Vilja- ja kasvisteknologia (4 op)
Toteutuksen tunnus: 8B00DK55-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
-
11.11.2024 - 15.01.2025
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
-
07.01.2025 - 23.02.2025
Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 4 op
- Lähiosuus
- 4 op
- Toteutustapa
- Lähiopetus
- Toimipiste
- SeAMK Seinäjoki, Frami
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
- Opettajat
- Merja Kyntäjä
- Ryhmät
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
- Opintojakso
- 8B00DK55
Arviointiasteikko
1-5
Tavoitteet
Opiskelija osaa määritellä viljojen ja kasvisten erityispiirteet raaka-aineena ja eri komponenttien hyödyntämismahdollisuudet.
Opiskelija osaa määritellä keskeiset vilja- ja kasvistuotteiden valmistusmenetelmät.
Sisältö
Raaka-aineiden koostumus ja laatutekijät
Myllytys, yleiset leivontaprosessit, viljapohjaiset rehut
Kasvisten erilaiset käsittelytavat
Oppimateriaalit
Opettajan materiaali
Salovaara, H., Ignatius, A., Jussila, A., & Hurri-Martikainen, M. (2017). Leivonnan teknologia: Ruokaleipä. Suomen Leipuriliitto ry.
Jongen, W.. (2002). Fruit and Vegetable Processing - Improving Quality.
Opetusmenetelmät
Luennot ja kurssitehtävät
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
uusinta Examissa
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Tentti
Mahdollisuus opinnollistaa
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Työmäärä yhteensä: 108 h
- mistä työjärjestyksessä olevaa opiskelua: 28 h
- mistä itsenäistä opiskelua: 80 h
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot. Opiskelija tuntee ja hallitsee tyydyttävässä määrin aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut tehtävät/osiot ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee aiheeseen liittyvät ilmiöt, peruskäsitteet ja menetelmät sekä kykenee soveltamaan niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija kykenee yhdistämään oppimansa aiempiin kokemuksiinsa aihepiiristä.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija on esittänyt hyväksytysti annetut harjoitustyöt ja osallistunut aktiivisesti opintojaksoon. Opiskelija tuntee elintarviketeknologiaan liittyvät peruskäsitteet ja menetelmät sekä osaa soveltaa niitä tavanomaisten kysymysten ratkaisemisessa. Opiskelija on osoittanut kykyä luoda aihepiirin puitteissa uusia merkityksiä ja ajatuksia aiemmin oppimaansa.
Esitietovaatimukset
Elintarvikemikrobiologia ja prosessihygienia
Elintarviketeknologian perusteet
Elintarvikekemia