Avoin AMK, Polkuopetussuunnitelma,Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut: POLKURESTO22
Tunnus: POLKURESTO21
Kuvaus
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Tämä opetussuunnitelma on avoimen AMK:n polkuopiskelijoille (päivä- ja monimuoto-opiskelijat). Opetussuunnitelma sisältää Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut ensimmäisen vuoden opinnot sekä perusopinnot. Avoimen AMK:n polkuopinnoissa tehdään jonkin verran myös henkilökohtaista opintojen suunnittelua.
Ravitsemispalvelujen tutkinto-ohjelmassa opiskelijalla on mahdollisuus saavuttaa monipuoliset taidot toimiakseen liikeideoiltaan erilaisissa ravitsemis- ja palvelualan organisaatioissa. Restonomi (AMK) työskentelee matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ravitsemispalveluissa tai yrittäjänä.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Hän on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen. Ravitsemispalveluja tuottaessaan hän huomioi terveellisyyden, turvallisuuden, kokemuksellisuuden ja liiketoiminnallisuuden. Valinnaiset opinnot auttavat syventämään osaamista ravitsemuksessa, palveluliiketoiminnassa ja ruokatuotteiden kehittämisessä. Osaamistaan voi täydentää myös muiden koulutusalojen sisältöjä hyödyntäen.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opetussuunnitelma mahdollistaa opintoja myös koko ruokaketjun opinnoissa tai muilta koulutusaloilta. Opintokokonaisuudet ovat eri oppiaineiden muodostamia kokonaisuuksia ja asiakaslähtöisiä palveluja ja projekteja. Myöhemmässä opintojen vaiheessa opintokokonaisuudet toteutuvat työelämän kehittämisprojekteina.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2021-2022 | 2022-2023 |
Kevät
2022 |
Syksy
2022 |
3. / 2022 | 4. / 2022 | 5. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
POLKURESTO21-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | |||||||||
POLKURESTO21-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 | |||||||||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
POLKURESTO21-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
POLKURESTO21-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | |||||||||
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | |||||||||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
POLKURESTO21-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
9 | |||||||||
POLKURESTO21-1013 |
Matemaattis-luonnontieteet
(Valitaan kaikki) |
6 | |||||||||
CA00CY34 | Matematiikka | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
YE00BW49 | Ruokaketjun kemia | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
POLKURESTO21-1014 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
3 | |||||||||
YELENGLI06 | English 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
POLKURESTO21-1008 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
57 | |||||||||
POLKURESTO21-1015 |
Kestävä ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
6 | |||||||||
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | ||||
POLKURESTO21-1016 |
Ruokapalvelut ja johtaminen
(Valitaan kaikki) |
19 | |||||||||
CA00CW02 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 8 | 8 | 8 | 4 | 4 | |||||
CA00CX00 | Ruokapalvelut suurkeittiöissä | 3 | |||||||||
CA00CX01 | Asiakkaan kohtaaminen | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | |||||
CA00CX02 | Elämykselliset ruokapalvelut | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
CA00CX07 | Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||
POLKURESTO21-1017 |
Elintarviketurvallisuus ja laatu
(Valitaan kaikki) |
9 | |||||||||
CA00CX10 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||
CA00CX11 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||
POLKURESTO21-1018 |
Ravitsemus ja elintarviketieto
(Valitaan kaikki) |
10 | |||||||||
CA00CX13 | Erityisruokavaliot | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||
CA00CX14 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||
CA00CX15 | Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | |||||
POLKURESTO21-1019 |
Liiketoiminta ja johtaminen
(Valitaan kaikki) |
13 | |||||||||
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
YE00CY05 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||
CA00CX18 | Yritystalouden hallinta | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | |||||
POLKURESTO21-1011 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
12 | |||||||||
CA00CL48 | Perusharjoittelu | 12 | |||||||||
POLKURESTO21-1012 |
VAIHTOEHTOISET OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
2 | |||||||||
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 | |||||||||
Yhteensä | 60 | 35 | 44 | 35 | 44 | 11.8 | 11.8 | 11.8 | 22 | 22 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (AMK)
amk:tutkintoon johtava koulutus
Restonomi kompetenssit 2021
01 Palvelukulttuuriosaaminen
- Osaa soveltaa vieraanvaraisuutta (Hospitality) alan keskeisenä arvona ja menestystekijänä palveluliiketoiminnassa |
English 1 |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Ruokapalvelut suurkeittiöissä |
Asiakkaan kohtaaminen |
Elämykselliset ruokapalvelut |
Erityisruokavaliot |
Elintarvikkeet ja ravitsemus |
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa |
Marketing Planning and Implementation in the Food Chain |
Perusharjoittelu |
02 Palveluliiketoiminta- ja esimiesosaaminen
- osaa myydä ja kehittää palvelutuotteita asiakaslähtöisesti ja kannattavasti |
Matematiikka |
Ruokaketjun kemia |
English 1 |
Ruokaketjun toiminta |
Ruokapalvelujen tuottaminen |
Ruokapalvelut suurkeittiöissä |
Asiakkaan kohtaaminen |
Elämykselliset ruokapalvelut |
Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen |
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa |
Marketing Planning and Implementation in the Food Chain |
Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa |
Yritystalouden hallinta |
03 Globaaliymmärrys
- toimii vastuullisesti |
English 1 |
Ruokaketjun vastuullisuus |
Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä |
Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia |
Ruokapalvelujen laadun kehittäminen |
Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa |
Yritystalouden hallinta |
Perusharjoittelu |
Luokittelemattomat |
Opiskelu ammattikorkeakoulussa |
Urasuunnittelu ja kansainvälisyys |
Viestintätaidot |
Tieto- ja viestintätekniikka |
Yrittäjyyden perusteet |
SeAMK innovaatioviikko |
Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet |
Projektitoiminnan perusteet |
Englantia amk-opintoihin |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
POLKURESTO21-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
POLKURESTO21-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 |
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
POLKURESTO21-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 |
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 |
POLKURESTO21-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
POLKURESTO21-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
9 |
POLKURESTO21-1013 |
Matemaattis-luonnontieteet
(Valitaan kaikki) |
6 |
CA00CY34 | Matematiikka | 3 |
YE00BW49 | Ruokaketjun kemia | 3 |
POLKURESTO21-1014 |
Viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
3 |
YELENGLI06 | English 1 | 3 |
POLKURESTO21-1008 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
57 |
POLKURESTO21-1015 |
Kestävä ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
6 |
XX00CX20 | Ruokaketjun toiminta | 3 |
XX00CX21 | Ruokaketjun vastuullisuus | 3 |
POLKURESTO21-1016 |
Ruokapalvelut ja johtaminen
(Valitaan kaikki) |
19 |
CA00CW02 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 8 |
CA00CX00 | Ruokapalvelut suurkeittiöissä | 3 |
CA00CX01 | Asiakkaan kohtaaminen | 2 |
CA00CX02 | Elämykselliset ruokapalvelut | 2 |
CA00CX07 | Tiedolla johtaminen ammattikeittiössä | 4 |
POLKURESTO21-1017 |
Elintarviketurvallisuus ja laatu
(Valitaan kaikki) |
9 |
CA00CX10 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
CA00CX11 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 4 |
POLKURESTO21-1018 |
Ravitsemus ja elintarviketieto
(Valitaan kaikki) |
10 |
CA00CX13 | Erityisruokavaliot | 2 |
CA00CX14 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 4 |
CA00CX15 | Ravitsemuslaatu ruokapalveluissa | 4 |
POLKURESTO21-1019 |
Liiketoiminta ja johtaminen
(Valitaan kaikki) |
13 |
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 |
YE00CY05 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 |
CA00CX18 | Yritystalouden hallinta | 3 |
POLKURESTO21-1011 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
12 |
CA00CL48 | Perusharjoittelu | 12 |
POLKURESTO21-1012 |
VAIHTOEHTOISET OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
2 |
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 |