Siirry suoraan sisältöön

RuokalistasuunnitteluLaajuus (5 op)

Tunnus: CA00DC02

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa kehittää laadukkaita ja asiakaslähtöisiä ruokalistoja. Opiskelija tunnistaa suunnittelussa ammattikeittiön toiminta-ajatuksen ja asiakkaiden tarpeet. Opiskelija osaa analysoida ruokalistojen ravitsemuslaatua, vastuullisuutta ja kannattavuutta. Opiskelija osaa kehittää ruokalistoja ekologiset, taloudelliset, ravitsemukselliset, kulttuuriset ja sosiaaliset ulottuvuudet huomioiden. Opiskelija osaa toteuttaa reseptiopimointia työssään ja osaa määritellä vakioidun reseptiikan merkityksen osana laatua.

Sisältö

Ruokalistasuunnittelu, menuanalyysi ja reseptioptimointi
Ravintosisältö-, hiilijalanjälki- ja kustannuslaskelmat
Ruokakulttuurit ja ruoan sosiaaliset ulottuvuudet

Esitietovaatimukset

Ruokatuotantoprosessit

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa antaa esimerkkejä laadukkaista ja asiakaslähtöisistä ruokalistoista. Opiskelija tunnistaa suunnittelussa ammattikeittiön toiminta-ajatuksen ja asiakkaiden tarpeet. Opiskelija osaa nimetä ruokalistojen ravitsemuslaatuun, vastuullisuuteen ja kannattavuuteen liittyviä tekijöitä. Opiskelija osaa nimetä ruokalistojen ekologisia, taloudellisia, ravitsemuksellisia, kulttuurisia ja sosiaalisia ulottuvuuksia. Opiskelija osaa tunnistaa reseptiopimoinnin hyödyt työssään ja tunnistaa vakioidun reseptiikan merkityksen osana laatua.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija osaa toteuttaa laadukkaita ja asiakaslähtöisiä ruokalistoja. Opiskelija tunnistaa suunnittelussa ammattikeittiön toiminta-ajatuksen ja asiakkaiden tarpeet, sekä tulkita niitä. Opiskelija osaa analysoida ruokalistojen ravitsemuslaatua, vastuullisuutta ja kannattavuutta. Opiskelija osaa suunnitella ruokalistoja ekologiset, taloudelliset, ravitsemukselliset, kulttuuriset ja sosiaaliset ulottuvuudet huomioiden. Opiskelija osaa toteuttaa reseptiopimointia työssään ja osaa selittää vakioidun reseptiikan merkityksen osana laatua.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa kehittää laadukkaita ja asiakaslähtöisiä ruokalistoja. Opiskelija osaa tunnistaa ammattikeittiön toiminta-ajatuksen ja asiakkaiden tarpeet, sekä tulkita ja soveltaa niitä. Opiskelija osaa analysoida ja arvioida ruokalistojen ravitsemuslaatua, vastuullisuutta ja kannattavuutta. Opiskelija osaa suunnitella ja kehittää ruokalistoja ekologiset, taloudelliset, ravitsemukselliset, kulttuuriset ja sosiaaliset ulottuvuudet huomioiden. Opiskelija osaa toteuttaa reseptiopimointia työssään ja osaa selittää ja perustella vakioidun reseptiikan merkityksen osana laatua.

Lisätiedot

TKI-osuus 3 op