Avoin AMK, Polkuopetussuunnitelma,Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut: POLKURESTO20
Tunnus: POLKURESTO20
Kuvaus
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Tämä opetussuunnitelma on avoimen AMK:n polkuopiskelijoille (päivä- ja monimuoto-opiskelijat). Opetussuunnitelma sisältää Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut ensimmäisen vuoden opinnot sekä perusopinnot. Avoimen AMK:n polkuopinnoissa tehdään jonkin verran myös henkilökohtaista opintojen suunnittelua.
Ravitsemispalvelujen tutkinto-ohjelmassa opiskelijalla on mahdollisuus saavuttaa monipuoliset taidot toimiakseen liikeideoiltaan erilaisissa ravitsemis- ja palvelualan organisaatioissa. Restonomi (AMK) työskentelee matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ravitsemispalveluissa tai yrittäjänä.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Hän on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen. Ravitsemispalveluja tuottaessaan hän huomioi terveellisyyden, turvallisuuden, kokemuksellisuuden ja liiketoiminnallisuuden. Valinnaiset opinnot auttavat syventämään osaamista ravitsemuksessa, palveluliiketoiminnassa ja ruokatuotteiden kehittämisessä. Osaamistaan voi täydentää myös muiden koulutusalojen sisältöjä hyödyntäen.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opetussuunnitelma mahdollistaa opintoja myös koko ruokaketjun opinnoissa tai muilta koulutusaloilta. Opintokokonaisuudet ovat eri oppiaineiden muodostamia kokonaisuuksia ja asiakaslähtöisiä palveluja ja projekteja. Myöhemmässä opintojen vaiheessa opintokokonaisuudet toteutuvat työelämän kehittämisprojekteina.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2020-2021 |
Syksy
2020 |
Kevät
2021 |
1. / 2020 | 2. / 2020 | 3. / 2021 | 4. / 2021 | 5. / 2021 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
POLKURESTO20-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||
POLKURESTO20-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.3 | 0.3 | 0.3 |
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 | ||||||||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||
POLKURESTO20-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 | ||||||||
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||
POLKURESTO20-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | ||||||||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||
POLKURESTO20-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
16 | ||||||||
POLKURESTO20-1006 |
Matemaattiset ja viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
8 | ||||||||
KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 | ||||||||
YELENGLI06 | English 1 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | 0.8 | 0.8 | 0.5 | 0.5 | 0.5 |
POLKURESTO20-1022 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki) |
8 | ||||||||
CA00BS64 | Yritystalouden hallinta | 3 | ||||||||
YE00BS63 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 | ||||||||
POLKURESTO20-1009 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
57 | ||||||||
POLKURESTO20-1010 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
13 | ||||||||
YE00BI08 | Ruokaketjun toiminta | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||
YE00BI34 | Ruokaketjun kemia | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||
YE00BI09 | Ruokaketjun vastuullisuus | 5 | ||||||||
POLKURESTO20-1011 |
Ravitsemispalvelut
(Valitaan opintopisteitä: 44) |
44 | ||||||||
CA00BI44 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 12 | 12 | 6 | 6 | 3 | 3 | 2 | 2 | 2 |
YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||
CA00BS66 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 |
CA00BS67 | Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus | 4 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.7 | 0.7 | 0.7 |
POLKURESTO20-1019 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
12 | ||||||||
CA00CL48 | Perusharjoittelu | 12 | 12 | 12 | 4 | 4 | 4 | |||
POLKURESTO20-1021 |
VAIHTOEHTOISET OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
2 | ||||||||
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||
Yhteensä | 60 | 67 | 29 | 38 | 14.6 | 14.6 | 12.7 | 12.7 | 12.7 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (AMK)
1 Oppimisen taidot
- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Matematiikka |
Ruokaketjun toiminta |
Perusharjoittelu |
Englantia amk-opintoihin |
2 Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Viestintätaidot |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus |
Perusharjoittelu |
3 Työyhteisöosaaminen
- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yrittäjyyden perusteet |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Perusharjoittelu |
Englantia amk-opintoihin |
4 Innovaatio-osaaminen
- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen |
SeAMK innovaatioviikko |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Matematiikka |
5 Kansainvälistymisosaaminen
- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
6 Yrittäjyysosaaminen
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet |
Yrittäjyyden perusteet |
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus |
Perusharjoittelu |
7 Laadunhallintaosaaminen
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät |
Ruokaketjun toiminta |
Elintarvikkeet ja ravitsemus |
Luokittelemattomat |
Työelämän viestintä |
English 1 |
Yritystalouden hallinta |
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa |
Ruokaketjun kemia |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Restonomi kompetenssit
1 Palvelukulttuuriosaaminen
- ymmärtää vieraanvaraisuuden (hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Elintarvikkeet ja ravitsemus |
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus |
Perusharjoittelu |
2 Palvelujärjestelmäosaaminen
- osaa suunnitella, tuottaa ja kehittää palveluja toimintaympäristön vaatimusten mukaan |
Matematiikka |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus |
3 Palvelujohtamisosaaminen
- tuntee ja ymmärtää yrityksen strategiat ja osaa hyödyntää niitä palvelutoiminnan ohjauksen työvälineenä |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
4 Liiketoimintaosaaminen
- osaa analysoida asiakkuuksia palveluliiketoiminnan kehittämisen näkökulmasta |
Matematiikka |
5 Palvelujen tuottamisen ja johtamisen palveluympäristöosaaminen
- osaa arvioida hankintojen ja palveluiden tuottamisen vaikutuksia palvelun käyttäjälle, ympäristölle ja yhteiskunnalle |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yrittäjyyden perusteet |
SeAMK innovaatioviikko |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Työelämän viestintä |
English 1 |
Yritystalouden hallinta |
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa |
Ruokaketjun kemia |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Englantia amk-opintoihin |
amk:tutkintoon johtava koulutus
1 Perusopinnot |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yrittäjyyden perusteet |
SeAMK innovaatioviikko |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Matematiikka |
2 Ammattiopinnot |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Elintarvikkeet ja ravitsemus |
Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus |
3 Vapaasti valittavat opinnot |
Englantia amk-opintoihin |
4 Harjoittelu |
Perusharjoittelu |
5 Opinnäytetyö |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
Luokittelemattomat |
Työelämän viestintä |
English 1 |
Yritystalouden hallinta |
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa |
Ruokaketjun kemia |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
POLKURESTO20-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
POLKURESTO20-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 |
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
POLKURESTO20-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 |
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 |
POLKURESTO20-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
POLKURESTO20-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
16 |
POLKURESTO20-1006 |
Matemaattiset ja viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
8 |
KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 |
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 |
YELENGLI06 | English 1 | 3 |
POLKURESTO20-1022 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki) |
8 |
CA00BS64 | Yritystalouden hallinta | 3 |
YE00BS63 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 |
POLKURESTO20-1009 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
57 |
POLKURESTO20-1010 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
13 |
YE00BI08 | Ruokaketjun toiminta | 5 |
YE00BI34 | Ruokaketjun kemia | 3 |
YE00BI09 | Ruokaketjun vastuullisuus | 5 |
POLKURESTO20-1011 |
Ravitsemispalvelut
(Valitaan opintopisteitä: 44) |
44 |
CA00BI44 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 12 |
YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
CA00BS66 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 5 |
CA00BS67 | Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus | 4 |
POLKURESTO20-1019 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
12 |
CA00CL48 | Perusharjoittelu | 12 |
POLKURESTO20-1021 |
VAIHTOEHTOISET OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
2 |
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 |