Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3016
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
11.11.2024 - 13.02.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
06.02.2025 - 04.04.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- SeAMK Agrologi
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Paikat
- 0 - 200
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Anu Latva-Reinikka
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
- Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 100 . Avoin AMK : 100.)
- Ristiinopiskelu (Koko: 0 . Avoin AMK : 0.)
- Ryhmät
-
MAGRO25Agrologi (AMK)
-
MBIELI25Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
-
MRESTO25KRestonomi (AMK), Monimuotototeutus
- Pienryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
- Ristiinopiskelu
- Opintojakso
- XX00CX21
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Oppimateriaalit
Opettajien koostama ja valitsema opiskelu- ja tehtävämateriaali.
Opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä verkko-opetuksena.
Alkuinfo ja loppuseminaari ovat aikaan sidottuja, mutta niiden luennollinen ja ohjeellinen sisältö tallennetaan. Tallenteen voi kuunnella omalla ajalla.
Muut luennot nauhoituksena etukäteen.
Tehtävät ovat yksilötehtäviä, ja ne voi suorittaa omassa tahdissa opintojakson toteutusaikana.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksoon ei kuulu tenttiä, arvioidaan tehtävien ja aktiivisen osallistumisen perusteella.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 h
Kontaktiopetus verkossa 6 h (alkuinfo ja loppuseminaari), itsenäinen työskentely noin 75 h. Itsenäiseen työskentelyyn sisältyy opettajien valitsemiin opiskelu- ja tehtävämateriaaleihin tutustumista, itsenäistä tiedonhankintaa ja tehtävien tekoa.
Arviointikriteerit, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia. Opiskelija palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta
Lisätiedot
Opintojakso toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä verkko-opetuksena.
Alkuinfo ja loppuseminaari ovat aikaan sidottuja, mutta niiden luennollinen ja ohjeellinen sisältö tallennetaan. Tallenteen voi kuunnella omalla ajalla.
Muut luennot nauhoituksena etukäteen.
Tehtävät ovat yksilötehtäviä, ja ne voi suorittaa omassa tahdissa opintojakson toteutusaikana.
Kurssilla noudatetaan SeAMKin linjausta tekoälyn hyödyntämisestä.