Siirry suoraan sisältöön

Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)

Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3012

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

13.11.2023 - 14.02.2024

Ajoitus

12.02.2024 - 05.04.2024

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Agrologi (AMK)
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Anu Latva-Reinikka
  • Eija Putula-Hautala
  • Merja Kyntäjä
  • Teija Rönkä

Opiskelijaryhmät

  • MRESTO24
    Restonomi (AMK), Monimuotototeutus
  • MAGRO24
    Agrologi (AMK)
  • MBIELI24
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.

Sisältö

- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus

Oppimateriaalit

Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.

Opetusmenetelmät

Luennot, ryhmätyöt, omatoimiset tehtävät verkossa, aikaan sidottu.
Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan. Etäopetustuntien ryhmätyöskentelyosuuksiin liittyen voi tehdä tehtävät jälkikäteen, jos tunneille ei pääse.

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Opintojaksoon ei kuulu tenttiä, arvioidaan tehtävien ja aktiivisen osallistumisen perusteella.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 h
Kontaktiopetus verkossa noin 20 h, itsenäinen työskentely noin 60 h.

realization.localizedApproveRejectDescription

Hyväksytty: Opiskelija osallistuu aktiivisesti lähiopetukseen ja palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti. Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Lisätietoja opiskelijoille

Luennot nauhoituksena suurimmaksi osaksi etukäteen. Etäopetustuntien luennollinen ja ohjeellinen sisältö nauhoitetaan. Etäopetustuntien ryhmätyöskentelyosuuksiin liittyen voi tehdä tehtävät jälkikäteen, jos tunneille ei pääse.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen. Hyväksytyt oppimistehtävät.

Esitietovaatimukset

Ruokaketjun toiminta