Siirry suoraan sisältöön

Ravitsemustutkimus (2 op)

Toteutuksen tunnus: CA00CX26-3002

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika

22.04.2024 - 04.09.2024

Ajoitus

09.09.2024 - 18.12.2024

Laajuus

2 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet

  • Suomi

Tutkinto-ohjelma

  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut

Opettaja

  • Kaija Nissinen

Opiskelijaryhmät

  • RESTO22
    Restonomi (AMK)
  • MRESTO23
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa selittää ruoankäytön tutkimusmenetelmät ja niiden keskeiset erot. Hän pystyy seuraamaan ja soveltamaan ravitsemustutkimusta ja alan uusinta tietoa. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta ja osaa löytää luotettavia ravitsemustiedon lähteitä.

Sisältö

Ruoankäytön tutkimusmenetelmät
Ravitsemustiedonhaku
Ajankohtaiset ravitsemustutkimusaiheet

Oppimateriaalit

Ravitsemustiede: Marja Mutanen, Harri Niinikoski, Ursula Schwab, Matti Uusitupa (toim.). Uusin painos.
Muu opettajan osoittama materiaali kurssin alkaessa

Opetusmenetelmät

• Verkko-opetus, sisältää aikaan sidottua opetusta: luennot, ohjatut harjoitukset

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Moodlessa tehtävä verkkotentti

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

työmäärä 54 h, josta
- luennot ja ohjatut harjoitukset 10 h
- itsenäinen opiskelu 44 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa nimetä ruoankäytön tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta ja hakea luotettavaa ravitsemustietoa satunnaisesti. Opiskelija osaa referoida ravitsemustutkimuksia ja käyttää uusinta ravitsemustutkimustietoa työssään joiltain osin. Opiskelija osoittaa kiinnostusta ravitsemustutkimukseen. Hän osaa vain joiltakin osin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa määritellä ja selittää ruoankäytön tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta ja tietää luotettavan ravitsemustiedon lähteitä. Opiskelija osaa referoida ravitsemustutkimuksia ja käyttää uusinta ravitsemustutkimustietoa työssään suurimmalta osin. Opiskelija tiedostaa kehittymistarvetta omassa toiminnassaan ja havaitsee siinä kehittämismahdollisuuksia. Hän osoittaa toiminnassaan näkemyksellisyyttä ja analysointikykyä.
Hän osaa pääosin noudattaa annettuja ohjeita ja toimia annetussa aikataulussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa määritellä ja selittää ruoankäytön tutkimusmenetelmiä. Opiskelija osaa arvioida tiedon luotettavuutta, osaa käyttää luotettavan ravitsemustiedon lähteitä laajasti. Opiskelija osaa referoida ravitsemustutkimuksia ja käyttää uusinta ravitsemustutkimustietoa perustellusti.
Opiskelija on aloitteellinen ja hänellä on valmius soveltaa oppimaansa käytäntöön sekä kehittää omaa ja työyhteisönsä toimintaa. Hän osaa noudattaa annettuja ohjeita ja toimia prosessin aikana annetussa aikataulussa täsmällisesti.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Verkossa tehtävä tentti
Oppimistehtävät

Esitietovaatimukset

Elintarvikkeet ja ravitsemus (suoritettu)
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa (suoritettu)

Lisätiedot

Opintojakso toteutetaan tarvittaessa englanniksi.