Siirry suoraan sisältöön

Talouden johtaminenLaajuus (5 op)

Tunnus: KD00CD37

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa esittää talousjohtamisen suunnittelun ja toteutuksen vaiheet. Hän osaa käyttää laskentamenetelmiä ja laskentatulosten tulkintaohjeita talousjohtamisessa myös kansainvälisessä yrityksessä. Hän osaa laatia investointi- ja rahoitussuunnitelman ja tulkita tuloksia johdon näkökulmasta. Hän osaa käyttää tunnuslukuja ja niiden tulkintaohjeita yrityksen menestyksen ja arvon arvioinnissa. Hän osaa laatia tilinpäätösanalyysiraportin ja tulkita analyysin tuloksia yrityksen ja sen eri sidosryhmien näkökulmasta.
Opiskelija osaa arvioida kokonaisvaltaisen talousjohtamisen keskeisen merkityksen niin koti- kuin ulkomaisillakin markkinoilla toimiville yrityksille ja muille organisaatioille.

Sisältö

- Kokonaisvaltainen talousjohtaminen
- Investointi- ja rahoitussuunnittelu osana talousjohtamista
- Investointien ja rahoituksen suunnittelun ja toteutuksen menetelmät
- Tilinpäätösanalyysin ja arvonmäärityksen käyttö talousjohtamisessa
- Tilinpäätösanalyysin suunnittelun ja toteutuksen menetelmät

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla kykyä ymmärtää aiheen peruskäsitteistöä: Opiskelija on pystynyt hyödyntämään kurssin peruskäsitteistöä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on suoriutunut opintojakson opinnoista hyvin ja on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla hyvää kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja soveltaa opittua käytännön liiketoimintaan. Opiskelija on pystynyt esittämään talousjohtamista kehittäviä ratkaisuja.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on suoriutunut opintojakson opinnoista erinomaisesti ja on osallistunut aktiivisesti kurssityöskentelyyn. Opiskelija on osoittanut opintojaksolla erittäin hyvää kykyä ymmärtää aiheen käsitteistöä ja soveltaa opittua käytännön liiketoimintaan. Opiskelija on hyödyntänyt innovatiivista lähestymistapaa esittäessään ja kehittäessään talousjohtamisen ratkaisuja.