Siirry suoraan sisältöön

Palvelutuotannon suunnitteluLaajuus (6 op)

Tunnus: CA00DA65

Osaamistavoitteet

Opiskelija oppii ymmärtämään alan tieto- ja viestintätekniikan merkityksen ja mahdollisuudet palveluliiketoiminnassa. Opiskelija osaa hyödyntää tietojärjestelmien tuottamaa dataa ruokapalvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän osaa käyttää tuotannonohjausjärjestelmää osana ruokapalvelujen suunnittelua, toteutusta ja johtamista. Hän osaa tulkita ja soveltaa alan työehtosopimusta sekä laatia tietotekniikkaa hyödyntäen työyhteisön hyvinvointia edistäviä työvuorosuunnitelmia.

Sisältö

Alan digitaaliset tietojärjestelmät ja niistä saatavan datan hyödyntäminen
Jamix-ruokatuotanto -ohjelmisto
Muuntolaskut
Työvuorosuunnittelun perusteet
Työvuorosuunnitteluohjelma

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen
Harjoittelu

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää, mitä toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija tunnistaa digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän tietää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja kiitettävästi.

Ilmoittautumisaika

03.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 28.02.2025

Laajuus

6 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Sari Rimpelä
  • Paula Juurakko
  • Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
  • RESTO23
    Restonomi (AMK), Päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija oppii ymmärtämään alan tieto- ja viestintätekniikan merkityksen ja mahdollisuudet palveluliiketoiminnassa. Opiskelija osaa hyödyntää tietojärjestelmien tuottamaa dataa ruokapalvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän osaa käyttää tuotannonohjausjärjestelmää osana ruokapalvelujen suunnittelua, toteutusta ja johtamista. Hän osaa tulkita ja soveltaa alan työehtosopimusta sekä laatia tietotekniikkaa hyödyntäen työyhteisön hyvinvointia edistäviä työvuorosuunnitelmia.

Sisältö

Alan digitaaliset tietojärjestelmät ja niistä saatavan datan hyödyntäminen
Jamix-ruokatuotanto -ohjelmisto
Muuntolaskut
Työvuorosuunnittelun perusteet
Työvuorosuunnitteluohjelma

Oppimateriaalit

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskeva työehtosopimus, työntekijät.
Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alkaessa

Opetusmenetelmät

Luennot ja Toiminnanohjausjärjestelmä -ohjelman käyttö, Planier työvuorosuunnittelu-ohjelma 3,5 op
Verkkoluennot- ja tehtävät 2 op
Muuntolaskut 0,5 op

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso voidaan opinnollistaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

6 op / 162 h, josta 81 h verkko-opiskelua

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää, mitä toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija tunnistaa digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän tietää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja kiitettävästi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät ja tentti 3 op
Verkko-opiskelu ja oppimistehtävät 3 op

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen
Harjoittelu

Ilmoittautumisaika

22.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

26.08.2024 - 31.12.2024

Laajuus

6 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Sari Rimpelä
  • Paula Juurakko
  • Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
  • MRESTO24
    Restonomi (AMK), Monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija oppii ymmärtämään alan tieto- ja viestintätekniikan merkityksen ja mahdollisuudet palveluliiketoiminnassa. Opiskelija osaa hyödyntää tietojärjestelmien tuottamaa dataa ruokapalvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän osaa käyttää tuotannonohjausjärjestelmää osana ruokapalvelujen suunnittelua, toteutusta ja johtamista. Hän osaa tulkita ja soveltaa alan työehtosopimusta sekä laatia tietotekniikkaa hyödyntäen työyhteisön hyvinvointia edistäviä työvuorosuunnitelmia.

Sisältö

Alan digitaaliset tietojärjestelmät ja niistä saatavan datan hyödyntäminen
Jamix-ruokatuotanto -ohjelmisto
Muuntolaskut
Työvuorosuunnittelun perusteet
Työvuorosuunnitteluohjelma

Oppimateriaalit

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskeva työehtosopimus, työntekijät.
Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alkaessa

Opetusmenetelmät

Luennot ja Jamix Ruokatuotanto-ohjelma, Planier työvuorosuunnittelu-ohjelma 3,5 op
Verkkoluennot- ja tehtävät 2 op
Muuntolaskut 0,5 op

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso voidaan opinnollistaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

6 op / 162 h, josta 81 h verkko-opiskelua

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää, mitä toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija tunnistaa digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän tietää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja kiitettävästi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät ja tentti 3 op
Verkko-opiskelu ja oppimistehtävät 3 op

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen
Harjoittelu

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 15.03.2024

Laajuus

6 op

Virtuaaliosuus (op)

4 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Sari Rimpelä
  • Paula Juurakko
  • Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
  • RESTO22
    Restonomi (AMK)

Tavoitteet

Opiskelija oppii ymmärtämään alan tieto- ja viestintätekniikan merkityksen ja mahdollisuudet palveluliiketoiminnassa. Opiskelija osaa hyödyntää tietojärjestelmien tuottamaa dataa ruokapalvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän osaa käyttää tuotannonohjausjärjestelmää osana ruokapalvelujen suunnittelua, toteutusta ja johtamista. Hän osaa tulkita ja soveltaa alan työehtosopimusta sekä laatia tietotekniikkaa hyödyntäen työyhteisön hyvinvointia edistäviä työvuorosuunnitelmia.

Sisältö

Alan digitaaliset tietojärjestelmät ja niistä saatavan datan hyödyntäminen
Jamix-ruokatuotanto -ohjelmisto
Muuntolaskut
Työvuorosuunnittelun perusteet
Työvuorosuunnitteluohjelma

Oppimateriaalit

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskeva työehtosopimus, työntekijät.
Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alkaessa

Opetusmenetelmät

Luennot ja Jamix Ruokatuotanto-ohjelma, Planier työvuorosuunnittelu-ohjelma 3,5 op
Verkkoluennot- ja tehtävät 2 op
Muuntolaskut 0,5 op

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso voidaan opinnollistaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

6 op / 162 h, josta 81 h verkko-opiskelua

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää, mitä toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija tunnistaa digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän tietää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja kiitettävästi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät ja tentti 3 op
Verkko-opiskelu ja oppimistehtävät 3 op

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen
Harjoittelu

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 15.12.2023

Laajuus

6 op

Virtuaaliosuus (op)

4 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Sari Rimpelä
  • Paula Juurakko
  • Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
  • MRESTO23
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija oppii ymmärtämään alan tieto- ja viestintätekniikan merkityksen ja mahdollisuudet palveluliiketoiminnassa. Opiskelija osaa hyödyntää tietojärjestelmien tuottamaa dataa ruokapalvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän osaa käyttää tuotannonohjausjärjestelmää osana ruokapalvelujen suunnittelua, toteutusta ja johtamista. Hän osaa tulkita ja soveltaa alan työehtosopimusta sekä laatia tietotekniikkaa hyödyntäen työyhteisön hyvinvointia edistäviä työvuorosuunnitelmia.

Sisältö

Alan digitaaliset tietojärjestelmät ja niistä saatavan datan hyödyntäminen
Jamix-ruokatuotanto -ohjelmisto
Muuntolaskut
Työvuorosuunnittelun perusteet
Työvuorosuunnitteluohjelma

Oppimateriaalit

Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskeva työehtosopimus, työntekijät.
Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alkaessa

Opetusmenetelmät

Luennot ja Jamix Ruokatuotanto-ohjelma, Planier työvuorosuunnittelu-ohjelma 3,5 op
Verkkoluennot- ja tehtävät 2 op
Muuntolaskut 0,5 op

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Opintojakso voidaan opinnollistaa.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

6 op / 162 h, josta 81 h verkko-opiskelua

Lisätietoja opiskelijoille

Osa opintojakson tehtävistä integroidaan Prikan johtovuorojen tehtäviin.

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tietää, mitä toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija tunnistaa digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän tietää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja hyvin.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja kiitettävästi.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Aktiivinen osallistuminen, tehtävät ja tentti 3 op
Verkko-opiskelu ja oppimistehtävät 3 op

Esitietovaatimukset

Ruokapalvelujen tuottaminen
Harjoittelu