Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3011
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 12.02.2024
Ajoitus
12.02.2024 - 05.04.2024
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Opiskelijaryhmät
-
RESTO23Restonomi (AMK), Päivätoteutus
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
-
AGRO23Agrologi (AMK)
-
AGRO23AAgrologi (AMK)
-
AGRO23BAgrologi (AMK)
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Oppimateriaalit
Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Oppitunnit ja niiden aikainen tuntityöskentely
Luentoja edeltävä ennakkomateriaali ja ennakkotehtävät
Oppitunneille osallistuminen on pakollista. Poissaolevat tekevät korvaavat tehtävät.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 80 h. Kontaktiopetus noin 25 h, itsenäinen opiskelu noin 65 h.
Lisätietoja opiskelijoille
Oppitunneille osallistuminen on pakollista. Poissaolevat tekevät korvaavat tehtävät.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tehtävät ja osallistuminen opetukseen.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta