Siirry suoraan sisältöön

MaatalouspolitiikkaLaajuus (5 op)

Tunnus: KA01CMYL01

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee maatalouspolitiikan tieteellisen perustan sekä sisällön ja tehtävät. Opiskelija hallitsee maatalouspolitiikan peruskäsitteet ja tietää maatalouspolitiikan eri osa-alueet. Opiskelija tuntee EU:n maatalouspolitiikan taustan, tavoitteet ja perusperiaatteet sekä ymmärtää kansainvälisen sopimus- ja päätöksentekojärjestelmän. Opiskelija osaa selittää maatalouden hallinnon Suomessa sekä ammatillisen ja kaupallisen järjestäytymisen

Sisältö

Maatalouspolitiikan tieteellinen perusta, sisältö ja tehtävät. Maatalouspolitiikan käsitteet ja osa-alueet. Maatalouspolitiikan kansainvälinen sopimus- ja päätöksentekojärjestelmä (WTO ym.), EU:n maatalouspolitiikka, EU ja kansallinen lainsäädäntö, EU-tukiin liittyvät kansalliset lait ja säädökset, EU-tukilomakkeiden täyttö esimerkkimaatalousyrityksessä, suunnittelun merkitys. Maatalousyrittäjän keskeiset yhteistyötahot.

Esitietovaatimukset

Maatalouden yritystalouden perusteet.

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Taso 1: Opiskelija ymmärtää ohjattuna maatalouspolitiikan tieteellisen perustan ja EU:n yhteisen maatalouspolitiikan sekä kansallisen maatalouspolitiikan pääperiaatteet. Opiskelija osaa maatalouspolitiikan keskeiset käsitteet. Hän osaa ohjatusti hakea tietoa tukijärjestelmistä ja niiden hyödyntämisestä suunnittelussa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Taso 3: Opiskelija ymmärtää maatalouspolitiikan tieteellisen perustan. Hän ymmärtää EU:n yhteisen ja kansallisen maatalouspolitiikan muutosten taustat ja tavoitteet. Opiskelija osaa maatalouspolitiikan keskeiset käsitteet. Hän osaa hakea tietoa tukijärjestelmistä ja hyödyntää tietoa suunnittelussa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Taso 5: Opiskelija ymmärtää maatalouspolitiikan tieteellisen perustan. Hän ymmärtää kansainvälistä maatalouspolitiikkaa ja pystyy analysoimaan muutoksia. Opiskelija osaa maatalouspolitiikan käsitteet. Hän osaa monipuolisesti hyödyntää tietoa tukijärjestelmistä käytännön suunnittelussa.