Siirry suoraan sisältöön

Kotieläinten ravitsemus- ja tuotantobiologiaLaajuus (5 op)

Tunnus: 9A00BX01

Osaamistavoitteet

Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Sisältö

Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä ravitsemus- ja tuotantobiologisia käsitteitä ja antaa esimerkkejä niiden merkityksestä ja soveltamisesta eläinten ruokinnan, hoidon ja tuotannon suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää em. käsitteiden merkitystä ja osaa kuvata, miten teoriaa voi soveltaa käytännön suunnittelu- ja valintatilanteisiin. Hän osaa vertailla kotieläinten biologisia ominaisuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa perustella ravitsemus- ja tuotantobiologisten ilmiöiden merkitystä eri kotieläimillä. Hän pystyy arvioimaan sekä laajentamaan ja syventämään osaamistaan etsimällä itsenäisesti tietoa asiasta ja soveltamalla sitä käytännön esimerkkeihin.

Oppimateriaalit

Castren, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Mikkeli : Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus
McDonald, P. ; Edwards, R.A ; Greenhalgh, J.F.D. 2011. Animal nutrition. Harlow: Pearson Education. 7th ed. (tai muu painos)

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 21.02.2024

Ajoitus

04.03.2024 - 28.04.2024

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Yksikkö

SeAMK Agrologi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Agrologi (AMK)
Opettaja
  • Samu Palander
Opiskelijaryhmät
  • AGRO21PR
    Agrologi (AMK)
  • MAGRO22
    Agrologi (AMK)
  • MAGRO21
    Agrologi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Sisältö

Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen

Oppimateriaalit

Esim:

Castren, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Mikkeli : Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus

McDonald, P. ; Edwards, R.A ; Greenhalgh, J.F.D. 2011. Animal nutrition. Harlow: Pearson Education. 7th ed. (tai muu painos)

muu osoitettava materiaali

Opetusmenetelmät

Itsenäinen opiskelu verkossa (tarjolla CampusOnlinessa), omille opiskelijoille tueksi joitakin info- ja ohjaustunteja

Kansainvälisyys

Sis. KV oppimateriaalia

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen työskentely verkossa 95%, vapaaehtoiset info- ja ohjaustunnit

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä ravitsemus- ja tuotantobiologisia käsitteitä ja antaa esimerkkejä niiden merkityksestä ja soveltamisesta eläinten ruokinnan, hoidon ja tuotannon suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää em. käsitteiden merkitystä ja osaa kuvata, miten teoriaa voi soveltaa käytännön suunnittelu- ja valintatilanteisiin. Hän osaa vertailla kotieläinten biologisia ominaisuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa perustella ravitsemus- ja tuotantobiologisten ilmiöiden merkitystä eri kotieläimillä. Hän pystyy arvioimaan sekä laajentamaan ja syventämään osaamistaan etsimällä itsenäisesti tietoa asiasta ja soveltamalla sitä käytännön esimerkkeihin.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Verkkoalustalla suoritettavat tai sinne palautettavat tehtävät

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot

Ilmoittautumisaika

21.11.2022 - 31.12.2022

Ajoitus

06.03.2023 - 07.05.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Yksikkö

SeAMK Agrologi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Agrologi (AMK)
Opettaja
  • Samu Palander

Tavoitteet

Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Sisältö

Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen

Oppimateriaalit

Esim:

McDonald, P. ; Edwards, R.A ; Greenhalgh, J.F.D. 2011. Animal nutrition. Harlow: Pearson Education. 7th ed. (tai muu painos)

Castren, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Mikkeli : Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus

muu osoitettava / tiedonhaun perusteella ilmenevä materiaali

Opetusmenetelmät

Itsenäinen opiskelu verkossa (tarjolla CampusOnlinessa)

Kansainvälisyys

Sis. KV opiimateriaalia

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen verkko-opiskelu 100%

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä ravitsemus- ja tuotantobiologisia käsitteitä ja antaa esimerkkejä niiden merkityksestä ja soveltamisesta eläinten ruokinnan, hoidon ja tuotannon suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää em. käsitteiden merkitystä ja osaa kuvata, miten teoriaa voi soveltaa käytännön suunnittelu- ja valintatilanteisiin. Hän osaa vertailla kotieläinten biologisia ominaisuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa perustella ravitsemus- ja tuotantobiologisten ilmiöiden merkitystä eri kotieläimillä. Hän pystyy arvioimaan sekä laajentamaan ja syventämään osaamistaan etsimällä itsenäisesti tietoa asiasta ja soveltamalla sitä käytännön esimerkkeihin.

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 22.02.2023

Ajoitus

06.03.2023 - 30.04.2023

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Yksikkö

SeAMK Agrologi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Agrologi (AMK)
Opettaja
  • Samu Palander
Opiskelijaryhmät
  • MAGRO20
    Agrologi (AMK)
  • AGRO20PR
    Agrologi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Sisältö

Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen

Oppimateriaalit

Esim:

Castren, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Mikkeli : Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus

McDonald, P. ; Edwards, R.A ; Greenhalgh, J.F.D. 2011. Animal nutrition. Harlow: Pearson Education. 7th ed. (tai muu painos)

muu osoitettava materiaali

Opetusmenetelmät

Itsenäinen opiskelu verkossa (tarjolla CampusOnlinessa), omille opiskelijoille tueksi joitakin info- ja ohjaustunteja

Kansainvälisyys

Sis. KV oppimateriaalia

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen työskentely verkossa 95%, vapaaehtoiset info- ja ohjaustunnit

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä ravitsemus- ja tuotantobiologisia käsitteitä ja antaa esimerkkejä niiden merkityksestä ja soveltamisesta eläinten ruokinnan, hoidon ja tuotannon suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää em. käsitteiden merkitystä ja osaa kuvata, miten teoriaa voi soveltaa käytännön suunnittelu- ja valintatilanteisiin. Hän osaa vertailla kotieläinten biologisia ominaisuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa perustella ravitsemus- ja tuotantobiologisten ilmiöiden merkitystä eri kotieläimillä. Hän pystyy arvioimaan sekä laajentamaan ja syventämään osaamistaan etsimällä itsenäisesti tietoa asiasta ja soveltamalla sitä käytännön esimerkkeihin.

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot

Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 26.12.2021

Ajoitus

10.01.2022 - 15.06.2022

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Agrologi (AMK)
Opettaja
  • Samu Palander
Vastuuhenkilö

Jukka Kauppila

Opiskelijaryhmät
  • AGRO19B
    Agrologi (AMK)
  • MAGRO19
    Agrologi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Sisältö

Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen

Opetusmenetelmät

Verkkokurssi Moodlessa (SeAMK:n opiskelijoilla muutamia toteutusta tukevia lähitunteja)

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä ravitsemus- ja tuotantobiologisia käsitteitä ja antaa esimerkkejä niiden merkityksestä ja soveltamisesta eläinten ruokinnan, hoidon ja tuotannon suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää em. käsitteiden merkitystä ja osaa kuvata, miten teoriaa voi soveltaa käytännön suunnittelu- ja valintatilanteisiin. Hän osaa vertailla kotieläinten biologisia ominaisuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa perustella ravitsemus- ja tuotantobiologisten ilmiöiden merkitystä eri kotieläimillä. Hän pystyy arvioimaan sekä laajentamaan ja syventämään osaamistaan etsimällä itsenäisesti tietoa asiasta ja soveltamalla sitä käytännön esimerkkeihin.

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot

Ilmoittautumisaika

22.11.2021 - 26.12.2021

Ajoitus

03.01.2022 - 31.05.2022

Laajuus

5 op

Virtuaaliosuus (op)

5 op

Yksikkö

SeAMK Agrologi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Agrologi (AMK)
Opettaja
  • Samu Palander
Vastuuhenkilö

Samu Palander

Tavoitteet

Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Sisältö

Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä ravitsemus- ja tuotantobiologisia käsitteitä ja antaa esimerkkejä niiden merkityksestä ja soveltamisesta eläinten ruokinnan, hoidon ja tuotannon suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää em. käsitteiden merkitystä ja osaa kuvata, miten teoriaa voi soveltaa käytännön suunnittelu- ja valintatilanteisiin. Hän osaa vertailla kotieläinten biologisia ominaisuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa perustella ravitsemus- ja tuotantobiologisten ilmiöiden merkitystä eri kotieläimillä. Hän pystyy arvioimaan sekä laajentamaan ja syventämään osaamistaan etsimällä itsenäisesti tietoa asiasta ja soveltamalla sitä käytännön esimerkkeihin.

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot