Palvelutuotannon suunnittelu (6op)
Toteutuksen tunnus: CA00DA65-3005
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 22.04.2025 - 03.09.2025
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.09.2025 - 14.12.2025
- Toteutus on käynnissä.
- Opintopistemäärä
- 6 op
- Lähiosuus
- 0 op
- Virtuaaliosuus
- 6 op
- Toteutustapa
- Etäopetus
- Yksikkö
- SeAMK Restonomi
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
- Opettajat
- Sari Rimpelä
- Paula Juurakko
- Kirta Nieminen
- Ryhmät
-
RESTO24Restonomi (AMK), Päivätoteutus
-
MRESTO25KRestonomi (AMK), Monimuotototeutus
- Opintojakso
- CA00DA65
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija oppii ymmärtämään alan tieto- ja viestintätekniikan merkityksen ja mahdollisuudet palveluliiketoiminnassa. Opiskelija osaa hyödyntää tietojärjestelmien tuottamaa dataa ruokapalvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän osaa käyttää tuotannonohjausjärjestelmää osana ruokapalvelujen suunnittelua, toteutusta ja johtamista. Hän osaa tulkita ja soveltaa alan työehtosopimusta sekä laatia tietotekniikkaa hyödyntäen työyhteisön hyvinvointia edistäviä työvuorosuunnitelmia.
Sisältö
Alan digitaaliset tietojärjestelmät ja niistä saatavan datan hyödyntäminen
Jamix-ruokatuotanto -ohjelmisto
Muuntolaskut
Työvuorosuunnittelun perusteet
Työvuorosuunnitteluohjelma
Aika ja paikka
AIKATAULUTETTU VERKKO-OPINTO
Aikataulutetun verkko-opetuksen aikataulut löytyvät lukujärjestyksestä osoitteesta https://lukkarikone.seamk.fi/. Lukujärjestyksiä on julkaistuna kuusi seuraavaa viikkoa. Syksyn 6 ensimmäistä viikkoa julkaistaan juhannukseen mennessä ja kevään 6 ensimmäistä viikkoa jouluun mennessä. Lukujärjestyksiin voi tulla muutoksia.
Oppimateriaalit
Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskeva työntekijöiden työehtosopimus.
Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alkaessa.
Opetusmenetelmät
AIKATAULUTETTU VERKKO-OPINTO:
Opinto suoritetaan verkossa Moodle-oppimisympäristössä.
Opinto edellyttää aikataulutettuun etäopetukseen osallistumista verkossa.
Opetuskertojen tallenteet ovat katsottavissa jälkikäteen Moodlessa.
Opinto sisältää myös itsenäistä työskentelyä verkossa.
Opiskelija perehtyy teoria-aineistoon, tekee verkkotehtävät / harjoitusprojektin /tentin/-t annettujen ohjeiden mukaisesti.
Opinto edellyttää itsenäistä työskentelyä ja aikataulun suunnittelua.
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tämän toteutuksen voi suorittaa seuraavilla vaihtoehtoisilla tavoilla. Suoritustavat kuvataan tarkemmin Moodle-oppimisympäristössä.
Osaamisen tunnistaminen (OT) ja opinnollistaminen.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opinnon työmäärä on mitoitettu siten, että opinnon tavoitteena olevan osaamisen hankkimiseksi yksi opintopiste vastaa keskimäärin 27 tuntia opiskelijan tekemää työtä. Todellinen ajan tarve vaihtelee yksilöittäin mm. aiemman osaamisen takia.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tietää, mitä toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija tunnistaa digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän tietää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja hyvin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja kiitettävästi.
Esitietovaatimukset
Ruokapalvelujen tuottaminen
Harjoittelu