Siirry suoraan sisältöön

Agrologi (AMK), Päivätoteutus: AGRO15

Opetussuunitelman tunnus: AGRO15

Tutkinto
Luonnonvara-alan ammattikorkeakoulututkinto
Tutkintonimike
Agrologi (AMK)
Laajuus
240 op
Kesto
4 vuotta (240 op)
Aloituslukukausi
Syksy 2015
Opetuskieli
suomi

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2015-2016 2016-2017 2017-2018 2018-2019 Syksy 2015 Kevät 2016 Syksy 2016 Kevät 2017 Syksy 2017 Kevät 2018 Syksy 2018 Kevät 2019 1. / 2015 2. / 2015 3. / 2016 4. / 2016 5. / 2016 1. / 2016 2. / 2016 3. / 2017 4. / 2017 5. / 2017 1. / 2017 2. / 2017 3. / 2018 4. / 2018 5. / 2018 1. / 2018 2. / 2018 3. / 2019 4. / 2019 5. / 2019
AGRO15-1088
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

20
AGRO15-1089
Osaajaksi kehittyminen

(Valitaan kaikki )

10
YPO1A2 Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen 2 2 2 1 1
YPO2A2 Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen 2 2 0.8 1.2 0.4 0.4 0.4 0.4 0.4
YPO3A3 Viestintätaidot 3 3 3 1.5 1.5
YPO4A3 Tieto- ja viestintätekniikka 3 3 3 1.5 1.5
AGRO15-1090
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
YPO1B3 Yritystoiminta ja yrittäjyys 3 3 3 1.5 1.5
YPO2B2 Liiketoimintaosaamisen perusteet 2 2 2 1 1
AGRO15-1091
Tutkimus- ja projektiosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
YPO1C2 Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet 2 2 2 0.7 0.7 0.7
YPO2C3 Projektitoiminnan perusteet 3 3 3 1 1 1
AGRO15-1070
YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

30
AGRO15-1069
Viestintävalmiudet

(Valitaan kaikki )

12
YELVIEST02 Työelämän viestintä 2 2 2 1 1
YELRUOTS03 Ruotsi 3 3 3 1.5 1.5
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
YELENGLI05 Englanti 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KA01AVIVA11 Tieto- ja viestintätekniikka 2 2 2 2 0.7 0.7 0.7
AGRO15-1067
Luonnontieteelliset valmiudet

(Valitaan kaikki )

10
KA01ALUVA01 Matematiikka 5 5 5 2.5 2.5
KA01ALUVA02 Fysiikka ja kemia 5 5 5 1.7 1.7 1.7
AGRO15-1086
Ruokaketjun liiketoiminta

(Valitaan kaikki )

5
YELRYMAR05 Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa 5 5 5 1.7 1.7 1.7
AGRO15-1068
Tutkimus- ja kehittämisvalmiudet

(Valitaan kaikki )

3
KA01ATUKV10 Tutkimus- ja kehittämistyö 3 1.8 1.2 1.8 1.2 0.6 0.6 0.6 0.6 0.6
AGRO15-1071
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

75
KA01AMAPE02 Johdanto maatalouteen 10 10 4 6 2 2 2 2 2
AGRO15-1073
Kasvituotanto

(Valitaan kaikki )

15
KA01BKATU06 Kasvituotannon perusteet 5 5 5 2.5 2.5
KA01BKATU08 Peltoviljelyn perusteet 1 3
KA01BKATU09 Peltoviljelyn perusteet 2 7
AGRO15-1074
Kotieläintuotanto

(Valitaan kaikki )

15
KA01BKOTU10 Tuotannon perusteet ja kotieläinten hyvinvointi 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KA01BKOTU11 Rehut ja ruokinta 5 5 5 2.5 2.5
KA01BKOTU12 Tuotannon seuranta ja laadunhallinta 5 5 5 1.7 1.7 1.7
AGRO15-1076
Metsätalouden ja energiatekniikan perusteet

(Valitaan kaikki )

10
KA01BMEP01 Metsätalouden perusteet 5 5 5 2.5 2.5
KA01BMEP02 Maatilan energiatekniikan perusteet 5 5 5 1.7 1.7 1.7
AGRO15-1077
Maataloustuotannon teknologiset perusteet

(Valitaan kaikki )

10
KA01BMTP01 Maatalousteknologian perusteet 5 5 5 2.5 2.5
KA01BMTP02 Kasvinviljelyn teknologia 5 5 5 1.7 1.7 1.7
AGRO15-1075
Maatalousekonomian perusteet

(Valitaan kaikki )

10
KA01BMYL01 Maatalousyrityksen liiketoiminnan perusteet 5 5 5 2.5 2.5
KA01BMYL06 Maatilayrityksen verotus 5 5 5 1.7 1.7 1.7
AGRO15-1072
Kasvukausi

(Valitaan kaikki )

5
KA01BKASVU1 Kasvukausi 5 5 5 2.5 2.5
AGRO15-1081
VALINNAISET AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 40 )

40
AGRO15-1079
Maatalousyrityksen liiketoiminta

(Valitaan kaikki )

40
KA01CMML01 Investoinnit ja rahoitus 10 10 4 6 2 2 2 2 2
KA01CMYL01 Maatalouspolitiikka 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KA01CMYL03 Maatalousyrityksen johtaminen 5 5 5 2.5 2.5
KA01CMYL02 Liiketoimintaosaaminen ja tuotantoekonomia 10 10 4 6 2 2 2 2 2
KA01CMML09 Maatalousyrityksen tuotannon suunnittelu 10 10 4 6 2 2 2 2 2
AGRO15-1080
Maatalousyrityksen tuotantoprosessit

(Valitaan kaikki )

40
KA01CMYT01 Tilatason suunnittelun perusteet 10 10 10 5 5
KA01CMYT05 Viljelyn suunnittelu 10 10 4 6 2 2 2 2 2
KA01CMYT03 Ruokinnan ja terveydenhuollon suunnittelu 10 10 4 6 2 2 2 2 2
KA01CMYT04 Kehittämisprojekti 10 10 4 6 2 2 2 2 2
AGRO15-1078
Elintarviketuotantoprosessi

(Valitaan opintopisteitä: 40 )

40
KA03BELTE10 Johdanto bio- ja elintarviketekniikkaan 3
KC03BE30051 Elintarvikekemia 5
KC03BE30060 Elintarvikeprosessit 5
YELETMBI05 Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia 5
KC03PTLS05 Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö 5
KC03TTAL05 Tuotantotalous 5
KC03TOIM05 Tilaus-toimitusketjun hallinta 5
AGRO15-1093
Elintarvikeprosessin valinnaiset

(Valitaan opintopisteitä: 5 )

5
KC03CE60140 Lihateknologia 1 5
KC03CE60190 Viljateknologia 1 5
KC03CE60162 Meijeriteknologia 1 5
KC03CE60214 Kasvikset ja marjavalmisteet 5
AGRO15-1066
FramiPro-opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 )

15 - 30
AGRO15-1087
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
KA01DEKON11 Maataloustuote- ja tarvikekauppa 2 2 2 0.7 0.7 0.7
KA01CLII015 Mestarimyyjä -koulutus 3 3 3 1 1 1
KA01DVVO11 Maatalousyrityksen toimintaympäristö 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KA01CKATE15 Bioenergia 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KA01DVVO12 Luonnonmukainen tuotanto 5 5 5 2.5 2.5
KA01DVVO13 Kotieläinten jalostus 5 5 5 2.5 2.5
KAF2F001 Agriculture and Forestry in Finland 3 3 3 1.5 1.5
KAF2F002 Finnish Perspective on Energy Management 3 3 3 1.5 1.5
KAF2F003 Food Chemistry 5 3 3 1.5 1.5
KAF2F004 Leadership 3 3 3 1.5 1.5
KAF2F005 Projects 10 10 10 5 5
KA01DVVO16 Talousmatematiikka 2
AGRO15-1083
HARJOITTELUT

(Valitaan kaikki )

50
AGRO15-1084
Maatilaharjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
MAAHARJ1 Maatilaharjoittelu osa 1 16
MAAHARJ2 Maatilaharjoittelu osa 2 14
AGRO15-1082
Erikoistumisharjoittelu

(Valitaan kaikki )

20
KA01EEHAR1 Erikoistumisharjoittelu 1 15
KA01EEHAR2 Erikoistumisharjoittelu 2 5
AGRO15-1085
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
KA01FOPNAY1 Opinnäytetyö 15
Yhteensä 240 57 51.8 133.2 0 32.8 24.2 20 31.8 77.2 56 0 0 16.4 16.4 8.2 8.2 8.2 10 10 10.8 10.8 10.8 38.6 38.6 18.8 18.8 18.8 0 0 0 0 0

Yleiset kompetenssit (AMK)

1 Oppimisen taidot

- osaa arvioida ja kehittää osaamistaan ja oppimistapojaan
- osaa hankkia, käsitellä ja arvioida tietoa kriittisesti
- kykenee ottamaan vastuuta ryhmän oppimisesta ja opitun jakamisesta

Ei liitettyjä opintojaksoja

2 Eettinen osaaminen

- kykenee ottamaan vastuun omasta toiminnastaan ja sen seurauksista
- osaa toimia alansa ammattieettisten periaatteiden mukaisesti
- osaa ottaa erilaiset toimijat huomioon työskentelyssään
- osaa soveltaa tasa-arvoisuuden periaatteita
- osaa soveltaa kestävän kehityksen periaatteita
- kykenee vaikuttamaan yhteiskunnallisesti osaamistaan hyödyntäen ja eettisiin arvoihin perustuen

Ei liitettyjä opintojaksoja

3 Työyhteisöosaaminen

- osaa toimia työyhteisön jäsenenä ja edistää yhteisön hyvinvointia
- osaa toimia työelämän viestintä- ja vuorovaikutustilanteissa
- osaa hyödyntää tieto- ja viestintätekniikkaa oman alansa tehtävissä
- kykenee luomaan henkilökohtaisia työelämäyhteyksiä ja toimimaan verkostoissa
- osaa tehdä päätöksiä ennakoimattomissa tilanteissa
- kykenee työn johtamiseen ja itsenäiseen työskentelyyn asiantuntijatehtävissä
- omaa valmiuksia yrittäjyyteen

Ei liitettyjä opintojaksoja

4 Innovaatio-osaaminen

- kykenee luovaan ongelmanratkaisuun ja työtapojen kehittämiseen
- osaa työskennellä projekteissa
- osaa toteuttaa tutkimus- ja kehittämishankkeita soveltaen alan olemassa olevaa tietoa ja menetelmiä
- osaa etsiä asiakaslähtöisiä, kestäviä ja taloudellisesti kannattavia ratkaisuja

Ei liitettyjä opintojaksoja

5 Kansainvälistymisosaaminen

- omaa alansa työtehtävissä ja niissä kehittymisessä tarvittavan kielitaidon
- kykenee monikulttuuriseen yhteistyöhön
- osaa ottaa työssään huomioon alansa kansainvälisyyskehityksen vaikutuksia ja mahdollisuuksia

Ei liitettyjä opintojaksoja

6 Yrittäjyysosaaminen

- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia ymmärtää kannattavan yritystoiminnan perusteet
- osaa analysoida yrityksen toimintaa ja riskejä

Ei liitettyjä opintojaksoja

7 Laadunhallintaosaaminen

- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät
- opiskelija ymmärtää laatuajattelun ja laatujärjestelmien vaatimukset

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yritystoiminta ja yrittäjyys
Liiketoimintaosaamisen perusteet
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Työelämän viestintä
Ruotsi
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Englanti
Tieto- ja viestintätekniikka 2
Matematiikka
Fysiikka ja kemia
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Tutkimus- ja kehittämistyö
Johdanto maatalouteen
Kasvituotannon perusteet
Peltoviljelyn perusteet 1
Peltoviljelyn perusteet 2
Tuotannon perusteet ja kotieläinten hyvinvointi
Rehut ja ruokinta
Tuotannon seuranta ja laadunhallinta
Metsätalouden perusteet
Maatilan energiatekniikan perusteet
Maatalousteknologian perusteet
Kasvinviljelyn teknologia
Maatalousyrityksen liiketoiminnan perusteet
Maatilayrityksen verotus
Kasvukausi
Investoinnit ja rahoitus
Maatalouspolitiikka
Maatalousyrityksen johtaminen
Liiketoimintaosaaminen ja tuotantoekonomia
Maatalousyrityksen tuotannon suunnittelu
Tilatason suunnittelun perusteet
Viljelyn suunnittelu
Ruokinnan ja terveydenhuollon suunnittelu
Kehittämisprojekti
Johdanto bio- ja elintarviketekniikkaan
Elintarvikekemia
Elintarvikeprosessit
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö
Tuotantotalous
Tilaus-toimitusketjun hallinta
Lihateknologia 1
Viljateknologia 1
Meijeriteknologia 1
Kasvikset ja marjavalmisteet
Maataloustuote- ja tarvikekauppa
Mestarimyyjä -koulutus
Maatalousyrityksen toimintaympäristö
Bioenergia
Luonnonmukainen tuotanto
Kotieläinten jalostus
Agriculture and Forestry in Finland
Finnish Perspective on Energy Management
Food Chemistry
Leadership
Projects
Talousmatematiikka
Maatilaharjoittelu osa 1
Maatilaharjoittelu osa 2
Erikoistumisharjoittelu 1
Erikoistumisharjoittelu 2
Opinnäytetyö

Agrologi kompetenssit

Ei enää käytössä. Käyttö päättynyt 31.12.2022

1 Maatalouden tuotanto-osaaminen

Opiskelija osaa kytkeä alkutuotannon osaksi ruokaketjua.
Opiskelija tuntee maatila kokonaisuuden ja siihen kuuluvat toiminnot ja työt. Hän hallitsee kasviravitsemuksen perusteet sekä ravinnekierron ja hiilikierron, osaa suunnitella peltokasvien viljelyn ja viljelyteknologian tarkoituksenmukaiseksi ja kannattavaksi, tuntee kotieläinten hyvinvoinnin ja terveyden ylläpidon perusteet, kotieläintuotannon perustyöt ja tyypilliset tuotantoympäristöratkaisut sekä osaa valita eläimille käyttökelpoisia rehuja ja suunnitella ja arvioida tuotantoeläinten ruokintaa. Hän osaa käyttää traktoria työkoneineen turvallisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

2 Maaseutu toimintaympäristönä

Opiskelija tuntee maaseudun toimijaverkostot ja osaa toimia näissä verkostoissa sekä tuntee kansainvälisen ja kansallisen maaseutupolitiikan ja tietää niiden vaikutukset alueiden, maaseudun ja maatalouden toimintaedellytyksiin ja kehittymiseen.

Ei liitettyjä opintojaksoja

3 Liiketoiminta ja yrittäjyys

Opiskelija tuntee yritystoiminnan periaatteet ja liiketoiminnan osa-alueet ja osaa johtaa ja kehittää maaseutuyritystä suunnitelmallisesti sekä taloudellisesti kannattavalla tavalla.

Ei liitettyjä opintojaksoja

4 Kestävä kehitys ja ympäristöosaaminen

Opiskelija tietää oman toiminnan ympäristövaikutukset ja tuntee maaseutuyrityksen ja ympäristön vuorovaikutuksen ja osaa kehittää yritystä ympäristövastuullisesti.

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yritystoiminta ja yrittäjyys
Liiketoimintaosaamisen perusteet
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Työelämän viestintä
Ruotsi
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Englanti
Tieto- ja viestintätekniikka 2
Matematiikka
Fysiikka ja kemia
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Tutkimus- ja kehittämistyö
Johdanto maatalouteen
Kasvituotannon perusteet
Peltoviljelyn perusteet 1
Peltoviljelyn perusteet 2
Tuotannon perusteet ja kotieläinten hyvinvointi
Rehut ja ruokinta
Tuotannon seuranta ja laadunhallinta
Metsätalouden perusteet
Maatilan energiatekniikan perusteet
Maatalousteknologian perusteet
Kasvinviljelyn teknologia
Maatalousyrityksen liiketoiminnan perusteet
Maatilayrityksen verotus
Kasvukausi
Investoinnit ja rahoitus
Maatalouspolitiikka
Maatalousyrityksen johtaminen
Liiketoimintaosaaminen ja tuotantoekonomia
Maatalousyrityksen tuotannon suunnittelu
Tilatason suunnittelun perusteet
Viljelyn suunnittelu
Ruokinnan ja terveydenhuollon suunnittelu
Kehittämisprojekti
Johdanto bio- ja elintarviketekniikkaan
Elintarvikekemia
Elintarvikeprosessit
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö
Tuotantotalous
Tilaus-toimitusketjun hallinta
Lihateknologia 1
Viljateknologia 1
Meijeriteknologia 1
Kasvikset ja marjavalmisteet
Maataloustuote- ja tarvikekauppa
Mestarimyyjä -koulutus
Maatalousyrityksen toimintaympäristö
Bioenergia
Luonnonmukainen tuotanto
Kotieläinten jalostus
Agriculture and Forestry in Finland
Finnish Perspective on Energy Management
Food Chemistry
Leadership
Projects
Talousmatematiikka
Maatilaharjoittelu osa 1
Maatilaharjoittelu osa 2
Erikoistumisharjoittelu 1
Erikoistumisharjoittelu 2
Opinnäytetyö

amk:tutkintoon johtava koulutus

1 Perusopinnot
Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen
Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen
Viestintätaidot
Tieto- ja viestintätekniikka
Yritystoiminta ja yrittäjyys
Liiketoimintaosaamisen perusteet
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet
Projektitoiminnan perusteet
Työelämän viestintä
Ruotsi
Englanti
Tieto- ja viestintätekniikka 2
Matematiikka
Fysiikka ja kemia
Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa
Tutkimus- ja kehittämistyö
2 Ammattiopinnot
Johdanto maatalouteen
Kasvituotannon perusteet
Peltoviljelyn perusteet 1
Peltoviljelyn perusteet 2
Tuotannon perusteet ja kotieläinten hyvinvointi
Rehut ja ruokinta
Tuotannon seuranta ja laadunhallinta
Metsätalouden perusteet
Maatilan energiatekniikan perusteet
Kasvinviljelyn teknologia
Maatalousyrityksen liiketoiminnan perusteet
Maatilayrityksen verotus
Kasvukausi
Investoinnit ja rahoitus
Maatalouspolitiikka
Maatalousyrityksen johtaminen
Liiketoimintaosaaminen ja tuotantoekonomia
Maatalousyrityksen tuotannon suunnittelu
Tilatason suunnittelun perusteet
Viljelyn suunnittelu
Ruokinnan ja terveydenhuollon suunnittelu
Kehittämisprojekti
3 Vapaasti valittavat opinnot
Maataloustuote- ja tarvikekauppa
Mestarimyyjä -koulutus
Maatalousyrityksen toimintaympäristö
Bioenergia
Luonnonmukainen tuotanto
Kotieläinten jalostus
Agriculture and Forestry in Finland
Finnish Perspective on Energy Management
Food Chemistry
Leadership
Projects
4 Harjoittelu
Maatilaharjoittelu osa 1
Maatilaharjoittelu osa 2
Erikoistumisharjoittelu 1
Erikoistumisharjoittelu 2
5 Opinnäytetyö

Ei liitettyjä opintojaksoja

Luokittelemattomat
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen
Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen
Maatalousteknologian perusteet
Johdanto bio- ja elintarviketekniikkaan
Elintarvikekemia
Elintarvikeprosessit
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia
Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö
Tuotantotalous
Tilaus-toimitusketjun hallinta
Lihateknologia 1
Viljateknologia 1
Meijeriteknologia 1
Kasvikset ja marjavalmisteet
Talousmatematiikka
Opinnäytetyö

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
AGRO15-1088
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

20
AGRO15-1089
Osaajaksi kehittyminen

(Valitaan kaikki )

10
YPO1A2 Opiskelu- ja työelämäosaamisen kehittyminen 2
YPO2A2 Kansainväliseksi osaajaksi kehittyminen 2
YPO3A3 Viestintätaidot 3
YPO4A3 Tieto- ja viestintätekniikka 3
AGRO15-1090
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
YPO1B3 Yritystoiminta ja yrittäjyys 3
YPO2B2 Liiketoimintaosaamisen perusteet 2
AGRO15-1091
Tutkimus- ja projektiosaaminen

(Valitaan kaikki )

5
YPO1C2 Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet 2
YPO2C3 Projektitoiminnan perusteet 3
AGRO15-1070
YHTEISET PERUSOPINNOT

(Valitaan kaikki )

30
AGRO15-1069
Viestintävalmiudet

(Valitaan kaikki )

12
YELVIEST02 Työelämän viestintä 2
YELRUOTS03 Ruotsi 3
VIRKARUKI Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen 0
VIRKARUSU Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen 0
YELENGLI05 Englanti 5
KA01AVIVA11 Tieto- ja viestintätekniikka 2 2
AGRO15-1067
Luonnontieteelliset valmiudet

(Valitaan kaikki )

10
KA01ALUVA01 Matematiikka 5
KA01ALUVA02 Fysiikka ja kemia 5
AGRO15-1086
Ruokaketjun liiketoiminta

(Valitaan kaikki )

5
YELRYMAR05 Markkinoinnin suunnittelu ja toteutus ruokaketjussa 5
AGRO15-1068
Tutkimus- ja kehittämisvalmiudet

(Valitaan kaikki )

3
KA01ATUKV10 Tutkimus- ja kehittämistyö 3
AGRO15-1071
AMMATTIOPINNOT

(Valitaan kaikki )

75
KA01AMAPE02 Johdanto maatalouteen 10
AGRO15-1073
Kasvituotanto

(Valitaan kaikki )

15
KA01BKATU06 Kasvituotannon perusteet 5
KA01BKATU08 Peltoviljelyn perusteet 1 3
KA01BKATU09 Peltoviljelyn perusteet 2 7
AGRO15-1074
Kotieläintuotanto

(Valitaan kaikki )

15
KA01BKOTU10 Tuotannon perusteet ja kotieläinten hyvinvointi 5
KA01BKOTU11 Rehut ja ruokinta 5
KA01BKOTU12 Tuotannon seuranta ja laadunhallinta 5
AGRO15-1076
Metsätalouden ja energiatekniikan perusteet

(Valitaan kaikki )

10
KA01BMEP01 Metsätalouden perusteet 5
KA01BMEP02 Maatilan energiatekniikan perusteet 5
AGRO15-1077
Maataloustuotannon teknologiset perusteet

(Valitaan kaikki )

10
KA01BMTP01 Maatalousteknologian perusteet 5
KA01BMTP02 Kasvinviljelyn teknologia 5
AGRO15-1075
Maatalousekonomian perusteet

(Valitaan kaikki )

10
KA01BMYL01 Maatalousyrityksen liiketoiminnan perusteet 5
KA01BMYL06 Maatilayrityksen verotus 5
AGRO15-1072
Kasvukausi

(Valitaan kaikki )

5
KA01BKASVU1 Kasvukausi 5
AGRO15-1081
VALINNAISET AMMATTIOPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 40 )

40
AGRO15-1079
Maatalousyrityksen liiketoiminta

(Valitaan kaikki )

40
KA01CMML01 Investoinnit ja rahoitus 10
KA01CMYL01 Maatalouspolitiikka 5
KA01CMYL03 Maatalousyrityksen johtaminen 5
KA01CMYL02 Liiketoimintaosaaminen ja tuotantoekonomia 10
KA01CMML09 Maatalousyrityksen tuotannon suunnittelu 10
AGRO15-1080
Maatalousyrityksen tuotantoprosessit

(Valitaan kaikki )

40
KA01CMYT01 Tilatason suunnittelun perusteet 10
KA01CMYT05 Viljelyn suunnittelu 10
KA01CMYT03 Ruokinnan ja terveydenhuollon suunnittelu 10
KA01CMYT04 Kehittämisprojekti 10
AGRO15-1078
Elintarviketuotantoprosessi

(Valitaan opintopisteitä: 40 )

40
KA03BELTE10 Johdanto bio- ja elintarviketekniikkaan 3
KC03BE30051 Elintarvikekemia 5
KC03BE30060 Elintarvikeprosessit 5
YELETMBI05 Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia 5
KC03PTLS05 Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö 5
KC03TTAL05 Tuotantotalous 5
KC03TOIM05 Tilaus-toimitusketjun hallinta 5
AGRO15-1093
Elintarvikeprosessin valinnaiset

(Valitaan opintopisteitä: 5 )

5
KC03CE60140 Lihateknologia 1 5
KC03CE60190 Viljateknologia 1 5
KC03CE60162 Meijeriteknologia 1 5
KC03CE60214 Kasvikset ja marjavalmisteet 5
AGRO15-1066
FramiPro-opinnot

(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30 )

15 - 30
AGRO15-1087
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT

(Valitaan opintopisteitä: 10 )

10
KA01DEKON11 Maataloustuote- ja tarvikekauppa 2
KA01CLII015 Mestarimyyjä -koulutus 3
KA01DVVO11 Maatalousyrityksen toimintaympäristö 5
KA01CKATE15 Bioenergia 5
KA01DVVO12 Luonnonmukainen tuotanto 5
KA01DVVO13 Kotieläinten jalostus 5
KAF2F001 Agriculture and Forestry in Finland 3
KAF2F002 Finnish Perspective on Energy Management 3
KAF2F003 Food Chemistry 5
KAF2F004 Leadership 3
KAF2F005 Projects 10
KA01DVVO16 Talousmatematiikka 2
AGRO15-1083
HARJOITTELUT

(Valitaan kaikki )

50
AGRO15-1084
Maatilaharjoittelu

(Valitaan kaikki )

30
MAAHARJ1 Maatilaharjoittelu osa 1 16
MAAHARJ2 Maatilaharjoittelu osa 2 14
AGRO15-1082
Erikoistumisharjoittelu

(Valitaan kaikki )

20
KA01EEHAR1 Erikoistumisharjoittelu 1 15
KA01EEHAR2 Erikoistumisharjoittelu 2 5
AGRO15-1085
OPINNÄYTETYÖ

(Valitaan opintopisteitä: 15 )

15
KA01FOPNAY1 Opinnäytetyö 15

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Siirry alkuun