Kotieläinten ravitsemus- ja tuotantobiologia (5 op)
Toteutuksen tunnus: 9A00BX01-3008
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
15.04.2024 - 31.12.2024
Ajoitus
03.03.2025 - 30.04.2025
Laajuus
5 op
Virtuaaliosuus (op)
5 op
Yksikkö
SeAMK Agrologi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
Opettaja
- Samu Palander
Ajoitusryhmät
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa) (Koko: 100. Avoin AMK: 100.)
- Ristiinopiskelu (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
MAGRO22Agrologi (AMK)
-
MAGRO23Agrologi (AMK)
-
AGRO22PRAgrologi (AMK)
Koulutusryhmat
- Avoin AMK (Ei koske tutkinto-opiskelijaa)
- Ristiinopiskelu
Tavoitteet
Opiskelija syventää osaamistaan tuotantoeläinten biologiasta, ravitsemuksesta ja aineenvaihdunnasta ja osaa soveltaa tietojaan tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin näkökulmasta.
Sisältö
Ravintoaineiden kemialliset ominaisuudet, ruoansulatuksen ja ruoansulatuskanavan fysiologia ja mikrobiologia, aineenvaihdunta ja sen säätely, ravintoaineiden käyttö tuotantoon, etologia ja sen merkitys (esimerkkejä eläinlajeittain), immunologia, terveyden ylläpito ja sairastuminen
Oppimateriaalit
Esim:
Castren, H. 1997. Kotieläinten käyttäytyminen ja hyvinvointi. Mikkeli : Helsingin yliopisto, maaseudun tutkimus- ja koulutuskeskus
McDonald, P. ; Edwards, R.A ; Greenhalgh, J.F.D. 2011. Animal nutrition. Harlow: Pearson Education. 7th ed. (tai muu painos)
muu osoitettava materiaali
Opetusmenetelmät
Itsenäinen opiskelu verkossa (tarjolla CampusOnlinessa), omille opiskelijoille tueksi joitakin info- ja ohjaustunteja
Kansainvälisyys
Sis. KV oppimateriaalia
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Itsenäinen työskentely verkossa 95%, vapaaehtoiset info- ja ohjaustunnit
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa ja osaa määritellä ravitsemus- ja tuotantobiologisia käsitteitä ja antaa esimerkkejä niiden merkityksestä ja soveltamisesta eläinten ruokinnan, hoidon ja tuotannon suunnittelussa ja toteuttamisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa selittää em. käsitteiden merkitystä ja osaa kuvata, miten teoriaa voi soveltaa käytännön suunnittelu- ja valintatilanteisiin. Hän osaa vertailla kotieläinten biologisia ominaisuuksia.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa perustella ravitsemus- ja tuotantobiologisten ilmiöiden merkitystä eri kotieläimillä. Hän pystyy arvioimaan sekä laajentamaan ja syventämään osaamistaan etsimällä itsenäisesti tietoa asiasta ja soveltamalla sitä käytännön esimerkkeihin.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Verkkoalustalla suoritettavat tai sinne palautettavat tehtävät
Esitietovaatimukset
Kotieläintuotannon yhteiset opinnot