Palvelutuotannon suunnittelu (6 op)
Toteutuksen tunnus: CA00DA65-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
03.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
26.08.2024 - 28.02.2025
Laajuus
6 op
Virtuaaliosuus (op)
3 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Sari Rimpelä
- Paula Juurakko
- Kirta Nieminen
Opiskelijaryhmät
-
RESTO23Restonomi (AMK), Päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija oppii ymmärtämään alan tieto- ja viestintätekniikan merkityksen ja mahdollisuudet palveluliiketoiminnassa. Opiskelija osaa hyödyntää tietojärjestelmien tuottamaa dataa ruokapalvelujen johtamisessa ja kehittämisessä. Hän osaa käyttää tuotannonohjausjärjestelmää osana ruokapalvelujen suunnittelua, toteutusta ja johtamista. Hän osaa tulkita ja soveltaa alan työehtosopimusta sekä laatia tietotekniikkaa hyödyntäen työyhteisön hyvinvointia edistäviä työvuorosuunnitelmia.
Sisältö
Alan digitaaliset tietojärjestelmät ja niistä saatavan datan hyödyntäminen
Jamix-ruokatuotanto -ohjelmisto
Muuntolaskut
Työvuorosuunnittelun perusteet
Työvuorosuunnitteluohjelma
Oppimateriaalit
Matkailu-, ravintola- ja vapaa-ajan palveluita koskeva työehtosopimus, työntekijät.
Muu materiaali ilmoitetaan opintojakson alkaessa
Opetusmenetelmät
Luennot ja Toiminnanohjausjärjestelmä -ohjelman käyttö, Planier työvuorosuunnittelu-ohjelma 3,5 op
Verkkoluennot- ja tehtävät 2 op
Muuntolaskut 0,5 op
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Opintojakso voidaan opinnollistaa.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
6 op / 162 h, josta 81 h verkko-opiskelua
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tietää, mitä toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija tunnistaa digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän tietää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja hyvin.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija ymmärtää, mitä alan toiminnanohjausjärjestelmällä ja ergonomisella työvuorosuunnittelulla tarkoitetaan. Opiskelija osaa hyödyntää monipuolisesti digitaalisia keinoja palvelujen tuottamisessa, johtamisessa ja kehittämisessä. Hän ymmärtää hyvän suunnittelun merkityksen yrityksen tulokseen ja työyhteisön hyvinvointiin liittyen. Opiskelija osaa käyttää ruokatuotanto- ja työvuorosuunnitteluohjelman perustoimintoja kiitettävästi.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Aktiivinen osallistuminen, tehtävät ja tentti 3 op
Verkko-opiskelu ja oppimistehtävät 3 op
Esitietovaatimukset
Ruokapalvelujen tuottaminen
Harjoittelu