Siirry suoraan sisältöön

RavitsemustutkimusLaajuus (2 op)

Opintojakson tunnus: CA00CX26

Opintojakson perustiedot


Laajuus
2 op
Opetuskieli
suomi
Vastuuhenkilö
Kaija Nissinen

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa selittää ruoankäytön tutkimusmenetelmät ja niiden keskeiset erot. Hän pystyy seuraamaan ja soveltamaan ravitsemustutkimusta ja alan uusinta tietoa. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta ja osaa löytää luotettavia ravitsemustiedon lähteitä.

Sisältö

Ruoankäytön tutkimusmenetelmät
Ravitsemustiedonhaku
Ajankohtaiset ravitsemustutkimusaiheet

Esitietovaatimukset

Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu)
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa (suoritettu)

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa nimetä ruoankäytön tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta ja hakea luotettavaa ravitsemustietoa satunnaisesti. Opiskelija osaa referoida ravitsemustutkimuksia ja käyttää uusinta ravitsemustutkimustietoa työssään joiltain osin. Opiskelija osoittaa kiinnostusta ravitsemustutkimukseen. Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa määritellä ja selittää ruoankäytön tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta ja tietää luotettavan ravitsemustiedon lähteitä. Opiskelija osaa referoida ravitsemustutkimuksia ja käyttää uusinta ravitsemustutkimustietoa työssään suurimmalta osin. Opiskelija tiedostaa kehittymistarvetta omassa toiminnassaan ja havaitsee siinä kehittämismahdollisuuksia. Hän osoittaa toiminnassaan näkemyksellisyyttä ja analysointikykyä.
Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa määritellä ja selittää ruoankäytön tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta, osaa käyttää luotettavan ravitsemustiedon lähteitä laajasti. Opiskelija osaa referoida ravitsemustutkimuksia ja käyttää uusinta ravitsemustutkimustietoa perustellusti.
Opiskelija on aloitteellinen ja hänellä on valmius soveltaa oppimaansa käytäntöön sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia prosessin aikana annetussa aikataulussa täsmällisesti.

Oppimateriaalit

Mutanen, M., Niinikoski, H., Schwab, U., & Uusitupa, M. (toim.). (2021) Ravitsemustiede (8. p.). Kustannus OY DUODECIM.

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi.

Siirry alkuun