Siirry suoraan sisältöön

Vilja- ja kasvisteknologiaLaajuus (4 op)

Tunnus: 8B00DK55

Osaamistavoitteet

Opiskelija osaa määritellä viljojen ja kasvisten erityispiirteet raaka-aineena ja eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet.
Opiskelija osaa määritellä keskeiset vilja- ja kasvistuotteiden valmistusmenetelmät.

Sisältö

Raaka-aineiden koostumus ja laatutekijät
Myllytys, yleiset leivontaprosessit, viljapohjaiset rehut
Kasvisten erilaiset käsittelytavat

Esitietovaatimukset

Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikekemia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarviketeknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa.

Oppimateriaalit

Salovaara, H., Ignatius, A., Jussila, A., & Hurri-Martikainen, M. (2017). Leivonnan teknologia: Ruokaleipä. Suomen Leipuriliitto ry.
Jongen, W.. (2002). Fruit and Vegetable Processing - Improving Quality.