Elintarvikemikrobiologian laboratoriotyötLaajuus (3 op)
Tunnus: 8B00DT55
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa työskennellä mikrobiologian laboratoriossa, hallitsee mikrobiologisia menetelmiä ja kykenee tekemään mikrobiologisia perusanalyysejä.
Sisältö
Perusmenetelmät laboratoriotyöskentelyssä
Näytteenotto ja näytteiden käsittely
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa toimia työohjeiden mukaisesti sekä työskennellä turvallisesti laboratoriossa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa toimia työohjeiden mukaisesti sekä työskennellä turvallisesti laboratoriossa ja pystyy esittämään tuloksia selkeästi. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa toimia työohjeiden mukaisesti sekä työskennellä turvallisesti laboratoriossa ja pystyy esittämään tuloksia selkeästi sekä esittämään johtopäätöksiä. Hän osoittaa innovatiivisuutta soveltaen oppimaansa
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
03.03.2025 - 31.05.2025
Laajuus
3 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Merja Kyntäjä
Ajoitusryhmät
- Lähialue (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
- Pitkämatka (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI25Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Koulutusryhmat
- Lähialue
- Pitkämatka
Tavoitteet
Opiskelija osaa työskennellä mikrobiologian laboratoriossa, hallitsee mikrobiologisia menetelmiä ja kykenee tekemään mikrobiologisia perusanalyysejä.
Sisältö
Perusmenetelmät laboratoriotyöskentelyssä
Näytteenotto ja näytteiden käsittely
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali
Sojakka. K., Välimäki. M-L. (2011) Ammatillinen mikrobiologia. Opetushallitus
Opetusmenetelmät
Laboratoriotyöskentely, raportointi ja laskuharjoitukset
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Laboratoriotyön osuus voidaan korvata laborantin tutkinnolla
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä 81 h
- josta läsnäoloa vaativaa työskentelyä 18 h
- josta itsenäistä opiskelua 63 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa toimia työohjeiden mukaisesti sekä työskennellä turvallisesti laboratoriossa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa toimia työohjeiden mukaisesti sekä työskennellä turvallisesti laboratoriossa ja pystyy esittämään tuloksia selkeästi. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa toimia työohjeiden mukaisesti sekä työskennellä turvallisesti laboratoriossa ja pystyy esittämään tuloksia selkeästi sekä esittämään johtopäätöksiä. Hän osoittaa innovatiivisuutta soveltaen oppimaansa
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.