Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemustutkimus (2op)

Toteutuksen tunnus: CA00CX26-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.04.2025 - 03.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
25.08.2025 - 14.12.2025
Toteutus on käynnissä.
Opintopistemäärä
2 op
Lähiosuus
0 op
Virtuaaliosuus
2 op
Toteutustapa
Etäopetus
Yksikkö
SeAMK Restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettajat
Anu Latva-Reinikka
Kaija Nissinen
Ryhmät
RESTO23
Restonomi (AMK), Päivätoteutus
MRESTO24
Restonomi (AMK), Monimuotototeutus
Opintojakso
CA00CX26

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää ruoankäytön tutkimusmenetelmät ja niiden keskeiset erot. Hän pystyy seuraamaan ja soveltamaan ravitsemustutkimusta ja alan uusinta tietoa. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta ja osaa löytää luotettavia ravitsemustiedon lähteitä.

Sisältö

Ruoankäytön tutkimusmenetelmät
Ravitsemustiedonhaku
Ajankohtaiset ravitsemustutkimusaiheet

Oppimateriaalit

Mutanen, M., Niinikoski, H., Schwab, U., & Uusitupa, M. (toim.). (2021) Ravitsemustiede (8. p.). Kustannus OY DUODECIM.

Opetusmenetelmät

Verkko-opetus, sisältää aikaan sidottua opetusta: luennot, ohjatut harjoitukset

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Moodlessa tehtävä verkkotentti_ajoitus sovitaan kurssin alussa

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

työmäärä 54 h, josta
- luennot ja ohjatut harjoitukset 10 h
- itsenäinen opiskelu 44 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa nimetä ruoankäytön tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta ja hakea luotettavaa ravitsemustietoa satunnaisesti. Opiskelija osaa referoida ravitsemustutkimuksia ja käyttää uusinta ravitsemustutkimustietoa työssään joiltain osin. Opiskelija osoittaa kiinnostusta ravitsemustutkimukseen. Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa määritellä ja selittää ruoankäytön tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta ja tietää luotettavan ravitsemustiedon lähteitä. Opiskelija osaa referoida ravitsemustutkimuksia ja käyttää uusinta ravitsemustutkimustietoa työssään suurimmalta osin. Opiskelija tiedostaa kehittymistarvetta omassa toiminnassaan ja havaitsee siinä kehittämismahdollisuuksia. Hän osoittaa toiminnassaan näkemyksellisyyttä ja analysointikykyä.
Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa määritellä ja selittää ruoankäytön tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta, osaa käyttää luotettavan ravitsemustiedon lähteitä laajasti. Opiskelija osaa referoida ravitsemustutkimuksia ja käyttää uusinta ravitsemustutkimustietoa perustellusti.
Opiskelija on aloitteellinen ja hänellä on valmius soveltaa oppimaansa käytäntöön sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia prosessin aikana annetussa aikataulussa täsmällisesti.

Esitietovaatimukset

Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu)
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa (suoritettu)

Siirry alkuun