Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikemikrobiologian laboratoriotyöt (3 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00DT55-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 19.02.2025

Ajoitus

03.03.2025 - 31.05.2025

Laajuus

3 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Opettaja

  • Merja Kyntäjä

Ajoitusryhmät

  • Lähialue (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
  • Pitkämatka (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)

Opiskelijaryhmät

  • MBIELI25
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus

Koulutusryhmat

  • Lähialue
  • Pitkämatka

Tavoitteet

Opiskelija osaa työskennellä mikrobiologian laboratoriossa, hallitsee mikrobiologisia menetelmiä ja kykenee tekemään mikrobiologisia perusanalyysejä.

Sisältö

Perusmenetelmät laboratoriotyöskentelyssä
Näytteenotto ja näytteiden käsittely

Oppimateriaalit

Opettajan materiaali
Sojakka. K., Välimäki. M-L. (2011) Ammatillinen mikrobiologia. Opetushallitus

Opetusmenetelmät

Laboratoriotyöskentely, raportointi ja laskuharjoitukset

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Laboratoriotyön osuus voidaan korvata laborantin tutkinnolla

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä 81 h
- josta läsnäoloa vaativaa työskentelyä 18 h
- josta itsenäistä opiskelua 63 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa toimia työohjeiden mukaisesti sekä työskennellä turvallisesti laboratoriossa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa toimia työohjeiden mukaisesti sekä työskennellä turvallisesti laboratoriossa ja pystyy esittämään tuloksia selkeästi. Hän kykenee yhdistämään oppimaansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa toimia työohjeiden mukaisesti sekä työskennellä turvallisesti laboratoriossa ja pystyy esittämään tuloksia selkeästi sekä esittämään johtopäätöksiä. Hän osoittaa innovatiivisuutta soveltaen oppimaansa

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.