MeijeriteknologiaLaajuus (3 op)
Tunnus: 8B00DK54
Osaamistavoitteet
Opiskelija osaa määritellä tilamaidon erityispiirteet raaka-aineena ja eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet.
Opiskelija osaa määritellä keskeiset maitotuotteiden valmistusmenetelmät.
Sisältö
Tilamaidon koostumus, ominaisuudet ja laatutekijät
Raakamaidon yhteiskäsittelyprosessit
Hapanmaitovalmisteiden, jäätelön, juustojen, voin ja levitteiden valmistus.
Esitietovaatimukset
Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikekemia
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarviketeknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa.
Oppimateriaalit
Dairy Processing Handbook (2023). Tetra Pak. https://dairyprocessinghandbook.tetrapak.com/
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 19.02.2025
Ajoitus
08.03.2025 - 31.05.2025
Laajuus
3 op
Yksikkö
UUSI SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Jarmo Alarinta
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Tavoitteet
Opiskelija osaa määritellä tilamaidon erityispiirteet raaka-aineena ja eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet.
Opiskelija osaa määritellä keskeiset maitotuotteiden valmistusmenetelmät.
Sisältö
Tilamaidon koostumus, ominaisuudet ja laatutekijät
Raakamaidon yhteiskäsittelyprosessit
Hapanmaitovalmisteiden, jäätelön, juustojen, voin ja levitteiden valmistus.
Oppimateriaalit
Dairy Processing Handbook (2023). Tetra Pak. https://dairyprocessinghandbook.tetrapak.com/
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarviketeknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa.
Esitietovaatimukset
Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikekemia