Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3016
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 27.01.2025
Ajoitus
06.02.2025 - 04.04.2025
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Yksikkö
UUSI SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Anu Latva-Reinikka
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)
- Ristiinopiskelu (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
MAGRO25Agrologi (AMK)
-
MRESTO25KRestonomi (AMK), Monimuotototeutus
-
MBIELI25Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
- Ristiinopiskelu
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Oppimateriaalit
Opettajien koostama ja valitsema opiskelu- ja tehtävämateriaali.
Opetusmenetelmät
Opintojakso toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä verkko-opetuksena.
Alkuinfo ja loppuseminaari ovat aikaan sidottuja, mutta niiden luennollinen ja ohjeellinen sisältö tallennetaan. Tallenteen voi kuunnella omalla ajalla.
Muut luennot nauhoituksena etukäteen.
Tehtävät ovat yksilötehtäviä, ja ne voi suorittaa omassa tahdissa opintojakson toteutusaikana.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Opintojaksoon ei kuulu tenttiä, arvioidaan tehtävien ja aktiivisen osallistumisen perusteella.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 h
Kontaktiopetus verkossa 6 h (alkuinfo ja loppuseminaari), itsenäinen työskentely noin 75 h. Itsenäiseen työskentelyyn sisältyy opettajien valitsemiin opiskelu- ja tehtävämateriaaleihin tutustumista, itsenäistä tiedonhankintaa ja tehtävien tekoa.
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia. Opiskelija palauttaa annetut tehtävät hyväksytysti.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso toteutetaan Moodle-oppimisympäristössä verkko-opetuksena.
Alkuinfo ja loppuseminaari ovat aikaan sidottuja, mutta niiden luennollinen ja ohjeellinen sisältö tallennetaan. Tallenteen voi kuunnella omalla ajalla.
Muut luennot nauhoituksena etukäteen.
Tehtävät ovat yksilötehtäviä, ja ne voi suorittaa omassa tahdissa opintojakson toteutusaikana.
Kurssilla noudatetaan SeAMKin linjausta tekoälyn hyödyntämisestä.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytyt oppimistehtävät.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta