Siirry suoraan sisältöön

Pakkaustekniikka (3 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00CX60-3007

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
10.09.2025 - 14.12.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle ei ole vielä alkanut.
Ajoitus
07.01.2026 - 10.05.2026
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
TKI-osuus
1 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Yksikkö
SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Matti-Pekka Pasto
Ryhmät
MBIELI25
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Opintojakso
8B00CX60

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opintojakson suoritettuaan opiskelija
-osaa vertailla yleisimpiä pakkausmateriaaleja ja pakkaustekniikoita
-osaa soveltaa pakkauksen ja pakkaamisen suunnittelun menetelmiä.

Sisältö

Pakkaamisen merkitys
Pakkausmateriaalit ja -menetelmät
Pakkausmenetelmän valinta
Syöttö- ja annostelulaitteet
Kuljettimet
Pakkausmerkinnät
Pakkaukset ja ympäristö

Oppimateriaalit

Lehtinen, L., Koivula, H., Aaltonen, V., Mäkinen, M. & Toimiva pakkaus. (2021). Kestävä pakkaus. Suomen Pakkausyhdistys ry.
Järvi-Kääriäinen T. and Ollila M. 2007. Toimiva pakkaus. Helsinki: Pakkausteknologia - PTR ry
Opettajan materiaalit.

Opetusmenetelmät

Luennot, harjoitukset ja tehtävät

Toteutuksen valinnaiset suoritustavat

Raportoitu työelämäosaaminen ja erillistehtävä

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Työmäärä yhteensä: 81 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 18 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 63 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin elintarvikepakkaamisen peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tuntee hyvin elintarvikepakkaamiseen liittyvät peruskäsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä erityyppisten ongelmien ratkaisemisessa.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija tuntee kiitettävästi elintarvikepakkaamiseen liittyvät käsitteet, materiaalit, laitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä monipuolisesti erityyppisten kysymysten ja ongelmien ratkaisemisessa. Hän on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä sekä osoittaa innovatiivisuutta oppimaansa soveltaen.

Siirry alkuun