Elintarvikekehittäjä: ELIKE21
Tunnus: ELIKE21
Kuvaus
Elintarviketeollisuudella on keskeinen rooli ruuan tarjoajana, tuottajana, tekijänä ja kehittäjänä. Elintarviketeollisuus kehittyy ja kansainvälistyy, mikä luo tarvetta osaamiselle ja uusille osaajille. Elintarvikealalla työtehtävät ovat monipuolisia ja työntekijöiltä edellytetään korkeaa ammattitaitoa.
Elintarvikekehittäjä (30 op) -opintokokonaisuus antaa selityksen elintarvikkeiden valmistuksessa tapahtuville ilmiöille. Opiskelija ymmärtää, miksi eri vaiheita elintarviketeollisuudessa tehdään. Opiskelija saa valmiuksia uusien elintarvikkeiden kehittämiseen sekä valmistusprosessien parantamiseen. Kokonaisuus tarjoaa myös hyvän ymmärryksen alan toimintaympäristöstä. Opinnot perehdyttävät elintarvikelainsäädäntöön ja ruokaturvallisuuteen vaikuttaviin tekijöihin.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2020-2021 | 2021-2022 | 2022-2023 |
Kevät
2021 |
Syksy
2021 |
Kevät
2022 |
Syksy
2022 |
3. / 2021 | 4. / 2021 | 5. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2021 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 5. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
ELIKE21-1001 |
Elintarvikekehittäjä
(Valitaan kaikki) |
25 | |||||||||||||||||
8B00CG71 | Mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||
KC03BE30051 | Elintarvikekemia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||
KC03PTLS05 | Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||
8B00BS81 | Elintarvikeprosessit | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||
YE00BI37 | Tuotekehitys | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||
ELIKE21-1002 |
Vaihtoehtoiset opinnot
(Valitaan yksi) |
5 | |||||||||||||||||
KC03CE60164 | Meijeriteknologia | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||
KC03CE60192 | Viljateknologia | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||
8B00BI36 | Lihateknologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||
8B00BS82 | Valmisruokateknologia | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | ||||||||||||
8B00BT44 | Kasvis- ja marjavalmisteet | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | |||||||||||||
Yhteensä | 30 | 10 | 35 | 5 | 10 | 15 | 20 | 5 | 3.4 | 3.4 | 3.4 | 7.5 | 7.5 | 6.8 | 6.8 | 6.8 | 2.5 | 2.5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
ELIKE21-1001 |
Elintarvikekehittäjä
(Valitaan kaikki) |
25 |
8B00CG71 | Mikrobiologia | 5 |
KC03BE30051 | Elintarvikekemia | 5 |
KC03PTLS05 | Pakkaustekniikka ja lainsäädäntö | 5 |
8B00BS81 | Elintarvikeprosessit | 5 |
YE00BI37 | Tuotekehitys | 5 |
ELIKE21-1002 |
Vaihtoehtoiset opinnot
(Valitaan yksi) |
5 |
KC03CE60164 | Meijeriteknologia | 5 |
KC03CE60192 | Viljateknologia | 5 |
8B00BI36 | Lihateknologia | 5 |
8B00BS82 | Valmisruokateknologia | 5 |
8B00BT44 | Kasvis- ja marjavalmisteet | 5 |