Ruokaketjun vastuullisuusLaajuus (3 op)
Tunnus: XX00CX21
Osaamistavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Oppimateriaalit
Heikkurinen, M. (2012). Vastuullisuus ruokaketjussa: Eväitä johtamiseen, mittaamiseen ja viestintään. MTT.
Heikkurinen, P., Jalkanen, L., Järvinen, M., Katajajuuri, J-M., Koistinen, L., Kotro, J., Riipi, I., Forsman-Hugg, S., Järvelä, K., Mäkelä, J., Pesonen, H-M., & Ulvila, K-M. (2012). Vastuullisuus ruokaketjussa. Eväitä johtamiseen, mittaamiseen ja viestintään. Maa- ja elintarviketalouden tutkimuskeskus (MTT). 26 s.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 27.01.2025
Ajoitus
06.02.2025 - 04.04.2025
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Yksikkö
UUSI SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)
- Ristiinopiskelu (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
MAGRO25Agrologi (AMK)
-
MRESTO25Restonomi (AMK), Monimuotototeutus
-
MBIELI25Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
- Ristiinopiskelu
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Oppimateriaalit
Opettajien koostama ja valitsema opiskelu- ja tehtävämateriaali.
Opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä verkko-opetuksena.
Alkuinfo ja loppuseminaari ovat aikaan sidottuja, mutta niiden luennollinen ja ohjeellinen sisältö tallennetaan. Tallenteen voi kuunnella omalla ajalla.
Muut luennot nauhoituksena etukäteen.
Tehtävät ovat yksilötehtäviä, ja ne voi suorittaa omassa tahdissa opintojakson toteutusaikana.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksoon ei kuulu tenttiä, arvioidaan tehtävien ja aktiivisen osallistumisen perusteella.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 h
Kontaktiopetus verkossa 6 h (alkuinfo ja loppuseminaari), itsenäinen työskentely noin 75 h. Itsenäiseen työskentelyyn sisältyy opettajien valitsemiin opiskelu- ja tehtävämateriaaleihin tutustumista, itsenäistä tiedonhankintaa ja tehtävien tekoa.
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia. Opiskelija palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä verkko-opetuksena.
Alkuinfo ja loppuseminaari ovat aikaan sidottuja, mutta niiden luennollinen ja ohjeellinen sisältö tallennetaan. Tallenteen voi kuunnella omalla ajalla.
Muut luennot nauhoituksena etukäteen.
Tehtävät ovat yksilötehtäviä, ja ne voi suorittaa omassa tahdissa opintojakson toteutusaikana.
Kurssilla noudatetaan SeAMKin linjausta tekoälyn hyödyntämisestä.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytyt oppimistehtävät.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 27.01.2025
Ajoitus
20.01.2025 - 04.04.2025
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
UUSI SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
BIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
-
AGRO24Agrologi (AMK)
-
RESTO24Restonomi (AMK), Päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Oppimateriaalit
Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Itsenäinen opiskelu verkossa Moodle-ympäristössä .
Oppitunnit ja niiden aikainen tuntityöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 80 h. Kontaktiopetus noin 25 h, itsenäinen opiskelu noin 65 h.
Lisätietoja opiskelijoille
Oppitunneilla alustetaan teemaosioiden tehtäviä.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tehtävät ja osallistuminen opetukseen.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 12.02.2024
Ajoitus
12.02.2024 - 05.04.2024
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO23Restonomi (AMK), Päivätoteutus
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
-
AGRO23Agrologi (AMK)
-
AGRO23AAgrologi (AMK)
-
AGRO23BAgrologi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Oppimateriaalit
Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Oppitunnit ja niiden aikainen tuntityöskentely
Luentoja edeltävä ennakkomateriaali ja ennakkotehtävät
Oppitunneille osallistuminen on pakollista. Poissaolevat tekevät korvaavat tehtävät.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 80 h. Kontaktiopetus noin 25 h, itsenäinen opiskelu noin 65 h.
Lisätietoja opiskelijoille
Oppitunneille osallistuminen on pakollista. Poissaolevat tekevät korvaavat tehtävät.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tehtävät ja osallistuminen opetukseen.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 14.02.2024
Ajoitus
12.02.2024 - 05.04.2024
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
MRESTO24Restonomi (AMK), Monimuotototeutus
-
MAGRO24Agrologi (AMK)
-
MBIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Oppimateriaalit
Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Luennot, ryhmätyöt, omatoimiset tehtävät verkossa, aikaan sidottu.
Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan. Etäopetustuntien ryhmätyöskentelyosuuksiin liittyen voi tehdä tehtävät jälkikäteen, jos tunneille ei pääse.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksoon ei kuulu tenttiä, arvioidaan tehtävien ja aktiivisen osallistumisen perusteella.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 h
Kontaktiopetus verkossa noin 20 h, itsenäinen työskentely noin 60 h.
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Lisätietoja opiskelijoille
Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan. Etäopetustuntien ryhmätyöskentelyosuuksiin liittyen voi tehdä tehtävät jälkikäteen, jos tunneille ei pääse.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen. Hyväksytyt oppimistehtävät.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Ilmoittautumisaika
16.01.2023 - 20.02.2023
Ajoitus
13.02.2023 - 21.04.2023
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK)
- Agrologi (AMK)
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Margit Närvä
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
MAGRO23Agrologi (AMK)
-
MRESTO23Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Opetusmenetelmät
Luennot, ryhmätyöt, omatoimiset tehtävät.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksoon ei kuulu tenttiä, arvioidaan tehtävien ja aktiivisen osallistumisen perusteella.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 h
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Lisätietoja opiskelijoille
Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan. Etäopetustuntien ryhmätyöskentelyosuuksiin liittyen voi tehdä tehtävät jälkikäteen, jos tunneille ei pääse.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen. Hyväksytyt oppimistehtävät.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 03.02.2023
Ajoitus
23.01.2023 - 21.04.2023
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK)
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Margit Närvä
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO22Restonomi (AMK)
-
BIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
AGRO22AAgrologi (AMK)
-
AGRO22BAgrologi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 17.02.2022
Ajoitus
17.02.2022 - 24.04.2022
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Avoin amk
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Leena Arjanne
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Vastuuhenkilö
Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
MAGRO22Agrologi (AMK)
-
MBIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
-
MRESTO22Restonomi (AMK), monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Opetusmenetelmät
Luennot
Pienryhmätyöskentely
Itsenäinen opiskelu
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 80 h
josta kontaktiopetus 15 h, isenäinen opiskelu noin 65 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytyt tehtävät
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 30.01.2022
Ajoitus
24.01.2022 - 08.04.2022
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Margit Närvä
- Leena Arjanne
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Vastuuhenkilö
Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO21ARestonomi (AMK)
-
AGRO21AAgrologi (AMK)
-
BIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
RESTO21Restonomi (AMK)
-
BIELI21AInsinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Opetusmenetelmät
Luennot
Pienryhmätyöskentely
Itsenäinen opiskelu
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 80 h
josta kontaktiopetus 15 h, isenäinen opiskelu noin 65 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytyt tehtävät
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 30.01.2022
Ajoitus
24.01.2022 - 08.04.2022
Laajuus
3 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Margit Närvä
- Leena Arjanne
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Vastuuhenkilö
Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO21BRestonomi (AMK)
-
AGRO21BAgrologi (AMK)
-
BIELI21BInsinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Opetusmenetelmät
Luennot
Pienryhmätyöskentely
Itsenäinen opiskelu
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 80 h
josta kontaktiopetus 15 h, isenäinen opiskelu noin 65 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytyt tehtävät
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta