Insinööri (ylempi AMK), Ruokaketjun kehittäminen, Ylempi AMK-tutkinto: YRKK20I
Tunnus: YRKK20I
Kuvaus
Insinööri (ylempi AMK) -opinnot on tarkoitettu ruokaketjun yrityksessä/organisaatiossa toimivalle insinöörille, joka haluaa kehittää omaa osaamistaan. Ylempi ammattikorkeakoulututkinto tuottaa julkisiin virkoihin saman kelpoisuuden kuin ylempi korkeakoulututkinto.
Opiskelija oppii tuntemaan ruokaketjun eri vaiheita ja kehittämään omaa asiantuntijuuttaan ruokaketjun toimijana. Koulutuksen suoritettuaan hän pystyy hyödyntämään laaja-alaista ymmärtämystään ruokaketjusta työssään ja kohdatessaan uusia haasteita. Koulutus antaa valmiudet toimia alan asiantuntija- ja johtotehtävissä, toimia yrityksen vastuutehtävissä ja itsenäisenä yrittäjänä.
Opinnoissa sovelletaan konstruktiivista oppimiskäsitystä. Opettaja toimii ohjaajana ja valmentajana joka johtaa opiskelijan löytämään lähiopetuksen yhteydessä oppimissisältöihin teoriataustaa ja yhdistämään sen työelämän kokemuksiin.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2020-2021 | 2021-2022 |
Syksy
2020 |
Kevät
2021 |
Syksy
2021 |
Kevät
2022 |
1. / 2020 | 2. / 2020 | 3. / 2021 | 4. / 2021 | 5. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2021 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 5. / 2022 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
YRKK20I-1001 |
PAKOLLISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
8F00CG28 | Ruokatuotantoprosessin kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
YRKK20I-1004 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||
KA00CB05 | Ravitsemuslaadun kehittäminen | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||
CB00CG06 | Strateginen johtaminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
KD00CD57 | Tulevaisuuden esimiestyö | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||
YRKK20I-1002 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 5) |
5 | ||||||||||||||||
YRKK20I-1003 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||
KA00CA93 | Opinnäytetyö | 30 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 3.8 | 3.8 | 2.5 | 2.5 | 2.5 | 3.8 | 3.8 | 2.5 | 2.5 | 2.5 |
Yhteensä | 60 | 45 | 20 | 22.5 | 22.5 | 12.5 | 7.5 | 11.35 | 11.35 | 7.5 | 7.5 | 7.5 | 6.25 | 6.25 | 2.5 | 2.5 | 2.5 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (YAMK)
1 Oppimisen taidot
- osaa monipuolisesti ja tavoitteellisesti arvioida ja kehittää asiantuntijuuttaan |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Opinnäytetyö |
2 Eettinen osaaminen
- kykenee ottamaan vastuuta yhteisön toiminnasta ja sen seurauksista |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opinnäytetyö |
3 Työyhteisöosaaminen
- osaa kehittää työyhteisön toimintaa ja työhyvinvointia |
Riskien hallinta |
Strateginen johtaminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opinnäytetyö |
4 Innovaatio-osaaminen
- osaa tuottaa uutta tietoa ja uudistaa toimintatapoja yhdistäen eri alojen osaamista |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opinnäytetyö |
5 Kansainvälistymisosaaminen
- kykenee kansainväliseen viestintään työtehtävissään ja toiminnan kehittämisessä |
Opinnäytetyö |
6 Yrittäjyysosaaminen
- ymmärtää yrityksen toiminnan ja liiketoimintaympäristön vuorovaikutuksen sekä omaksuu yrittäjyyden ja yrittäjämäisen tavan toimia |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Riskien hallinta |
Strateginen johtaminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opinnäytetyö |
7 Laadunhallintaosaaminen
- opiskelija tuntee alalle tyypilliset laatujärjestelmät |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Riskien hallinta |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Strateginen johtaminen |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
yamk::tutkintoon johtava koulutus
1 Syventävät ammattiopinnot |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Riskien hallinta |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Strateginen johtaminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
2 Vapaasti valittavat opinnot |
Ei liitettyjä opintojaksoja |
3 Opinnäytetyö |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Agrologi/insinööri ruokaketjun kehittäminen YAMK kompetenssit
1 Tutkimuksellinen kehittämisosaaminen
- Osaa suunnitella, organisoida ja kehittää omaa toimintaansa |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Opinnäytetyö |
2 Prosessien hallinta
- osaa arvioida prosessoitavien materiaalien asettamia erityisvaatimuksia bio- ja elintarvikeprosesseille |
Kehittäminen ja tutkiminen |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Ruokatuotantoprosessin kehittäminen |
Riskien hallinta |
Ravitsemuslaadun kehittäminen |
Strateginen johtaminen |
Tulevaisuuden esimiestyö |
Opinnäytetyö |
3 Strategiaosaaminen
- kykenee ennakoimaan ja analysoimaan kansallisen ja kansainvälisen toimintaympäristön muutoksia. |
Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi |
Strateginen johtaminen |
Opinnäytetyö |
Luokittelemattomat |
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
YRKK20I-1001 |
PAKOLLISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan kaikki) |
15 |
9B00BT12 | Kehittäminen ja tutkiminen | 5 |
KA00CA97 | Toimintaympäristön muutokset ja tulevaisuuden ennakointi | 5 |
8F00CG28 | Ruokatuotantoprosessin kehittäminen | 5 |
YRKK20I-1004 |
VAIHTOEHTOISET SYVENTÄVÄT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
KA00CA99 | Riskien hallinta | 5 |
KA00CB05 | Ravitsemuslaadun kehittäminen | 5 |
CB00CG06 | Strateginen johtaminen | 5 |
KD00CD57 | Tulevaisuuden esimiestyö | 5 |
YRKK20I-1002 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 5) |
5 |
YRKK20I-1003 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
30 |
KA00CA93 | Opinnäytetyö | 30 |