Kasviproteiinivalmisteet tutuksiLaajuus (3 op)
Tunnus: CA00CM32
Osaamistavoitteet
Opiskelija tutustuu erilaisiin kasviproteiinivalmisteisiin ja osaa kertoa mistä ja miten valmisteet on valmistettu. Opiskelija osaa arvioida valmisteiden ympäristövaikutukset verrattuna muihin proteiinilähteisiin. Opiskelija osaa korvata lihan tai kalan näillä valmisteilla ja osaa valmistaa erilaisia ruokia valmisteita käyttäen.
Sisältö
- erilaiset kasviproteiinivalmisteet ja mistä ne valmistetaan
- valmisteiden ravintosisältö
- valmisteiden käyttö ruoanvalmistuksessa
- kasviproteiinivalmisteet vs. liha; hävikki, ympäristövaikutukset, hinta, valmistusaika
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen suorittamalla opintojaksoon kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä suorita kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä hyväksytysti
Ilmoittautumisaika
14.03.2022 - 14.04.2022
Ajoitus
02.05.2022 - 31.08.2022
Laajuus
3 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
- Eliisa Ylinen
Opiskelijaryhmät
-
VVOVVO-ryhmä Peppiä varten
Tavoitteet
Opiskelija tutustuu erilaisiin kasviproteiinivalmisteisiin ja osaa kertoa mistä ja miten valmisteet on valmistettu. Opiskelija osaa arvioida valmisteiden ympäristövaikutukset verrattuna muihin proteiinilähteisiin. Opiskelija osaa korvata lihan tai kalan näillä valmisteilla ja osaa valmistaa erilaisia ruokia valmisteita käyttäen.
Sisältö
- erilaiset kasviproteiinivalmisteet ja mistä ne valmistetaan
- valmisteiden ravintosisältö
- valmisteiden käyttö ruoanvalmistuksessa
- kasviproteiinivalmisteet vs. liha; hävikki, ympäristövaikutukset, hinta, valmistusaika
Oppimateriaalit
Ilmoitetaan opintojakson alussa.
Opetusmenetelmät
Verkkokurssi.
Luento, kirjallisia ja käytännön tehtäviä itsenäisesti.
realization.localizedApproveRejectDescription
Hyväksytty: Opiskelija osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen suorittamalla opintojaksoon kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä suorita kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä hyväksytysti.
Lisätietoja opiskelijoille
Opintojakso ensisijaisesti ravitsemisalan opiskelijoille.
Opintojaksolla valmistetaan ruokia kasviproteiineista.
Ruokien valmistukseen tarvittavat raaka-aineet hankitaan omakustanteisesti.
Arviointiasteikko
Hyväksytty/hylätty
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
x
Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty
Hyväksytty: Opiskelija osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen suorittamalla opintojaksoon kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä suorita kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä hyväksytysti
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Oppimistehtävät ja harjoitustyöt.