PakkaustekniikkaLaajuus (3 op)
Tunnus: 8B00CX60
Osaamistavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.
Sisältö
Pakkaamisen merkitys
Pakkausmateriaalit ja -menetelmät
Pakkausmenetelmän valinta
Syöttö- ja annostelulaitteet
Kuljettimet
Pakkausmerkinnät
Pakkaukset ja ympäristö
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Oppimateriaalit
Lehtinen, L., Koivula, H., Aaltonen, V., & Mäkinen, M. (2021). Toimiva pakkaus. Kestävä pakkaus. Suomen Pakkausyhdistys ry.
Järvi-Kääriäinen T., & Ollila M. 2007. Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry.
Ilmoittautumisaika
11.04.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
03.03.2025 - 27.04.2025
Laajuus
3 op
T&K-osuus
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Matti-Pekka Pasto
Opiskelijaryhmät
-
BIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.
Sisältö
Pakkaamisen merkitys
Pakkausmateriaalit ja -menetelmät
Pakkausmenetelmän valinta
Syöttö- ja annostelulaitteet
Kuljettimet
Pakkausmerkinnät
Pakkaukset ja ympäristö
Oppimateriaalit
Lehtinen, L., Koivula, H., Aaltonen, V., Mäkinen, M. & Toimiva pakkaus. (2021). Kestävä pakkaus. Suomen Pakkausyhdistys ry.
Järvi-Kääriäinen T. and Ollila M. 2007. Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry
Opettajan materiaalit.
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja tehtävät
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 81 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 30 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 51 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tentti ja harjoitustyöt
Ilmoittautumisaika
11.04.2024 - 06.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 23.02.2025
Laajuus
3 op
T&K-osuus
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Matti-Pekka Pasto
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.
Sisältö
Pakkaamisen merkitys
Pakkausmateriaalit ja -menetelmät
Pakkausmenetelmän valinta
Syöttö- ja annostelulaitteet
Kuljettimet
Pakkausmerkinnät
Pakkaukset ja ympäristö
Oppimateriaalit
Lehtinen, L., Koivula, H., Aaltonen, V., Mäkinen, M. & Toimiva pakkaus. (2021). Kestävä pakkaus. Suomen Pakkausyhdistys ry.
Järvi-Kääriäinen T. and Ollila M. 2007. Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry
Opettajan materiaalit.
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja tehtävät
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 81 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 30 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 51 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tentti ja harjoitustyöt
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 17.02.2024
Ajoitus
01.03.2024 - 28.04.2024
Laajuus
3 op
T&K-osuus
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Matti-Pekka Pasto
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 0. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.
Sisältö
Pakkaamisen merkitys
Pakkausmateriaalit ja -menetelmät
Pakkausmenetelmän valinta
Syöttö- ja annostelulaitteet
Kuljettimet
Pakkausmerkinnät
Pakkaukset ja ympäristö
Oppimateriaalit
Lehtinen, L., Koivula, H., Aaltonen, V., Mäkinen, M. & Toimiva pakkaus. (2021). Kestävä pakkaus. Suomen Pakkausyhdistys ry.
Järvi-Kääriäinen T. and Ollila M. 2007. Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry
Opettajan materiaalit.
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja tehtävät
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 81 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 30 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 51 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Hyväksytysti suoritetut tentti ja harjoitustyöt
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 15.01.2023
Ajoitus
16.01.2023 - 14.05.2023
Laajuus
3 op
T&K-osuus
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Matti-Pekka Pasto
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.
Sisältö
Pakkaamisen merkitys
Pakkausmateriaalit ja -menetelmät
Pakkausmenetelmän valinta
Syöttö- ja annostelulaitteet
Kuljettimet
Pakkausmerkinnät
Pakkaukset ja ympäristö
Oppimateriaalit
Lehtinen, L., Koivula, H., Aaltonen, V., Mäkinen, M. & Toimiva pakkaus. (2021). Kestävä pakkaus. Suomen Pakkausyhdistys ry.
Järvi-Kääriäinen T. and Ollila M. 2007. Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry
Opettajan materiaalit.
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja tehtävät
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 81 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 30 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 51 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 22.02.2023
Ajoitus
09.01.2023 - 30.04.2023
Laajuus
3 op
T&K-osuus
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Matti-Pekka Pasto
Ajoitusryhmät
- Pienryhmä 1 (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
- Pienryhmä 2 (Koko: 20. Avoin AMK: 0.)
Opiskelijaryhmät
-
BIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Koulutusryhmat
- Pienryhmä 1
- Pienryhmä 2
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.
Sisältö
Pakkaamisen merkitys
Pakkausmateriaalit ja -menetelmät
Pakkausmenetelmän valinta
Syöttö- ja annostelulaitteet
Kuljettimet
Pakkausmerkinnät
Pakkaukset ja ympäristö
Oppimateriaalit
Lehtinen, L., Koivula, H., Aaltonen, V., Mäkinen, M. & Toimiva pakkaus. (2021). Kestävä pakkaus. Suomen Pakkausyhdistys ry.
Järvi-Kääriäinen T. and Ollila M. 2007. Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry
Opettajan materiaalit.
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja tehtävät
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 81 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 30 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 51 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 06.03.2022
Ajoitus
07.03.2022 - 15.05.2022
Laajuus
3 op
T&K-osuus
2 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Matti-Pekka Pasto
Vastuuhenkilö
Jukka Kauppila
Opiskelijaryhmät
-
BIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
BIELI21BInsinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
-
BIELI21AInsinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.
Sisältö
Pakkaamisen merkitys
Pakkausmateriaalit ja -menetelmät
Pakkausmenetelmän valinta
Syöttö- ja annostelulaitteet
Kuljettimet
Pakkausmerkinnät
Pakkaukset ja ympäristö
Oppimateriaalit
Järvi-Kääriäinen, T. ja Ollila, M. (2007). Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry
Opettajan materiaalit.
Opetusmenetelmät
Luennot, harjoitukset ja tehtävät
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävät
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 81 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 30 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 51 h
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.