Siirry suoraan sisältöön

English 1Laajuus (3 op)

Tunnus: YELENGLI06

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa viestiä englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alan tietämystään englanninkielisten artikkeleiden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan
- selviää työnhakutilanteista
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja arkisia puhetilanteita
- tuntee alansa perusterminologiaa.

Sisältö

- itsestä ja opinnoista kertominen
- työnhaku
- kohteliaisuusfraasit ja small talk
- kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä, esim. puhelin, sähköposti, neuvonta,oman alan yritysesittely
- oman alan ammattitekstit

Esitietovaatimukset

Englannin kielen keskeisten rakenteiden ja yleissanaston hallinta?
Edellytetään aiempia englannin kielen opintoja toiselta asteelta.?

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.

Oppimateriaalit

Opettajan kurssin alussa ilmoittama materiaali

Lisätiedot

Läsnäolominimi 50 % kontaktitunneista. Valvottu tentti.

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

23.10.2023 - 17.12.2023

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1.5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • RESTO23
    Restonomi (AMK), Päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alan tietämystään englanninkielisten artikkeleiden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan
- selviää työnhakutilanteista
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja arkisia puhetilanteita
- tuntee alansa perusterminologiaa.

Sisältö

- itsestä ja opinnoista kertominen
- työnhaku
- kohteliaisuusfraasit ja small talk
- kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä, esim. puhelin, sähköposti, neuvonta,oman alan yritysesittely
- oman alan ammattitekstit

Oppimateriaalit

Moodlemateriaali ja muu opettajan osoittama aineisto.
Oppikirjana/oheisaineistona esim Engineer your English / Way to Go tms

Opetusmenetelmät

Suulliset ja kirjalliset harjoitukset lähi ja verkko-opetus (hybridi)
Moodle-ympäristössä itsenäiset harjoitukset

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kirjallinen tentti
Suulliset näytöt :työhaastattelu ja esitys

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suullinen ja kirjallinen näyttö ( OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Oppitunteja yhteensä n 24 h , muu kuormitus itsenäistä Moodle-työskentelyä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisista ja kirjallisista tehtävistä suoriutuminen hyväksytysti. Hyväksytty tentti ja suullinen näyttö.

Esitietovaatimukset

Englannin kielen keskeisten rakenteiden ja yleissanaston hallinta?
Edellytetään aiempia englannin kielen opintoja toiselta asteelta.?

Lisätiedot

Läsnäolominimi 50 % kontaktitunneista. Valvottu tentti.

Ilmoittautumisaika

10.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

11.09.2023 - 10.12.2023

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

2 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • MRESTO23
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alan tietämystään englanninkielisten artikkeleiden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan
- selviää työnhakutilanteista
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja arkisia puhetilanteita
- tuntee alansa perusterminologiaa.

Sisältö

- itsestä ja opinnoista kertominen
- työnhaku
- kohteliaisuusfraasit ja small talk
- kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä, esim. puhelin, sähköposti, neuvonta,oman alan yritysesittely
- oman alan ammattitekstit

Oppimateriaalit

Materiaali Moodlessa. Oheislukemistona esim : Engineer your English tai Way to Go

Opetusmenetelmät

Oppitunnit, suulliset ja kirjalliset harjoitukset (hybridi)
Moodle-ympäristössä itsenäiset harjoitukset

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

OT (kirjallinen ja suullinen osaamisen tunnistaminen)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Oppitunteja n 20 h, muu kuormitus itsenäistä verkko-opiskelua Moodlessa

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisista ja kirjallisista tehtävistä suoriutuminen hyväksytysti. Hyväksytty tentti ja suullinen näyttö.
Kirjallinen tentti
Suulliset näytöt :työhaastattelu ja esitys

Esitietovaatimukset

Englannin kielen keskeisten rakenteiden ja yleissanaston hallinta?
Edellytetään aiempia englannin kielen opintoja toiselta asteelta.?

Lisätiedot

Läsnäolominimi 50 % kontaktitunneista. Valvottu tentti.

Ilmoittautumisaika

17.04.2023 - 06.09.2023

Ajoitus

28.08.2023 - 17.12.2023

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1.5 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • BIELI23
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alan tietämystään englanninkielisten artikkeleiden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan
- selviää työnhakutilanteista
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja arkisia puhetilanteita
- tuntee alansa perusterminologiaa.

Sisältö

- itsestä ja opinnoista kertominen
- työnhaku
- kohteliaisuusfraasit ja small talk
- kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä, esim. puhelin, sähköposti, neuvonta,oman alan yritysesittely
- oman alan ammattitekstit

Oppimateriaalit

Moodlemateriaali ja muu opettajan osoittama aineisto.
Oppikirjana/oheisaineistona esim Engineer your English / Way to Go tms

Opetusmenetelmät

Suulliset ja kirjalliset harjoitukset oppitunneilla ja verkossa (hybridi)
Moodle-ympäristössä itsenäiset harjoitukset

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kirjallinen tentti/tentit
Suulliset näytöt :työhaastattelu ja esitys

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suullinen ja kirjallinen näyttö ( OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Oppitunteja yhteensä n 24h , muu kuormitus itsenäistä verkkotyöskentelyä

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisista ja kirjallisista tehtävistä suoriutuminen hyväksytysti. Hyväksytty tentti ja suullinen näyttö.

Esitietovaatimukset

Englannin kielen keskeisten rakenteiden ja yleissanaston hallinta?
Edellytetään aiempia englannin kielen opintoja toiselta asteelta.?

Lisätiedot

Läsnäolominimi 50 % kontaktitunneista. Valvottu tentti.

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 12.10.2022

Ajoitus

24.10.2022 - 19.02.2023

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Englanti
Paikat

16 - 30

Tutkinto-ohjelma
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Heli Simon
  • Christopher Hudson
Opiskelijaryhmät
  • MBIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alan tietämystään englanninkielisten artikkeleiden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan
- selviää työnhakutilanteista
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja arkisia puhetilanteita
- tuntee alansa perusterminologiaa.

Sisältö

- itsestä ja opinnoista kertominen
- työnhaku
- kohteliaisuusfraasit ja small talk
- kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä, esim. puhelin, sähköposti, neuvonta,oman alan yritysesittely
- oman alan ammattitekstit

Oppimateriaalit

Contact classes, oral and written exercises, independent virtual studies

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Moodleympäristössä itsenäiset harjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

81 t.

Lisätietoja opiskelijoille

Läsnäolovelvollisuus 80 %

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisista ja kirjallisista tehtävistä suoriutuminen hyväksytysti. Hyväksytty tentti ja suullinen näyttö.
Kirjallinen tentti
Suulliset näytöt :työhaastattelu ja esitys

Esitietovaatimukset

Englannin kielen keskeisten rakenteiden ja yleissanaston hallinta?
Edellytetään aiempia englannin kielen opintoja toiselta asteelta.?

Lisätiedot

Läsnäolominimi 50 % kontaktitunneista. Valvottu tentti.

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 12.10.2022

Ajoitus

12.09.2022 - 18.12.2022

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Heli Simon
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • MRESTO22
    Restonomi (AMK), monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alan tietämystään englanninkielisten artikkeleiden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan
- selviää työnhakutilanteista
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja arkisia puhetilanteita
- tuntee alansa perusterminologiaa.

Sisältö

- itsestä ja opinnoista kertominen
- työnhaku
- kohteliaisuusfraasit ja small talk
- kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä, esim. puhelin, sähköposti, neuvonta,oman alan yritysesittely
- oman alan ammattitekstit

Oppimateriaalit

Contact classes, oral and written exercises, independent virtual studies. Oheislukemistona esim : Engineer your English tai Way to Go

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Moodleympäristössä itsenäiset harjoitukset

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktitunteja 20h, muu kuormitus itsenäistä Moodletyöskentelyä

Lisätietoja opiskelijoille

Läsnäolovelvollisuus 80 %

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisista ja kirjallisista tehtävistä suoriutuminen hyväksytysti. Hyväksytty tentti ja suullinen näyttö.
Kirjallinen tentti
Suulliset näytöt :työhaastattelu ja esitys

Esitietovaatimukset

Englannin kielen keskeisten rakenteiden ja yleissanaston hallinta?
Edellytetään aiempia englannin kielen opintoja toiselta asteelta.?

Lisätiedot

Läsnäolominimi 50 % kontaktitunneista. Valvottu tentti.

Ilmoittautumisaika

16.04.2022 - 07.09.2022

Ajoitus

29.08.2022 - 18.12.2022

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
  • Englanti
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK)
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
  • RESTO22
    Restonomi (AMK)
  • BIELI22
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alan tietämystään englanninkielisten artikkeleiden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan
- selviää työnhakutilanteista
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja arkisia puhetilanteita
- tuntee alansa perusterminologiaa.

Sisältö

- itsestä ja opinnoista kertominen
- työnhaku
- kohteliaisuusfraasit ja small talk
- kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä, esim. puhelin, sähköposti, neuvonta,oman alan yritysesittely
- oman alan ammattitekstit

Oppimateriaalit

Moodlemateriaali ja muu opettajan osoittama aineisto.
Oppikirjana/oheisaineistona esim Engineer your English / Way to Go tms

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Moodleympäristössä itsenäiset harjoitukset

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kirjallinen tentti/tentit
Suulliset näytöt :työhaastattelu ja esitys

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suullinen ja kirjallinen näyttö ( mahd OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktitunteja yhteensä n 26 h , muu kuormitus itsenäistä Moodletyöskentelyä

Lisätietoja opiskelijoille

Läsnäolovelvollisuus 80 %

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisista ja kirjallisista tehtävistä suoriutuminen hyväksytysti. Hyväksytty tentti ja suullinen näyttö.

Esitietovaatimukset

Englannin kielen keskeisten rakenteiden ja yleissanaston hallinta?
Edellytetään aiempia englannin kielen opintoja toiselta asteelta.?

Lisätiedot

Läsnäolominimi 50 % kontaktitunneista. Valvottu tentti.

Ilmoittautumisaika

19.04.2021 - 24.10.2021

Ajoitus

25.10.2021 - 06.03.2022

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

SeAMK Ruoka

Toimipiste

SeAMK Ruoka, Seinäjoki

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
  • Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
  • Christopher Hudson
Vastuuhenkilö

Jukka Kauppila

Opiskelijaryhmät
  • MBIELI21
    Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus

Tavoitteet

Opiskelija osaa viestiä englannin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alan tietämystään englanninkielisten artikkeleiden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksistaan
- selviää työnhakutilanteista
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja arkisia puhetilanteita
- tuntee alansa perusterminologiaa.

Sisältö

- itsestä ja opinnoista kertominen
- työnhaku
- kohteliaisuusfraasit ja small talk
- kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä, esim. puhelin, sähköposti, neuvonta,oman alan yritysesittely
- oman alan ammattitekstit

Oppimateriaalit

Moodlemateriaali ja muu opettajan osoittama aineisto.
Oppikirjana/oheisaineistona esim Engineer your English / Way to Go tms

Opetusmenetelmät

Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset
Moodleympäristössä itsenäiset harjoitukset

Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet

Kirjallinen tentti
Suulliset näytöt :työhaastattelu ja esitys

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Suullinen ja kirjallinen näyttö ( mahd OT)

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Kontaktitunteja yhteensä n 26 h , muu kuormitus itsenäistä Moodletyöskentelyä

Lisätietoja opiskelijoille

Läsnäolovelvollisuus 80 %

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Opiskelija selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa. Ääntää ymmärrettävästi. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B1/B2.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija käyttää viestinnässään lähes virheettömästi monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa. On aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen kohdekielenomaista. Eurooppalaisen viitekehyksen taitotaso B2.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisista ja kirjallisista tehtävistä suoriutuminen hyväksytysti. Hyväksytty tentti ja suullinen näyttö.

Esitietovaatimukset

Englannin kielen keskeisten rakenteiden ja yleissanaston hallinta?
Edellytetään aiempia englannin kielen opintoja toiselta asteelta.?

Lisätiedot

Läsnäolominimi 50 % kontaktitunneista. Valvottu tentti.