Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)

Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 14.02.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
12.02.2024 - 05.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
3 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Agrologi (AMK)
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Anu Latva-Reinikka
Eija Putula-Hautala
Merja Kyntäjä
Teija Rönkä
Ryhmät
MAGRO24
Agrologi (AMK)
MBIELI24
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
MRESTO24
Restonomi (AMK), Monimuotototeutus
Opintojakso
XX00CX21

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Oppimateriaalit

Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.

Opetusmenetelmät

Luennot, ryhmätyöt, omatoimiset tehtävät verkossa, aikaan sidottu.
Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan. Etäopetustuntien ryhmätyöskentelyosuuksiin liittyen voi tehdä tehtävät jälkikäteen, jos tunneille ei pääse.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon ei kuulu tenttiä, arvioidaan tehtävien ja aktiivisen osallistumisen perusteella.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 h
Kontaktiopetus verkossa noin 20 h, itsenäinen työskentely noin 60 h.

Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta

Lisätiedot

Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan. Etäopetustuntien ryhmätyöskentelyosuuksiin liittyen voi tehdä tehtävät jälkikäteen, jos tunneille ei pääse.

Siirry alkuun