Restonomi (AMK), Ravitsemispalvelut, Päivätoteutus: RESTO20
Tunnus: RESTO20
Kuvaus
TUTKINTO-OHJELMAN KUVAUS JA OSAAMISALUEET
Ravitsemispalvelujen tutkinto-ohjelmassa opiskelijalla on mahdollisuus saavuttaa monipuoliset taidot toimiakseen liikeideoiltaan erilaisissa ravitsemis- ja palvelualan organisaatioissa. Restonomi (AMK) työskentelee matkailu-, ravitsemis- ja talousalan asiantuntija- ja kehittämistehtävissä, myynti- ja markkinointitehtävissä, esimiestehtävissä ravitsemispalveluissa tai yrittäjänä.
AMMATILLINEN OSAAMISPROFIILI
Restonomi (AMK) on kansainvälistyvä, mutta paikallisuutta arvostava ammattilainen, jolla on niin käden taitoja kuin liiketoimintaosaamistakin. Hän on työelämän kehittäjä, joka huomioi kuluttajan tarpeet ja kantaa yhteiskunnallista ja ekologista vastuuta. Hän on ammattilainen, joka saa ravinnosta aikaan ruokaelämyksen. Ravitsemispalveluja tuottaessaan hän huomioi terveellisyyden, turvallisuuden, kokemuksellisuuden ja liiketoiminnallisuuden. Valinnaiset opinnot auttavat syventämään osaamista ravitsemuksessa, palveluliiketoiminnassa ja ruokatuotteiden kehittämisessä. Osaamistaan voi täydentää myös muiden koulutusalojen sisältöjä hyödyntäen.
PEDAGOGISET TOIMINTAMALLIT
Restonomin opinnot koostuvat palvelutoiminnasta, projekteista, harjoittelusta, vapaasti valittavista opinnoista ja opinnäytetyöstä. Opetussuunnitelma mahdollistaa opintoja myös koko ruokaketjun opinnoissa tai muilta koulutusaloilta. Opintokokonaisuudet ovat eri oppiaineiden muodostamia kokonaisuuksia ja asiakaslähtöisiä palveluja ja projekteja. Myöhemmässä opintojen vaiheessa opintokokonaisuudet toteutuvat työelämän kehittämisprojekteina.
Valitse opintojen ajoitus-, rakenne- tai jäsentelynäkymä
Näytä opintojen ajoitukset lukuvuosittain, lukukausittain tai periodeittain
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) | 2020-2021 | 2021-2022 | 2022-2023 | 2023-2024 |
Syksy
2020 |
Kevät
2021 |
Syksy
2021 |
Kevät
2022 |
Syksy
2022 |
Kevät
2023 |
Syksy
2023 |
1. / 2020 | 2. / 2020 | 3. / 2021 | 4. / 2021 | 5. / 2021 | 1. / 2021 | 2. / 2021 | 3. / 2022 | 4. / 2022 | 5. / 2022 | 1. / 2022 | 2. / 2022 | 3. / 2023 | 4. / 2023 | 5. / 2023 | 1. / 2023 | 2. / 2023 |
---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|---|
RESTO20-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.5 | 0.5 | 0.3 | 0.3 | 0.3 | ||||||||||||||||||||
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO20-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
RESTO20-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
33 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1006 |
Matemaattiset ja viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 | 2 | 2 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | |||||||||||||||||||||||
YELRUOTS06 | Svenska 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
YELRUOTS07 | Svenska 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 | ||||||||||||||||||||||||||||
YELENGLI06 | English 1 | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
YELENGLI07 | English 2 | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1007 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki) |
13 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
YE00BS63 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00BS64 | Yritystalouden hallinta | 3 | 3 | 3 | 1 | 1 | 1 | |||||||||||||||||||||||
RESTO20-1008 |
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet
(Valitaan kaikki) |
5 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00BS65 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1009 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
72 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1010 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
13 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BI08 | Ruokaketjun toiminta | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
YE00BI09 | Ruokaketjun vastuullisuus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
YE00BI34 | Ruokaketjun kemia | 3 | 3 | 3 | 1.5 | 1.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1011 |
Ravitsemispalvelut
(Valitaan opintopisteitä: 44) |
44 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00BI44 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 12 | 12 | 6 | 6 | 3 | 3 | 2 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||
CA00BT61 | Ruokatuotannon perusteet | 8 | 8 | 8 | 4 | 4 | ||||||||||||||||||||||||
CA00BT62 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 4 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||
YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00BS66 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | 1.3 | 1.3 | 0.8 | 0.8 | 0.8 | ||||||||||||||||||||
CA00BS67 | Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus | 4 | 4 | 2 | 2 | 1 | 1 | 0.7 | 0.7 | 0.7 | ||||||||||||||||||||
CA00CL40 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
CA00BI48 | Ruokapalvelujen johtaminen | 8 | 8 | 4 | 4 | 2 | 2 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | ||||||||||||||||||||
CA00BS68 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 4 | 4 | 4 | 1.3 | 1.3 | 1.3 | |||||||||||||||||||||||
CA00BI50 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 4 | 4 | 4 | 2 | 2 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1012 |
Palveluliiketoiminta
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CL41 | Palveluprosessien laadun kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CL42 | Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CL43 | Palveluyrityksen strateginen kehittäminen | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1013 |
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1014 |
Ravitsemusosaaminen
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00BI54 | Ravitsemuslaatu | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00BS71 | Ravitsemusviestintä ja -tutkimus | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00BS72 | Ravitsemuskasvatus ja -projekti | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO20-1015 |
Development of Food Production
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CL45 | Ruokatuotantoprosessit | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CL44 | Planning of menus | 5 | 5 | 5 | 2.5 | 2.5 | ||||||||||||||||||||||||
CA00CG19 | Food Development Project | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO20-1016 |
Tila- ja elämyspalvelut
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00BS73 | Konseptilähtöinen tilasuunnittelu | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CL46 | Messut markkinointikeinona | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
CA00CL47 | Elämystapahtuma | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO20-1017 |
Monialaiset työelämäprojektit (SeAMKPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
15 - 30 | ||||||||||||||||||||||||||||
RESTO20-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
YE00BS77 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 | 2 | 2 | 1 | 1 | ||||||||||||||||||||||||
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00BS78 | Ruoka ja viini | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00CG16 | Kuluttajalähtöinen viestintä ruokaketjussa | 3 | ||||||||||||||||||||||||||||
8B00CG67 | Kestävä ruokajärjestelmä | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
YE00CG40 | Kestävä ruokaketjun johtaminen kiertotaloudessa | 5 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CL50 | Matkailuyrityksen kehittäminen tiedon avulla | 5 | 5 | 5 | 1.7 | 1.7 | 1.7 | |||||||||||||||||||||||
RESTO20-1019 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 | ||||||||||||||||||||||||||||
CA00CL48 | Perusharjoittelu | 12 | 12 | 12 | 4 | 4 | 4 | |||||||||||||||||||||||
CA00CL49 | Syventävä harjoittelu | 18 | 18 | 9 | 9 | 4.5 | 4.5 | 3 | 3 | 3 | ||||||||||||||||||||
RESTO20-1020 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
15 | ||||||||||||||||||||||||||||
KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 | 15 | 15 | 7.5 | 7.5 | ||||||||||||||||||||||||
Yhteensä | 210 | 79 | 67 | 70 | 20 | 40.5 | 38.5 | 37 | 30 | 31 | 39 | 20 | 20.3 | 20.3 | 12.9 | 12.9 | 12.9 | 18.5 | 18.5 | 10.1 | 10.1 | 10.1 | 15.5 | 15.5 | 13.2 | 13.2 | 13.2 | 10 | 10 |
Lukukausi- ja lukuvuosikohtaiset opintopistekertymät vaihtelevat valinnaisten ja vapaasti valittavien opintojen ajoituksesta johtuen.
Yleiset kompetenssit (AMK)
Restonomi kompetenssit
amk:tutkintoon johtava koulutus
Tunnus | Opinnon nimi | Laajuus (op) |
---|---|---|
RESTO20-1001 |
KAIKILLE YHTEISET PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
20 |
RESTO20-1002 |
Osaajaksi kehittyminen
(Valitaan kaikki) |
10 |
XX00CG82 | Opiskelu ammattikorkeakoulussa | 2 |
XX00CG83 | Urasuunnittelu ja kansainvälisyys | 2 |
YPO3A3 | Viestintätaidot | 3 |
YPO4A3 | Tieto- ja viestintätekniikka | 3 |
RESTO20-1003 |
Liiketoiminta- ja yrittäjyysosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
XX00CL55 | Yrittäjyyden perusteet | 3 |
XX00BE91 | SeAMK innovaatioviikko | 2 |
RESTO20-1004 |
Tutkimus- ja projektiosaaminen
(Valitaan kaikki) |
5 |
YPO1C2 | Tutkimus- ja kehittämistyön perusteet | 2 |
YPO2C3 | Projektitoiminnan perusteet | 3 |
RESTO20-1005 |
PERUSOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
33 |
RESTO20-1006 |
Matemaattiset ja viestintävalmiudet
(Valitaan kaikki) |
15 |
KI15AMAT001 | Matematiikka | 3 |
YELVIEST02 | Työelämän viestintä | 2 |
YELRUOTS06 | Svenska 1 | 3 |
YELRUOTS07 | Svenska 2 | 2 |
VIRKARUKI | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, kirjallinen | 0 |
VIRKARUSU | Julkisyhteisöjen henkilöstön ruotsin kielen taito, suullinen | 0 |
YELENGLI06 | English 1 | 3 |
YELENGLI07 | English 2 | 2 |
RESTO20-1007 |
Ruokaketjun liiketoimintavalmiudet
(Valitaan kaikki) |
13 |
YE00BW57 | Marketing Planning and Implementation in the Food Chain | 5 |
YE00BS63 | Henkilöstöjohtaminen ruokaketjussa | 5 |
CA00BS64 | Yritystalouden hallinta | 3 |
RESTO20-1008 |
Tutkimus ja kehittämistyövalmiudet
(Valitaan kaikki) |
5 |
CA00BS65 | Tutkimus- ja kehittämistyö | 5 |
RESTO20-1009 |
AMMATTIOPINNOT
(Valitaan kaikki) |
72 |
RESTO20-1010 |
Ruokaketju
(Valitaan kaikki) |
13 |
YE00BI08 | Ruokaketjun toiminta | 5 |
YE00BI09 | Ruokaketjun vastuullisuus | 5 |
YE00BI34 | Ruokaketjun kemia | 3 |
RESTO20-1011 |
Ravitsemispalvelut
(Valitaan opintopisteitä: 44) |
44 |
CA00BI44 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 12 |
CA00BT61 | Ruokatuotannon perusteet | 8 |
CA00BT62 | Ruokapalvelujen tuottaminen | 4 |
YELETMBI05 | Elintarviketurvallisuus ja mikrobiologia | 5 |
CA00BS66 | Elintarvikkeet ja ravitsemus | 5 |
CA00BS67 | Asiakkaan kohtaaminen ja kokemuksellisuus | 4 |
CA00CL40 | Tuotannonohjaus ammattikeittiössä | 2 |
CA00BI48 | Ruokapalvelujen johtaminen | 8 |
CA00BS68 | Ruokapalvelujen laadun kehittäminen | 4 |
CA00BI50 | Ravitsemuksen erityiskysymykset | 4 |
RESTO20-1012 |
Palveluliiketoiminta
(Valitaan kaikki) |
15 |
CA00CL41 | Palveluprosessien laadun kehittäminen | 5 |
CA00CL42 | Palvelumuotoilu yrityksen kehittämistyökaluna | 5 |
CA00CL43 | Palveluyrityksen strateginen kehittäminen | 5 |
RESTO20-1013 |
SYVENTÄVÄT AMMATTIOPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 30) |
30 |
RESTO20-1014 |
Ravitsemusosaaminen
(Valitaan kaikki) |
15 |
CA00BI54 | Ravitsemuslaatu | 5 |
CA00BS71 | Ravitsemusviestintä ja -tutkimus | 5 |
CA00BS72 | Ravitsemuskasvatus ja -projekti | 5 |
RESTO20-1015 |
Development of Food Production
(Valitaan kaikki) |
15 |
CA00CL45 | Ruokatuotantoprosessit | 5 |
CA00CL44 | Planning of menus | 5 |
CA00CG19 | Food Development Project | 5 |
RESTO20-1016 |
Tila- ja elämyspalvelut
(Valitaan kaikki) |
15 |
CA00BS73 | Konseptilähtöinen tilasuunnittelu | 5 |
CA00CL46 | Messut markkinointikeinona | 5 |
CA00CL47 | Elämystapahtuma | 5 |
RESTO20-1017 |
Monialaiset työelämäprojektit (SeAMKPro)
(Valitaan erillisten kriteerien mukaan: 30) |
15 - 30 |
RESTO20-1018 |
VAPAASTI VALITTAVAT OPINNOT
(Valitaan opintopisteitä: 10) |
10 |
YE00BS76 | Englantia amk-opintoihin | 2 |
YE00BS77 | Ruotsia amk-opintoihin | 2 |
YE00BI41 | Ajankohtainen projekti | 2 |
CA00BS78 | Ruoka ja viini | 3 |
YE00CG16 | Kuluttajalähtöinen viestintä ruokaketjussa | 3 |
8B00CG67 | Kestävä ruokajärjestelmä | 5 |
YE00CG40 | Kestävä ruokaketjun johtaminen kiertotaloudessa | 5 |
CA00CL50 | Matkailuyrityksen kehittäminen tiedon avulla | 5 |
RESTO20-1019 |
HARJOITTELU
(Valitaan kaikki) |
30 |
CA00CL48 | Perusharjoittelu | 12 |
CA00CL49 | Syventävä harjoittelu | 18 |
RESTO20-1020 |
OPINNÄYTETYÖ
(Valitaan kaikki) |
15 |
KI15FTU001 | Opinnäytetyö | 15 |