Siirry suoraan sisältöön

Parveke- ja terassiviljelyLaajuus (3 op)

Tunnus: 9A00CG15

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa perustiedot kaupunkiviljelystä ja omavaraisviljelystä parvekkeella tai terassilla. Opiskelija osaa hyödyntää viljelyssä kasvatuslaatikoita erilaisille kasveille ja osaa tekniset ratkaisut viljelyyn, kasteluun ja lannoittamiseen liittyen. Opiskelija osaa hyödyntää erilaisia teknisiä ratkaisuja yksivuotisille ja monivuotisille kasveille sekä osaa valita oikeat rakenteelliset ratkaisut kasveille.

Sisältö

• Kaupunki viljely
• Parveke ja terassi viljely
• Kasvualustat ja rakenteet
• Viljelytekniikat
• Yksivuotiset ja monivuotiset kasvit
• Omavaraisuus

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija osaa omavarasiviljelyn perusteet ja määrittelee parveke- ja terassiviljelyn mahdollisuuksia. Opiskelija selittää parveke- ja terassiviljelyn teknisiä ratkaisuja sekä luettelee sadon määrään ja laatuun vaikuttavia tekijöitä

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija määrittelee omavaraisviljelyn perusteet sekä terassi- ja parvekeviljelyn ja vertailee niiden viljelyn mahdollisuuksia. Opiskelija tekee yhteenvedon terassi- ja parvekeviljelyn viljelytekniikoista sekä arvioi sadon määrään ja laatuun vaikuttavia tekijöitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija perustelee omavaraisviljelyn sekä analysoi ja tekee johtopäätöksiä terassi- ja parvekeviljelyn mahdollisuuksista. Opiskelija on kiinnostunut tutkimaan parveke- ja terassiviljelyn viljelytekniikoita sekä vertailee niitä keskenään. Opiskelija analysoi sadon määrään ja laatuun vaikuttavia tekijöitä.