Siirry suoraan sisältöön

Kasviproteiinivalmisteet tutuksiLaajuus (3 op)

Tunnus: CA00CM32

Osaamistavoitteet

Opiskelija tutustuu erilaisiin kasviproteiinivalmisteisiin ja osaa kertoa mistä ja miten valmisteet on valmistettu. Opiskelija osaa arvioida valmisteiden ympäristövaikutukset verrattuna muihin proteiinilähteisiin. Opiskelija osaa korvata lihan tai kalan näillä valmisteilla ja osaa valmistaa erilaisia ruokia valmisteita käyttäen.

Sisältö

- erilaiset kasviproteiinivalmisteet ja mistä ne valmistetaan
- valmisteiden ravintosisältö
- valmisteiden käyttö ruoanvalmistuksessa
- kasviproteiinivalmisteet vs. liha; hävikki, ympäristövaikutukset, hinta, valmistusaika

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen suorittamalla opintojaksoon kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä suorita kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä hyväksytysti

Ilmoittautumisaika

14.03.2022 - 14.04.2022

Ajoitus

02.05.2022 - 31.08.2022

Laajuus

3 op

Yksikkö

VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut
Opettaja
  • Eliisa Ylinen
Opiskelijaryhmät
  • VVO
    VVO-ryhmä Peppiä varten

Tavoitteet

Opiskelija tutustuu erilaisiin kasviproteiinivalmisteisiin ja osaa kertoa mistä ja miten valmisteet on valmistettu. Opiskelija osaa arvioida valmisteiden ympäristövaikutukset verrattuna muihin proteiinilähteisiin. Opiskelija osaa korvata lihan tai kalan näillä valmisteilla ja osaa valmistaa erilaisia ruokia valmisteita käyttäen.

Sisältö

- erilaiset kasviproteiinivalmisteet ja mistä ne valmistetaan
- valmisteiden ravintosisältö
- valmisteiden käyttö ruoanvalmistuksessa
- kasviproteiinivalmisteet vs. liha; hävikki, ympäristövaikutukset, hinta, valmistusaika

Oppimateriaalit

Ilmoitetaan opintojakson alussa.

Opetusmenetelmät

Verkkokurssi.
Luento, kirjallisia ja käytännön tehtäviä itsenäisesti.

realization.localizedApproveRejectDescription

Hyväksytty: Opiskelija osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen suorittamalla opintojaksoon kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä suorita kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä hyväksytysti.

Lisätietoja opiskelijoille

Opintojakso ensisijaisesti ravitsemisalan opiskelijoille.
Opintojaksolla valmistetaan ruokia kasviproteiineista.
Ruokien valmistukseen tarvittavat raaka-aineet hankitaan omakustanteisesti.

Arviointiasteikko

Hyväksytty/hylätty

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

x

Arviointikriteeri, hyväksytty/hylätty

Hyväksytty: Opiskelija osoittaa osaamistavoitteissa esitetyn osaamisen suorittamalla opintojaksoon kuuluvat tehtävät hyväksytysti.
Hylätty: Opiskelija ei saavuta opintojakson osaamistavoitteita eikä suorita kaikkia opintojaksoon kuuluvia tehtäviä hyväksytysti

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Oppimistehtävät ja harjoitustyöt.