Siirry suoraan sisältöön

Ruokinnan ja terveydenhuollon suunnittelu (10op)

Opintojakson tunnus: KA01CMYT03

Opintojakson perustiedot


Laajuus
10 op

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa
-suunnitella sikojen, nautojen ja siiipikarjan ruokintaa eläinten tuotannon, terveyden ja hyvinvoinnin huomioivassa taloudellisessa ja ympäristövastuullisessa tuotannossa
-kartoittaa kotieläintilan terveydenhuoltosuunnitelmaa varten keskeisiä tekijöitä
-käyttää ajanmukaisia suunnittelumenetelmiä- ja välineitä
-soveltaa tietojaan eläinten ravitsemuksesta ja hyvinvointiedellytyksistä tulkitessaan ja arvioidessaan ruokinta- ja terveydenhuoltosuunnitelmia

Sisältö

-Sikojen, nautojen ja siipikarjan ravitsemusfysiologia ja sen yhteys tuotantoon ja terveyteen
-Syventävät tiedot rehuarvojärjestelmistä, ravintoaineista, rehujen prosessoinnista ja niiden merkityksestä
-Ruokinnansuunnittelussa käytettävät ohjelmistot
-Syventävät tiedot eläimen terveyden ylläpidon ja sairastumisen mekanismeista
-Terveydenhuoltotyön kansallinen kokonaiskuva ja organisointi
-Terveydenhuoltosuunnitelmat ja niihin liittyvät kartoitukset sekä näissä esiin tulevien seikkojen merkitys eläimille, tyypillisten tuotantosairauksien synty ja ennaltaehkäisy sekä tuotantoeläinten lääkinnän perusteet

Esitietovaatimukset

Kotieläintuotannon yhteiset opinnot

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty/hylätty oppimistavoitteiden saavuttamisen perusteella (hyväksytty taso: em. tavoitteet on saavutettu)

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alussa

Siirry alkuun