Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)

Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3014

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 27.01.2025

Ajoitus

20.01.2025 - 04.04.2025

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Yksikkö

UUSI SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Agrologi (AMK)
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Anu Latva-Reinikka
  • Eija Putula-Hautala
  • Merja Kyntäjä
  • Teija Rönkä

Opiskelijaryhmät

  • BIELI24
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
  • AGRO24
    Agrologi (AMK)
  • RESTO24
    Restonomi (AMK), Päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Oppimateriaalit

Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.

Opetusmenetelmät

Itsenäinen opiskelu verkossa Moodle-ympäristössä .
Oppitunnit ja niiden aikainen tuntityöskentely

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 80 h. Kontaktiopetus noin 25 h, itsenäinen opiskelu noin 65 h.

Lisätietoja opiskelijoille

Oppitunneilla alustetaan teemaosioiden tehtäviä.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Hyväksytysti suoritetut tehtävät ja osallistuminen opetukseen.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta