Siirry suoraan sisältöön

Saksa 3Laajuus (3 op)

Tunnus: LT00DR86

Osaamistavoitteet

Opiskelija ymmärtää ja osaa käyttää kielen keskeisintä sanastoa ja rakenteita sekä puheessa että kirjoituksessa. Opiskelija osaa
- kertoa asumisestaan ja vuokrata asunnon
- hoitaa yksinkertaisia asioita puhelimitse
- tehdä ostoksia
- asioida lääkärin vastaanotolla
- käyttää seuraavia rakenteita: perfektiä ja imperfektiä, vaihtoprepositioita, käskymuotoa, tuntee adjektiivien taivutussysteemin

Opintojakson tavoitetaso on A1.3-A2.1 eurooppalaisen viitekehyksen taitotasoasteikolla

Sisältö

- asuminen
- ostosten tekeminen
- puhelintilanteet
- sairaudet ja lääkärissäkäynti
- kielioppia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija selviää avustetusti arkipäivän viestintätilanteista. Ääntämisessä on puutteita. Opiskelija ymmärtää jonkin verran hidasta ja selkeää puhuttua kieltä ja tunnistaa kirjoitetusta tekstistä tekstin teeman ja yksittäisiä ilmaisuja. Opiskelija osaa kirjoittaa yksinkertaista tekstiä, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija selviää itsenäisesti arkipäivän viestintätilanteista. Virheet eivät häiritse ymmärtämistä. Ääntäminen on pääosin ymmärrettävää. Opiskelija ymmärtää pääkohdat selkeästi puhutusta kielestä sekä helpohkoista teksteistä. Opiskelija osaa kirjoittaa pääosin ymmärrettäviä tekstejä, joissa on jonkin verran virheitä.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija viestii itsenäisesti ja ymmärrettävästi arkipäivän viestintätilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista. Opiskelija ymmärtää normaalitempoista, selkeästi puhuttua kieltä ja helpohkon kirjoitetun tekstin sisällön. Opiskelija osaa kirjoittaa ymmärrettäviä tekstejä, joissa saattaa olla vähäisiä virheitä.