Siirry suoraan sisältöön

Meijeriteknologia (3 op)

Toteutuksen tunnus: 8B00DK54-3001

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
22.04.2025 - 03.09.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on käynnissä.
Ajoitus
25.08.2025 - 19.10.2025
Toteutus ei ole vielä alkanut.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
3 op
Toteutustapa
Lähiopetus
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Paikat
0 - 50
Koulutus
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettajat
Jarmo Alarinta
Ryhmät
BIELI23
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
BIELI24
Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Opintojakso
8B00DK54

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija osaa määritellä tilamaidon erityispiirteet raaka-aineena ja eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet.
Opiskelija osaa määritellä keskeiset maitotuotteiden valmistusmenetelmät.

Sisältö

Tilamaidon koostumus, ominaisuudet ja laatutekijät
Raakamaidon yhteiskäsittelyprosessit
Hapanmaitovalmisteiden, jäätelön, juustojen, voin ja levitteiden valmistus.

Oppimateriaalit

Dairy Processing Handbook (2023). Tetra Pak. https://dairyprocessinghandbook.tetrapak.com/

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Lähiopetus- ja harjoitukset 24 h
Itsenäinen opiskelu 56 h

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarviketeknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa.

Esitietovaatimukset

Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikekemia

Siirry alkuun