Kemian laboratoriotyötLaajuus (5 op)
Tunnus: 8B00BS80
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.
Sisältö
Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.
Esitietovaatimukset
Kemia
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 23.02.2025
Laajuus
5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Sarita Ventelä
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
BIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.
Sisältö
Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.
Oppimateriaalit
Opettajan Moodlessa jakama materiaali
Opetusmenetelmät
Laboratorioharjoitukset, raportointi ja laskuharjoitukset sekä itsenäinen opiskelu
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakso on mahdollista opinnollistaa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaistyömäärä 5x27h, josta 10x4h laboratorioharjoituksia, loput itsenäistä opiskelua
Lisätietoja opiskelijoille
Oma laboratoriotakkija suojalasit suositeltava
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssin arvosana määräytyy seuraavista osista:
- laboratoriotyöskentely + labrapäiväkirja + töiden raportointi 50%
- laboratoriolaskut + laboratoriotentti 50%
Esitietovaatimukset
Kemia
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 18.12.2024
Laajuus
5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Sari Hautamäki
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.
Sisältö
Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.
Oppimateriaalit
Opettajan jakamat työohjeet ja muu materiaali
Opetusmenetelmät
kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset laboratorioharjoitukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaistyömäärä 135 h, josta laboratoriotyöskentelyä 24 h ja loput tehtävien ja raporttien tekemistä sekä itsenäistä opiskelua
Lisätietoja opiskelijoille
Laboratorioharjoituksissa on pakollinen läsnäolo. Kurssilla tarvitaan oma labratakki, suojalasit ja laskin.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi 1-5 edellyttää:
Hyväksytyt laboratoriotyöt, hyväksytty työpäiväkirja sekä raportit + laskutentti
Esitietovaatimukset
Kemia
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 14.01.2024
Ajoitus
08.01.2024 - 28.04.2024
Laajuus
5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Sarita Ventelä
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.
Sisältö
Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.
Oppimateriaalit
Opettajan Moodlessa jakama materiaali
Opetusmenetelmät
Laboratorioharjoitukset, raportointi ja laskuharjoitukset sekä itsenäinen opiskelu
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaistyömäärä 5x27h, josta 11x4h laboratorioharjoituksia, loput itsenäistä opiskelua
Lisätietoja opiskelijoille
Oma laboratoriotakki suositeltava
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssin arvosana määräytyy seuraavista osista:
- laboratoriotyöskentely + labrapäiväkirja + töiden raportointi 50%
- laboratoriolaskut + laboratoriotentti 50%
Esitietovaatimukset
Kemia
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 15.01.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 31.03.2023
Laajuus
5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Sarita Ventelä
Ajoitusryhmät
- Ryhmä 1 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä 2 (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
BIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Koulutusryhmat
- Ryhmä 1
- Ryhmä 2
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.
Sisältö
Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.
Oppimateriaalit
Opettajan jakamat työohjeet ja muu materiaali Moodlessa
Opetusmenetelmät
kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset laboratorioharjoitukset
laskuharjoitukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaistyömäärä 135 h, josta laboratoriotyöskentelyä 52 h ja itsenäistä opiskelua 83 h
Lisätietoja opiskelijoille
Laboratorioharjoituksissa on pakollinen läsnäolo. Kurssilla tarvitaan oma labratakki, suojalasit ja laskin.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi 1-5 edellyttää:
Hyväksytyt laboratoriotyöt, työpäiväkirja sekä työraportit,
Laboratoriolaskujen osaaminen (näyttö)
Esitietovaatimukset
Kemia
Ilmoittautumisaika
16.04.2022 - 07.09.2022
Ajoitus
12.09.2022 - 11.12.2022
Laajuus
5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Sarita Ventelä
Ajoitusryhmät
- Ryhmä A (lähialueen opiskelijat) (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
- Ryhmä B (kauempaa tulevat) (Koko: 16. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Koulutusryhmat
- Ryhmä A (lähialueen opiskelijat)
- Ryhmä B (kauempaa tulevat)
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.
Sisältö
Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.
Oppimateriaalit
Opettajan jakamat työohjeet ja muu materiaali
Opetusmenetelmät
kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset laboratorioharjoitukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaistyömäärä 135 h, josta laboratoriotyöskentelyä 22 h ja loput itsenäistä opiskelua
Lisätietoja opiskelijoille
Laboratorioharjoituksissa on pakollinen läsnäolo. Kurssilla tarvitaan oma labratakki, suojalasit ja laskin.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi 1-5 edellyttää:
Hyväksytyt laboratoriotyöt, työpäiväkirja sekä kirjallinen työselostus
Esitietovaatimukset
Kemia
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 31.03.2022
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Sarita Ventelä
Vastuuhenkilö
Jukka Kauppila
Opiskelijaryhmät
-
BIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
BIELI21AInsinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.
Sisältö
Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.
Oppimateriaalit
Opettajan jakamat työohjeet ja muu materiaali Moodlessa
Opetusmenetelmät
kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset laboratorioharjoitukset
laskuharjoitukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaistyömäärä 135 h, josta laboratoriotyöskentelyä 52 h ja itsenäistä opiskelua 83 h
Lisätietoja opiskelijoille
Laboratorioharjoituksissa on pakollinen läsnäolo. Kurssilla tarvitaan oma labratakki, suojalasit ja laskin.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi 1-5 edellyttää:
Hyväksytyt laboratoriotyöt, työpäiväkirja sekä työraportit,
Laboratoriolaskujen osaaminen (näyttö)
Esitietovaatimukset
Kemia
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 09.01.2022
Ajoitus
10.01.2022 - 31.03.2022
Laajuus
5 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Sarita Ventelä
Vastuuhenkilö
Jukka Kauppila
Opiskelijaryhmät
-
BIELI21BInsinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa työskennellä kemian laboratoriossa monipuolisesti ja turvallisesti. Opiskelija tuntee turvalliset ja huolelliset työskentelytavat kemian laboratoriossa ja hän on tutustunut erilaisiin analyysimenetelmiin sekä epäorgaanisen että orgaanisen kemian töitä tekemällä. Opiskelija osaa laatia ja arvioida harjoitustyöraportin saamiensa mittaustulosten ja suorittamiensa analyysien pohjalta.
Sisältö
Opintojaksolla tutustutaan mm. titrausmenetelmien, spektrofotometristen analyysien sekä orgaanisten perusreaktioiden käytännön suorittamiseen ja teoriaan. Opiskelija oppii laatimaan harjoitustyöraportteja ja laskemaan analyyttisen kemian laskuja. Opintojakso alkaa laboratoriotyöturvallisuusosiolla.
Oppimateriaalit
Opettajan jakamat työohjeet ja muu materiaali Moodlessa
Opetusmenetelmät
kvalitatiiviset ja kvantitatiiviset laboratorioharjoitukset
laskuharjoitukset
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Kokonaistyömäärä 135 h, josta laboratoriotyöskentelyä 52 h ja itsenäistä opiskelua 83 h
Lisätietoja opiskelijoille
Laboratorioharjoituksissa on pakollinen läsnäolo. Kurssilla tarvitaan oma labratakki, suojalasit ja laskin.
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa ohjatusti ja kirjata riittävät muistiinpanot ja laskea töihin liittyvät laskut ja tulokset.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa työskennellä laboratoriossa itsenäisesti työohjeita noudattaen ja laskea työhön liittyvät laskut ja tulokset sekä osaa kirjoittaa laboratoriotyöstään asianmukaisen raportin. Opiskelija osaa soveltaa oppimiaan työskentelymenetelmiä uusien ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arviointi 1-5 edellyttää:
Hyväksytyt laboratoriotyöt, työpäiväkirja sekä kirjallinen työselostus
Laboratoriolaskujen hallinta (näyttö)
Esitietovaatimukset
Kemia