Ruokaketjun vastuullisuus (3 op)
Toteutuksen tunnus: XX00CX21-3018
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
10.11.2025 - 14.01.2026
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
- Ajoitus
-
02.02.2026 - 02.04.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
- Opintopistemäärä
- 3 op
- Lähiosuus
- 1 op
- Virtuaaliosuus
- 2 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Yksikkö
- SeAMK Agrologi
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Agrologi (AMK)
- Avoin amk
- Opettajat
- Anu Latva-Reinikka
- Eija Putula-Hautala
- Merja Kyntäjä
- Teija Rönkä
- Opintojakso
- XX00CX21
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija tuntee ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuudet: ympäristövastuullisuus, tuoteturvallisuus, ravitsemus, työhyvinvointi, eläinten hyvinvointi, taloudellinen vastuu ja paikallisuus.
Sisältö
- Ruokaketjun vastuullisuuden merkitys globaalissa maailmassa
- Ruokaketjun ympäristövastuullisuus
- Ruokaketjun tuoteturvallisuus ja jäljitettävyys
- Ravitsemussuositukset laadun ja vastuullisuuden ohjaajana
- Työhyvinvoinnin eri ulottuvuudet vastuullisessa ruokaketjussa
- Eläinten hyvinvointi vastuullisuuden ulottuvuutena
- Taloudellinen vastuu ja paikallisuus
Oppimateriaalit
Opettajien koostama ja ilmoittama materiaali.
Opetusmenetelmät
Oppitunnit ja niiden aikainen tuntityöskentely
Luentoja edeltävä ennakkomateriaali ja ennakkotehtävät
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 80 h. Kontaktiopetus noin 25 h, itsenäinen opiskelu noin 65 h.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Opintojakso arvioidaan hyväksytty/hylätty.
Hyväksytty: Opiskelija osaa esitellä ruokaketjun vastuullisuuden eri ulottuvuuksia.
Esitietovaatimukset
Ruokaketjun toiminta