Siirry suoraan sisältöön

Kotieläinten ravitsemus- ja tuotantobiologia (5 op)

Toteutuksen tunnus: 9A00BX01-3006

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
17.04.2023 - 21.02.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
04.03.2024 - 28.04.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
5 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
5 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Agrologi (AMK)
Opettajat
Samu Palander
Ryhmät
MAGRO22
Agrologi (AMK)
AGRO21PR
Agrologi (AMK)
Opintojakso
9A00BX01

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.

Sisältö

Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen

Oppimateriaalit

Esim:

Castren, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Mikkeli : Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus

McDonald, P. ; Edwards, R.A ; Greenhalgh, J.F.D. 2011. Animal nutrition. Harlow: Pearson Education. 7th ed. (tai muu painos)

muu osoitettava materiaali

Opetusmenetelmät

Itsenäinen opiskelu verkossa (tarjolla CampusOnlinessa), omille opiskelijoille tueksi joitakin info- ja ohjaustunteja

Kansainvälisyys

Sis. KV oppimateriaalia

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Itsenäinen työskentely verkossa 95%, vapaaehtoiset info- ja ohjaustunnit

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä ravitsemus- ja tuotantobiologisia käsitteitä ja antaa esimerkkejä niiden merkityksestä ja soveltamisesta eläinten ruokinnan, hoidon ja tuotannon suunnittelussa ja toteuttamisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa selittää em. käsitteiden merkitystä ja osaa kuvata, miten teoriaa voi soveltaa käytännön suunnittelu- ja valintatilanteisiin. Hän osaa vertailla kotieläinten biologisia ominaisuuksia.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa perustella ravitsemus- ja tuotantobiologisten ilmiöiden merkitystä eri kotieläimillä. Hän pystyy arvioimaan sekä laajentamaan ja syventämään osaamistaan etsimällä itsenäisesti tietoa asiasta ja soveltamalla sitä käytännön esimerkkeihin.

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot

Siirry alkuun