Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3014
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
11.11.2024 - 27.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
20.01.2025 - 04.04.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- SeAMK Agrologi
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Anu Latva-Reinikka
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
- Ryhmät
-
AGRO24Agrologi (AMK)
-
BIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
-
RESTO24Restonomi (AMK), Päivätoteutus
- Opintojakso
- XX00CX21
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Oppimateriaalit
Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Itsenäinen opiskelu verkossa Moodle-ympäristössä .
Oppitunnit ja niiden aikainen tuntityöskentely
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 80 h. Kontaktiopetus noin 25 h, itsenäinen opiskelu noin 65 h.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Lisätiedot
Oppitunneilla alustetaan teemaosioiden tehtäviä.