Siirry suoraan sisältöön

Elintarvikekehittäjä: ELIKE21

Tunnus: ELIKE21

Kesto:
2 vuotta (30 op)

Aloituslukukausi:
Kevät 2021

Kuvaus

Elintarviketeollisuudella on keskeinen rooli ruuan tarjoajana, tuottajana, tekijänä ja kehittäjänä. Elintarviketeollisuus kehittyy ja kansainvälistyy, mikä luo tarvetta osaamiselle ja uusille osaajille. Elintarvikealalla työtehtävät ovat monipuolisia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.
Elintarvikekehittäjä (30 op) -opintokokonaisuus antaa selityksen elintarvikkeiden valmistuksessa tapahtuville ilmiöille. Opiskelija ymmärtää, miksi eri vaiheita elintarviketeollisuudessa tehdään. Opiskelija saa valmiuksia uusien elintarvikkeiden kehittämiseen sekä valmistusprosessien parantamiseen. Kokonaisuus tarjoaa myös hyvän ymmärryksen alan toimintaympäristöstä. Opinnot perehdyttävät elintarvikelainsäädäntöön ja ruokaturvallisuuteen vaikuttaviin tekijöihin.

Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä

Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op) 2020-2021 2021-2022 2022-2023 Kevät
2021
Syksy
2021
Kevät
2022
Syksy
2022
3. / 2021 4. / 2021 5. / 2021 1. / 2021 2. / 2021 3. / 2022 4. / 2022 5. / 2022 1. / 2022 2. / 2022
ELIKE21-1001
Elintarvikekehittäjä

(Valitaan kaikki)

25
8B00CG71 Mikrobiologia 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KC03BE30051 Elintarvikekemia 5 5 5 2.5 2.5
KC03PTLS05 Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö 5 5 5 1.7 1.7 1.7
8B00BS81 Elintarvikeprosessit 5 5 5 2.5 2.5
YE00BI37 Tuotekehitys 5 5 5 1.7 1.7 1.7
ELIKE21-1002
Vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan yksi)

5
KC03CE60164 Meijeriteknologia 5 5 5 1.7 1.7 1.7
KC03CE60192 Viljateknologia 5 5 5 1.7 1.7 1.7
8B00BI36 Lihateknologia 5 5 5 2.5 2.5
8B00BS82 Valmisruokateknologia 5 5 5 1.7 1.7 1.7
8B00BT44 Kasvis- ja marjavalmisteet 5 5 5 2.5 2.5
Yhteensä 30 10 35 5 10 15 20 5 3.4 3.4 3.4 7.5 7.5 6.8 6.8 6.8 2.5 2.5

Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.

Tunnus Opinnon nimi Laajuus (op)
ELIKE21-1001
Elintarvikekehittäjä

(Valitaan kaikki)

25
8B00CG71 Mikrobiologia 5
KC03BE30051 Elintarvikekemia 5
KC03PTLS05 Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö 5
8B00BS81 Elintarvikeprosessit 5
YE00BI37 Tuotekehitys 5
ELIKE21-1002
Vaihtoehtoiset opinnot

(Valitaan yksi)

5
KC03CE60164 Meijeriteknologia 5
KC03CE60192 Viljateknologia 5
8B00BI36 Lihateknologia 5
8B00BS82 Valmisruokateknologia 5
8B00BT44 Kasvis- ja marjavalmisteet 5