Siirry suoraan sisältöön

Kulttuurituottaja yrittäjänä (3op)

Toteutuksen tunnus: 2B00BP40-3004

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 07.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
14.01.2025 - 07.03.2025
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Kulttuurituottaja (AMK)
Opettajat
Elina Muotio
Opintojakso
2B00BP40

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.

Sisältö

- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät

Oppimateriaalit

Suositeltavaa kirjallisuutta:
Petäjä, E., Peltoniemi, J., & Viljamaa, A. (2015). Kehitä sivutoimiyritystäsi: Työkirja sivutoimiyrityksen tulevaisuuden pohdintaan. Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Sekki, A., & Härkönen, O. (2020). Kevytyrittäjyys: Opas sivutoimiseen yrittäjyyteen. Kauppakamari.
Uusyrityskeskus (2023). Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.
Muita oppimateriaaleja mm. podcastit ja videot luovien alojen yrittäjyydestä

Opetusmenetelmät

Luennot, keskustelut ja tehtävät.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 81 tuntia, josta lukujärjestykseen merkityt tunnit 15 h ja itsenäistä työskentelyä 66 tuntia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.

Siirry alkuun