Siirry suoraan sisältöön

Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologiaLaajuus (5 op)

Tunnus: YELETMBI05

Osaamistavoitteet

Opiskelija tietää mikrobiologian ja hygienian osalta olennaisimmat elintarvikelainsäädännön kohdat. Opiskelija osaa suunnitella ja toteuttaa ammattikeittiössä tapahtuvan elintarvikkeiden turvallisen ja hygieenisen varastoinnin, valmistuksen sekä tarjoilun. Opiskelija tiedostaa ja osaa ottaa huomioon ruokatuotantoon liittyvät riskit. Opiskelija osaa soveltaa ammattikeittiössä puhtaanapidon perusteita sekä omavalvonnan periaatteita. Opiskelija osaa esitellä yleiset elintarvikealan mikrobit ja niiden elinehtoja sekä käyttää mikrobiologian käsitteistöä.

Sisältö

- elintarvikehygienian perusteet ja viranomaisvelvoitteet
- puhtaanapidon perusteet
- mikrobiryhmät, niiden tärkeimmät ominaisuudet ja elinehdot
- laboratoriotyöskentely ja näytteiden käsittely

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

1 Opiskelija tuntee ja hallitsee elintarvikehygienian ja mikrobiologian peruskäsitteet ja osaa käyttää niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija osaa toimia turvallisesti ja elintarvikehygienia- ja omavalvontaohjeiden mukaisesti työssään. Opiskelija pystyy hankkimaan itsenäisesti tietoa elintarvikelainsäädännöstä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee ja hallitsee hyvin elintarvikehygienian ja mikrobiologian peruskäsitteet ja osaa soveltaa niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa. Opiskelija osaa toimia turvallisesti ja elintarvikehygienia- ja omavalvontaohjeiden mukaisesti työssään ja pystyy esittämään tulokset selkeästi. Opiskelija pystyy hankkimaan tietoja elintarvikelainsäädännöstä ja osaa soveltaa niitä työssään.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee ja hallitsee kiitettävästi elintarvikehygienian ja mikrobiologian peruskäsitteet ja osaa soveltaa niitä monipuolisesti erilaisten ongelmien ratkaisemisessa.