Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus: BIELI22
Tunnus: BIELI22
Kuvaus
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Bio- ja elintarviketekniikan opinnot antavat valmiuksia elintarvikkeiden teolliseen valmistamiseen ja kehittämiseen. Koulutus perustuu luonnontieteiden soveltamiseen ja luonnontieteellisen osaamisen yhdistämiseen nykyaikaiseen tekniikkaan.
Bio- ja elintarviketekniikan insinöörit voivat toimia erilaisissa tehtävissä elintarviketeollisuudessa, ympäristöterveydenhuollossa, julkisissa ruokapalveluissa, kehittämis- ja tutkimushankkeissa sekä yrittäjinä. Elintarviketeollisuudessa bio- ja elintarviketekniikan insinöörit sijoittuvat tyypillisesti tuotannon esimies- ja asiantuntijatehtäviin, tuotekehitykseen ja laadun hallintaan. Opinnot mahdollistavat työllistymisen elintarviketeollisuuden eri toimialoille.
Elintarviketekniikassa hankitaan laaja-alainen elintarviketeollisuustoimintoja tukeva osaaminen. Ammatillisissa opinnoissa perehdytään eri raaka-aineiden ominaisuuksiin ja prosessointiin, prosessien kehittämiseen, tuotantoyrityksen johtamiseen, ruokaturvallisuuteen ja prosessihygieniaan sekä automaatioon. Opinnot antavat valmiuksia vastata tulevaisuuden ruoka-alan haasteisiin, joiden ratkomiseen tarvitaan raaka-aineiden tuntemusta ja prosessiosaamista sekä kykyä luoviin ratkaisuihin.
Syventävissä opinnoissa valitaan joko vilja- ja kasvisteknologia, meijeri- ja juomateknologia tai lihateknologia. Lisäksi valitaan vaihtoehtoinen syventävä kokonaisuus liittyen hygieeniseen suunnitteluun, automaatioon tai elintarviketeollisuuden prosessien kehittämiseen. Syventävät opinnot valitaan toisen opiskeluvuoden aikana. Vaihtoehtoisesti voi valita muiden alojen opintosisältöjä, esimerkiksi omaa yrittäjyyttä tukevia opintoja, johtamista, ravitsemusta tai kestävää kehitystä.
SeAMK:n ruoka-alan koulutus muodostaa Suomessa ainutlaatuisen osaamiskeskittymän. Bio- ja elintarviketekniikan opinnoissa luodaankin katsaus koko ruokaketjuun: elintarviketeollisuuden lisäksi maatalouteen, ruokapalveluihin sekä kuluttajan näkökulmaan.
Bio- ja elintarviketekniikkaa soveltava teollisuus on voimakkaasti kansainvälistyvää ja kansainvälisesti kilpailukykyistä. Elintarviketeollisuus on Suomen teollisuuden toimialoista kansainvälisesti kilpailukykyisintä. Alan suomalainen osaaminen edustaa maailman huippua ja teollinen toiminta tulee säilymään Suomessa tuotantotoiminnan globalisoitumisesta huolimatta. On luontevaa hankkia hyvä kielitaito ja hyvät kansainvälisyystaidot jo opintojen aikana. Bio- ja elintarviketekniikan tutkinto-ohjelmasta on erinomaiset mahdollisuudet tehdä opintoja ulkomailla. Kielitaitoa voi kartuttaa myös kotimaassa, sillä osa opinnoista opiskellaan englannin kielellä ja oppimateriaalia on englanniksi. Lisäksi SeAMK:ssa on laaja kielitarjonta vapaasti valittaviin opintoihin.
Opintojen laajuus on 240 op ja kesto noin 4 vuotta. Opinnot voi suorittaa nopeamminkin riippuen aikaisemmasta osaamisesta ja omista tavoitteista. Opinnot on rytmitetty niin, että lukujärjestyksen mukainen opetus sijoittuu elo-syyskuun vaihteesta huhtikuun loppuun. Kesäisin on mahdollista tehdä projektiopintoja, harjoittelua ja kesäopintoja. Opiskelumuotoina ovat lähi- ja verkko-opinnot sekä erilaiset laboratoriotyöt.
Bio- ja elintarviketekniikan harjoittelu sijoittuu ensisijaisesti kolmanteen opiskeluvuoteen, mutta sen voi sijoittaa myös kesiin. Opinnäytetyö tehdään opintojen loppuvaiheessa. Opiskelija valitsee opinnäytetyön aiheen mielenkiintonsa, urasuunnitelmiensa ja työllistymistavoitteidensa mukaan.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Bio- ja elintarviketekniikan perusosaamista on elävän ja eloperäisen materiaalin sekä bioprosessien hallinta. Turvallisuus- ja laatuosaaminen profiloi ammatillista osaamista. Teknis-taloudellinen osaaminen kuuluu myös bio- ja elintarviketekniikan ammattilaisen työkaluihin. Esimiestauidot lisäävät merkittävästi valmistuneen opiskelijan työelämäkelpoisuutta. Bio- ja elintarviketekniikan insinöörit toimivat avaintehtävissä bio- ja elintarviketekniikkaa soveltavassa teollisuudessa. Valmistuneet voivat sijoittua tuotannon esimies-, laadunhallinta, tuotekehitys- tai suunnittelutehtäviin elintarviketeollisuuteen tai teollisuuden palvelutoimintoihin. Keskeiset elintarviketeollisuuden alat ovat liha- ja valmisruokateollisuus, leipomot, meijerit ja juomateollisuus. Mahdollisia työtehtäviä kuntien ja valtion palveluksessa ovat valvonta- ja opetustehtävät. Osa bio- ja elintarviketekniikan insinööreistä toimii yrittäjinä.
Tyypillisiä bio- ja elintarviketekniikan insinöörin tehtävänimikkeitä ovat esimies, tuotekehittäjä, tuotannon suunnittelija, tuotannon ohjaaja, terveystarkastaja, laadun ohjaaja, laatupäällikkö, tuotepäällikkö, tuotekehityspäällikkö tai tuotantopäällikkö. Useimmat alan työtehtävät vaativat automaatiotekniikan hallintaa ja hyviä digitaalisia taitoja. Bio- ja elintarviketekniikan insinöörien työtilanne elintarviketeollisuuden aloilla on vakaa, ja tulevaisuus näyttää positiiviselta.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Työelämä ja asiantuntijuus edellyttävät työntekijältä yhä enemmän tiedonhankinta- ja tiedonkäsittelytaitoa, yhteistyökykyä, ongelmaratkaisutaitoa, jatkuvaa oppimista ja kykyä yhdistää eri tiedon lajeja ja eri tieteenaloja käytännön työssä. Bio- ja elintarviketekniikan koulutuksessa korostetaan konstruktivistista oppimiskäsitystä, jossa opiskelijan aktiivinen rooli ja omaa kokemusmaailma on opetuksessa tärkeässä osassa. Opettajan tehtävänä on toimia lähinnä oppimisen ohjaajana ja opiskelun koordinoijana.
Opetusuunnitelmassa on viisi opintoja läpäisevää juonnetta, jotka kulkevat läpi opintojen. Ne perustuvat SeAMKin selvityksiin, tutkimuksiin ja strategiaan sekä ammattikorkeakoulutuksen kansallisiin ja kansainvälisiin suosituksiin ja säädöksiin.
- Tiedonhankinta-juonne vahvistaa opiskelijan ammatillista ja alakohtaista tiedonhankintaosaamista läpi opintojen.
- Kansainvälisyys-juonne varmistaa opiskelijan kansainvälisen osaamisen kehittyminen opiskelun aikana.
- Yrittäjyys-juonteen mukaisilla opinnoilla autetaan opiskelijaa ymmärtämään yrittäjyyden ja yritystoiminnan keskeinen ja kasvava osuus yhteiskunnassa.
- Kestävä kehitys juonteena auttaa opiskelijaa tiedostamaan yhteiskuntavastuun ja ymmärtämään kestävän kehityksen moninaisuuden työelämätaitona.
- Uraohjaus juonteena auttaa opiskelijaa tunnistamaan omaa osaamistaan sekä omia vahvuuksiaan. Siihen kuuluvia alueita ovat myös työelämätuntemus, työnhakutaidot sekö elinikäinen oppiminen.
Opetuksessa käytetään monipuolisia opiskelumenetelmiä, joilla tuetaan sekä opiskelijan ammatillista kehittymistä ja työelämävalmiuksia että ammatillista osaamista. Opiskelu sisältää pienryhmätyöskentelyä, asiantuntijaluentoja, laboratorioharjoituksia, yritysvierailuja, oppimistehtäviä sekä työharjoittelua.
Opetussuunnitelman kehittäminen ja työelämäyhteistyö
Opetussuunitelmaa kehitetään opiskelijoiden ja valmistuvien palautteen perusteella. Opiskelijat pitävätä lukukausittain opettajien kanssa opiskelijafoorumin, jossa käydään yleisen koulutukseen ja opintojaksojen toteuttamiseen liittyvät seikat. Lisäksi työelämän kanssa järjestetään säännöllisesti pyöreän pöydän neuvottelut.
Tutkinto-ohjelman henkilöstö on tiiviissä kontaktissa valtakunnallisesti toimivien yritysten henkilöstön kanssa. He ovat mukana haastavissa yritysten kehittämisprojekteissa.Tässä yhteistyössä saatua kokemusta käytetään sitten opetussuunnitelman kehittämistyössä hyväksi.
Osaamistavoitteet
Tutkinto-ohjelman tavoitteena on tunnistaa biologisen materiaalin prosessointiin ja liiketoimintaan liittyvän osaamisen sisältö. He osaavat soveltaa osaamistaan käytännön toimintaan sekä arvioida ja kehittää tätä toimintaa.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2022-2023 | 2023-2024 | 2024-2025 | 2025-2026 |
Syksy
2022 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
Kevät
2024 |
Syksy
2024 |
Kevät
2025 |
Syksy
2025 |
Kevät
2026 |
1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 | 3. / 2024 | 4. / 2024 | 5. / 2024 | 1. / 2024 | 2. / 2024 | 3. / 2025 | 4. / 2025 | 5. / 2025 | 1. / 2025 | 2. / 2025 | 3. / 2026 | 4. / 2026 | 5. / 2026 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
BIELI22-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | ||||||||||||||||||||||||
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||||||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | 2 | 2 | 2 | |||||||||||||||||||||||||||||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1006 |
Matemaattis-luonnontieteet
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CZ16 | Algebra ja geometria | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CZ17 | Differentiaali- ja integraalilaskenta | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
KC03FYSI11 | Mekaniikka ja lämpöoppi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
KC03FYSI12 | Materiaalien fysiikka ja laboratoriotyöt | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1007 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW35 | Työelämän viestintä | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||||||
YELRUOTS031 | Svenska | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YELENGLI06 | English 1 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.5 | 0.5 | 0.5 | ||||||||||||||||||||||||
YELENGLI07 | English 2 | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1008 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
101 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1009 |
Luonnontieteelliset ammattiopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 27) |
27 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX53 | Kemia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BS80 | Kemian laboratoriotyöt | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||||||||||||||||||
8B00CX54 | Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia | 7 | 7 | 7 | 3.5 | 3.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX55 | Elintarvikekemia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BT46 | Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikka | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1010 |
Elintarviketeknologia
(Valitaan kaikki) |
14 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX56 | Elintarviketeknologian perusteet | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||||||
8B00CX58 | Elintarviketeknologia | 10 | 10 | 10 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1011 |
Elintarvikeprosessit ja pakkaukset
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX60 | Pakkaustekniikka | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||
8B00BS81 | Elintarvikeprosessit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX61 | Automaatiotekniikka | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||||||
8B00CX62 | Biokemia ja -prosessitekniikka | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1012 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||
8B00CX64 | Elintarvikealan lainsäädäntö | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||||||
8B00CX65 | Ravitsemuksen perusteet | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1013 |
Tuotantoyrityksen johtaminen
(Valitaan kaikki) |
25 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00CY05 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BT49 | Tuotantotalous | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BT50 | Tilaus-toimitusketjun hallinta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00BT51 | Tuotantovälineiden hankinta ja käyttö | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1014 |
Projektiopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | 10 | 10 | 3.3 | 3.3 | 3.3 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1015 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 20) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1016 |
Vilja- ja kasvisteknologia
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX66 | Vilja- ja leipomoprosessit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX67 | Kasvistuotteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CY39 | Valmisruokateknologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX68 | Tuotekehitysprojekti | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1017 |
Meijeri- ja juomateknologia
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX69 | Meijeriprosessit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX70 | Juomaprosessit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CY39 | Valmisruokateknologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX68 | Tuotekehitysprojekti | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1018 |
Lihateknologia
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CY96 | Lihateknologian prosessit ja laatu | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CY95 | Lihatuotteiden kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CY39 | Valmisruokateknologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX68 | Tuotekehitysprojekti | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1019 |
VAIHTOEHTOINEN SYVENTÄVÄ KOKONAISUUS
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1020 |
Hygienic design in food facilities and food equipment
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX99 | Hygienic Design of Food Facilities, Process Lines and Equipment | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CY01 | Contact Materials in Process Lines and Equipment | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CY00 | Project Work in Hygienic Designing | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1022 |
Process development in food industry
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CY02 | Food Plant Design | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CY03 | Lean Thinking | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1030 |
Automation and digitalisation
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
AE00CM65 | Measuring Technology and Instrumentation | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||||||
AE00CM66 | Control Engineering | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||||||
AE00CM86 | Robotics | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1023 |
Monialaiset työelämäprojektit (SeAMKPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1024 |
Kansainvälinen opiskeluvaihto
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1025 |
Yrittäjyysopinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1026 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BS77 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||||||
KC03CE40240 | Robotiikka | 4 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
YE00CG16 | Kuluttajalähtöinen viestintä ruokaketjussa | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CG67 | Kestävä ruokajärjestelmä | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00CI30 | Proteiinituotannon vaihtoehdot – Valkuaiskasvit | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
9A00CL17 | Proteiinituotannon vaihtoehdot - Projektityö | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1027 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00BI31 | Harjoittelu | 30 | 30 | 30 | 10 | 10 | 10 | |||||||||||||||||||||||||||
BIELI22-1028 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISVALMIUDET
(Valitaan kaikki) |
19 | ||||||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX71 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CX96 | Opinnäytetyö | 15 | 15 | 5 | 10 | 5 | 5 | 5 | ||||||||||||||||||||||||||
Yhteensä | 240 | 64 | 64 | 81 | 75 | 30 | 34 | 31 | 33 | 47 | 34 | 51 | 24 | 15.1 | 15.1 | 12.2 | 12.2 | 9.7 | 15.5 | 15.5 | 12.4 | 10.4 | 10.4 | 23.5 | 23.5 | 11.3 | 11.3 | 11.3 | 23 | 28 | 9.7 | 9.7 | 4.7 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (AMK)
Bio- ja elintarviketekniikka kompetenssit
amk:tutkintoon johtava koulutus
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
BIELI22-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
BIELI22-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 |
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
BIELI22-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 |
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 |
BIELI22-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
BIELI22-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
30 |
BIELI22-1006 |
Matemaattis-luonnontieteet
(Valitaan kaikki) |
20 |
8B00CZ16 | Algebra ja geometria | 5 |
8B00CZ17 | Differentiaali- ja integraalilaskenta | 5 |
KC03FYSI11 | Mekaniikka ja lämpöoppi | 5 |
KC03FYSI12 | Materiaalien fysiikka ja laboratoriotyöt | 5 |
BIELI22-1007 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
10 |
YE00BW35 | Työelämän viestintä | 2 |
YELRUOTS031 | Svenska | 3 |
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
YELENGLI06 | English 1 | 3 |
YELENGLI07 | English 2 | 2 |
BIELI22-1008 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
101 |
BIELI22-1009 |
Luonnontieteelliset ammattiopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 27) |
27 |
8B00CX53 | Kemia | 5 |
8B00BS80 | Kemian laboratoriotyöt | 5 |
8B00CX54 | Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia | 7 |
8B00CX55 | Elintarvikekemia | 5 |
8B00BT46 | Virtaus- ja lämmönsiirtotekniikka | 5 |
BIELI22-1010 |
Elintarviketeknologia
(Valitaan kaikki) |
14 |
8B00CX56 | Elintarviketeknologian perusteet | 4 |
8B00CX58 | Elintarviketeknologia | 10 |
BIELI22-1011 |
Elintarvikeprosessit ja pakkaukset
(Valitaan kaikki) |
15 |
8B00CX60 | Pakkaustekniikka | 3 |
8B00BS81 | Elintarvikeprosessit | 5 |
8B00CX61 | Automaatiotekniikka | 4 |
8B00CX62 | Biokemia ja -prosessitekniikka | 3 |
BIELI22-1012 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 |
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 |
8B00CX64 | Elintarvikealan lainsäädäntö | 2 |
8B00CX65 | Ravitsemuksen perusteet | 2 |
BIELI22-1013 |
Tuotantoyrityksen johtaminen
(Valitaan kaikki) |
25 |
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 |
YE00CY05 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 |
8B00BT49 | Tuotantotalous | 5 |
8B00BT50 | Tilaus-toimitusketjun hallinta | 5 |
8B00BT51 | Tuotantovälineiden hankinta ja käyttö | 5 |
BIELI22-1014 |
Projektiopinnot
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
BIELI22-1015 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 20) |
20 |
BIELI22-1016 |
Vilja- ja kasvisteknologia
(Valitaan kaikki) |
20 |
8B00CX66 | Vilja- ja leipomoprosessit | 5 |
8B00CX67 | Kasvistuotteet | 5 |
8B00CY39 | Valmisruokateknologia | 5 |
8B00CX68 | Tuotekehitysprojekti | 5 |
BIELI22-1017 |
Meijeri- ja juomateknologia
(Valitaan kaikki) |
20 |
8B00CX69 | Meijeriprosessit | 5 |
8B00CX70 | Juomaprosessit | 5 |
8B00CY39 | Valmisruokateknologia | 5 |
8B00CX68 | Tuotekehitysprojekti | 5 |
BIELI22-1018 |
Lihateknologia
(Valitaan kaikki) |
20 |
8B00CY96 | Lihateknologian prosessit ja laatu | 5 |
8B00CY95 | Lihatuotteiden kehittäminen | 5 |
8B00CY39 | Valmisruokateknologia | 5 |
8B00CX68 | Tuotekehitysprojekti | 5 |
BIELI22-1019 |
VAIHTOEHTOINEN SYVENTÄVÄ KOKONAISUUS
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
BIELI22-1020 |
Hygienic design in food facilities and food equipment
(Valitaan kaikki) |
10 |
8B00CX99 | Hygienic Design of Food Facilities, Process Lines and Equipment | 4 |
8B00CY01 | Contact Materials in Process Lines and Equipment | 2 |
8B00CY00 | Project Work in Hygienic Designing | 4 |
BIELI22-1022 |
Process development in food industry
(Valitaan kaikki) |
10 |
8B00CY02 | Food Plant Design | 5 |
8B00CY03 | Lean Thinking | 5 |
BIELI22-1030 |
Automation and digitalisation
(Valitaan kaikki) |
10 |
AE00CM65 | Measuring Technology and Instrumentation | 3 |
AE00CM66 | Control Engineering | 3 |
AE00CM86 | Robotics | 4 |
BIELI22-1023 |
Monialaiset työelämäprojektit (SeAMKPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 |
BIELI22-1024 |
Kansainvälinen opiskeluvaihto
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 |
BIELI22-1025 |
Yrittäjyysopinnot
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 0) |
0 |
BIELI22-1026 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 |
YE00BS77 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 |
KC03CE40240 | Robotiikka | 4 |
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 |
YE00CG16 | Kuluttajalähtöinen viestintä ruokaketjussa | 3 |
8B00CG67 | Kestävä ruokajärjestelmä | 5 |
9A00CI30 | Proteiinituotannon vaihtoehdot – Valkuaiskasvit | 5 |
9A00CL17 | Proteiinituotannon vaihtoehdot - Projektityö | 5 |
BIELI22-1027 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 |
8B00BI31 | Harjoittelu | 30 |
BIELI22-1028 |
TUTKIMUS- JA KEHITTÄMISVALMIUDET
(Valitaan kaikki) |
19 |
8B00CX71 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 4 |
8B00CX96 | Opinnäytetyö | 15 |