällöin puhutaan opinnollistamisesta ja se voi liittyä myös vapaaehtoistyöhön tai harrastustoimintaan. Olennaista on, että työn tekemisen kautta opittujen asioiden ja taitojen avulla voidaan näyttää opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamista. Opinnollistaen saavutettu osaaminen voidaan todentaa esimerkiksi näytöin ja tehtävin.
Työssäoppiminen ja harjoittelu
Tutkinto-ohjelmaan sisältyy kaksi harjoittelujaksoa: ensimmäinen on laajuudeltaan 25 ja toinen 35 opintopistettä. Ensimmäiseen harjoitteluun opiskelija menee jo toisen vuoden syksyllä ja pääsee heti soveltamaan koulutuksessa opittua tietoa ja taitoa. Toisessa harjoittelussa opiskelija syventyy työelämän haasteisiin kehittämistehtävällä, joka suunnitellaan yhdessä harjoittelupaikan ohjaajan kanssa. Harjoittelu muodostaa kulttuurituottajan ammatti-identtiteetin kulmakiven.
Opiskelijan opintojen aikaista työssäkäyntiä ja hänen siinä hankkimaansa osaamista voidaan hyödyntää opintojakson suorittamiseksi. Tällöin puhutaan opinnollistamisesta ja se voi liittyä myös vapaaehtoistyöhön tai harrastustoimintaan. Olennaista on, että työn tekemisen kautta opittujen asioiden ja taitojen avulla voidaan näyttää opintojakson osaamistavoitteiden saavuttamista. Opinnollistaen saavutettu osaaminen voidaan todentaa esimerkiksi näytöin ja tehtävin.
Ammatillinen osaamisprofiili
Kulttuurituottajan laaja-alaista osaamista tarvitaan erilaisissa luovan alan tuotannoissa, tuotantojen koordinoinnissa ja hallinnollisissa tehtävissä julkisella, yksityisellä ja kolmannella sektorilla. Kulttuurituottajan osaamiselle on käyttöä mm. media- ja viihdeteollisuudessa, julkaisu- ja kustannustoiminnassa, urheiluun liittyvissä tuotannoissa, mainos- ja markkinointiorganisaatioiden tuotannoissa, taiteen tuotannoissa (musiikki, teatteri, kuvataide, televisio- ja elokuva) sekä peli- ja muissa interaktiivisissa tuotannoissa.
Ammatilliset kieliopinnot suoritettuaan opiskelija osaa toimia oman alansa suullisissa ja kirjallisissa viestintätilanteissa, pystyy etsimään tietoa sekä seuraamaan oman ammattialansa kehitystä kohdekielillä.
Tutkinto-ohjelmakohtaiset kompetenssit muodostavat opiskelijan ammatillisen asiantuntijuuden kehittymisen perustan. Kulttuurituottajan alakohtaisia kompetensseja ovat toimintaympäristöjen tuntemus, tuottamisprosessien hallinta, liiketaloudellinen osaaminen sekä kehittämis- ja vuorovaikutusosaaminen. Alakohtaisten kompetenssien hallinnalla kulttuurituottaja syventää omaa ammatillista identiteettiään ja varmistaa näin sujuvan sijoittumisen työelämään.
Kansainvälisyys
Tutkinto-ohjelmassa kannustetaan kansainvälisyyteen. Tutkinto-ohjelmassa toteutetaan yhden lukukauden aikana noin 30 op:n mittainen lähinnä vaihto-opiskelijoille suunnattu kv-opintomoduuli. Tähän kokonaisuuteen voivat osallistua myös toisen tai kolmannen vuoden oman koulutusohjelman opiskelijat. Opiskelijoilla on mahdollisuus suorittaa osa opinnoistaan ulkomaanvaihdossa sekä työharjoittelu kokonaan tai osittain ulkomailla. Alan vieraskielistä kirjallisuutta käytetään sekä opiskelu- että tenttimateriaalina useilla opintojaksoilla.
Jatko-opintokelpoisuus
Antaa kolmen vuoden työkokemuksen jälkeen jatko-opintokelpoisuuden alan ylempään amk-tutkintoon.
Valmistumisen edellytykset
Löytyvät ammattikorkeakoulun tutkintosäännöstä ja intrassa olevista valmistumista koskevista ohjeista.
Opiskelumuoto
Opiskelu on kokopäiväistä.
Koulutuspäällikkö / Vastuuyliopettaja
Esa Leikkari, 040 830 4270, esa.leikkari(at)seamk.fi
Opinto-ohjaaja
Johanna Ikola, 040 868 2005, johanna.ikola(at)seamk.fi
Harjoittelun koordinointi
Sari Havulehto, 040 830 3975, sari.havulehto(at)seamk.fi
Kansainvälisen opiskeluvaihtojakson koordinointi
Tiina Välimäki, 040-830 4127, tiina.valimaki(at)seamk.fi, Eurooppaan vaihtojaksoa suunnittelevat
Maria Loukola, 040-830 2240, maria.loukola(at)seamk.fi, Euroopan ulkopuolelle vaihtojaksoa suunnittelevat
Opiskelijapalvelut
Puh. 020 124 5055, opiskelijapalvelut(at)seamk.fi
Kulttuurituottaja (AMK), Päivätoteutus
Kulttuurituottaja (AMK), Päivätoteutus
Kulttuurituottaja (AMK), Päivätoteutus
Kulttuurituottaja (AMK), Päivätoteutus
Kulttuurituottaja (AMK), Päivätoteutus
Ilmoittautumisaika
23.08.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 23.02.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Leena Elenius
- Jaana Liukkonen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- huomioida tapahtuman eri osien suunnittelussa sekä toteutuksessa erilaiset kohderyhmät ja niiden erityispiirteet
- hyödyntää erilaisia käyttäjä- ja asiakaslähtöisiä tiedonhankintamenetelmiä
- hyödyntää ideoinnissaan osallistavan suunnittelun ja joukkoistamisen menetelmiä
- tunnistaa tapahtumassaan palvelupolun ja sen toimijat
- ottaa huomioon erityisryhmät suunnittelussaan
Sisältö
- Palvelupolku ja personakset käsitteenä ja käytännön työkaluina tuotantojen suunnittelussa
- Asiakas- ja kohderyhmät
- Asiakas- ja käyttäjätiedon keruu- ja analysointimenetelmät suunnittelun apuna. (esimerkiksi havainnointi, haastattelu, suunnittelupeli, empatialuotain)
- Erityisryhmien sekä esteettömyyden huomioiminen tapahtumien suunnittelussa
- Osallistavan suunnittelun ja joukkoistamisen menetelmiä
Oppimateriaalit
Asiakaslähtöisyys suunnittelussa: opettajan jakama materiaali
Tiedonhankinta: Haasio, A. 2020. Löydä. Avain. - SeAMK Kirjaston tuottamat tiedonhaun oppaat ja kirjaston verkkosivut.
Opetusmenetelmät
Asiakaslähtöisyys suunnittelussa: Luennot, ryhmätehtävä, tuotantoryhmätehtävä, henkilökohtainen essee
Tiedonhankinta: Luennot ja työpajat, harjoitustehtävät.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Asiakaslähtöisyys suunnittelussa:
Osaamisen tunnistamismenettely: aikaisemman kokemuksen raportointi ja osoittaminen
Tiedonhankinta: Osaamisen tunnistamismenettely: aikaisemmin hankitun osaamisen osoittaminen ja päivittämisen suunnitelman esittäminen.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Suomeksi
Asiakaslähtöisyys suunnittelussa: Kontaktiopetus 20h, itsenäinen tuotantoryhmätyöskentely sekä omat harjoitustehtävät 120h
Tiedonhankinta: Kontaktiopetus 6 h, harjoitustehtävien tekeminen pari- tai ryhmätyönä 10 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa erilaiset käyttäjäryhmät sekä niiden erityispiirteet ja osaa ottaa ne huomioon tuotantoa suunnitellessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija ymmärtää eri käyttäjäryhmien vaatimukset suunnittelussa ja pystyy hyödyntämään keräämäänsä käyttäjätietoa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa huomioida asiakasryhmän tarpeet suunnittelussa ja osaa valita tilanteeseen sopivat käyttäjätiedon keruu- ja analysointimenetelmät. Opiskelija pystyy hyödyntämään keräämänsä tietoa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Asiakaslähtöisyys suunnittelussa: tuotantoryhmätehtävät sekä henkilökohtainen essee 0-K5
Tiedonhankinta: Harjoitustehtävät. Hyväksytty - hylätty.
Hylätty (0)
Opiskelija ei ole palauttanut tehtäviään tai osallistunut ryhmätyöskentelyyn.
Ilmoittautumisaika
23.08.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 18.12.2024
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jukka Saarela
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tulkita audiovisuaalisen tuotteen perusrakennetta
- tunnistaa audiovisuaalisen kerronnan erilaisia keinoja
- käyttää dramaturgian peruskäsitteistöä
- soveltaa audiovisuaalista kerrontaa käytännössä
Sisältö
Elokuvan perusrakenteen analyysi
Elokuvakerronnan perusteet
Dramaturgian peruskäsitteet
Lyhytelokuvan tekoprosessi
Oppimateriaalit
Annetaan kurssin aikana
Opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitukset
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa elokuvan perusrakenteen ja pystyy nimeämään elokuvakerronnan erilaisia metodeja. Tunnistaa dramaturgian peruskäsitteitä. Osallistuu lyhytelokuvan tekoprosessiin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa tulkita elokuvan perusrakenteita ja pystyy selittämään elokuvakerronnan erilaisten metodien vaikutusta elokuvan rakenteeseen. Osaa käyttää dramaturgian peruskäsitteitä. Osallistuu lyhytelokuvan tekoprosessiin aktiivisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa analysoida elokuvan perusrakenteita ja pystyy vertailemaan elokuvakerronnan erilaisien metodien vaikutusta elokuvan rakenteeseen. Osaa käyttää dramaturgian peruskäsitteitä sujuvasti. Osallistuu lyhytelokuvan tekoprosessiin aktiivisesti ja toimii tuotannossa sujuvasti.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Numeraalinen arviointi, harjoitustehtävistä myös palaute
Hylätty (0)
Tehtävät tekemättä, liian paljon poissaoloja.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Tehtävät tehtynä hyväksyttävästi ja osallistunut opetukseen
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 08.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 05.12.2024
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jukka Saarela
Opiskelijaryhmät
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija
Tutustuu elokuvan kuva- ja äänituotannon suunnittelun perusteisiin
Pystyy tunnistamaan kuvausten merkityksen audiovisuaalisen tuotteen tuotantoprosessissa
Tutustuu tuotantotekniseen kalustoon
Sisältö
Kuvausten suunnittelun perusteet
Kuva- ja äänikerronnan perusteet
Harjoituksia kuvauksesta ja äänityksestä
Oppimateriaalit
Jaetaan kurssilla
Opetusmenetelmät
Ohjatut harjoitukset ja itsenäinen harjoitustyö
Lisätietoja opiskelijoille
Kontaktiopetus 30 h
Itsenäinen opiskelu 100 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa kuvausten suunnittelun perusteiden merkityksen audiovisuaalisen tuotteen tuotantoprosessissa. Opiskelija osaa käyttää vaadittua teknistä kalustoa ohjatusti. Opiskelija kykenee toteuttamaan videotuotannon kuvauksia ja äänityksiä opettajan avulla.
Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija hallitsee kuvausten suunnittelun perusteet audiovisuaalisen tuotteen tuotantoprosessissa. Opiskelija osaa käyttää vaadittua teknistä kalustoa. Opiskelija kykenee toteuttamaan videotuotannon kuvauksia ja äänityksiä.
Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hallitsee hyvin kuvausten suunnittelun perusteet audiovisuaalisen tuotteen tuotantoprosessissa. Opiskelija osaa käyttää vaadittua teknistä kalustoa sujuvasti. Opiskelija kykenee toteuttamaan videotuotannon kuvauksia ja äänityksiä sujuvasti.
Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Numeraalinen arviointi joka perustuu harjoituksiin.
Hylätty (0)
Opiskelija ei osallistu opetukseen eikä suorita vaadittuja harjoituksia.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tunnistaa kuvausten suunnittelun perusteiden merkityksen audiovisuaalisen tuotteen tuotantoprosessissa. Opiskelija osaa käyttää vaadittua teknistä kalustoa ohjatusti. Opiskelija kykenee toteuttamaan videotuotannon kuvauksia ja äänityksiä opettajan avulla.
Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija hallitsee kuvausten suunnittelun perusteet audiovisuaalisen tuotteen tuotantoprosessissa. Opiskelija osaa käyttää vaadittua teknistä kalustoa. Opiskelija kykenee toteuttamaan videotuotannon kuvauksia ja äänityksiä.
Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija hallitsee hyvin kuvausten suunnittelun perusteet audiovisuaalisen tuotteen tuotantoprosessissa. Opiskelija osaa käyttää vaadittua teknistä kalustoa sujuvasti. Opiskelija kykenee toteuttamaan videotuotannon kuvauksia ja äänityksiä sujuvasti.
Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 02.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 21.03.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jukka Saarela
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija
Tutustuu elokuvan leikkauksen perusteisiin
Pystyy tunnistamaan leikkauksen merkityksen audiovisuaalisen tuotteen tuotantoprosessissa
Tutustuu kuva- ja äänileikkauksen perusteisiin
Sisältö
Leikkausohjelman opiskelu
Harjoituksia kuva- ja äänileikkauksesta
Oppimateriaalit
Annetaan kurssin aikana
Opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitukset sekä itsenäinen työ
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Ei ole
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei ole
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Ei ole
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä noin 135 tuntia
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa leikkauksen merkityksen elokuvan tuotantoprosessissa. Pystyy leikkaamaan elokuvaa avustettuna ja osaa käyttää leikkausohjelmaa välttävästi. Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija pystyy arvioimaan leikkausta osana elokuvan tuotantoprosessia. Pystyy leikkaamaan elokuvaa ja osaa käyttää leikkausohjelmaa. Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa suunnitella leikkauksen osana elokuvan tuotantoprosessia. Pystyy leikkaamaan elokuvaa luovasti ja osaa käyttää leikkausohjelmaa erinomaisesti. Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kirjallinen palaute tehtävistä ja numeraalinen arviointi.
Hylätty (0)
Paljon poissaoloja ja tehtävät tekemättä.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tunnistaa leikkauksen merkityksen elokuvan tuotantoprosessissa. Pystyy leikkaamaan elokuvaa avustettuna ja osaa käyttää leikkausohjelmaa välttävästi. Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija pystyy arvioimaan leikkausta osana elokuvan tuotantoprosessia. Pystyy leikkaamaan elokuvaa ja osaa käyttää leikkausohjelmaa. Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa suunnitella leikkauksen osana elokuvan tuotantoprosessia. Pystyy leikkaamaan elokuvaa luovasti ja osaa käyttää leikkausohjelmaa erinomaisesti. Suorittaa vaaditut harjoitukset.
Ilmoittautumisaika
03.01.2025 - 13.03.2025
Ajoitus
20.03.2025 - 31.05.2025
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Opetuskielet
- Englanti
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jussi Kareinen
Tavoitteet
The Student is able to
• work in multidisciplinary teams.
• identify holistic significance of sustainability
• use the possibilities of the Design Thinking Method from the point his/her own professional field
Sisältö
Course contents:
- Introduction of the BIP (Blended Intensive Programme)
- Introduction of the partner universities
- Defining the teams
- Introducing the problem – briefing
o Online meeting with GEO parks
- Introduction to Design Thinking – session
- International visit
o Getting to know each other in real life
o Meeting the problem holder
o Visit of the National Park
Opetusmenetelmät
Online and face-to-face learning
Lisätietoja opiskelijoille
Course contents and schedule:
WEEK 1 – online - KICK-OFF – 20 MARCH klo 15-17
- Introduction of the BIP (Blended Intensive Programme)
- Introduction of the partner universities
- Defining the teams
- Introducing the problem – briefing
o Online meeting with GEO parks
- Getting to know each other
- Forming the teams & defining roles in the team
- Organisation of the travel
WEEK 2 – online - 3 APRIL – start klo 15-17
- Introduction to Design Thinking – session
- Deep understanding of the briefing
- Starting research & empathize with the problem
- Workshop on intercultural communication & hybrid collaboration
- Deliverable:
o Team presentation + roles
WEEK 3 – online - 6 MAY klo 15-17
- Stage 2 of Design Thinking –> Define the problem
o Find a lot of information - first research
- Prepare for week 4 - kick-off
- Deliverable to present:
o Presentation 1st research on problem/solutions (Monday)
o Students hand in action plan – get short feedback before leaving for Finland (Thursday)
WEEK 4 – on site BOOTCAMP in FINLAND – (12th-16th May)
- International visit
o Getting to know each other in real life
o Meeting the problem holder
o Visit of the National Park
- Day 1 – 5 : Ideation – workshops & coaching – Fix & feedback - & testing prototypes
- Day 5: Presentation of solutions to problem holder & other teams
- Deliverable: Presentation of Design solution with mock-ups and prototypes
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
The Student is able to
• work in multidisciplinary teams
• specify the meaning of the sustainability
• use the basics of Design Thinking Method
Arviointikriteerit, hyvä (3)
The Student is able to
• work in multidisciplinary teams
• categorise the meaning of the sustainability
• apply the Design Thinking Method
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
The Student is able to
• work solution-oriented in multidisciplinary teams
• explain the multidimensional meaning of the sustainability profoundly
• apply the Design Thinking Method in practise
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 09.10.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 18.12.2024
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jukka Saarela
Opiskelijaryhmät
-
KITI22Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KITI23Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
Tavoitteet
Opiskelija
- ymmärtää tarinallistamisen mahdollisuudet brändin rakentamisessa
- tuntee tarinallistamisen prosessin käsikirjoituksesta toteutukseen muotoilujohtamisen viitekehyksessä
- osaa suunnitella brändille visuaalisen identiteetin ja perustella miten visuaaliset ratkaisut tukevat yrityksen brändimielikuvaa
- osaa toteuttaa ja tuottaa brändikäsikirjan / brändimanuaalin
Sisältö
- tarinallistaminen brändin rakentamisen menetelmänä
- muotoilujohtaminen
- visuaalinen identiteetti ja graafinen ohjeisto
- brändikäsikirja / brändimanuaali
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- ymmärtää tarinallistamisen brändin rakentamisen menetelmänä
- tuntee muotoilujohtamisen käsitteitä ja hallitsee muotoiluprosessin
- osaa suunnitella brändin visuaalisen perustan
- osaa tuottaa brändimanuaalin
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- hallitsee tarinallistamisen brändin rakentamisen menetelmänä
- tuntee muotoilujohtamisen käsitteitä ja hallitsee muotoiluprosessin
- osaa suunnitella brändille laadultaan hyvän visuaalisen perustan
- osaa tuottaa laadultaan hyvän brändimanuaalin
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija
- hallitsee tarinallistamisen brändin rakentamisen menetelmänä
- tuntee muotoilujohtamisen käsitteitä ja hallitsee muotoiluprosessin
- osaa suunnitella brändille laadultaan erinomaisen visuaalisen perustan
- osaa tuottaa laadultaan erinomaisen brändimanuaalin
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
03.03.2025 - 16.05.2025
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Meeri Karusaari
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- tunnistaa digitaalisen viestinnän toimintaympäristön
- hahmottaa digitaalisen viestinnän muodot sekä kanavat
- analysoida digitaalisen viestinnän tehokkuutta
- suunnitella ja toteuttaa sisältöjä digitaalisille alustoille
Sisältö
- digitaalisen viestinnän toimintaympäristö
- hakukonemarkkinoinnin- ja optimoinnin tiedonlähteet
- tulosten analysointi
- sisällön suunnittelu, toteutus ja kehittäminen digitaalisilla alustoilla
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija suoriutuu tuetusti annetuista tehtävistä ja osallistuu keskusteluihin. Opiskelija tunnistaa digitaalisen viestinnän toimintaympäristön sekä pystyy kuvaamaan sen muodot ja kanavat. Opiskelija osaa kuvailla digitaalisen viestinnän tehokkuutta. Opiskelija osallistuu sisältöjen suunnitteluun, toteutukseen ja kehittämiseen ohjatusti.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä ja osallistuu aktiivisesti keskusteluihin. Opiskelija osaa selittää ja määritellä digitaalisen viestinnän toimintaympäristön sekä pystyy erittelemään sen muodot ja kanavat. Opiskelija osaa arvioida digitaalisen viestinnän tehokkuutta. Opiskelija osallistuu sisältöjen suunnitteluun, toteutukseen ja kehittämiseen.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija suoriutuu annetuista tehtävistä erinomaisesti ja osallistuu aktiivisesti keskusteluihin. Opiskelija osaa määritellä ja arvioida digitaalisen viestinnän toimintaympäristön sekä pystyy analysoimaan sen muotoja ja kanavia. Opiskelija osaa tulkita digitaalisen viestinnän tehokkuutta. Opiskelija osallistuu sisältöjen suunnitteluun, toteutukseen ja kehittämiseen analysoivalla otteella.
Ilmoittautumisaika
01.11.2024 - 23.02.2025
Ajoitus
01.03.2025 - 31.05.2025
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
1.5 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
5 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Satu Lautamäki
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- jäsentää elämyksellisyyttä osana palveluita ja niiden markkinointia
-soveltaa palvelumuotoilun periaatteita elämyspalveluiden kehittämisessä
-luoda asiakaslähtöisen ja elämyksellisyyttä hyödyntävän palvelukonseptin
Sisältö
Elämyksellisyyden käsite ja merkitys palveluliiketoiminnassa
Palvelumuotoilun periaatteisiin ja menetelmiin tutustuminen
Asiakastarpeiden tutkiminen osana käyttäjäkokemuksen rakentamista
Luovan ideoinnin rooli ja keinot elämyspalvelun kehittämisessä
Opetusmenetelmät
Verkko-opetus, lähiopetus, itsenäinen työskentely.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yksi opintopiste (1 op) vastaa noin 27 tunnin työpanosta. Opiskelijan laskennallinen työaika on noin 54 tuntia.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osaa kuvata palvelumuotoilun vaiheet ja käytetyt työprosessit. Osaa hyödyntää ajankohtaista tietoa ja välineitä työn suorittamisessa. Osaa arvioida omaa osaamistaan. Osallistuu yhteen työpajaan, jossa esittelee suunnittelemansa tapahtuman.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 09.10.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 18.12.2024
Laajuus
4 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jaana Liukkonen
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 10. Avoin AMK: 10.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Tavoitteet
Opiskelija osaa tunnistaa ja ennakoida toimintaympäristön muutoksia sekä erilaisia kehitystrendejä. Opiskelija osaa tulkita miten kuluttajien kulutustottumusten, markkinoiden, teknologian muutokset sekä innovaatiot vaikuttavat omaan toimialaan. Opiskelija ymmärtää omien ja yhteiskunnallisten valintojen merkitykset tulevaisuuden rakentamisessa. Opiskelija osaa tuottaa ryhmässä skenaarioraportin valinnaisesta aihealueesta.
Sisältö
- Ennakointimenetelmiä (tulevaisuustaulukko, tulevaisuuskuvat, skenaario, tulevaisuuspaja, Delfoi)
- Ennakointi strategisena välineenä
- Valinnat tulevaisuuden tekijänä
- Trendit, megatrendit
- Toimintaympäristön muutokset
- Ryhmätyö
Oppimateriaalit
Luentomateriaali
Opetusmenetelmät
Luennot, ryhmätyöskentely tulevaisuusaiheiden parissa. Opetus pääosin Teamsissa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaistyöaika 104h josta ohjattua työskentelyä 30h ja itsenäistä työskentelyä 74h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa erilaisia tulevaisuuden skenaariomalleja ja megatrendejä. Opiskelija osaa ryhmässä laatia skenaarioraportin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija hankkii monipuolisesti relevanttia tietoa aihealueesta ja pystyy johtamaan siitä uskottavia tulevaisuuskuvia skenaarioraporttiin. Opiskelija näkee oman alan toimintaympäristöön vaikuttavat muuttujat ja osaa arvioida niiden vaikutukset alan kehittymisessä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää soveltuvaa ennakointimenetelmää sekä pystyy nostamaan esiin merkittäviä ajureita ja muokkaamaan niiden avulla uskottavat vaihtoehtoiset tulevaisuuskuvat sekä hahmotella myös toiminnan tasolla kehityspolut skenaarioraporttiin. Opiskelija osaa soveltaa skenaarioita strategisena kehitysvälineenä käytännön valinnoissa. Opiskelija näkee oman alan toimintaympäristöön vaikuttavat muuttujat ja osaa arvioida niiden vaikutukset alan kehittymisessä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Harjoitustyö, vertaisarviointi
Hylätty (0)
Ei palautettua harjoitustyötä tai harjoitustyön sisältö ei vastaa toimeksiantoa
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tunnistaa erilaisia tulevaisuuden skenaariomalleja ja megatrendejä. Opiskelija osaa ryhmässä laatia skenaarioraportin.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija hankkii monipuolisesti relevanttia tietoa aihealueesta ja pystyy johtamaan siitä uskottavia tulevaisuuskuvia skenaarioraporttiin. Opiskelija näkee oman alan toimintaympäristöön vaikuttavat muuttujat ja osaa arvioida niiden vaikutukset alan kehittymisessä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää soveltuvaa ennakointimenetelmää sekä pystyy nostamaan esiin merkittäviä ajureita ja muokkaamaan niiden avulla uskottavat vaihtoehtoiset tulevaisuuskuvat sekä hahmotella myös toiminnan tasolla kehityspolut skenaarioraporttiin. Opiskelija osaa soveltaa skenaarioita strategisena kehitysvälineenä käytännön valinnoissa. Opiskelija näkee oman alan toimintaympäristöön vaikuttavat muuttujat ja osaa arvioida niiden vaikutukset alan kehittymisessä.
Ilmoittautumisaika
21.01.2025 - 01.10.2025
Ajoitus
01.05.2025 - 01.02.2026
Laajuus
25 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Esa Leikkari
- Jukka Saarela
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- etsiä itselleen sopivan harjoittelupaikan
- neuvotella työtehtävistä
- käyttää työelämässä tarvittavia vuorovaikutustaitoja
- soveltaa oppimaansa harjoittelupaikassa,
- analysoida oppimistarvettaan
Sisältö
Ohjattu harjoittelu etukäteen sovitussa paikassa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty arviointi saavutetaan, kun opiskelija
- osallistuu harjoittelupaikan etsimiseen
- tekee harjoittelupaikan kanssa harjoittelusopimuksen
- selviytyy harjoittelussa annetuista työtehtävistä
- osallistuu harjoittelun purkuun
- palauttaa harjoitteluraportin vaaditulla tavalla
Ilmoittautumisaika
01.08.2024 - 01.04.2025
Ajoitus
01.10.2024 - 12.10.2025
Laajuus
35 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Esa Leikkari
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- soveltaa oppimistaan
- hyödyntää ammatillista kokemustaan työtehtävissä
- toimia itsenäisesti työyhteisössä
- analysoida harjoittelupaikan kehittämistarpeita ja laatia niihin suunnitelman
- analysoida kirjallisesti ja suullisesti omaa ammatillista osaamistaan
- tunnistaa omat kehittämisalueensa
Sisältö
Ohjattu harjoittelu etukäteen sovitussa paikassa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty arviointi saavutetaan, kun opiskelija
- osallistuu harjoittelupaikan etsimiseen
- tekee harjoittelupaikan kanssa työharjoittelusopimuksen
- selviytyy harjoittelussa annetuista työtehtävistä
- osaa antaa kehittämisideoita harjoittelupakan toiminnalle
- tunnistaa omat kehitys- ja oppimistarpeensa
- osallistuu harjoittelun purkuun
- palauttaa harjoitteluraportin vaaditulla tavalla
Ilmoittautumisaika
23.08.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
23.09.2024 - 27.09.2024
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jussi Kareinen
- Jaana Liukkonen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- ratkoa todellisia työelämästä (yritykset, organisaatiot, yhdistykset) saatuja kehittämistehtäviä pienryhmissä, jotka koostuvat eri alojen opiskelijoista.
- toteuttaa asiakastutkimuksen ja siihen perustuen kehittää ja testata erilaisia ratkaisuja toimeksiantajan ongelmaan
- osaa huomioita liiketoiminnalliset näkökulmat ratkaisua valittaessa
- esitellä ammattimaisesti ryhmän valitseman ratkaisun eli konseptin toimeksiantajalle
- soveltaa muotoiluajattelua (design thinking) sekä sen prosessia jatkossa oman alan kehittämistehtävissä.
Sisältö
Päivätoteutuksessa opintojakso toteutetaan viikon mittaisena intensiiviopintojaksona, SeAMK Innovaatioviikkona. Sen aikana opiskelijat eivät osallistu muuhun SeAMKin opetukseen.
Monimuotototeutuksessa opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena erikseen määritellyllä aikataululla.
- Ennakkotehtävä opintojakson käsitteistä sekä prosesseista (muotoiluajattelu, palvelumuotoilu, ryhmätyöskentely)
- Kehittämistehtävän ongelman analysointi
- Asiakastiedon keruu eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen ideointi eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen testaus sekä kehittäminen testauksen perusteella
- Ratkaisun eli konseptin esittely
- Ryhmätyöskentelytaidot sekä päivittäinen oman työskentelyn raportointi
Oppimateriaalit
Opintojaksolla annettava aineisto
Opetusmenetelmät
Ennakkotentti Moodlessa, intensiiviviikko, oman oppimisen reflektointi
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktitunnit 34h sekä itsenäisen työskentelyn osuus 20h
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty:
Ennakkotentin läpäisy hyväksyttävästi, aktiivinen osallistuminen intensiiviviikon työskentelyyn, oman oppimisen reflektoinnin palautus
Hylätty:
Jonkin edellä mainitun puutteellinen suoritus
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
- Opiskelija osoittaa ennakkotehtävän hyväksytysti suorittamisella asiakaslähtöiseen kehittämisprosessiin liittyvien vaiheiden ja käsitteiden hallitsemisen.
- Opiskelija osoittaa hallitsevansa asiakaslähtöisen kehitysprosessin osallistumalla aktiivisesti kehittämistehtävän ratkomiseen ryhmässä.
- Opiskelija osaa kerätä asiakastietoa eri menetelmillä ja soveltaa aineistoa kehittämistehtävän ratkaisemisessa.
- Opiskelija on osallistunut ryhmän tulosten esittelyyn toimeksiantajalle.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ennakkotentti Moodlessa, intensiiviviikko, oman oppimisen reflektointi
Ilmoittautumisaika
05.08.2024 - 06.10.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 31.12.2024
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
T&K-osuus
2 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Merja Juppo
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Koko: 40. Avoin AMK: 40.)
Koulutusryhmat
- Avoin AMK
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- ratkoa todellisia työelämästä (yritykset, organisaatiot, yhdistykset) saatuja kehittämistehtäviä pienryhmissä, jotka koostuvat eri alojen opiskelijoista.
- toteuttaa asiakastutkimuksen ja siihen perustuen kehittää ja testata erilaisia ratkaisuja toimeksiantajan ongelmaan
- osaa huomioita liiketoiminnalliset näkökulmat ratkaisua valittaessa
- esitellä ammattimaisesti ryhmän valitseman ratkaisun eli konseptin toimeksiantajalle
- soveltaa muotoiluajattelua (design thinking) sekä sen prosessia jatkossa oman alan kehittämistehtävissä.
Sisältö
Päivätoteutuksessa opintojakso toteutetaan viikon mittaisena intensiiviopintojaksona, SeAMK Innovaatioviikkona. Sen aikana opiskelijat eivät osallistu muuhun SeAMKin opetukseen.
Monimuotototeutuksessa opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena erikseen määritellyllä aikataululla.
- Ennakkotehtävä opintojakson käsitteistä sekä prosesseista (muotoiluajattelu, palvelumuotoilu, ryhmätyöskentely)
- Kehittämistehtävän ongelman analysointi
- Asiakastiedon keruu eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen ideointi eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen testaus sekä kehittäminen testauksen perusteella
- Ratkaisun eli konseptin esittely
- Ryhmätyöskentelytaidot sekä päivittäinen oman työskentelyn raportointi
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodlessa oleva oppimateriaali
Opetusmenetelmät
Verkko-opetus
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei ole
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
ei ole
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä on 2 op eli. n. 54 h opiskelua.
Lisätietoja opiskelijoille
Verkko-opetus. Tämä toteutus on tarkoitettu erityisesti avoimen opiskelijoille ja niille monimuodon opiskelijoille, joilla on rästissä tämä kurssi.
- Opintojakso on 7 viikkoa kestävä verkkokurssi.
- Opintojakson tehtävät tehdään 4-5 hengen ryhmissä.
- Kirjaudu kurssin Moodleen heti, kun olet saanut opintojakson kuvauksen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.
- Opettaja muodostaa ryhmät ennen opintojakson alkua vain Moodleen kirjautuneista opiskelijoista.
- Kurssin voi tehdä vain kurssin aikataulun mukaisesti, joten huolehdi, että olet mukana heti kurssin alusta lähtien
- Kurssin alkaessa on vapaaehtoinen kurssi-info TEAMSissä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
- Opiskelija osoittaa ennakkotehtävän hyväksytysti suorittamisella asiakaslähtöiseen kehittämisprosessiin liittyvien vaiheiden ja käsitteiden hallitsemisen.
- Opiskelija osoittaa hallitsevansa asiakaslähtöisen kehitysprosessin osallistumalla aktiivisesti kehittämistehtävän ratkomiseen ryhmässä.
- Opiskelija osaa kerätä asiakastietoa eri menetelmillä ja soveltaa aineistoa kehittämistehtävän ratkaisemisessa.
- Opiskelija on osallistunut ryhmän tulosten esittelyyn toimeksiantajalle.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ryhmässä tehty työkirja ja toimeksiantajalle tehty PowerPoint
Aktiivisuus ryhmässä, joka todennetaan viikoittain työajan seurannalla
Ilmoittautumisaika
27.11.2024 - 02.03.2025
Ajoitus
11.03.2025 - 31.05.2025
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
T&K-osuus
2 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Merja Juppo
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 40. Avoin AMK: 40.)
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- ratkoa todellisia työelämästä (yritykset, organisaatiot, yhdistykset) saatuja kehittämistehtäviä pienryhmissä, jotka koostuvat eri alojen opiskelijoista.
- toteuttaa asiakastutkimuksen ja siihen perustuen kehittää ja testata erilaisia ratkaisuja toimeksiantajan ongelmaan
- osaa huomioita liiketoiminnalliset näkökulmat ratkaisua valittaessa
- esitellä ammattimaisesti ryhmän valitseman ratkaisun eli konseptin toimeksiantajalle
- soveltaa muotoiluajattelua (design thinking) sekä sen prosessia jatkossa oman alan kehittämistehtävissä.
Sisältö
Päivätoteutuksessa opintojakso toteutetaan viikon mittaisena intensiiviopintojaksona, SeAMK Innovaatioviikkona. Sen aikana opiskelijat eivät osallistu muuhun SeAMKin opetukseen.
Monimuotototeutuksessa opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena erikseen määritellyllä aikataululla.
- Ennakkotehtävä opintojakson käsitteistä sekä prosesseista (muotoiluajattelu, palvelumuotoilu, ryhmätyöskentely)
- Kehittämistehtävän ongelman analysointi
- Asiakastiedon keruu eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen ideointi eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen testaus sekä kehittäminen testauksen perusteella
- Ratkaisun eli konseptin esittely
- Ryhmätyöskentelytaidot sekä päivittäinen oman työskentelyn raportointi
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodlessa oleva oppimateriaali
Opetusmenetelmät
Verkko-opetus
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei ole
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
ei ole
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä on 2 op eli. n. 54 h opiskelua.
Lisätietoja opiskelijoille
- Opintojakso on 7 viikkoa kestävä verkkokurssi.
- Opintojakson tehtävät tehdään 4-5 hengen ryhmissä.
- Kirjaudu kurssin Moodleen heti, kun olet saanut opintojakson kuvauksen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen.
- Opettaja muodostaa ryhmät ennen opintojakson alkua vain Moodleen kirjautuneista opiskelijoista.
- Kurssin voi tehdä vain kurssin aikataulun mukaisesti, joten huolehdi, että olet mukana heti kurssin alusta lähtein
- Kurssin alkaessa on vapaaehtoinen kurssi-info TEAMSissä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
- Opiskelija osoittaa ennakkotehtävän hyväksytysti suorittamisella asiakaslähtöiseen kehittämisprosessiin liittyvien vaiheiden ja käsitteiden hallitsemisen.
- Opiskelija osoittaa hallitsevansa asiakaslähtöisen kehitysprosessin osallistumalla aktiivisesti kehittämistehtävän ratkomiseen ryhmässä.
- Opiskelija osaa kerätä asiakastietoa eri menetelmillä ja soveltaa aineistoa kehittämistehtävän ratkaisemisessa.
- Opiskelija on osallistunut ryhmän tulosten esittelyyn toimeksiantajalle.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ryhmässä tehty työkirja ja toimeksiantajalle tehty PowerPoint
Aktiivisuus ryhmässä, joka todennetaan viikoittain työajan seurannalla
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
03.03.2025 - 14.03.2025
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Kirjasto- ja tietopalvelu
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Laura Liikavainio
- Viljo Arohonka
- Mari Heinonen
- Riina Heinämäki
- Jarkko Loima
- Matti-Pekka Pasto
- Milka Volanto
- Jussi Kareinen
- Noora Kivimäki
- Heli Simon
- Anna Rauha
- Pirkko Mäntykivi
- Sari Rimpelä
- Riku Uusi-Jaakkola
- Satu Lautamäki
- Jaana Liukkonen
Opiskelijaryhmät
-
RESTO23Restonomi (AMK), Päivätoteutus
-
SOS23CSosionomi (AMK)
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
-
AUTE23SAInsinööri (AMK), Automaatiotekniikka, Päivätoteutus
-
SOS23BSosionomi (AMK)
-
AUTE23KAInsinööri (AMK), Automaatiotekniikka, Päivätoteutus
-
AGRO23Agrologi (AMK)
-
SH23SSairaanhoitaja (AMK)
-
KITI23Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
-
FYS23Fysioterapeutti (AMK)
-
TITE23Insinööri (AMK), Tietotekniikka
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- ratkoa todellisia työelämästä (yritykset, organisaatiot, yhdistykset) saatuja kehittämistehtäviä pienryhmissä, jotka koostuvat eri alojen opiskelijoista.
- toteuttaa asiakastutkimuksen ja siihen perustuen kehittää ja testata erilaisia ratkaisuja toimeksiantajan ongelmaan
- osaa huomioita liiketoiminnalliset näkökulmat ratkaisua valittaessa
- esitellä ammattimaisesti ryhmän valitseman ratkaisun eli konseptin toimeksiantajalle
- soveltaa muotoiluajattelua (design thinking) sekä sen prosessia jatkossa oman alan kehittämistehtävissä.
Sisältö
Päivätoteutuksessa opintojakso toteutetaan viikon mittaisena intensiiviopintojaksona, SeAMK Innovaatioviikkona. Sen aikana opiskelijat eivät osallistu muuhun SeAMKin opetukseen.
Monimuotototeutuksessa opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena erikseen määritellyllä aikataululla.
- Ennakkotehtävä opintojakson käsitteistä sekä prosesseista (muotoiluajattelu, palvelumuotoilu, ryhmätyöskentely)
- Kehittämistehtävän ongelman analysointi
- Asiakastiedon keruu eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen ideointi eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen testaus sekä kehittäminen testauksen perusteella
- Ratkaisun eli konseptin esittely
- Ryhmätyöskentelytaidot sekä päivittäinen oman työskentelyn raportointi
Oppimateriaalit
Opintojaksolla jaettava materiaali
Opetusmenetelmät
Suomeksi
Päivätoteutuksessa opintojakso toteutetaan viikon mittaisena intensiiviopintojaksona, SeAMK Innovaatioviikkona. Sen aikana opiskelijat eivät osallistu muuhun SeAMKin opetukseen.
Monimuotototeutuksessa opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena erikseen määritellyllä aikataululla.
- Ennakkotehtävä opintojakson käsitteistä sekä prosesseista (muotoiluajattelu, palvelumuotoilu, ryhmätyöskentely)
- Kehittämistehtävän ongelman analysointi
- Asiakastiedon keruu eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen ideointi eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen testaus sekä kehittäminen testauksen perusteella
- Ratkaisun eli konseptin esittely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktiopetus 34h sekä itsenäisen työn osuus 20h
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty:
Ennakkotentin läpäisy hyväksyttävästi, aktiivinen osallistuminen intensiiviviikon työskentelyyn, oman oppimisen reflektoinnin palautus
Hylätty:
Jonkin edellä mainitun puutteellinen suoritus
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
- Opiskelija osoittaa ennakkotehtävän hyväksytysti suorittamisella asiakaslähtöiseen kehittämisprosessiin liittyvien vaiheiden ja käsitteiden hallitsemisen.
- Opiskelija osoittaa hallitsevansa asiakaslähtöisen kehitysprosessin osallistumalla aktiivisesti kehittämistehtävän ratkomiseen ryhmässä.
- Opiskelija osaa kerätä asiakastietoa eri menetelmillä ja soveltaa aineistoa kehittämistehtävän ratkaisemisessa.
- Opiskelija on osallistunut ryhmän tulosten esittelyyn toimeksiantajalle.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ennakkotentti Moodlessa, intensiiviviikko, oman oppimisen reflektointi
Ilmoittautumisaika
13.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
10.03.2025 - 04.05.2025
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
T&K-osuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Merja Juppo
Opiskelijaryhmät
-
MTH24Terveydenhoitaja (AMK)
-
MGERO23Geronomi (AMK), monimuotototeutus
-
MRESTO24Restonomi (AMK), Monimuotototeutus
-
MSH24KSairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus
-
MBIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
-
MRKM24Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka, Monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- ratkoa todellisia työelämästä (yritykset, organisaatiot, yhdistykset) saatuja kehittämistehtäviä pienryhmissä, jotka koostuvat eri alojen opiskelijoista.
- toteuttaa asiakastutkimuksen ja siihen perustuen kehittää ja testata erilaisia ratkaisuja toimeksiantajan ongelmaan
- osaa huomioita liiketoiminnalliset näkökulmat ratkaisua valittaessa
- esitellä ammattimaisesti ryhmän valitseman ratkaisun eli konseptin toimeksiantajalle
- soveltaa muotoiluajattelua (design thinking) sekä sen prosessia jatkossa oman alan kehittämistehtävissä.
Sisältö
Päivätoteutuksessa opintojakso toteutetaan viikon mittaisena intensiiviopintojaksona, SeAMK Innovaatioviikkona. Sen aikana opiskelijat eivät osallistu muuhun SeAMKin opetukseen.
Monimuotototeutuksessa opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena erikseen määritellyllä aikataululla.
- Ennakkotehtävä opintojakson käsitteistä sekä prosesseista (muotoiluajattelu, palvelumuotoilu, ryhmätyöskentely)
- Kehittämistehtävän ongelman analysointi
- Asiakastiedon keruu eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen ideointi eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen testaus sekä kehittäminen testauksen perusteella
- Ratkaisun eli konseptin esittely
- Ryhmätyöskentelytaidot sekä päivittäinen oman työskentelyn raportointi
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodlessa oleva oppimateriaali
Opetusmenetelmät
Verkko-opetus
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei ole
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
ei ole
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä on 2 op eli. n. 54 h opiskelua.
Lisätietoja opiskelijoille
- Opintojakso on 7 viikkoa kestävä verkkokurssi.
- Opintojakson tehtävät tehdään 4-5 hengen ryhmissä.
- Kirjaudu kurssin Moodleen heti, kun olet saanut opintojakson kuvauksen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ja valitse mieluisin toimeksiantaja. Kurssin ryhmät muodostuvat Moodleen kirjautuneista opiskelijoista, jotka ovat valinneet toimeksiannon.
- Kurssin voi tehdä vain kurssin aikataulun mukaisesti, joten huolehdi, että olet mukana heti kurssin alusta lähtein
- Kurssin alkaessa on vapaaehtoinen kurssi-info TEAMSissä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
- Opiskelija osoittaa ennakkotehtävän hyväksytysti suorittamisella asiakaslähtöiseen kehittämisprosessiin liittyvien vaiheiden ja käsitteiden hallitsemisen.
- Opiskelija osoittaa hallitsevansa asiakaslähtöisen kehitysprosessin osallistumalla aktiivisesti kehittämistehtävän ratkomiseen ryhmässä.
- Opiskelija osaa kerätä asiakastietoa eri menetelmillä ja soveltaa aineistoa kehittämistehtävän ratkaisemisessa.
- Opiskelija on osallistunut ryhmän tulosten esittelyyn toimeksiantajalle.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ryhmässä tehty työkirja ja toimeksiantajalle tehty PowerPoint
Aktiivisuus ryhmässä, joka todennetaan viikoittain työajan seurannalla
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 09.10.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 08.12.2024
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
T&K-osuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Liiketalous ja pk-yrittäjyys
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Merja Juppo
Opiskelijaryhmät
-
MKONE23Insinööri (AMK), Konetekniikka, monimuotototeutus
-
MAGRO23Agrologi (AMK)
-
MLITA23Tradenomi (AMK), Liiketalous, monimuotototeutus
-
MSH23SSairaanhoitaja (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- ratkoa todellisia työelämästä (yritykset, organisaatiot, yhdistykset) saatuja kehittämistehtäviä pienryhmissä, jotka koostuvat eri alojen opiskelijoista.
- toteuttaa asiakastutkimuksen ja siihen perustuen kehittää ja testata erilaisia ratkaisuja toimeksiantajan ongelmaan
- osaa huomioita liiketoiminnalliset näkökulmat ratkaisua valittaessa
- esitellä ammattimaisesti ryhmän valitseman ratkaisun eli konseptin toimeksiantajalle
- soveltaa muotoiluajattelua (design thinking) sekä sen prosessia jatkossa oman alan kehittämistehtävissä.
Sisältö
Päivätoteutuksessa opintojakso toteutetaan viikon mittaisena intensiiviopintojaksona, SeAMK Innovaatioviikkona. Sen aikana opiskelijat eivät osallistu muuhun SeAMKin opetukseen.
Monimuotototeutuksessa opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena erikseen määritellyllä aikataululla.
- Ennakkotehtävä opintojakson käsitteistä sekä prosesseista (muotoiluajattelu, palvelumuotoilu, ryhmätyöskentely)
- Kehittämistehtävän ongelman analysointi
- Asiakastiedon keruu eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen ideointi eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen testaus sekä kehittäminen testauksen perusteella
- Ratkaisun eli konseptin esittely
- Ryhmätyöskentelytaidot sekä päivittäinen oman työskentelyn raportointi
Oppimateriaalit
Opintojakson Moodlessa oleva oppimateriaali
Opetusmenetelmät
Verkko-opetus
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
ei ole
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
ei ole
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä on 2 op eli. n. 54 h opiskelua.
Lisätietoja opiskelijoille
- Opintojakso on 7 viikkoa kestävä verkkokurssi.
- Opintojakson tehtävät tehdään 4-5 hengen ryhmissä.
- Kirjaudu kurssin Moodleen heti, kun olet saanut opintojakson kuvauksen ilmoittautumisajan päättymisen jälkeen ja valitse mieluisin toimeksiantaja. Kurssin ryhmät muodostuvat Moodleen kirjautuneista opiskelijoista, jotka ovat valinneet toimeksiannon.
- Kurssin voi tehdä vain kurssin aikataulun mukaisesti, joten huolehdi, että olet mukana heti kurssin alusta lähtein
- Kurssin alkaessa on vapaaehtoinen kurssi-info TEAMSissä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
- Opiskelija osoittaa ennakkotehtävän hyväksytysti suorittamisella asiakaslähtöiseen kehittämisprosessiin liittyvien vaiheiden ja käsitteiden hallitsemisen.
- Opiskelija osoittaa hallitsevansa asiakaslähtöisen kehitysprosessin osallistumalla aktiivisesti kehittämistehtävän ratkomiseen ryhmässä.
- Opiskelija osaa kerätä asiakastietoa eri menetelmillä ja soveltaa aineistoa kehittämistehtävän ratkaisemisessa.
- Opiskelija on osallistunut ryhmän tulosten esittelyyn toimeksiantajalle.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ryhmässä tehty työkirja ja toimeksiantajalle tehty PowerPoint
Aktiivisuus ryhmässä, joka todennetaan viikoittain työajan seurannalla
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 25.09.2024
Ajoitus
11.11.2024 - 15.11.2024
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Liiketalous ja pk-yrittäjyys
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Marika Kääriäinen
- Riina Heinämäki
- Milka Volanto
- Jussi Kareinen
- Noora Kivimäki
- Terhi Anttila
- Merja Juppo
- Heli Simon
- Anna Rauha
- Pia Haapala
- Helena Myllymäki
- Pekka Lager
- Jaana Liukkonen
- Saija Råtts
Opiskelijaryhmät
-
SH24KSairaanhoitaja (AMK)
-
SOS23CSosionomi (AMK)
-
SOS23BSosionomi (AMK)
-
KONE23Insinööri (AMK), Konetekniikka
-
AUTO23Insinööri (AMK), Konetekniikka
-
LITA23BTradenomi (AMK), LiiketalouS
-
LITA23CTradenomi (AMK), Liiketalous
-
RAK23Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
-
LITA23DTradenomi (AMK), Liiketalous
-
RKM23Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
-
LITA23ATradenomi (AMK), Liiketalous
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- ratkoa todellisia työelämästä (yritykset, organisaatiot, yhdistykset) saatuja kehittämistehtäviä pienryhmissä, jotka koostuvat eri alojen opiskelijoista.
- toteuttaa asiakastutkimuksen ja siihen perustuen kehittää ja testata erilaisia ratkaisuja toimeksiantajan ongelmaan
- osaa huomioita liiketoiminnalliset näkökulmat ratkaisua valittaessa
- esitellä ammattimaisesti ryhmän valitseman ratkaisun eli konseptin toimeksiantajalle
- soveltaa muotoiluajattelua (design thinking) sekä sen prosessia jatkossa oman alan kehittämistehtävissä.
Sisältö
Päivätoteutuksessa opintojakso toteutetaan viikon mittaisena intensiiviopintojaksona, SeAMK Innovaatioviikkona. Sen aikana opiskelijat eivät osallistu muuhun SeAMKin opetukseen.
Monimuotototeutuksessa opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena erikseen määritellyllä aikataululla.
- Ennakkotehtävä opintojakson käsitteistä sekä prosesseista (muotoiluajattelu, palvelumuotoilu, ryhmätyöskentely)
- Kehittämistehtävän ongelman analysointi
- Asiakastiedon keruu eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen ideointi eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen testaus sekä kehittäminen testauksen perusteella
- Ratkaisun eli konseptin esittely
- Ryhmätyöskentelytaidot sekä päivittäinen oman työskentelyn raportointi
Oppimateriaalit
Opintojaksolla jaettava materiaali
Opetusmenetelmät
Suomeksi
Päivätoteutuksessa opintojakso toteutetaan viikon mittaisena intensiiviopintojaksona, SeAMK Innovaatioviikkona. Sen aikana opiskelijat eivät osallistu muuhun SeAMKin opetukseen.
Monimuotototeutuksessa opintojakso toteutetaan verkko-opetuksena erikseen määritellyllä aikataululla.
- Ennakkotehtävä opintojakson käsitteistä sekä prosesseista (muotoiluajattelu, palvelumuotoilu, ryhmätyöskentely)
- Kehittämistehtävän ongelman analysointi
- Asiakastiedon keruu eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen ideointi eri menetelmillä
- Ratkaisuvaihtoehtojen testaus sekä kehittäminen testauksen perusteella
- Ratkaisun eli konseptin esittely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktiopetus 34h sekä itsenäisen työn osuus 20h
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty:
Ennakkotentin läpäisy hyväksyttävästi, aktiivinen osallistuminen intensiiviviikon työskentelyyn, oman oppimisen reflektoinnin palautus
Hylätty:
Jonkin edellä mainitun puutteellinen suoritus
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
- Opiskelija osoittaa ennakkotehtävän hyväksytysti suorittamisella asiakaslähtöiseen kehittämisprosessiin liittyvien vaiheiden ja käsitteiden hallitsemisen.
- Opiskelija osoittaa hallitsevansa asiakaslähtöisen kehitysprosessin osallistumalla aktiivisesti kehittämistehtävän ratkomiseen ryhmässä.
- Opiskelija osaa kerätä asiakastietoa eri menetelmillä ja soveltaa aineistoa kehittämistehtävän ratkaisemisessa.
- Opiskelija on osallistunut ryhmän tulosten esittelyyn toimeksiantajalle.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Ennakkotentti Moodlessa, intensiiviviikko, oman oppimisen reflektointi
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 08.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 13.10.2024
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Automaatio- ja tietotekniikka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Englanti
Paikat
15 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Professional Studies in Technology
- From Field to Fork
- Gateway to Cultural Management
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Riikka Ala-Sankila
Opiskelijaryhmät
-
IGWCM24FGateway to Cultural Management Studies
-
KITI22Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
IEPFF24FFrom Field to Fork
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KITI23Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
-
IEPIP24International Professional Studies
-
VVOVVO-ryhmä Peppiä varten
Tavoitteet
After the course, the student will understand the differences in communication between different cultures. The student will be able to use the knowledge gained in the course on both nonverbal and verbal communication in situations where there are people from different cultures. The student will also understand what should be taken into consideration when interacting with people from different cultures.
Sisältö
- cultural differences
- nonverbal communication
- verbal communication
Oppimateriaalit
Moodlesta löytyvä materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot, ryhmätyöskentely, itsenäinen työskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
80 h
Lisätietoja opiskelijoille
Läsnäolovelvollisuus 80% oppitunneilla
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
The student is familiar with the basic course concepts.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
The student knows the core concepts and is able to apply most of them in practice.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
The student knows the course concepts and is able to apply them very well in practice.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Suullinen esitys
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
The student is familiar with the basic course concepts.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
The student knows the core concepts and is able to apply most of them in practice.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
The student knows the course concepts and is able to apply them very well in practice.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 18.12.2024
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Katri Juppi
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys työstä ja toimivan työyhteisön merkityksestä. Opiskelija ymmärtää, että toimivan työyhteisön edellytyksenä on kyky tunnistaa oma persoona osana työyhteisöä.
Opiskelija osaa kehittää ja arvioida omaa johtajuuttaan (itsensä johtaminen), joka on johtajuutta aina suhteessa toiseen.
Hänellä on perustiedot ja taidot henkilöstöjohtamisesta ja hän osaa soveltaa niitä tuotantoihin. Opiskelija osaa johtaa työryhmää sen monimuotoisuuden hyväksyen, sekä arvostaen ja kunnioittaen työryhmän muita jäseniä. Opiskelija tunnistaa talouden suunnittelun ja seurannan yhtenä johtamisen välineenä. Hänellä on perustiedot muutosten johtamisesta ja riskienhallinnasta.
Sisältö
Toimivan työyhteisön peruspilarit
Itsensä johtaminen
Henkilöstöjohtamisen perusteet
Talouden suunnittelu ja seuranta johtamisen välineenä
Muutosten- ja riskienhallinta osana johtamista
Oppimateriaalit
Järvinen, P. (2014). Esimiestyö ongelmatilanteissa. 8. uudistettu painos. Helsinki: Talentum.
Viitala, R. (2021). Henkilöstöjohtaminen: Keskeiset käsitteet, teoriat ja trendit.
Koppelomäki, I. (2007-2021). Itsensä johtaminen. Uskalla Innostua.
Lisäksi opettajan tuottama materiaali.
Opetusmenetelmät
Luennot, käänteinen opetus, yksilötehtävät, tentti.
Lähiopetus sekä Teams-opetus.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Verkkotentti opintojakson lopussa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
3 op: opiskelijan työtä 81 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
- Opiskelija tunnistaa toimivan työyhteisön periaatteet
- Opiskelija kykenee toimimaan työyhteisössä yhteisesti sovittujen pelisääntöjen ja tavoitteiden mukaisesti
- Opiskelija ymmärtää henkilöstöjohtamisen merkityksen
Arviointikriteerit, hyvä (3)
- Opiskelija tunnistaa selkeästi organisaation perustehtävän ja oman roolinsa osa työyhteisöä
- Opiskelija kykenee toimimaan työryhmän vetäjänä ja delegoimaan tehtäviä ryhmässä
- Opiskelija ymmärtää taloudenhallinnan merkityksen osana johtamista
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
- Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys työstä ja hän osaa reflektoida analyyttisesti omaa ammatillista persoonaansa osana työyhteisöä
- Opiskelijaa osaa johtaa työryhmiä erilaisissa toimintaympäristöissä
- Opiskelijaa osaa hyödyntää budjetointia johtamisen työkaluna
- Opiskelijalla on valmiudet johtaa organisaatiota myös muutostilanteessa
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opiskelija-aktiivisuus, verkkotentti, yksilötehtävät.
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2025
Laajuus
0 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jaana Store
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
x
Sisältö
x
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x Arviointi perustuu suullisen ja kirjallisen taitotason amk-kriteereihin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
x Arviointi perustuu suullisen ja kirjallisen taitotason amk-kriteereihin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
x Arviointi perustuu suullisen ja kirjallisen taitotason amk-kriteereihin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
x Arviointi perustuu suullisen ja kirjallisen taitotason amk-kriteereihin.
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2025
Laajuus
0 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jaana Store
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
x
Sisältö
x
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x Arviointi perustuu suullisen ja kirjallisen taitotason amk-kriteereihin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
x Arviointi perustuu suullisen ja kirjallisen taitotason amk-kriteereihin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
x Arviointi perustuu suullisen ja kirjallisen taitotason amk-kriteereihin.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
x Arviointi perustuu suullisen ja kirjallisen taitotason amk-kriteereihin.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 13.10.2024
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jussi Kareinen
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 10. Avoin AMK: 10.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Tavoitteet
Opiskelija
- osaa työskennellä kansainvälisessä opiskeluympäristössä
- tunnistaa oman alan kansainvälisiä toimijoita
- osaa viestiä kansainvälisessä toimintaympäristössä
- ymmärtää kulttuurien väliseen kommunikaatioon liittyviä erityispiirteitä
Sisältö
- Kulttuurituotannon kansainvälinen toimintaympäristö
- Monikulttuurinen työyhteisö
- Kulttuurien välinen viestintä
- Työnhaku ulkomailta
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija kykenee nimeämään muutaman oman alansa keskeisimmän kansainvälisen toimijan.
Osaa viestiä auttavasti kansainvälisessä toimintaympäristössä
Kykenee työskentelemään kansainvälisessä ympäristössä
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Tunnistaa oman alansa kansainvälisiä toimijoita
Kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissä.
Osaa toimia kansainvälisissä toimintaympäristöissä
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Tunnistaa oman alansa keskeisimmät kansainväliset toimijat
Kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissä.
Osaa toimia kansainvälisissä toimintaympäristöissä
Osaa ennakoida kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia omalla ammattialalla.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 01.11.2024
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Juhani Haarala
- Jaana Liukkonen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- hahmottaa konseptoinnin merkityksen osana tuotekehitystä
- vertailla konseptoinnin ja tuotesuunnittelun eroja
- soveltaa konseptointimenetelmien perusteita uuden tuotteen/palveluidean synnyttämisessä
- kehittää innovatiivista ideaa yhdessä toimeksiantajan ja/tai käyttäjän kanssa projektina
- huomioida konseptointi resursseja säästävänä toimintatapana
- analysoida konseptointiin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia
- käyttää konseptien suojaamisen liittyviä perusteita
Sisältö
- konseptointiprosessi
- konseptoinnin menetelmät
- asiakas- ja käyttäjäyhteistyö
- riskiarviointi ja suojaaminen
Oppimateriaalit
Opintojaksolla jaettava materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot, excursio ja harjoitustehtävät
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktitunnit 60h, itsenäinen yksilö- tai ryhmätyöskentely 75h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- hahmottaa konseptoinnin merkityksen osana tuotekehitystä
- soveltaa konseptointimenetelmien perusteita uuden tuotteen/palveluidean synnyttämisessä
- kehittää innovatiivista ideaa yhdessä toimeksiantajan ja/tai käyttäjän kanssa projektina
- analysoi konseptointiin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia
- käyttää konseptien suojaamisen liittyviä perusteita
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- hahmottaa konseptoinnin merkityksen osana tuotekehitystä
- soveltaa konseptointimenetelmien perusteita uuden tuotteen/palveluidean synnyttämisessä hyvin
- kehittää innovatiivista ideaa yhdessä toimeksiantajan ja/tai käyttäjän kanssa projektina
- analysoi kattavasti konseptointiin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia
- käyttää konseptien suojaamisen liittyviä perusteita
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija
- hahmottaa erinomaisesti konseptoinnin merkityksen osana tuotekehitystä
- soveltaa erinomaisesti konseptointimenetelmien perusteita uuden tuotteen/palveluidean synnyttämisessä
- kehittää erinomaisesti innovatiivista ideaa yhdessä toimeksiantajan ja/tai käyttäjän kanssa projektina
- analysoi kattavasti konseptointiin liittyviä riskejä ja mahdollisuuksia
- käyttää konseptien suojaamisen liittyviä keinoja monipuolisesti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Palautetut harjoitustehtävät
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Osaa määrittää konseptin.
Ymmärtää konseptoinnnin peruskäsitteet.
Ilmoittautumisaika
02.01.2025 - 15.01.2025
Ajoitus
11.01.2025 - 25.05.2025
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
SeAMK Liiketalous ja pk-yrittäjyys
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Tiina Välimäki
- Johanna Koivula
Opiskelijaryhmät
-
MPK25Tradenomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- toimia ammattikorkeakoulussa
- kehittää omia oppimis- ja opiskelutaitojaan
- hyödyntää monipuolisesti eri oppimisympäristöjä
- tutustua omaan opiskelualaansa ja työmahdollisuuksiin alalla (ml. kansainvälisyys)
- suunnitella omia opintojaan omien uratoiveidensa näkökulmasta
Sisältö
Korkeakouluopiskelu:
- opintojen rakenne ja opintojen suorittamisen eri mahdollisuudet (ml. kansainvälisyys)
- korkeakouluopiskelua ohjaavat säädökset, opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet, SeAMKin toimintaperiaatteet ja säännöt
- opiskelijajärjestön toiminta sekä palvelut
- opiskelu- ja oppimistaidot sekä itsetuntemus sekä niissä kehittyminen
- hyvinvointipalvelut SeAMKissa
Urasuunnittelu:
- oman alan tarjoamat työmahdollisuudet, sidosryhmiin tutustuminen, alan kansainvälinen toimintaympäristö
- jatko-opintomahdollisuudet ja urasuunnittelu
Oppimateriaalit
Opettajan jakama materiaali moodlessa
Opetusmenetelmät
- hybridiopetus
- Itsenäisesti suoritettavat tehtävät moodlessa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä n. 54 h itsenäistä työskentelyä
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson kaikkien tehtävien palauttaminen hyväksytysti arviointikriteerien mukaisesti.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 27.04.2025
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Anu Katila
- Anu Latva-Reinikka
- Opiskelijapalvelut Nimeämätön
- Eija Putula-Hautala
- Marja Erkkilä
Opiskelijaryhmät
-
MAGRO25Agrologi (AMK)
Tavoitteet
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- toimia ammattikorkeakoulussa
- kehittää omia oppimis- ja opiskelutaitojaan
- hyödyntää monipuolisesti eri oppimisympäristöjä
- tutustua omaan opiskelualaansa ja työmahdollisuuksiin alalla (ml. kansainvälisyys)
- suunnitella omia opintojaan omien uratoiveidensa näkökulmasta
Sisältö
Korkeakouluopiskelu:
- opintojen rakenne ja opintojen suorittamisen eri mahdollisuudet (ml. kansainvälisyys)
- korkeakouluopiskelua ohjaavat säädökset, opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet, SeAMKin toimintaperiaatteet ja säännöt
- opiskelijajärjestön toiminta sekä palvelut
- opiskelu- ja oppimistaidot sekä itsetuntemus sekä niissä kehittyminen
- hyvinvointipalvelut SeAMKissa
Urasuunnittelu:
- oman alan tarjoamat työmahdollisuudet, sidosryhmiin tutustuminen, alan kansainvälinen toimintaympäristö
- jatko-opintomahdollisuudet ja urasuunnittelu
Oppimateriaalit
- SeAMK www- ja intra-sivut sekä niiden informaatio käsiteltävistä asioista, http://www.seamk.fi
- tutkinto-ohjelmien opetussuunnitelmat, ops.seamk.fi
- opettajan osoittama materiaali
- Moodle-alustalla oleva perehdytysmateriaali
Opetusmenetelmät
Luennot, tehtävät, ryhmätyöskentelyt
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Mikäli opiskelijalla on aikaisemmin korkeakoulussa suoritettu
* orientoiva opintojakso, oppimisessee hyväksiluetaan.
* urasuunnittelun opintoja, osio urasuunnittelu hyväksiluetaan.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
53 h, mikä koostuu luennoista (n. 20 h) ja itsenäisestä opiskelusta ja tehtävien tekemisestä (n. 30 h)
Sisällön jaksotus
Opintojakso painottuu tammikuuhun, mutta jatkuu koko kevään.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävät
Ilmoittautumisaika
05.08.2024 - 17.11.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 31.12.2024
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Johanna Koivula
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 51. Avoin AMK: 51.)
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Tavoitteet
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- toimia ammattikorkeakoulussa
- kehittää omia oppimis- ja opiskelutaitojaan
- hyödyntää monipuolisesti eri oppimisympäristöjä
- tutustua omaan opiskelualaansa ja työmahdollisuuksiin alalla (ml. kansainvälisyys)
- suunnitella omia opintojaan omien uratoiveidensa näkökulmasta
Sisältö
Korkeakouluopiskelu:
- opintojen rakenne ja opintojen suorittamisen eri mahdollisuudet (ml. kansainvälisyys)
- korkeakouluopiskelua ohjaavat säädökset, opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet, SeAMKin toimintaperiaatteet ja säännöt
- opiskelijajärjestön toiminta sekä palvelut
- opiskelu- ja oppimistaidot sekä itsetuntemus sekä niissä kehittyminen
- hyvinvointipalvelut SeAMKissa
Urasuunnittelu:
- oman alan tarjoamat työmahdollisuudet, sidosryhmiin tutustuminen, alan kansainvälinen toimintaympäristö
- jatko-opintomahdollisuudet ja urasuunnittelu
Oppimateriaalit
Opettajan jakama materiaali moodlessa
Opetusmenetelmät
Verkkokurssi
Itsenäisesti suoritettavat tehtävät moodlessa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä n. 54 h itsenäistä työskentelyä
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Lisätietoja opiskelijoille
Verkkokurssi
Itsenäisesti suoritettavat tehtävät moodlessa
Opettaja lähettää opintojakson aloitusviestin, jossa moodlen tiedot SeAMKin sähköpostiin kerran viikossa uusille ilmoittautuneille.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson kaikkien tehtävien palauttaminen hyväksytysti arviointikriteerien mukaisesti.
Ilmoittautumisaika
16.12.2024 - 20.04.2025
Ajoitus
10.01.2025 - 31.05.2025
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Johanna Koivula
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 50. Avoin AMK: 50.)
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Tavoitteet
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- toimia ammattikorkeakoulussa
- kehittää omia oppimis- ja opiskelutaitojaan
- hyödyntää monipuolisesti eri oppimisympäristöjä
- tutustua omaan opiskelualaansa ja työmahdollisuuksiin alalla (ml. kansainvälisyys)
- suunnitella omia opintojaan omien uratoiveidensa näkökulmasta
Sisältö
Korkeakouluopiskelu:
- opintojen rakenne ja opintojen suorittamisen eri mahdollisuudet (ml. kansainvälisyys)
- korkeakouluopiskelua ohjaavat säädökset, opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet, SeAMKin toimintaperiaatteet ja säännöt
- opiskelijajärjestön toiminta sekä palvelut
- opiskelu- ja oppimistaidot sekä itsetuntemus sekä niissä kehittyminen
- hyvinvointipalvelut SeAMKissa
Urasuunnittelu:
- oman alan tarjoamat työmahdollisuudet, sidosryhmiin tutustuminen, alan kansainvälinen toimintaympäristö
- jatko-opintomahdollisuudet ja urasuunnittelu
Oppimateriaalit
Opettajan jakama materiaali moodlessa
Opetusmenetelmät
Verkkokurssi
Itsenäisesti suoritettavat tehtävät moodlessa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä n. 54 h itsenäistä työskentelyä
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Lisätietoja opiskelijoille
Opettaja lähettää opintojakson aloitusviestin, jossa moodlen tiedot SeAMKin sähköpostiin kerran viikossa uusille ilmoittautuneille.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson kaikkien tehtävien palauttaminen hyväksytysti arviointikriteerien mukaisesti.
Ilmoittautumisaika
01.01.2025 - 19.01.2025
Ajoitus
01.01.2025 - 08.06.2025
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Sairaanhoitaja ja terveydenhoitaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Kampustalo
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Fysioterapeutti (AMK)
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Kristiina Store
- Leena Koivumäki
- Tiina Hemminki
- Virpi Salo
- Tiina Välimäki
- Virpi Rantanen
- Kari Jokiranta
- Tarja Knuuttila
Opiskelijaryhmät
-
MTH25Terveydenhoitaja (AMK)
Tavoitteet
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- toimia ammattikorkeakoulussa
- kehittää omia oppimis- ja opiskelutaitojaan
- hyödyntää monipuolisesti eri oppimisympäristöjä
- tutustua omaan opiskelualaansa ja työmahdollisuuksiin alalla (ml. kansainvälisyys)
- suunnitella omia opintojaan omien uratoiveidensa näkökulmasta
Sisältö
Korkeakouluopiskelu:
- opintojen rakenne ja opintojen suorittamisen eri mahdollisuudet (ml. kansainvälisyys)
- korkeakouluopiskelua ohjaavat säädökset, opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet, SeAMKin toimintaperiaatteet ja säännöt
- opiskelijajärjestön toiminta sekä palvelut
- opiskelu- ja oppimistaidot sekä itsetuntemus sekä niissä kehittyminen
- hyvinvointipalvelut SeAMKissa
Urasuunnittelu:
- oman alan tarjoamat työmahdollisuudet, sidosryhmiin tutustuminen, alan kansainvälinen toimintaympäristö
- jatko-opintomahdollisuudet ja urasuunnittelu
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Ilmoittautumisaika
05.08.2024 - 17.11.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 31.12.2024
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Kampustalo
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Rakennusmestari (AMK), Rakennustekniikka
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Restonomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Tietotekniikka
- Insinööri (AMK), Automaatiotekniikka
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Fysioterapeutti (AMK)
- Insinööri (AMK), Konetekniikka
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Annukka Haapa-aho
Tavoitteet
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- toimia ammattikorkeakoulussa
- kehittää omia oppimis- ja opiskelutaitojaan
- hyödyntää monipuolisesti eri oppimisympäristöjä
- tutustua omaan opiskelualaansa ja työmahdollisuuksiin alalla (ml. kansainvälisyys)
- suunnitella omia opintojaan omien uratoiveidensa näkökulmasta
Sisältö
Korkeakouluopiskelu:
- opintojen rakenne ja opintojen suorittamisen eri mahdollisuudet (ml. kansainvälisyys)
- korkeakouluopiskelua ohjaavat säädökset, opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet, SeAMKin toimintaperiaatteet ja säännöt
- opiskelijajärjestön toiminta sekä palvelut
- opiskelu- ja oppimistaidot sekä itsetuntemus sekä niissä kehittyminen
- hyvinvointipalvelut SeAMKissa
Urasuunnittelu:
- oman alan tarjoamat työmahdollisuudet, sidosryhmiin tutustuminen, alan kansainvälinen toimintaympäristö
- jatko-opintomahdollisuudet ja urasuunnittelu
Oppimateriaalit
Opettajan jakama materiaali moodlessa
Opetusmenetelmät
Verkkokurssi
Itsenäisesti suoritettavat tehtävät moodlessa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä n. 54 h itsenäistä työskentelyä
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Lisätietoja opiskelijoille
Opettaja lähettää opintojakson aloitusviestin, jossa moodlen tiedot SeAMKin sähköpostiin kerran viikossa uusille ilmoittautuneille.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opintojakson kaikkien tehtävien palauttaminen hyväksytysti arviointikriteerien mukaisesti.
Ilmoittautumisaika
19.08.2024 - 20.10.2024
Ajoitus
01.08.2024 - 31.12.2024
Laajuus
2 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Kampustalo
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
- Sairaanhoitaja (AMK)
- Tradenomi (AMK), Liiketalous
- Sosionomi (AMK)
- Tradenomi (AMK), Pk-yrittäjyys
- Kulttuurituottaja (AMK)
- Fysioterapeutti (AMK)
- Geronomi (AMK)
Opettaja
- Meri Matala-Aho
- Paula Paloniemi
Tavoitteet
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa
- toimia ammattikorkeakoulussa
- kehittää omia oppimis- ja opiskelutaitojaan
- hyödyntää monipuolisesti eri oppimisympäristöjä
- tutustua omaan opiskelualaansa ja työmahdollisuuksiin alalla (ml. kansainvälisyys)
- suunnitella omia opintojaan omien uratoiveidensa näkökulmasta
Sisältö
Korkeakouluopiskelu:
- opintojen rakenne ja opintojen suorittamisen eri mahdollisuudet (ml. kansainvälisyys)
- korkeakouluopiskelua ohjaavat säädökset, opiskelijan oikeudet ja velvollisuudet, SeAMKin toimintaperiaatteet ja säännöt
- opiskelijajärjestön toiminta sekä palvelut
- opiskelu- ja oppimistaidot sekä itsetuntemus sekä niissä kehittyminen
- hyvinvointipalvelut SeAMKissa
Urasuunnittelu:
- oman alan tarjoamat työmahdollisuudet, sidosryhmiin tutustuminen, alan kansainvälinen toimintaympäristö
- jatko-opintomahdollisuudet ja urasuunnittelu
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
.
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty
• Osaa tunnistaa ja löytää SeAMKin opiskelua ohjaavat säännökset ja periaatteet. Osaa käyttää SeAMKin keskeisiä sähköisiä välineitä ja löytää Intrasta oman opiskelun kannalta tarpeellisia tietoja. Tunnistaa oman oppimistyylinsä ja löytää keinoja sen kehittämiseksi. Tunnistaa oman alansa uramahdollisuuksia.
• Tuntee oman opetussuunnitelmansa ja osaa tulkita sitä opintojen suunnittelussaan
Hylätty
• Ei tunnista ja löydä SeAMKin opiskelua ohjaavia säännöksiä ja periaatteita. Ei osaa käyttää SeAMKin sähköisiä välineitä ja Intraa opiskelun tukena. Ei tunnista omaa oppimistyyliään eikä löydä keinoja sen kehittämiseksi. Ei osaa määritellä oman alansa uramahdollisuuksia.
• Ei tunne omaa opetussuunnitelmaansa.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 23.02.2025
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jussi Kareinen
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 10. Avoin AMK: 10.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Tavoitteet
Opiskelija tuntee taiteen kentän keskeiset toimijat ja kulttuurituottajan aseman taiteen kentässä
Opiskelija hahmottaa kulttuurihallinnon rakenteet ja niiden roolin päätöksenteossa
Opiskelija osaa analysoida kulttuurin merkitystä yhteiskunnassa
Sisältö
· Kulttuurihallinnon rakenteet
· Kulttuurituottajan rooli eri taiteen lajeissa
· Kulttuurin rooli yhteiskunnassa elinvoiman ja hyvinvoinnin näkökulmasta
Oppimateriaalit
Kulttuuripolitiikan strategia 2021-25 (OKM 2020)
Opetusmenetelmät
luennot
pienryhmätyöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kontaktia = 15 h
Itsenäinen työskentely= 15 h
Ryhmätyöskentely= 22 h
Total: 52 h
Lisätietoja opiskelijoille
jussi.kareinen@seamk.fi
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä
Opiskelija hahmottaa pääosin kulttuurihallinnon rakenteet
Opiskelija tunnistaa joitain kulttuurituottajan toimenkuvia eri taiteen lajeissa
Opiskelija osaa analysoida tyydyttävästi kulttuurin merkitystä yhteiskunnassa
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä
Opiskelijalla on selkeä kuva kulttuurihallinnon rakenteista
Opiskelija tunnistaa keskeiset kulttuurituottajan tehtät eri taiteen lajien parissa
Opiskelija osaa analysoida hyvin kulttuurin merkitystä yhteiskunnassa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä
Opiskelijalla on selkeä kokonaiskuva kulttuurihallinnon rakenteista ja niiden merkityksestä ja roolista yhteiskunnassa.
Opiskelija tuntee kulttuurituottajan erilaisia ammattikuvia taiteen kentässä kiitettävästi ja kykenee hahmottamaan myös uusia työnkuvia taiteen kentässä
Opiskelija osaa analysoida perusteellisesti kulttuurin muuttuvaa roolia yhteiskunnassa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
A. Kulttuurihallinnon rakenteet (1 op.)
- valtio
- maakunta
- kunta
- kulttuuripolitiikan strategia 2025
- Suomen kulttuuripolitiikan kolme kehitysvaihetta
B. Kulttuurin merkitys yhteiskunnassa (1 op.)
B1. Ryhmätyö (0,75 op.)
Opiskelijat arvotaan kolmen hengen ryhmiin. Ryhmät valitsevat aiheen, ja tutustuvat siihen eri lähteiden kautta. Learning café -tunneille ryhmät valmistavat n. 15-20 minuutin mittaisen alustuksen aiheesta, jonka jälkeen presentoiva ryhmä johtaa keskustelua aiheesta 20-30 minuutin verran. Keskustelussa voi ja saa hyödyntää erilaisia sovelluksia (jamboard yms.), jotta moniäänisyys toteutuisi parhaalla mahdollisella tavalla.
Learning café:n pedagogiset tavoitteet:
1. Muut osallistujat tuottavat tutkimaanne aiheeseen / ilmiöön uutta ja tuoretta näkökulmaa, ehkä jopa vallitsevaa hegemoniaa kyseenalaistavaa näkemystä.
2. Jokainen saa oppimiskokemuksen moderoinnista
Ryhmätyöstä kootaan kirjallinen esitys SeAMK:n kirjallisten töiden ohjetta noudattaen (löytyy intrasta). Työhön tulee merkitä myös käytetyt lähteet (väh. viisi kpl). Työn viimeinen palautuspäivä on 28.2.2024. Työn laajuus on vähintään kuusi sivua.
Kirjallisen työn pedagogiset tavoitteet:
1. Asiatekstin harjoitteleminen
2. Ryhmälähtöisen kirjoittamisen harjoitteleminen.
3. Valmistaa opinnäyteprosessiin
Ryhmätyö arvioidaan asteikolla 1-5, ja siitä saa palautteen ohjaavalta opettajalta.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija hahmottaa pääosin kulttuurihallinnon rakenteista ja päätöksenteosta.
Opiskelija osaa analysoida tyydyttävästi kulttuurin merkitystä yhteiskunnassa
Opiskelija kykenee hankkimaan taustatietoa ilmiöistä.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelijalla on selkeä kuva kulttuurihallinnon rakenteista ja päätöksenteosta
Opiskelija osaa analysoida hyvin kulttuurin merkitystä yhteiskunnassa ja osallistuu muiden ryhmätöiden kommentointiin.
Opiskelija osaa hankkia ja analysoida kriittisesti kulttuuria käsittelevää tietoa sekä ajatella ja argumentoida sitä vastuullisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelijalla on selkeä kokonaiskuva kulttuurihallinnon rakenteista ja päätöksenteosta, sekä niiden merkityksestä ja roolista yhteiskunnassa.
Opiskelija osaa analysoida perusteellisesti kulttuurin muuttuvaa roolia yhteiskunnassa ja osallistuu muiden ryhmätöiden kommentointiin aktiivisesti.
Opiskelija kykenee monitasoiseen dialogiin kirjallisuuden, ajankohtaisten huomioiden ja oman ajattelunsa perusteella. Opiskelija osaa hankkia ja analysoida kriittisesti kulttuuria käsittelevää tietoa sekä kykenee johtamaan arvopohjaista keskustelua.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 13.10.2024
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Margit Mannila
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 10. Avoin AMK: 10.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Tavoitteet
Opiskelija
- tunnistaa immateriaalioikeuksien merkityksen omalla ammattialallaan
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta
- tuntee immateriaalioikeuden eri oikeusalueiden eroja ja yhtäläisyyksiä
- osaa etsiä ja hyödyntää aineettoman omaisuuden suojaamiseksi erilaisia suojamuotoja
Sisältö
- tekijänoikeudet, teollisoikeudet, toiminimi
- tekijänoikeuksen luovuttaminen ja lisensointi
- IPR-portfolio
Oppimateriaalit
Luentomateriaali ja muu opettajan ilmoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Luennot, itsenäiset tehtävät ja ryhmätyöt.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot 24 h, tentti ja itsenäistä opiskelua 57 h. Kokonaistyömäärä 81 h.
Sisällön jaksotus
Opiskelija
- tunnistaa immateriaalioikeuksien merkityksen omalla ammattialallaan
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta
- tuntee immateriaalioikeuden eri oikeusalueiden eroja ja yhtäläisyyksiä
- osaa etsiä ja hyödyntää aineettoman omaisuuden suojaamiseksi erilaisia suojamuotoja
- tunnistaa sopimuksen sisällön keskeiset seikat
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- tunnistaa tekijänoikeuksien merkityksen omalla ammattialallaan
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta auttavasti ja tehdä siitä muistio juridista tarkastusta varten
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- tunnistaa tekijänoikeuksien merkityksen omalla ammattialallaan
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta hyvin ja tehdä siitä seikkaperäisen muistion juridista tarkastusta varten
- osaa soveltaa erilaisia suojamuotoja omalla ammattialallaan
- osaa hyödyntää teollisoikeuksien ja tekijänoikeuksien eroja ja yhtäläisyyksiä
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija
- tunnistaa tekijänoikeuksien merkityksen omalla ammattialallaan
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta kiitettävästi ja tehdä siitä version juridista tarkastusta varten
- osaa soveltaa erilaisia suojamuotoja omalla ammattialallaan
- osaa hyödyntää teollisoikeuksien ja tekijänoikeuksien eroja ja yhtäläisyyksiä
- osaa analysoida ja eritellä erilaisia vaihtoehtoja ja valita niistä itselleen parhaat
- osaa rakentaa ja hallita omaa IPR-portfoliotaan
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvosana perustuu tenttiin (numeerinen). Kurssiin liittyvät tehtävät tulee olla tehtynä (hyväksytty/hylätty). Lisätietoja Moodlessa.
Hylätty (0)
Opiskelija
- ei hallitse kurssin asiasiältöä tyydyttävällä tasolla
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija
- tunnistaa tekijänoikeuksien merkityksen omalla ammattialallaan
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta auttavasti ja tehdä siitä muistio juridista tarkastusta varten
- osaa tunnistaa sopimuksen perusasiat
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija
- tunnistaa tekijänoikeuksien merkityksen omalla ammattialallaan
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta hyvin ja tehdä siitä seikkaperäisen muistion juridista tarkastusta varten
- osaa soveltaa erilaisia suojamuotoja omalla ammattialallaan
- osaa hyödyntää teollisoikeuksien ja tekijänoikeuksien eroja ja yhtäläisyyksiä
- osaa laatia sopimuksen
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija
- tunnistaa tekijänoikeuksien merkityksen omalla ammattialallaan
- osaa tulkita tekijänoikeudellista luovutussopimusta
- osaa soveltaa erilaisia suojamuotoja omalla ammattialallaan
- osaa hyödyntää teollisoikeuksien ja tekijänoikeuksien eroja ja yhtäläisyyksiä
- osaa analysoida ja eritellä erilaisia vaihtoehtoja ja valita niistä itselleen parhaat
- osaa rakentaa ja hallita omaa IPR-portfoliotaan
- osaa perustella sopimuksen ehtoja lainsäädännön keinoin
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 30.04.2025
Ajoitus
02.09.2024 - 25.05.2025
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Ari Haasio
Opiskelijaryhmät
-
KUTU20Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KITI24Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
-
KITI22Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KITI21Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KITI23Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
Tavoitteet
Kulttuurihistorian keskeisten käännekohtien ja käsitteiden sekä syy-seuraussuhteiden ymmärtäminen. Opiskelija osaa opintojakson jälkeen hahmottaa riippuvuussuhteita eri kulttuuristen ilmiöiden ja aikakausien välillä kulttuurin eri osa-alueilla.
Sisältö
Opintojaksolla tutustutaan kulttuurihistoriallisen ajattelun ja tutkimuksen peruskäsitteisiin. Jakso perehdyttää länsimaisen kulttuurin vaiheisiin. Jokainen opiskelija perehtyy tarkemmin valitsemaansa kulttuurihistorian osa-alueeseen erillisen kirjallisuuden ja sen pohjalta tehtävän harjoitustehtävän avulla. Opintojakson tavoitteena on historiallisen ymmärryksen avulla parantaa opiskelijan kykyä sijoittaa nykypäivän kulttuurisia elementtejä laajempaan yhteiskunnalliseen kontekstiin.
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan kurssin alkaessa.
Opetusmenetelmät
Kirjallisuus, verkko-opetus
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Ei tenttiä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
135 h itsenäinen verkkotyöskentely
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
(1-2)
Opiskelija osaa tunnistaa ja käyttää kulttuurihistoriallisen ajattelun peruskäsitteitä. Opiskelijan kirjallinen tuottaminen on niukkaa ja hän osoittaa vain vähäistä paneutumista tehtävänantoon.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
(3-4)
Ymmärtää kulttuurihistorian keskeiset kehityslinjat ja hallitsee alan tärkeimmät käsitteet ja osaa käyttää niitä sekä perustella kriittisesti vastauksensa. Opiskelija osallistuu aktiivisesti opetukseen ja keskusteluihin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Edellyttää kykyä analysoida kulttuurihistoriallisia syy-seuraussuhteita analyyttisesti ja soveltaa niitä vastauksissaan monipuolisesti ja havainnollisesti. Opiskelija osaa suhteuttaa eri historiallisten käännekohtien merkityksen kulttuuriseen kehitykseen ja sen eri innovaatiomuotoihin. Opiskelija kykenee myös kriittiseen tulkintaan, joka heijastuu hänen vastauksissaan.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Pisteet esseestä ja tehtävistä.
Hylätty (0)
Kaikkia tehtäviä ei palautettu ja/tai opiskelija ei ole saanut vähintään 50 % kurssin kokonaispisteistä.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Heikko osaaminen, mutta perusasioissa ei suuria virheitä.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Keskeiset asiat hyvin hallussa. Vastaukset perusteltuja ja keskeiset asiat hallussa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kokonaisuus ja asioiden syy-seuraussuhteet erinomaisesti hallussa. Vastaukset perusteltuja ja analyyttisiä.
Esitietovaatimukset
Ei edeltäviä opintoja
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 07.01.2025
Ajoitus
14.01.2025 - 07.03.2025
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Elina Muotio
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.
Sisältö
- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät
Oppimateriaalit
Suositeltavaa kirjallisuutta:
Petäjä, E., Peltoniemi, J., & Viljamaa, A. (2015). Kehitä sivutoimiyritystäsi: Työkirja sivutoimiyrityksen tulevaisuuden pohdintaan. Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Sekki, A., & Härkönen, O. (2020). Kevytyrittäjyys: Opas sivutoimiseen yrittäjyyteen. Kauppakamari.
Uusyrityskeskus (2023). Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.
Muita oppimateriaaleja mm. podcastit ja videot luovien alojen yrittäjyydestä
Opetusmenetelmät
Luennot, keskustelut ja tehtävät.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 81 tuntia, josta lukujärjestykseen merkityt tunnit 15 h ja itsenäistä työskentelyä 66 tuntia
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssitehtävän hyväksytty suoritus
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tunnistaa yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia alallaan. Opiskelija osoittaa tietämystä yrittäjyyden vaihtoehtoisista muodoista ja talouden perusasioista. Opiskelija tuo esiin yrittäjyyteen liittyviä ideoita ja niihin liittyviä tuotteistamismahdollisuuksia.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa analysoida yrittäjyyden toimintaympäristöjä ja -muotoja sekä kuvata yrittäjyyden mahdollisuuksia ja taloudellisia näkökulmia omalla alallaan ja uravaihtoehtonaan. Opiskelija osaa kehittää, tuotteistaa ja testata yrittäjyysideoita.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa kriittisesti arvioida ja analysoida yrittäjyyden toimintaympäristöjä ja -muotoja. Opiskelija pohtii monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia ja taloudellisia reunaehtoja omalla alallaan ja osana omaa urapolkuaan. Opiskelija osaa aktiivisesti ja monipuolisesti kehittää, tuotteistaa ja testata useita yrittäjyysideoita.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 09.03.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Leena Uusitalo
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- määritellä yrityksen taloushallinnon perustehtävät ja hyödyntää tietoa kulttuurituottajan ammatissa
- hinnoittelun periaatteet
- käyttää taulukkolaskentaohjelmaa taloussuunnitelmien ja laskelmien laatimiseen
- kuvata miten taloudellinen tulos muodostuu kulttuurialan produktioissa, ja huomioida mitkä tekijät vaikuttavat taloudelliseen tulokseen
- huomioida kiertotalouden mahdollisuudet talouslaskelmissa
Sisältö
- taloushallinnon perustehtävien kuvaaminen: sisäinen ja ulkoinen laskenta, budjetti, tulo-ja menolajit, hinnoittelu, arvonlisävero
- taulukkolaskentaohjelman käyttö peruslaskutoimituksiin ja budjetin laatimiseen
- talouden suunnittelu kulttuurialan produktioissa: budjetointi, budjettien herkkyysanalyysi ja tapahtumien riskianalyysi
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa taloushallinnon perustehtävät ja ymmärtää miten niitä voi hyödyntää kulttuurituottajan työssä. Opiskelija osaa laatia budjetin taulukkolaskentaohjelmaa hyödyntäen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa määritellä ja hyödyntää taloushallinnon peruskäsitteitä monipuolisesti. Opiskelija osaa soveltaa budjetoinnin periaatteita sekä laatia budjetin kulttuurialan produktiolle sekä arvioida eri tulo- ja menolajien vaikutuksia.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa soveltaa taloushallinnon peruskäsitteitä tarkoituksenmukaisesti kulttuurituottajan työn näkökulmasta. Opiskelija osaa soveltaa budjetoinnin periaatteita, rakentaa perustellun budjetin ja osaa kriittisesti arvioida tekijöitä, jotka vaikuttavat kulttuurialan produktion taloudelliseen tulokseen.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
03.03.2025 - 25.05.2025
Laajuus
0 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Ammattikorkeakouluasetuksessa (352/2003) kypsyysnäyte määritellään seuraavasti:
- "Ammattikorkeakoulututkintoa varten opiskelijan on kirjoitettava opinnäytetyönsä alalta kypsyysnäyte, joka osoittaa perehtyneisyyttä alaan ja suomen tai ruotsin kielen taitoa. Ammattikorkeakoulu päättää kypsyysnäytteestä silloin, kun opiskelijalta ei vaadita 8 pykälän 1 momentissa tarkoitettua sääntöä."
Sisältö
Opiskelijan tulee kypsyysnäytteessä osoittaa hallitsevansa työnsä sisällön perusteluineen sekä kykenevänsä selkeään ja johdonmukaiseen kirjalliseen esitykseen.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Arviointi yhteisen kypsyysnäytteen arvioinnin periaatteen mukaisesti.
Ilmoittautumisaika
12.03.2025 - 16.04.2025
Ajoitus
28.04.2025 - 31.07.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jukka Saarela
Opiskelijaryhmät
-
VVOVVO-ryhmä Peppiä varten
Tavoitteet
Opiskelija
Osallistuu tapahtumatuotantoon audiovisuaalisen alan osaajana
Pystyy tunnistamaan audiovisuaalisen tuotannon merkityksen ison tapahtuman tuotantoprosessissa
Pystyy syventämään kuvaus- ja jälkituotantotaitojaan
Sisältö
Toteutetaan live-tuotantoon liittyvä asiakastoimeksianto
Lyhyiden animaatioiden tekoa
Erilaisten tekniikoiden käyttö (lähes) reaaliaikaisissa videotuotannoissa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Aktiivinen osallistuminen tuotantoon, harjoitustehtävien suorittaminen hyväksytysti, tuotannossa tarvittavien välineiden sujuva käyttö
Hylätty: Runsaat poissaolot tuotannosta, harjoitustehtävien laiminlyönti, opiskelija tarvitsee jatkuvaa apua tuotantovälineiden käytössä
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 23.02.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Mika Karhumaa
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija tunnistaa modernin kulttuuriliiketoiminnan eri yleisöt sekä toimintakentän.
Opiskelija osaa rakentaa omalle ja edustamalleen artikkelille sosiaalisen median strategisen perustan.
Opiskelija sisäistää passiivisen promootion merkityksen sekä osaa hyödyntää sitä sosiaalisen median pääomaa kasvatettaessa.
Opiskelija osaa kehittää edustamansa taiteilijan brändikuvaa ja ymmärtää siihen liittyvät komponentit.
Opiskelija osaa keskustella taiteilijan kanssa, tehdä yhdessä toteutettavia toimintasuunnitelmia sekä toteuttaa niitä.
Opiskelija tunnistaa välittäjäportaan tehtävät ja merkityksen skaalauksen ja sisällön rikastamisen mahdollistajana.
Sisältö
Kulttuuriliiketoiminnan eri yleisöt ja toimintakenttä
Sosiaalisen median pääoma ja sen merkitys managerisuhdetta perustettaessa
Brändiajattelu ja sitoutuminen edustettavan artikkelin ominaisuuksiin ja toivomuksiin
Kommunikaatio taiteilijan kanssa
Managerisopimuksen merkitys ja sisältö
Välittäjätoiminnan merkitys osana managementia
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa taiteen eri toimialojen rakenteet ja terminologian.
Opiskelija osaa toimia välittäjäportaan avustavissa tehtävissä. Opiskelija ymmärtää manageritoiminnan perusajatuksen.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tunnistaa taiteen eri toimialojen rakenteet, toimintamuodot, ja terminologian sekä ymmärtää välittäjäportaan ammatilliset erityisvaatimukset.
Opiskelija ymmärtää managerin tehtävien sisällön sekä miten manageri tukee edustamiaan artikkeleita .
Opiskelija osaa tulkita managerisopimusta.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tunnistaa taiteen eri toimialojen rakenteet, toimintamuodot, ja terminologian ja tietää välittäjäportaan ammatilliset erityisvaatimukset.
Opiskelija osaa toimia managerin tehtävissä.
Opiskelija osaa rakentaa taiteilijan kanssa eriaikaisia toimintasuunnitelmia, keskustella sujuvasti sekä tuotteistaa taiteilijan osaamista.
Opiskelija osaa tulkita managerisopimusta strategisesti ja osaa sisällyttää siihen räätälöityjä toimintamalleja.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
12.03.2025 - 25.05.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
12 - 18
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Johanna Ikola
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KITI23Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
Tavoitteet
Opiskelija
-ymmärtää neuvottelutaitojen merkityksen kulttuurituottajan työssä
-hallitsee erityyppisten neuvottelujen perusperiaatteet
-hallitsee neuvottelu- ja kokoustaidon teorian ja pystyy soveltamaan teoriaa käytännön tilanteissa
-osaa neuvotteluihin ja kokouksiin liittyvät dokumentointikäytänteet
- osaa vakuuttaa kuulijansa
Sisältö
-kokous- ja neuvottelutaidon teoria
-erilaiset neuvottelijatyypit
-työelämän neuvottelut ja kokoukset ja niihin liittyvä dokumentaatio
-neuvottelu- ja kokoussimulaatiot ja niiden arviointi
- esiintymisharjoituksia
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
-löytää oman neuvottelutyylinsä vahvuudet ja kehittämiskohteet
-hallitsee osan kokoustekniikan ja neuvottelun keskeisistä periaatteista
-pystyy toimimaan kokouksissa osallistujana siten, että osaa pyydettäessä tuoda ajatuksensa selkeästi esiin
-osaa toimia ohjatusti kokouksen puheenjohtajana ja sihteerinä
-neuvottelun/keskustelun osallistujana osaa pyydettäessä esittää mielipiteensä
-pystyy ottamaan vastaan palautetta omasta toiminnastaan ryhmän jäsenenä neuvotteluissa ja kokouksissa.
-kykenee esiintymään julkisesti ja saamaan ajatuksensa välitettyä
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
-ymmärtää hyvien vuorovaikutustaitojen tärkeyden työelämässä ja elämässä yleensä
-löytää oman neuvottelutyylinsä vahvuudet ja kehittämiskohteet ja pyrkii kehittämään neuvottelutyyliään
-hallitsee kokoustekniikan ja neuvottelutaidon keskeisen teorian
-pystyy toimimaan kokouksissa osallistujana siten, että osaa tuoda ajatuksensa selkeästi esiin
-osaa toimia itsenäisesti kokouksen puheenjohtajana ja sihteerinä
-neuvottelun/keskustelun osallistujana osaa toimia tarkoituksenmukaisesti ja osaa käyttää neuvottelua eteenpäin vieviä puheenvuoroja
-osaa toimia neuvottelun/keskustelun vetäjänä
-pystyy ottamaan vastaan palautetta omasta toiminnastaan ryhmän jäsenenä neuvotteluissa ja kokouksissa ja pyrkii palautteen perusteella kehittämään taitojaan.
-osaa esiintyä tarkoituksenmukaisesti eri kohdeyleisöille
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija
-ymmärtää hyvien vuorovaikutustaitojen tärkeyden työelämässä ja elämässä yleensä
-löytää oman neuvottelutyylinsä vahvuudet ja kehittämiskohteet ja osaa kehittää neuvottelutyyliään
-hallitsee kokoustekniikan ja neuvottelutaidon keskeisen teorian
-pystyy toimimaan kokouksissa osallistujana siten, että osaa tuoda ajatuksensa rakentavasti ja selkeästi esiin
-osaa toimia itsenäisesti kokouksen puheenjohtajana ja sihteerinä
-neuvottelun/keskustelun osallistujana osaa toimia tarkoituksenmukaisesti ja osaa käyttää tilannetta eteenpäin vieviä puheenvuoroja ja pystyy vaikuttamaan positiivisesti neuvottelun ilmapiiriin
-osaa toimia neuvottelun/keskustelun vetäjänä
-pystyy ottamaan vastaan palautetta omasta toiminnastaan ryhmän jäsenenä neuvotteluissa, kokouksissa ja osaa palautteen perusteella kehittää taitojaan
-osaa esiintyä tarkoituksenmukaisesti ja tehokkaasti eri kohdeyleisöille
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 15.11.2024
Laajuus
4 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Leena Elenius
- Satu Lautamäki
- Virpi Masonen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- havaita ammattialan kannalta tarkoituksenmukaisia tutkimuskohteita sekä arvioida alaan liittyvää tutkimusta ja opinnäytetöitä
- määritellä ja rajata tutkimusongelman ja –kysymykset
- käyttää tärkeimpiä laadullisia ja määrällisiä tutkimusmenetelmiä ja arvioida niiden soveltuvuutta eri tutkimuskohteisiin
- nimetä oman alan keskeiset tutkimustiedon tuottajat ja käyttää kotimaisia ja kansainvälisiä oman ammattialan tutkimustiedonlähteitä (tietokannat ja verkkopalvelut)
- eritellä aihettaan ja siihen liittyviä tiedontarpeita
- kuvailla tutkimus- tai kehittämisaihettaan käsitteillä ja hakusanoilla sekä jäsentää niitä hierarkkisesti
- arvioida löytämäänsä tietoa
- käyttää tietoa eettisesti oikein
Sisältö
- kulttuurialaan soveltuvat tutkimusotteet ja tutkimusmenetelmät
- aikaisempien opinnäytetöiden arviointi
- opinnäytetyöprosessin vaiheet, ohjeistukset ja arviointikriteeristö
- tutkimusongelman ja –kysymysten määrittely sekä teoreettisen viitekehyksen kartoittaminen
- tutkimusmenetelmien käyttöön ja tulosten analysointiin syventyminen tutkimustehtävän avulla
- oman alan keskeiset, myös kansainväliset tietokannat ja tiedonlähteiden laadun arviointi
- tiedonhankinta osana ammatillista sekä tutkimus- ja kehittämisosaamista
- oman opinnäytetyön tiedonhankintaprosessi
- SeAMKin kirjallisten töiden ohjeiden soveltaminen (lähdeluettelo)
- tiedon seuranta
Oppimateriaalit
Hakala, J. T. (2022). Hyvä, parempi, valmis: Opinnäyteopas ammattikorkeakouluille. Gaudeamus.
Kananen, J. (2019). Opinnäytetyön ja pro gradun pikaopas: Avain opinnäytetyön ja pro gradun kirjoittamiseen. Jyväskylän ammattikorkeakoulu.
Kostamo, P., Airaksinen, T. & Vilkka, H. (2022). Kirjoita itsesi asiantuntijaksi: Opas toiminnalliseen opinnäytetyöhön. Art House.
Kniivilä, S., Lindblom-Ylänne, S. & Mäntynen, A. (2017). Tiede ja teksti: Tehoa ja taitoa tutkielman kirjoittamiseen. Kolmas, uudistettu painos. [Helsinki]: Gaudeamus Oy.
SeAMK Opinnäytetyöhön liittyvät yleiset ohjeet, kirjallisten töiden ohje ja mallipohja.
SeAMK Kirjaston verkkosivut ja SeAMK Kirjaston tuottamat tiedonhaun oppaat
Opetusmenetelmät
Luennot, työpajat ja itsenäiset oppimistehtävät/testit
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot, ohjatut harjoitukset ja työpajat 27 h, itsenäinen työskentely 81 h
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- määritellä ja rajata tutkimusongelman ja –kysymykset
- käyttää tutkimusmenetelmiä työssään
- analysoida työnsä tuloksia
- eritellä tiedontarvettaan ja lähestyä sitä eri näkökulmista
- nimetä aiheeseensa liittyviä käsitteitä ja jäsentää niitä
- nimetä ja valita tiedontarpeeseen soveltuvia ammatillisia ja tutkimuksellisia tiedonlähteitä
- käyttää tietokantoja ja Internetiä sekä hyödyntää muita kulttuurialan tiedonlähteitä
- arvioida hakutuloksia
- tulkita tietokantoja ja verkkosivuja sekä soveltaa tehtävissään SeAMKin kirjallisten töiden ohjetta
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
Opiskelija osaa
- määritellä ja rajata tutkimusongelman ja –kysymykset
- käyttää tutkimusmenetelmiä työssään
- analysoida työnsä tuloksia
- eritellä tiedontarvettaan ja lähestyä sitä eri näkökulmista
- nimetä aiheeseensa liittyviä käsitteitä ja jäsentää niitä
- nimetä ja valita tiedontarpeeseen soveltuvia ammatillisia ja tutkimuksellisia tiedonlähteitä
- käyttää tietokantoja ja Internetiä sekä hyödyntää muita kulttuurialan tiedonlähteitä
- arvioida hakutuloksia
- tulkita tietokantoja ja verkkosivuja sekä soveltaa tehtävissään SeAMKin kirjallisten töiden ohjetta
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- Harjoitustehtävien hyväksytty suorittaminen.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 25.05.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Juhani Haarala
- Jukka Saarela
- Satu Lautamäki
- Johanna Ikola
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opinnäytetyö kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Opinnäytetyöprosessissa opiskelija oppii ongelmien ratkaisua, projektityöskentelyä, tutkimuksellista ja kehittävää ajattelutapaa, itsenäistä tiedon hankintaa ja tulosten kirjallista esittämistä. Opiskelija osaa raportissaan esittää produktion tulokset loogisesti käyttäen hyvää kieltä sekä ammatillista ja tieteellistä terminologiaa. Opinnäytetyöprosessi antaa tilaa luovuudelle, kokeilulle ja omaperäisille sovelluksille. Opinnäytetyö on mahdollista tehdä itsenäisenä työnä tai osana laajempaa tutkimus- tai kehittämishanketta. Opinnäytetyö voi sisältää produktiivisen osan kirjallisen työn lisäksi.
Sisältö
Opinnäytetyö on opiskelijalle oppimisprosessi, jossa toteutuvat seuraavat ominaisuudet:
- käytännön hyödynnettävyys
- tutkimuksellisuus
- työelämän edustajien kiinteä mukanaolo prosessissa esimerkiksi ohjaajina tai arvioijina
- ohjaajan ja opiskelijan välinen yhteys
- teorian soveltaminen käytäntöön
- luovuus ja innovatiivisuus
Opinnäytetyön suunnittelu: aiheen valinta, tutkimussuunnitelman tekeminen ja esittäminen seminaarissa, sopimus toimeksiantajan kanssa ja mahdollinen tutkimuslupa
Opinnäytetyön toteutus: opinnäytetyöprojektin toteutus huomioiden siihen liittyvät tavoitteet, vaatimukset ja kriteerit
Opinnäytetyön raportointi: opinnäytetyön kirjallinen raportti ja suullinen esitys, SeAMKin opinnäytetyöohjeiden ja kirjallisten ohjeiden noudattaminen, Urkund-tarkastus, opinnäytetyön julkistaminen
Oppimateriaalit
Opiskelija etsii itsenäisesti lähdemateriaalia omaan opinnäytetyöhön liittyen
Opetusmenetelmät
Opinnäytetyön toteutus koostuu opiskelijan itsenäisestä työstä:
Opinnäytetyön kirjallinen raportti ja suullinen esitys, SeAMKin opinnäytetyöohjeiden ja kirjallisten ohjeiden noudattaminen, Ouriginal-tarkastus, opinnäytetyön julkistaminen
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnäytetyön raportointi on osa Opinnäytetyötä (15 op), josta Raportointi 5 op:
-opiskelijan itsenäistä työtä 135 tuntia, sisältäen työn esittämisen loppuseminaarissa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 18.12.2024
Laajuus
4 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jukka Saarela
- Juhani Haarala
- Satu Lautamäki
- Johanna Ikola
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opinnäytetyö kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Opinnäytetyöprosessissa opiskelija oppii ongelmien ratkaisua, projektityöskentelyä, tutkimuksellista ja kehittävää ajattelutapaa, itsenäistä tiedon hankintaa ja tulosten kirjallista esittämistä. Opiskelija osaa raportissaan esittää produktion tulokset loogisesti käyttäen hyvää kieltä sekä ammatillista ja tieteellistä terminologiaa. Opinnäytetyöprosessi antaa tilaa luovuudelle, kokeilulle ja omaperäisille sovelluksille. Opinnäytetyö on mahdollista tehdä itsenäisenä työnä tai osana laajempaa tutkimus- tai kehittämishanketta. Opinnäytetyö voi sisältää produktiivisen osan kirjallisen työn lisäksi.
Sisältö
Opinnäytetyö on opiskelijalle oppimisprosessi, jossa toteutuvat seuraavat ominaisuudet:
- käytännön hyödynnettävyys
- tutkimuksellisuus
- työelämän edustajien kiinteä mukanaolo prosessissa esimerkiksi ohjaajina tai arvioijina
- ohjaajan ja opiskelijan välinen yhteys
- teorian soveltaminen käytäntöön
- luovuus ja innovatiivisuus
Opinnäytetyön suunnittelu: aiheen valinta, tutkimussuunnitelman tekeminen ja esittäminen seminaarissa, sopimus toimeksiantajan kanssa ja mahdollinen tutkimuslupa
Opinnäytetyön toteutus: opinnäytetyöprojektin toteutus huomioiden siihen liittyvät tavoitteet, vaatimukset ja kriteerit
Opinnäytetyön raportointi: opinnäytetyön kirjallinen raportti ja suullinen esitys, SeAMKin opinnäytetyöohjeiden ja kirjallisten ohjeiden noudattaminen, Urkund-tarkastus, opinnäytetyön julkistaminen
Oppimateriaalit
Opiskelija etsii itsenäisesti lähdemateriaalia omaan opinnäytetyön aiheeseen ja suunnitelmaan liittyen
Opetusmenetelmät
Opinnäytetyön suunnittelu koostuu opiskelijan itsenäisestä työstä ja osallistumisesta seminaareihin: aiheen valinta ja esittäminen seminaarissa, tutkimussuunnitelman tekeminen ja esittäminen seminaarissa, sopimus toimeksiantajan kanssa ja mahdollinen tutkimuslupa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnäytetyön suunnittelu on osa Opinnäytetyötä (15 op), josta suunnittelu 4 op:
-opiskelijan itsenäistä työtä 108 tuntia, sisältäen osallistumisen lukujärjestykseen merkittyihin seminaareihin
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 23.02.2025
Laajuus
6 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Juhani Haarala
- Jukka Saarela
- Satu Lautamäki
- Jussi Kareinen
- Johanna Ikola
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opinnäytetyö kehittää ja osoittaa opiskelijan valmiuksia soveltaa tietojaan ja taitojaan ammattiopintoihin liittyvässä käytännön asiantuntijatehtävässä. Opinnäytetyöprosessissa opiskelija oppii ongelmien ratkaisua, projektityöskentelyä, tutkimuksellista ja kehittävää ajattelutapaa, itsenäistä tiedon hankintaa ja tulosten kirjallista esittämistä. Opiskelija osaa raportissaan esittää produktion tulokset loogisesti käyttäen hyvää kieltä sekä ammatillista ja tieteellistä terminologiaa. Opinnäytetyöprosessi antaa tilaa luovuudelle, kokeilulle ja omaperäisille sovelluksille. Opinnäytetyö on mahdollista tehdä itsenäisenä työnä tai osana laajempaa tutkimus- tai kehittämishanketta. Opinnäytetyö voi sisältää produktiivisen osan kirjallisen työn lisäksi.
Sisältö
Opinnäytetyö on opiskelijalle oppimisprosessi, jossa toteutuvat seuraavat ominaisuudet:
- käytännön hyödynnettävyys
- tutkimuksellisuus
- työelämän edustajien kiinteä mukanaolo prosessissa esimerkiksi ohjaajina tai arvioijina
- ohjaajan ja opiskelijan välinen yhteys
- teorian soveltaminen käytäntöön
- luovuus ja innovatiivisuus
Opinnäytetyön suunnittelu: aiheen valinta, tutkimussuunnitelman tekeminen ja esittäminen seminaarissa, sopimus toimeksiantajan kanssa ja mahdollinen tutkimuslupa
Opinnäytetyön toteutus: opinnäytetyöprojektin toteutus huomioiden siihen liittyvät tavoitteet, vaatimukset ja kriteerit
Opinnäytetyön raportointi: opinnäytetyön kirjallinen raportti ja suullinen esitys, SeAMKin opinnäytetyöohjeiden ja kirjallisten ohjeiden noudattaminen, Urkund-tarkastus, opinnäytetyön julkistaminen
Oppimateriaalit
Opiskelija etsii itsenäisesti lähdemateriaalia omaan opinnäytetyöhön liittyen
Opetusmenetelmät
Opinnäytetyön toteutus koostuu opiskelijan itsenäisestä työstä huomioiden opinnäytetyöhön liittyvät tavoitteet, vaatimukset ja kriteerit
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnäytetyön toteutus on osa Opinnäytetyötä (15 op), josta Toteutus 6 op:
-opiskelijan itsenäistä työtä 162 tuntia
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opinnäytetyö arvioidaan Seinäjoen ammattikorkeakoulun opinnäytetöiden arviointikriteereiden perusteella
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 25.05.2025
Laajuus
6 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jaana Liukkonen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- innovoida, suunnitella ja kehittää palveluita ja tuotteita siten, että ne vastaavat yrityksen liiketoiminallisia tavoitteita sekä asiakkaan tarpeita
- selvittää asiakkaiden tarpeita eri menetelmillä
- soveltaa palvelumuotoilun prosesseja eri käyttöyhteyksissä
- osallistaa käyttäjät ja työntekijät palveluiden kehittämiseen
- hahmottaa palvelun/tapahtuman/tuotannon kokemukselliset kontaktipisteet ja prosessit
- suunnitella ja rakentaa tarinallisen ja fyysisen kehyksen palvelulle
- kehittää ja muuttaa olemassa olevia prosesseja asiakkaan ja toimeksiantajan toiveet huomioiden, hyödyntämällä käyttäjälähtöisyyttä
- soveltaa liiketoiminnallisia lainalaisuuksia ja -mahdollisuuksia palveluiden kehittämisessä
- huomioida kiertotalouden mahdollisuudet palveluiden kehittämisessä
Sisältö
- Palvelumuotoilun prosessi
- Palvelumuotoilun mahdollisuuden eri konteksteissa.
- Asiakasymmärryksen hankinta ja tulkinta sekä asiakkaiden ja henkilöstön osallistaminen kehittämisprojekteihin
- Arvon muodostuksen elementit sekä palveluiden laatu
- Palveluiden käyttäjien tarpeiden kohtaaminen sekä palveluympäristön analyysi
- Palvelukokemuksen kontaktipisteet ja niiden suunnittelu ja mallintaminen
- Palveluiden parantaminen, uusien palveluiden ja oheistuotteiden kehittäminen
- Yrityksen brändin huomioiminen palveluiden ja tuotteiden suunnittelussa
- Uusien palveluiden jalkauttaminen organisaatioon
- Palvelukonseptin kaupallistaminen (BMC)
- Opintojaksoon voi sisältyä ulkopuoliselle toimeksiantajalle tehtävä kehittämisprojekti
Oppimateriaalit
Tunnilla jaettu materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitustyöt, tentti, pienryhmän kehittämisprojekti
Harjoittelu- ja työelämäyhteistyö
Ulkopuolinen toimeksianto
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
156h josta ohjattua työskentelyä 66h sekä Itsenäistä - ja pienryhmätyöskentelyä 90h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa toteuttaa toimivan ratkaisuvaihtoehdon asiakkaalle sekä esittää sen ymmärrettävästi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija esittelee palvelumuotoilun mahdollisuudet toimeksiantajalle ja osaa tuottaa useita ratkaisuvaihtoehtoja. Opiskelija osaa huomioida asiakkaiden tarpeet ja osaa ottaa käyttäjät mukaan kehittämiseen. Opiskelija tunnistaa palvelumuotoilun menetelmät ja osaa soveltaa niitä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa havainnollistaa palvelumuotoilun mahdollisuudet toimeksiantajan toimintojen kehittämisessä ja osaa luoda toimeksiantajalle hyvin toimivia ratkaisuvaihtoehtoja sekä esittää ne myyvästi. Opiskelija osaa ottaa huomioon asiakkaiden tarpeet ja osaa myös osallistaa asiakkaat kehittämisprosessiin. Opiskelija osaa viedä teorian käytännön kehittämistoiminnaksi.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Tentti 20%, pienryhmän projektityö 60%, vertaisarviointi 20%
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 21.02.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Toni Annala
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KITI22Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KITI23Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- tunnistaa digitaalisten pelien historiaa.
- tunnistaa digitaalisten pelien ja pelaamisen ilmiöitä, ja osaa arvioida digitaalisten pelien suhdetta teknologiaan ja muuhun mediakulttuuriin.
- hahmottaa pelien sisällölliseen tulkintaan ja ymmärtämiseen liittyviä käsitteitä, ja pystyy hyödyntämään pelillistämisen menetelmiä erilaisten palvelujen kehityksessä.
- pystyy myös arvioimaan digitaalisia pelejä kirjastopalvelujen näkökulmasta ja huomioimaan pelaamisen ja pelillistämisen mahdollisuudet kirjastotyössä sekä kokoelmapolitiikassa.
Sisältö
- digitaalisen pelaamisen historia ja kontekstit
- palveluiden ja käyttäjien toiminnan pelillistäminen
- pelilukutaito
- pelit kirjastoaineistona
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1-2
Opiskelija ymmärtää pelien merkityksen kirjastoaineistona ja hallitsee pelilukutaidon perusteet sekä pelillistämisen perusperiaatteet.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3-4
Opiskelija hallitsee hyvin pelilukutaidon ja osaa soveltaa sitä medialukutaidon näkökulmasta kirjastotyöhön. Opiskelija tuntee hyvin pelaamisen historian kehityslinjat ja kykenee itsenäisesti ja ryhmässä pelillistämiseen liittyvään työskentelyyn.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5
Opiskelijalla on erinomainen tietämys pelaamisen historiasta ja hän pystyy innovoimaan ja soveltamaan pelillistämisen ideaa yksin ja ryhmässä. Opiskelija kykenee myös konkreettisesti ja teoreettisesti soveltamaan ja pohtimaan pelilukutaitoa osana medialukutaitoa.
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
13.01.2025 - 23.02.2025
Laajuus
0 op
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jaana Store
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opiskelija osaa keskeiset rakenteet ja yleissanastoa. Hän osaa kirjoittaa yksinkertaista tekstiä ruotsiksi. Hän osaa kehittää kielitaitoaan.
Opintojakso auttaa suoriutumaan tutkintoon kuuluvasta ruotsin kielen opintojaksosta.
Sisältö
Keskeisimmät kielioppirakenteet
Yleiskieltä ja perussanastoa harjaannuttavat tekstit ja harjoitukset
Suullisia ja kirjallisia harjoituksia
Oppimateriaalit
Oppimateriaali Moodlessa
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija suorittaa annetut oppimistehtävät ja tentin hyväksytysti.
Opiskelija käyttää suullisessa ja kirjallisessa viestinnässään perusrakenteita ja suppeahkoa sanastoa. Virheet haittaavat jonkin verran ymmärrettävyyttä. Opiskelija ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa tekstiä ja selviää kohtuullisesti tutuista arkielämän kielenkäyttötilanteista. Ääntäminen on ymmärrettävää.
Hylätty: Oppimistehtäviä ja/tai tenttiä ei suoriteta hyväksytysti.
Esitietovaatimukset
Edellytetään aikaisempia ruotsin kielen opintoja toiselta asteelta. Opiskelija osaa ruotsin alkeet, mutta kielitaito on alempi kuin eurooppalaisen viitekehyksen taso B1.
Lisätiedot
Opintojaksolla on läsnäolovelvollisuus 50 %.
Opintojaksoa ei voi suorittaa näytöllä.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 24.03.2025
Ajoitus
24.03.2025 - 16.05.2025
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Miia Koski
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 10. Avoin AMK: 10.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- suunnitelmallisen markkinoinnin strategisen ja operatiivisen prosessin, peruskäsitteet ja kilpailukeinot
- analysoida markkinoinnin ajankohtaisia teemoja
Sisältö
- Nykyaikainen markkinointiajattelu
- Sisäinen ja ulkoinen markkinointi
- Markkinoinnin toimintaympäristöjen analysointi
- Segmentointi
- Asemointi
- Markkinointistrategiat, tavoitteet ja mittarit
- Markkinoinnin kilpailukeinot
- Markkinoinnin ajankohtaiset teemat: some-markkinointi
Opetusmenetelmät
- Luennot ja harjoitukset
- Markkinointisuunnitelman laatiminen
- Markkinoinnin simulaatio ja raportointi
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut opintojaksoon. Opiskelija hallitsee suunnitelmallisen markkinoinnin osaamistavoitteiden mukaiset tiedot ja taidot. Hän osaa soveltaa tyydyttävästi markkinoinnin perusteita käytännön tilanteisiin.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija osaa analysoida suunnitelmallisen markkinointiin liittyviä tietoja ja taitoja. Hän tunnistaa markkinoinnin eri osa-alueiden yhteydet toisiinsa. Hän osaa soveltaa markkinoinnin perusteita käytännön tilanteisiin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on suorittanut annetut tehtävät ja on osallistunut aktiivisesti ja rakentavasti opintojaksoon. Opiskelija osaa analysoida suunnitelmallisen markkinointiin liittyviä tietoja ja taitoja. Hän osaa analysoida markkinoinnin eri osa-alueiden yhteyksiä toisiinsa. Hän osaa soveltaa erinomaisesti markkinoinnin perusteita käytännön tilanteisiin.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
- Markkinointisuunnitelma 50% (Arviointi 0 - 5)
- Markkinoinnin simulaatio 50% (Arviointi 0 - 5)
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
03.03.2025 - 25.05.2025
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jaana Store
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opiskelija osaa viestiä jokapäiväisissä kielenkäyttötilanteissa ja työtehtävissä kirjallisesti ja suullisesti ruotsin kielellä. Hän osaa hankkia ja hyödyntää omaan alaansa liittyvää tietoa ja osaa käyttää alan perusterminologiaa. Hän osaa kehittää omaa kielitaitoaan työelämän vaatimusten mukaisesti.
Opiskelija osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan, työkokemuksestaan ja omista taidoistaan.
Hän osaa myydä ja markkinoida osaamistansa ja palveluitansa sekä ylläpitää ja hoitaa asiakassuhteita. Hän osaa hoitaa asioita ja markkinoida tuotteitaan ja palvelujaan eri medioilla.
Opiskelija osaa kertoa alalle tyypillisistä tehtävistä/projekteista ja niiden toteuttamisesta ja osaa toimia sekä antaa neuvoja ja ohjeita työhön liittyvissä tilanteissa.
Sisältö
henkilö- ja koulutustaustastaan kertominen, CV laatiminen,
omasta alasta ja oman alan osaamisesta kertominen,
toimeksiantojen hankkiminen ja/tai työpaikan haku
asiakastapaamiset, opastamiset ja asiakastilanteet
kirjallinen viestintä, esim. tarjoukset ja raportit
småprat, mielipiteen ilmaisut ja perustelut
puhelinviestintä ja sähköinen viestintä
Oppimateriaalit
Opettajan kokoama materiaali
Opetusmenetelmät
Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset, kuuntelut, ryhmä- ja parityöskentely, itsenäinen työskentely.
Läsnäolovaatimus 80%
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Suullinen tentti pareittain ja kirjallinen tentti kurssin viimeisellä oppitunnilla. Uusintakirjalliset examissa. Palautettavat tehtävät on palautettava kurssin viimeiseen oppituntiin mennessä.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä 81 h, mistä kontaktiopetusta 26-30 h ja itsenäistä työskentelyä 51-55 h.
Lisätietoja opiskelijoille
50% läsnäolo.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Arvosana 1: Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa. Virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta sekä helpohkoa ammattialansa tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä on havaittavissa muiden kielten vaikutusta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Arvosana 3: Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialansa perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Hän ääntää ymmärrettävästi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Arvosana 5: Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialansa sanastoa. Hän on aktiivinen sekä selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen ohjattuun työskentelyyn, suullisen kielitaidon aktiivinen harjoittelu, kirjallisten ja suullisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti sekä kirjallinen ja suullinen tentti.
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei vaadita.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 23.02.2025
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- nimetä keskeisimmät eri taidemuotojen tyylisuuntaukset
- tunnistaa taiteen soveltavan käytön mahdollisuuksia
- asemoida yksittäisen artefaktin osaksi isompaa viitekehystä
- tunnistaa taiteen merkityksen yhteiskunnassa
- kirjallisesti analysoida taidekokemustaan
Sisältö
Eri taiteenlajien keskeisimmät tyylisuunnat ja edustajat
Soveltavan taiteen mahdollisuudet eri toimialoilla (mm. hyvinvointi)
Taidekritiikin rakenne ja sen harjoitteleminen kulttuurituottajan näkökulmasta
Oppimateriaalit
Mäki, T (2020). Taiteen tehtävä:esseitä
Opetusmenetelmät
luennot
pienryhmä- ja itsenäinen työskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
20 h kontaktiopetusta
55 h itsenäistä työskentelyä
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija kykenee nimeämään muutaman keskeisen taiteen tyylisuunnan ja sovellusalueen
Pystyy kirjoittamaan taidekokemuksestaan kuvailevasti
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija kykenee nimeämään keskeiset eri taiteenlajien tyylisuunnat
Tuntee useita soveltavan taiteen käytön mahdollisuuksia eri konteksteissa
Pystyy kirjoittamaan taidekokemuksestaan analyyttisesti
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Pystyy kirjoittamaan taidekokemuksestaan analyyttisesti ja löytämään sille uusia merkityksiä
Opiskelija kykenee nimeämään keskeiset eri taiteenlajien tyylisuunnat ja niiden merkittävimmät edustajat
Tuntee useita soveltavan taiteen käytön mahdollisuuksia eri konteksteissa ja pystyy ideoimaan soveltavalle käytölle jonkin uuden kontekstin tai työtapojen yhdistelmän
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
A. Taiteen merkitys yhteiskunnassa (1 op.)
- yksi pohdintatehtävä
B. Soveltavan taiteen mahdollisuudet eri toimialoilla (mm. hyvinvointi) (1op.)
- yksi pohdintatehtävä
C. Taidekritiikin rakenne ja sen harjoitteleminen kulttuurituottajan näkökulmasta (1op.)
- yhteensä neljä kritiikkiä, joista yksi on vapaavalintainen
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Osaa kuvailla taiteen erilaisia käyttötapoja ja lähtökohtia muutamin esimerkein
Ymmärtää soveltavan taiteen käsitteen ja osaa nimetä siitä muutaman esimerkin.
Pystyy kirjoittamaan taidekokemuksestaan kuvailevasti
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Osaa kuvailla taiteen erilaisia käyttötapoja ja lähtökohtia muutamin esimerkein ja ymmärtää taiteen merkityksen yhteiskunnassa.
Tuntee useita soveltavan taiteen käytön mahdollisuuksia eri konteksteissa.
Pystyy kirjoittamaan taidekokemuksestaan analyyttisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Osaa kuvailla taiteen erilaisia käyttötapoja ja lähtökohtia analyyttisesti monipuolisen esimerkein ja ymmärtää syvällisesti taiteen merkityksen yhteiskunnassa.
Tuntee useita soveltavan taiteen käytön mahdollisuuksia eri konteksteissa ja pystyy ideoimaan soveltavalle käytölle jonkin uuden kontekstin tai työtapojen yhdistelmän
Pystyy kirjoittamaan taidekokemuksestaan analyyttisesti ja löytämään sille uusia merkityksiä
Tuntee useita soveltavan taiteen käytön mahdollisuuksia eri konteksteissa ja pystyy ideoimaan soveltavalle käytölle jonkin uuden kontekstin tai työtapojen yhdistelmän
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 09.10.2024
Ajoitus
06.11.2024 - 18.12.2024
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KITI23Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
Tavoitteet
Tämän opintojakson sisältö ja tavoitteet määritellään sen mukaan, mikä asia / mitkä asiat kulttuurialalla ovat opintojakson toteutuksen aikaan ajankohtaisia tai mitä osaamista opiskelijat ilmaisevat tarvitsevansa.
Voidaan tehdä myös toimeksiannon pohjalta tai liitettynä opinnäytetyöhön.
Sisältö
Määritellään tavoitteiden pohjalta
Aika ja paikka
Keskiviikkoisin klo 12:15-15:45 välillä 23.10.-27.11. (ei opetusta 30.11.)
Oppimateriaalit
Mikko Dufva: Megatrendit 2023 - YouTube
Tulevaisuuden tutkimus tutuksi - perusteita ja menetelmiä (2022)
Opetusmenetelmät
Luennot
Ryhmätyöskentely
Itsenäinen opiskelu
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa
- selittää mitä tarkoitetaan trendillä
- nimetä muutamia kulttuurialan ajankohtaisia trendejä
- analysoida tyydyttävästi trendien syy-seuraussuhteita
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa
- selittää trendin moniulotteisen merkityksen
- esitellä kulttuurialan ajankohtaisia trendejä
- analysoida hyvin trendien syy-seuraussuhteita
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa
- selittää trendin moniulotteisen merkityksen
- luokitella kulttuurialan ajankohtaisia trendejä
- tulkita trendien syy-seuraussuhteita
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
2 op Ryhmätyö (max. kolmen hlöä). Opiskelijat valmistavat yhden oppitunnin mittaisen (n. 45 min.) esityksen/alustuksen itseään kiinnostavasta trendistä. Tunnin olisi hyvä olla mahdollisimman vuorovaikutteinen siten, että muut luokassa olijat pääsevät mukaan keskustelemaan aiheesta. Arviointi: 1-5
1 op Tentti etukäteen annettuun kirjallisuuteen pohjaten Arviointi: 1-5
2 op Kirjallinen harjoitustyö (laajuus 5-7 sivua). Arviointi 1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija ymmärtää trendin merkityksen
Opiskelija hahmottaa muutamia kulttuurialan ajankohtaisia trendejä
Opiskelija osaa analysoida tyydyttävästi trendien syy-seuraussuhteita
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija ymmärtää trendin monidimensionaalisen merkityksen
Opiskelijalla on selkeä kuva kulttuurialan ajankohtaisista trendeistä
Opiskelija osaa analysoida hyvin trendien syy-seuraussuhteita.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää trendin monidimensionaalisen merkityksen syvällisesti
Opiskelijalla on selkeä kokonaiskuva trendeistä ja niiden merkityksestä yhteiskunnassa.
Opiskelija osaa analysoida perusteellisesti trendien syy-seuraussuhteita.
Ilmoittautumisaika
23.08.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 18.12.2024
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Johanna Ikola
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa ja ymmärtää kulttuurialan tuotantojen erilaisten toimintaympäristöjen vaatimukset esim. turvallisuuden, aikataulutuksen, henkilöstön, infrastruktuurin, kestävän kehityksen, yleisöpalvelujen ja lupakäytänteiden näkökulmasta
-tuottaa osana tuotantoryhmää tapahtuman/kulttuuripalvelun/mediatuotteen kannattavasti ja asiakaslähtöisesti.
Sisältö
-tutustuminen erilaisten tuotantojen toimintaympäristöihin ja niiden ominaispiirteisiin ja vaatimuksiin
-tuotannon kaari, rahoitus ja budjetointi, markkinointi ja tiedottaminen
-tuotantojen kumppanuudet ja yritysyhteistyö
-tarvittavat luvat ja sopimukset
-tekijänoikeusasiat -kestävä kehitys tuotannoissa -edellä mainittujen tietojen soveltaminen ensimmäisen vuoden tuotannossa
Oppimateriaalit
Saksala, E. (2015). Tuottajan käsikirja. Like
Huhtaniska, T., Tirronen, J. (2019). Faktaa ja fiilistä tapahtumatuottajalle. Edita.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa erilaisia kulttuurituotannon toimintaympäristöjä ja hahmottaa tuotannon projektina.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija ymmärtää erilaisten toimintaympäristöjen luomat vaatimukset, haasteet ja mahdollisuudet sekä osaa ottaa em. asiat huomioon tuottamisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää erilaisten toimintaympäristöjen luomat vaatimukset, haasteet ja mahdollisuudet sekä osaa ottaa em. asiat huomioon tuottamisessa. Hän näkee erilaisten toimintaympäristöjen mahdollisuudet tuotannon näkökulmasta.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
19.03.2025 - 16.05.2025
Laajuus
5 op
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
VVOVVO-ryhmä Peppiä varten
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- tehdä apurahahakemuksen (sisältää realistisen budjetin ja kattavan tuotantosuunnitelman)
- tunnistaa käytetyimmät rahoituskanavat ja osaa laatia hakemuksen niihin sopivaksi
- hinnoitella oman työnsä
- määrittää pääsymaksujen hintatason suhteessa sisältöön ja tuotannon kustannuksiin
- laskea kustannukset tuotannon eri vaiheisiin
Sisältö
- EU:n rahoitusohjelmat
- Suomen Kulttuurirahasto
- maakuntarahastot
- TAIKE
- paikalliset pankkisäätiöt
- kuntien toiminta-avustukset
- oman osaamisen hinnoittelu
- hinnoittelu (pääsyliput)
- tuotantokustannukset
Lisätietoja opiskelijoille
Kulttuurituotannon opiskelijat voivat sisällyttää tämän työpajaopintoihinsa. Luennot toteutetaan pääsääntöisesti lähiopetuksena keskiviikko iltapäivisin klo 12.15 - 16.00.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
- osaa tehdä apurahahakemuksen
- osaa hinnoitella omaa työtään
- osaa laskea tuotannon kustannukset
Hylätty:
- ei pysty tekemään itsenäisesti apurahahakemusta
- ei hallitse oman työn hinnoittelua
- tuotannon kustannukset on laskettu epärealistisesti
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
28.04.2025 - 25.05.2025
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Esa Leikkari
- Juhani Haarala
- Jukka Saarela
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- laatia ohjatusti tuotantoraportin, jossa analyyttisesti arvioidaan tuotantoprosessin eri vaiheita
- arvioida työryhmän toimintaa kokonaisuuten
- arvioida omaa toimintaansa työryhmän jäsenenä
Sisältö
- henkilökohtaisen oppimispäiväkirjan laadinta
- tuotantoraportin laadinta
Opetusmenetelmät
Tuotantoraportin kirjoitus
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan laskennallinen ajankäyttö on 54 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
- oppimispäiväkirja on niukka ja pintapuolinen
- oman tuotantoryhmän analysointi on niukkaa
- oman työskentelyn analysointi on niukkaa
- tuotantoraportti on laadittu ohjeiden mukaisesti
Arviointikriteerit, hyvä (3)
- oppimispäiväkirja on tehty ohjeiden mukaisesti
- oman tuotantoryhmän analysointi on kattava
- oman työskentelyn analysointi on tehty huolellisesti
- tuotantoraportti on kattava
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
- oppimispäiväkirjaa on täytetty säännöllisesti ja omaa tekemistä on osattu analysoida
- oman tuotantoryhmän analysointi on tarkkaa ja yksityiskohtaista
- tuotantoraportti on monipuolinen ja sisällöltään kattava
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opiskelija noudattaa tuotannon raportoinnista annettuja ohjeita
Ilmoittautumisaika
23.08.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 13.10.2024
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Esa Leikkari
- Jukka Saarela
- Juhani Haarala
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa tuotannollisia tehtäviä
- ohjattuna suunnitella tuotannon
- toimia ohjattuna tuotantoon suunnitteluun liittyvissä tehtävissä
- tunnistaa tuotantoon liittyviä kriittisiä kohtia
- ohjattuna ratkaista tuotantoon liittyviä ongelmia
- huomioida suunnitteluprosessissa myös kestävän kehityksen näkökulman erityisesti talouden ja ekologisuuden näkökulmasta
- toimia tuotannossa sen monimuotoisuuden hyväksyen, sekä arvostaen ja kunnioittaen työryhmän muita jäseniä.
Sisältö
Opiskelija toimii tuotannon eri tehtävissä. Ensimmäisen vuoden tuotantojen suunnittelu ja toteutus.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa suunnitella tuotannon ohjatusti
- osaa huomioida tuotannon suunnittelussa kestävän kehityksen näkökulman
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa suunnitella tuotannon tehtäviä ohjatusti
- osaa arvioida omaa toimintaansa tuotantoryhmässä
- osaa toimia tuotantoryhmässään rakentavasti
- osaa huomioida tuotannon suunnittelussa kattavasti kestävän kehityksen näkökulman
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija:
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä itseohjautuvasti ja tunnistaa tuotannon kriittisiä pisteitä
- osaa arvioida, ja tarvittaessa muuttaa, omaa toimintaansa tuotantoryhmässä
- osaa toimia tuotantoryhmässään rakentavasti, ratkaisukeskeisesti ja tuotannon parasta ajatellen
- osaa kiinnittää laajasti huomiota tuotannon suunnittelussa kestävän kehityksen periaatteisiin
Ilmoittautumisaika
23.08.2024 - 09.10.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 30.04.2025
Laajuus
4 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Esa Leikkari
- Jukka Saarela
- Juhani Haarala
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- tunnistaa tuotannollisia tehtäviä
- toimia ohjattuna tuotannon toteutukseen liittyvissä tehtävissä
- osaa ohjattuna toteuttaa tuotannon
- tunnistaa tuotantoon liittyviä kriittisiä kohtia
- ohjattuna ratkaista tuotantoon liittyviä ongelmia myös toteutusvaiheessa
- ymmärtää huomioida suunnitteluprosessissa myös kestävän kehityksen näkökulman erityisesti talouden ja ekologisuuden näkökulmasta
- toimia tuotannossa sen monimuotoisuuden hyväksyen, sekä arvostaen ja kunnioittaen työryhmän muita jäseniä
Sisältö
Opiskelija toimii tuotannon eri tehtävissä. Ensimmäisen vuoden tuotantojen toteutus.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä ohjatusti
- osaa sisällyttää tuotantoon kestävän kehityksen näkökulmaa
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä ohjatusti
- osaa arvioida omaa toimintaansa tuotantoryhmässä
- osaa toimia tuotantoryhmässään rakentavasti toisia arvostaen
- osaa sisällyttää tuotantoon paljon kestävän kehityksen näkökulmaa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija:
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä itseohjautuvasti ja tunnistaa tuotannon kriittisiä pisteitä
- osaa arvioida, ja tarvittaessa muuttaa, omaa toimintaansa tuotantoryhmässä
- osaa toimia tuotantoryhmässään rakentavasti, ratkaisukeskeisesti ja tuotannon parasta ajatellen
- osaa toteuttaa tuotannon jokaisen vaiheen kestävän kehityksen lähtökohdista
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 09.10.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 18.12.2024
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Juhani Haarala
- Jukka Saarela
- Johanna Ikola
Opiskelijaryhmät
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- laatia tuotantoraportin, jossa analyyttisesti arvioidaan tuotantoprosessin eri vaiheita
- arvioida tuotantoraportissa omaa toimintaansa tuotannossa
- analysoida tuotantoprosessia kestävän kehityksen näkökulmasta
Sisältö
Opiskelija dokumentoi tuotantoprosessia säännöllisesti ja laatii tuotannon päätteeksi tuotantoraportin jossa analysoi tuotantoprosessia.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
- oman työskentelyn analysointi on niukkaa
- tuotantoraportti on laadittu ohjeiden mukaisesti
- tuotantoraportissa näkyy kestävän kehityksen näkökulma
Arviointikriteerit, hyvä (3)
- oman työskentelyn analysointi on tehty huolellisesti
- tuotantoraportti on kattava
- tuotantoraportissa näkyy selvästi kestävän kehityksen näkökulma
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
- omaa tekemistä on osattu analysoida laaja-alaisesti
- tuotantoryhmän analysointi on tarkkaa ja yksityiskohtaista
- tuotantoraportti on monipuolinen ja sisällöltään kattava
- tuotantoraportissa on huomioitu kattavasti kestävän kehityksen näkökulma
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 13.10.2024
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Juhani Haarala
- Jukka Saarela
- Johanna Ikola
Opiskelijaryhmät
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- organisoida tuotannossa tarvittavat tehtävät
- soveltaa oppimistaan tuotannon tehtävissä
- tulkita tuotantoon liittyviä kriittisiä kohtia
- suunnitella konseptin uudelle palvelulle tai tuotteelle
- analysoida tuotannon kannattavuutta
- suunnitella tuotannon kestävän kehityksen näkökulmat huomioiden
Sisältö
Opiskelija toimii tuotannon eri tehtävissä. Tuotannossa suunnitellaan uusi konsepti tai uudistetaan vanhaa konseptia.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä ohjatusti
- saa ryhmänsä kanssa konseptin valmiiksi ohjatusti
- osaa tehdä tuotannolle budjetin ohjatusti
- osaa huomioida tuotannon suunnittelussa kestävän kehityksen näkökulman
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä itsenäisesti
- osaa analysoida omaa toimintaansa tuotantoryhmässä
- saa ryhmänsä kanssa konseptin valmiiksi
- osaa tehdä tuotannolle budjetin itsenäisesti
- osaa huomioida tuotannon suunnittelussa kattavasti kestävän kehityksen näkökulman
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija:
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä itseohjautuvasti ja tunnistaa tuotannon kriittisiä pisteitä
- osaa arvioida, ja tarvittaessa muuttaa, omaa toimintaansa tuotantoryhmässä
- osaa toimia tuotantoryhmässään rakentavasti ja ratkaisukeskeisesti ja tuotannon parasta ajatellen
- osaa mitata tuotannon kannattavuutta
- osaa kiinnittää laajasti huomiota tuotannon suunnittelussa kestävän kehityksen periaatteisiin
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 18.12.2024
Laajuus
4 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Juhani Haarala
- Jukka Saarela
- Johanna Ikola
Opiskelijaryhmät
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- organisoida tuotannossa tarvittavat tehtävät
- soveltaa oppimistaan tuotannon tehtävissä
- tulkita tuotantoon liittyviä kriittisiä kohtia
- suunnitella konseptin uudelle palvelulle tai tuotteelle
- analysoida tuotannon kannattavuutta
- toteuttaa tuotannon kestävän kehityksen näkökulmat huomioiden
Sisältö
Opiskelija toimii tuotannon eri tehtävissä. Tuotannossa suunnitellaan uusi konsepti tai uudistetaan vanhaa konseptia.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä ohjatusti
- saa ryhmänsä kanssa konseptin valmiiksi ohjatusti
- osaa tehdä tuotannolle budjetin ohjatusti
- osaa sisällyttää tuotantoon kestävän kehityksen näkökulmaa
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä itsenäisesti
- osaa analysoida omaa toimintaansa tuotantoryhmässä
- saa ryhmänsä kanssa konseptin valmiiksi
- osaa tehdä tuotannolle budjetin itsenäisesti
- osaa sisällyttää tuotantoon paljon kestävän kehityksen näkökulmaa
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija:
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä itseohjautuvasti ja tunnistaa tuotannon kriittisiä pisteitä
- osaa arvioida, ja tarvittaessa muuttaa, omaa toimintaansa tuotantoryhmässä
- osaa toimia tuotantoryhmässään rakentavasti ja ratkaisukeskeisesti ja tuotannon parasta ajatellen
- osaa mitata tuotannon kannattavuutta
- toteuttaa tuotannon jokaisen vaiheen kestävän kehityksen lähtökohdista
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
03.03.2025 - 25.05.2025
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Esa Leikkari
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- laatia ohjatusti tuotantoraportin jossa analyyttisesti arvioidaan tuotantoprosessin eri vaiheita
- arvioida työryhmän toimintaa kokonaisuutena, sekä omaa toimintaansa työryhmän jäsenenä
- analysoida tuotantoprosessia kestävän kehityksen näkökulmasta
Sisältö
Opiskelija dokumentoi tuotantoprosessia säännöllisesti ja laatii tuotannon päätteeksi tuotantoraportin jossa, analysoi tuotantoprosessia.
Oppimateriaalit
Ei tarvita
Opetusmenetelmät
Tuotantoraportti
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan laskennallinen ajankäyttö on 54 h.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
- oppimispäiväkirja on niukka ja pintapuolinen
- oman tuotantoryhmän analysointi on niukkaa
- oman työskentelyn analysointi on niukkaa
- tuotantoraportti on laadittu ohjeiden mukaisesti
- tuotantoraportissa näkyy kestävän kehityksen näkökulma
Arviointikriteerit, hyvä (3)
- oppimispäiväkirja on tehty ohjeiden mukaisesti
- oman tuotantoryhmän analysointi on kattava
- oman työskentelyn analysointi on tehty huolellisesti
- tuotantoraportti on kattava
- tuotantoraportissa näkyy selvästi kestävän kehityksen näkökulma
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
- oppimispäiväkirjaa on täytetty säännöllisesti ja omaa tekemistä on osattu analysoida
- oman tuotantoryhmän analysointi on tarkkaa ja yksityiskohtaista
- tuotantoraportti on monipuolinen ja sisällöltään kattava
- tuotantoraportissa on huomioitu kattavasti kestävän kehityksen näkökulma
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Opiskelija noudattaa tuotannon raportoinnista annettuja ohjeita.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 13.10.2024
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Esa Leikkari
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- organisoida tuotannossa tarvittavat tehtävät
- soveltaa oppimistaan tuotannon tehtävissä
- suunnitella ja toteuttaa itsenäisesti tuotannon
- analysoida tuotannon toimintaympäristön kilpailutilannetta
- valita tuotannon siten, että se tukee hänen työllistymistään alalle
- rakentaa taloudellisesti kannattavan tuotannon
- johtaa tuotantoa vaikeissa tilanteissa
Sisältö
Opintojaksolla toteutetaan yksi tai kaksi (min. 4 op) tuotantoa yksin tai työparina. Mahdollisissa isommissa toimeksiannoissa tuotantoryhmän koko voi olla suurempi samoin opintopistemäärä. Tuotannosta/tuotannoista opiskelija kokoaa portfolion, joka toimii oppimisen ja arvioinnin välineenä sekä työnäytteenä. Tuotanto tai osa tuotannoista esitellään julkisesti.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- suoriutuu tuotannosta vahvasti tuettuna
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä itsenäisesti
- osaa analysoida omaa toimintaansa tuotantoryhmässä
- osaa tehdä kannattavan tuotannon
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija:
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä itseohjautuvasti ja tunnistaa tuotannon kriittisiä pisteitä
- osaa arvioida, ja tarvittaessa muuttaa, omaa toimintaansa tuotannossa
- osaa edottaa muutoksia tuotantoon rakentavasti ja ratkaisukeskeisesti
- osaa mitata tuotannon kannattavuutta
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 13.11.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 23.02.2025
Laajuus
4 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Esa Leikkari
- Jussi Kareinen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- organisoida tuotannossa tarvittavat tehtävät
- soveltaa oppimistaan tuotannon tehtävissä
- suunnitella ja toteuttaa itsenäisesti tuotannon
- analysoida tuotannon toimintaympäristön kilpailutilannetta
- valita tuotannon siten, että se tukee hänen työllistymistään alalle
- rakentaa taloudellisesti kannattavan tuotannon
- johtaa tuotantoa vaikeissa tilanteissa
Sisältö
Opintojaksolla toteutetaan yksi tai kaksi (min. 4 op) tuotantoa yksin tai työparina. Mahdollisissa isommissa toimeksiannoissa tuotantoryhmän koko voi olla suurempi samoin opintopistemäärä. Tuotannosta/tuotannoista opiskelija kokoaa portfolion, joka toimii oppimisen ja arvioinnin välineenä sekä työnäytteenä. Tuotanto tai osa tuotannoista esitellään julkisesti.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- suoriutuu tuotannosta vahvasti tuettuna
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä itsenäisesti
- osaa analysoida omaa toimintaansa tuotantoryhmässä
- osaa tehdä kannattavan tuotannon
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija:
- hahmottaa tuottamisen osa-alueet ja tuotannon kaaren
- osaa toimia tuotannon tehtävissä itseohjautuvasti ja tunnistaa tuotannon kriittisiä pisteitä
- osaa arvioida, ja tarvittaessa muuttaa, omaa toimintaansa tuotannossa
- osaa edottaa muutoksia tuotantoon rakentavasti ja ratkaisukeskeisesti
- osaa mitata tuotannon kannattavuutta
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 09.10.2024
Ajoitus
04.11.2024 - 18.12.2024
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Juhani Haarala
- Jaana Liukkonen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija
- ymmärtää tuotteistamisprosessin ominaispiirteet
- osaa tunnistaa tuotteistamisen mahdollisuuksia omalla ammattialallaan
- osaa tuotteistaa palvelu- tai tuoteidean
- osaa suojata tuotteistuksen kohteet kilpailijoilta
Sisältö
- tuotteistusprosessi
- oheistuotteet
- asiakaslähtöisyys tuotteistamisen perustana
- immateriaalisen omaisuuden suojaaminen
Oppimateriaalit
Parantainen, J. (2007). Tuotteistaminen : Rakenna palvelusta tuote 10 päivässä. Talentum.
Opintojaksolla jaettava materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot, tuntitehtävät, itsenäinen pari- tai yksilötyö
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot 24h, itsenäinen harjoitustehtävätyöskentely 57h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija
- hahmottaa tuotteistusprosessin ominaispiirteet
- hahmottaa tuotteistamisen mahdollisuudet omalla ammattialallaan
- hahmottaa asiakaslähtöisyyden merkityksen tuotteistamisessa
- tuntee immateriaalisen omaisuuden suojaamiskeinoja
Arviointikriteerit, hyvä (3)
- hallitsee tuotteistusprosessin ominaispiirteet
- on selkeä kuva tuotteistamisen mahdollisuuksista omalla ammattialallaan
- on selkeä kuva asiakaslähtöisyyden merkityksestä tuotteistamisessa
- on selkeä kuva immateriaalisen omaisuuden suojaamiskeinoista
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
- hallitsee tuotteistusprosessin
- hallitsee tuotteistamisen mahdollisuuksista omalla ammattialallaan
- hallitsee ja osaa soveltaa asiakaslähtöisyyden tuotteistamisessa
- hallitsee ja osaa soveltaa immateriaalisen omaisuuden suojaamiskeinoja
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Palautettu harjoitustyö
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 09.10.2024
Ajoitus
21.10.2024 - 18.12.2024
Laajuus
2 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Hannu Tuuri
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 10. Avoin AMK: 10.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa tieteellisen ja arkiajattelun eroja
- määritellä tutkimuksellisia lähestymistapoja ja tutkimuksen peruskäsitteitä
- esitellä tutkimusprosessin ja raportoinnin vaiheet (rakenne)
- selittää kriittisen ajattelun merkityksen tutkivassa ja kehittävässä työotteessa
- antaa esimerkkejä tutkimusetiikan merkityksestä
Sisältö
- tieteellinen ajattelu ja arkiajattelu
- yleinen tutkimusetiikka
- keskeisiä tutkimusmenetelmiä
- tutkimuksen peruskäsitteet ja rakenne
- tutkimusprosessin ja - raportin vaiheet
- tutkiva ja kehittävä työote
Oppimateriaalit
Hirsjärvi, Remes & Sajavaara 2009. Tutki ja kirjoita. Kirjayhtymä
Kananen, J. (2008). Kvali: Kvalitatiivisen tutkimuksen teoria ja käytänteet. Jyväskylän ammattikorkeakoulu, liiketalous : Jyväskylän ammattikorkeakoulun kirjasto [jakaja].
Heikkilä, T. (2014). Tilastollinen tutkimus (9. uudistettu painos.). Edita.
Ojasalo, K., Moilanen, T., & Ritalahti, J. (2009). Kehittämistyön menetelmät: Uudenlaista osaamista liiketoimintaan. WSOYpro.
Muu opettajan kurssilla ilmoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Verkkototeutus
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kurssi on laajuudeltaan 2 opintopistettä (2 x 26,7 h = 53h opiskelijan työtä).
realization.localizedApproveRejectDescription
Kurssi on hyväksytty kun opiskelija on suorittanut kaikki opintojakso 5 tehtävää hyväksytysti.
Lisätietoja opiskelijoille
Verkkototeutus
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
- Hyväksytty/hylätty
- Hyväksytty: Opiskelija osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisensa suorittamalla opintojaksoon kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
- Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä pysty osoittamaan osaamistaan niissä
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssi koostuu 5-6 verkkotehtäväkokonaisuudesta, jotka tehdään itsenäisesti Moodlesta löytyvien tehtäväkohtaisten ohjeiden mukaisesti.
Tehtävät täytyy suorittaa kaikki hyväksytysti kurssin suorittamiseksi.
Esitietovaatimukset
Aikaisempia opintoja ei tarvita
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
30.09.2024 - 30.11.2024
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Johanna Ikola
- Saija Råtts
- Jaana Liukkonen
Opiskelijaryhmät
-
KUTU22Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- Suhteuttaa kulttuurialan kompetenssit ja työtehtäväkuvaukset omaan osaamiseensa.
- Brändätä systemaattisesti omaa osaamistaan eri julkaisukanavissa.
- Käyttää henkilökohtaisen osaamisen markkinoinnin työvälineitä sekä osaa luoda niihin suunniteltua sisältöä.
Sisältö
- Oman ammatti-identiteetin kehittymisen pohtiminen ammatillisen kasvun näkökulmasta
- Henkilöbrändin rakentamisen välineet: some-näkyvyys, blogi, vlogi, LinkedIn, portfolio
- Työnäytteet sekä niiden kerryttäminen
Oppimateriaalit
Opintojaksolla jaettava materiaali
Opetusmenetelmät
Luennot ja harjoitustehtävät
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Luennot ja ohjatut harjoitustyöt 26h. Itsenäinen työskentely 55h
realization.localizedApproveRejectDescription
Hylätty: Harjoitustehtäviä ei ole palautettu
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojaksolle osallistumisen edellytys on urasuunnittelu: Oman osaamisen tunnistaminen- opintojakson suorittaminen hyväksytysti.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu opintojakson tapaamisiin ja osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen niiden aikana ja/tai suorittamalla opintojaksoon mahdollisesti kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä pysty osoittamaan osaamistaan niissä.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Harjoitustehtävät
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 23.02.2025
Laajuus
1 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Tiina Välimäki
- Johanna Ikola
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- Käyttää hyödykseen uraohjaukseen suunniteltuja testejä ja niiden tuloksia osaamissuunnitelmaa tehdessään.
- Kuvailla työharjoittelun aikana kerryttämäänsä osaamista sekä tunnistaa oman ammatillisen kehittymisen vaiheen.
Sisältö
Työharjoittelun purku
Itsearviointi työharjoittelusta
Osaamissuunnitelma
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu opintojakson tapaamisiin ja osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen niiden aikana ja/tai suorittamalla opintojaksoon mahdollisesti kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä pysty osoittamaan osaamistaan niissä.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 09.03.2025
Laajuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Johanna Ikola
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- Kuvata selkeästi oman osaamisensa kulttuurialalla.
- Luoda ammattitaitoisesti laaditun julkisen profiilin, jossa osaaminen ja kokemus näkyvät.
- Selittää keikkatalouden luonteen ja osaa analysoida omaa talouttaan.
- Tulkita työelämän pelisääntöjä ja rakenteita omassa toiminnassaan.
- Päätellä eri yritys- ja työssäkäynnin muotojen verotukselliset vaikutukset omaan talouteensa.
- suunnitella työnhakuprosessinsa.
Sisältö
- Alan työsuhdeasiat ja työturvallisuus
- Työntekijän vastuut ja velvollisuudet
- Työnhakuprosessit (hakemukset, CV, haastatteluihin valmistautuminen)
- Ammatillinen portfolio
- Piilotyöpaikat
- Loikkausosaaminen
- Keikka- ja projektityön luonne ja oman talouden hallinta sekä verotus
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu opintojakson tapaamisiin ja osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen niiden aikana ja/tai suorittamalla opintojaksoon mahdollisesti kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä pysty osoittamaan osaamistaan niissä.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
17.03.2025 - 25.05.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Juhani Haarala
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
-
KITI23Tradenomi (AMK), Kirjasto- ja tietopalveluala
Tavoitteet
- Opiskelija tuntee modernin mediakentän ja median kehittymisen kaaren.
- Opiskelija hallitsee konseptoinnin peruskäsitteet ja kykenee osana ryhmää ideoimaan ja suunnittelemaan uusia konsepteja. Hän osa myös esittää suunnitelmansa ja konseptinsa vakuuttavasti.
- Opiskelija osaa tunnistaa ja ennakoida toimintaympäristön muutoksia ja erilaisia kehitystrendejä.
- Opiskelija ymmärtää miten markkinoiden ja teknologian muutokset sekä innovaatiot vaikuttavat erilaisten medioiden syntymiseen ja olemassa olevien medioiden muutoksiin.
Sisältö
Opintojaksolla tuotetaan ja kokeillaan erilaisia mediakonsepteja tai kokonainen julkaisu. Opiskelija toimii tuotannon eri tehtävissä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty suoritus edellyttää kurssin alussa määriteltyjen kriteerien mukaisen tuotantosuunnitelman, oppimispäiväkirjan ja loppuraportin palautusta.
Ilmoittautumisaika
23.08.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 31.01.2025
Laajuus
4 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Noora Kivimäki
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- toimia tarkoituksenmukaisesti erilaisissa esiintymis- ja ryhmäviestintätilanteissa
- osaa toimia vuorovaikutustilanteissa myös digitaalisissa ympäristöissä
- analysoida ja arvioida viestintätaitoja osana ammatillista kehittymistä.
- tuottaa asiatyylistä tekstiä ja soveltaa SeAMKin kirjallisten töiden ohjeita.
Sisältö
- Viestintätyylin analysointi
- Esiintymistaito ja vuorovaikutus
- Ryhmäviestintätaito (esim. palaverit, neuvottelut, kokoukset, myös verkon välityksellä)
- Digitaalisen ympäristön toimintaperiaatteet ja vuorovaikutus
- Asiatyylisen tekstin tuottaminen
- SeAMKin kirjallisten töiden ohjeet
Oppimateriaalit
- Opettajan ilmoittama materiaali
- Juholin, E. (2022). Communicare! Ota viestinnän ilmiöt ja strategiat haltuun (8. uud. p.). Infor / Management Institute of Finland MIF.
- SeAMKin kirjallisten töiden ohje https://seamk.libguides.com/KirjallistenToidenOhje
- Kielitoimiston ohjepankki (Kotus) http://www.kielitoimistonohjepankki.fi/
- Kielijelppi http://www.kielijelppi.fi/
- Opintokeskus Sivis https://www.kokouskaytannot.fi/
Opetusmenetelmät
Lähiopetus, luennot
Itsenäinen opiskelu: tiedonhankinta, harjoitukset ja tehtävät
Suulliset ja kirjalliset tehtävät yksin ja ryhmässä
Verkkotentit
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Tenttien ja arvioitavien tehtävien ajankohdat sovitaan opintojakson aikana.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Näyttö (SeAMK:n näyttöpäivinä)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
108 t, josta 30 t lähiopetusta
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa viestiä lähettäjälähtöisesti: hän ei osaa ottaa tavoitetta, vastaanottajaa tai tilannetta huomioon riittävästi. Tekstin rakenne on hajanainen ja epälooginen ja argumentointi on yksipuolista ja niukkaa. Havainnollistaminen on suppeaa ja epätarkoituksenmukaista. Opiskelija osaa arvioida omaa viestintäänsä vain viestin lähettäjän näkökulmasta. Hän tunnistaa osittain digitaalisen viestinnän toimintaperiaatteita.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa viestinnässään ottaa osittain huomioon tavoitteen, tilanteen ja vastaanottajan. Osaa ylläpitää viestinnän vuorovaikutusta. Tunnistaa jossain määrin viestinnän kulttuurisidonnaisen luonteen. Osaa huomioida digitaalisen viestinnän toimintaperiaatteet. Tekstin rakenne on pääosin selkeää ja johdonmukaista ja argumentointi on monipuolista ja uskottavaa. Havainnollistaminen on tarkoituksenmukaista. Opiskelija osaa arvioida omaa viestintäänsä joiltakin osin ja osittain realistisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa viestinnässään ottaa erinomaisesti ja vakuuttavasti huomioon tavoitteen, tilanteen ja vastaanottajan, hän osaa toimia vastuullisesti ja sovittujen toimintatapojen mukaisesti. Viestinnän vuorovaikutus on erittäin taitavaa. Osaa tunnistaa viestinnän kulttuurisidonnaisen luonteen. Hallitsee digitaalisen viestinnän toimintaperiaatteet ja osaa soveltaa niitä. Tekstin rakenne noudattaa tekstilajille ominaista rakennetta, teksti on loogista, selkeää ja sidosteista ja argumentointi on monipuolista ja eri näkökulmia huomioon ottavaa ja vakuuttavaa. Havainnollistaminen on tarkoituksenmukaista, tehokasta ja harkittua. Opiskelija osaa arvioida omaa viestintäänsä monipuolisesti ja realistisesti tavoitteen, tarkoituksen, vastaanottajan ja oman ammattialansa kannalta.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kirjalliset ja suulliset oppimistehtävät yksin ja ryhmässä
Verkkotentit
Aktiivinen osallistuminen arvioinnin perusteena oleviin töihin ja töiden palauttaminen aikataulun mukaisesti
Itsearviointi
Vertaisarviointi
Ilmoittautumisaika
23.08.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 23.02.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Juhani Haarala
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU24Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- analysoida typografian ja graafisten tunnusten suunnittelun periatteita
- soveltaa visuaalisen viestinnän perusteita graafisen suunnittelun tehtävissä ja toimeksiannoissa
- soveltaa kuvankäsittelyn perusteita harjoitustehtävissä
- taiton perusteet ja soveltaa erilaisia taittopohjia
- hyödyntää graafisen suunnittelun soveltamismahdollisuuksia eri medioissa ja tuotannoissa
Sisältö
- Sommittelun perusteet
- Väriopin perusteet
- Typografian perusteet
- Graafisen suunnittelijan ohjelmistot
- Layout suunnittelun / taiton perusteet
- Painettu viestintä ja sähköinen viestintä
Oppimateriaalit
Itkonen, M. (2007). Typografian käsikirja. RPS-yhtiöt.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty:
- Opiskelija osallistuu tunneille.
- Opiskelija osaa soveltaa visuaalisen viestinnän perusteita graafisen suunnittelun tehtävissä ja toimeksiannoissa.
- Hän osaa hyödyntää graafisen suunnittelun soveltamismahdollisuuksia eri medioissa ja tuotannoissa.
- Opiskelija ymmärtää typografian, sommitteluna ja väriopin perusteet.
- Opiskelija tunnistaa painetun ja digitaalisen median teknisiä ja viestinnällisiä eroja.
Hylätty:
- Opiskelija ei palauta tehtäviä lainkaan tai palautetut tehtävät eivät osoita hänen omaksuneen edes välttävällä tasolla kurssin sisältöä.
- Hän ei osoita ymmärtävänsä sommittlun, typografian tai väriopin alkeita.
- Opiskelijalla on useita poissaoloja tunneilta.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
03.03.2025 - 25.05.2025
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Christopher Hudson
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 30. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opiskelija osaa kulttuurialan peruskäsitteet ja sanaston. Hän osaa kertoa koulutuksestansa, osaamisestansa, ammattialastansa ja hankkeistansa. Hän selviytyy työelämän viestintätilanteista käyttäen eri viestintäkanavia ja asianmukaista tyyliä.
Opiskelija osaa hankeviestinnän perusteet englanniksi (esim. hanke-esittelyt, raportointi, verkostoituminen). Hän osaa viestiä hanke- ja tuotantotiimeille, antaa ohjeita ja etsiä tietoa. Hän osaa myydä ja markkinoida osaamistansa liittyen esim. hankkeisiin ja itsensä työllistämiseen.
Sisältö
Europass CV
suulliset esitykset
dokumentaatio
kirjalliset viestit
tiedonhaku
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali
fi
Moodle material
Web-based literature
Academic journals
Opetusmenetelmät
fi
Independent study
Written an spoken assignments
Peer assessment
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 hours
Lisätietoja opiskelijoille
fi
80% attendance of class or grade affected.
50% minimum to be eligible to pass
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
1 - Opiskelija selviytyy tyypillisimmistä suullisista ja kirjallisista ammattialansa viestintätilanteista. Hän käyttää yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa. Hän osaa kertoa itsestänsä, koulutuksestansa ja osaamisestansa. Hän kykenee pitämään tutusta aiheesta yksinkertaisen ja lyhyen esityksen käyttäen valmista materiaalia ja apuneuvoja. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja osia ammattialansa helpoista teksteistä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
3 - Opiskelija selviytyy tyypillisimmistä ammattialansa suullisista ja kirjallisista viestintätilanteista. Hän osaa kertoa spontaanisti itsestään, koulutuksestaan ja osaamisestaan. Hän osaa käyttää oman alansa sanastoa melko virheettömästi. Hän osaa itsenäisesti valmistella ja pitää lyhyen mutta selkeän esityksen. Hän osaa mukauttaa viestintätyylinsä tilanteen ja kuulijakunnan mukaan. Hän ymmärtää yleisimpiä ammattialansa tekstejä ja selviytyy melko hyvin ennakoitavissa työelämän tilanteissa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
5 - Opiskelija osaa hoitaa ammattitaitoisesti ja tehokkaasti ammattialansa vaativia suullisia ja kirjallisia viestintätilanteita. Hän osaa kertoa spontaanisti itsestään, koulutuksestaan ja osaamisestaan. Hän osaa käyttää oman alansa sanastoa lähes virheettömästi. Hän osaa valmistella ja pitää vakuuttavan, jäsennellyn esityksen käyttäen asianmukaista oheismateriaalia. Opiskelija osaa ilmaista itseään käyttäen asianmukaista tyyliä ja osaa vastata yleisön kysymyksiin spontaanisti ja tarvittaessa perusteellisesti. Hän osaa mukauttaa viestintätyylinsä tilanteen ja viestintäkumppanin mukaan. Opiskelija ymmärtää oman alansa teksteistä sekä pääasiat että yksityiskohdat ja osaa soveltaa ja selittää lukemansa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
fi
Teacher based assessment of work produced
Peer review
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita
Ilmoittautumisaika
01.09.2024 - 18.10.2024
Ajoitus
01.11.2024 - 25.05.2025
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Johanna Ikola
Opiskelijaryhmät
-
KUTU21Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija
- ymmärtää yleisötyön merkityksen ja tavoitteet kulttuurituotannossa
- osaa tehdä yleisötyösuunnitelman
- tunnistaa erilaisia yleisötyön menetelmiä ja osaa soveltaa jotakin menetelmää yleisötyöprojektissa
- ymmärtää kohderyhmien erilaisia tarpeita ja kulttuurisia taustoja ja osaa asettaa yleisötyön tavoitteet sen mukaisiksi
-osaa kehittää toimeksiantajan toimintaa yleisötyön avulla
Sisältö
- yleisötyön tavoitteet, menetelmät ja muodot
- kohderyhmän tarpeiden määrittely
- yleisötyösuunnitelman suunnittelu ja toteutus opintoihin kuuluvassa tuotannossa mielellään toimeksiantona
- yleisölähtöisyys, yleisöjen moninaisuus ja monenlaisen saavutettavuuden huomioiminen
Oppimateriaalit
Taide- ja kulttuurilaitosten yleisötyön muodot, laajuus ja tuloksellisuus. (2015). Cuporen verkkojulkaisuja 27
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa yleisötyön projektin tai osan siitä.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija ymmärtää yleisötyön merkityksen osana tuotantoprosessia sekä itsenäisenä kulttuurituotannon työmuotona. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa yleisötyön projektin toimeksiantajan toiveiden mukaan.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää yleisötyön merkityksen osana tuotantoprosessia sekä itsenäisenä kulttuurituotannon työmuotona. Hän osaa suunnitella ja toteuttaa yleisötyön projektin toimeksiantajan toiveiden mukaan. Hän osaa analysoida ja kehittää toimeksiantajan toimintaa yleisötyösuunnitelman avulla.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
03.03.2025 - 25.05.2025
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Kutu Nimeämätön
Opiskelijaryhmät
-
KUTU23Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa:
- tunnistaa kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet
- selittää yrittämisen taloudelliset reunaehdot
- verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin
- kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä
Sisältö
- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- oma suhde yrittäjyyteen
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät
- vastuullisuus
- riskien arviointi
- liiketoimintasuunnitelma
Oppimateriaalit
Oppaat eri yrittäjyysmuotoihin, esim. Uusyrityskeskus (2023). Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.
Muita oppimateriaaleja mm. podcastit ja videot luovien alojen yrittäjyydestä
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.