Siirry suoraan sisältöön

KemiaLaajuus (2 op)

Tunnus: 8B00BS79

Osaamistavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija osaa tulkita ja kirjoittaa kemiallisia kaavoja ja reaktioyhtälöitä. Opiskelija osaa ratkoa monipuolisia kemiallisia laskutehtäviä sekä ymmärtää kemiallisten ilmiöiden merkityksen omalla alalla.
Opiskelija osaa hyödyntää erilaisia kemian taulukkoja ja alan kirjallisuutta. Opiskelija osaa soveltaa ja yhdistellä opintojaksolla esitettyä kemian teoreettista tietoa käytännössä sekä osaa toimia kemialliset työturvallisuustekijät huomioon ottaen.

Sisältö

Opintojakso sisältää sekä epäorgaanisen kemian että orgaanisen kemian ilmiöitä:
- Kemiallisten yhdisteiden kaavojen tunnistaminen ja kirjoittaminen
- Kemiallisten reaktioiden tunnistaminen ja luokittelu
- Reaktioyhtälöiden kirjoittaminen
- Hapettuminen ja pelkistyminen
- Metallikemian perusteet
- Kemiallisten taulukoiden tulkitseminen
- Kemiallisia laskuja

Esitietovaatimukset

Edeltäviä opintoja ei tarvita.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suorittanut hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa soveltaen.