Siirry suoraan sisältöön

Kulttuurituottaja yrittäjänäLaajuus (3 op)

Tunnus: 2B00BP40

Osaamistavoitteet

Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.

Sisältö

- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.

Ilmoittautumisaika

11.11.2024 - 07.01.2025

Ajoitus

14.01.2025 - 07.03.2025

Laajuus

3 op

Yksikkö

SeAMK Kulttuurituottaja

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
  • Elina Muotio
Opiskelijaryhmät
  • KUTU21
    Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.

Sisältö

- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät

Oppimateriaalit

Suositeltavaa kirjallisuutta:
Petäjä, E., Peltoniemi, J., & Viljamaa, A. (2015). Kehitä sivutoimiyritystäsi: Työkirja sivutoimiyrityksen tulevaisuuden pohdintaan. Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Sekki, A., & Härkönen, O. (2020). Kevytyrittäjyys: Opas sivutoimiseen yrittäjyyteen. Kauppakamari.
Uusyrityskeskus (2023). Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.
Muita oppimateriaaleja mm. podcastit ja videot luovien alojen yrittäjyydestä

Opetusmenetelmät

Luennot, keskustelut ja tehtävät.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 81 tuntia, josta lukujärjestykseen merkityt tunnit 15 h ja itsenäistä työskentelyä 66 tuntia

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssitehtävän hyväksytty suoritus

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia alallaan. Opiskelija osoittaa tietämystä yrittäjyyden vaihtoehtoisista muodoista ja talouden perusasioista. Opiskelija tuo esiin yrittäjyyteen liittyviä ideoita ja niihin liittyviä tuotteistamismahdollisuuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa analysoida yrittäjyyden toimintaympäristöjä ja -muotoja sekä kuvata yrittäjyyden mahdollisuuksia ja taloudellisia näkökulmia omalla alallaan ja uravaihtoehtonaan. Opiskelija osaa kehittää, tuotteistaa ja testata yrittäjyysideoita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa kriittisesti arvioida ja analysoida yrittäjyyden toimintaympäristöjä ja -muotoja. Opiskelija pohtii monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia ja taloudellisia reunaehtoja omalla alallaan ja osana omaa urapolkuaan. Opiskelija osaa aktiivisesti ja monipuolisesti kehittää, tuotteistaa ja testata useita yrittäjyysideoita.

Ilmoittautumisaika

13.11.2023 - 29.01.2024

Ajoitus

15.01.2024 - 31.03.2024

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

1 op

Yksikkö

SeAMK Kulttuurituottaja

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
  • Satu Lautamäki
Opiskelijaryhmät
  • KUTU20
    Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.

Sisältö

- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät

Oppimateriaalit

Suositeltavaa kirjallisuutta:
Petäjä, E., Peltoniemi, J., & Viljamaa, A. (2015). Kehitä sivutoimiyritystäsi: Työkirja sivutoimiyrityksen tulevaisuuden pohdintaan. Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Sekki, A., & Härkönen, O. (2020). Kevytyrittäjyys: Opas sivutoimiseen yrittäjyyteen. Kauppakamari.
Uusyrityskeskus (2023). Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.
Muita oppimateriaaleja mm. podcastit ja videot luovien alojen yrittäjyydestä

Opetusmenetelmät

Luennot, keskustelut ja tehtävät.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 81 tuntia, josta lukujärjestykseen merkityt tunnit 16 h ja itsenäistä työskentelyä 65 tuntia

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssitehtävän hyväksytty suoritus

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia alallaan. Opiskelija osoittaa tietämystä yrittäjyyden vaihtoehtoisista muodoista ja talouden perusasioista. Opiskelija tuo esiin yrittäjyyteen liittyviä ideoita ja niihin liittyviä tuotteistamismahdollisuuksia.

Arviointikriteerit, hyvä (3-4)

Opiskelija osaa analysoida yrittäjyyden toimintaympäristöjä ja -muotoja sekä kuvata yrittäjyyden mahdollisuuksia ja taloudellisia näkökulmia omalla alallaan ja uravaihtoehtonaan. Opiskelija osaa kehittää, tuotteistaa ja testata yrittäjyysideoita.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelija osaa kriittisesti arvioida ja analysoida yrittäjyyden toimintaympäristöjä ja -muotoja. Opiskelija pohtii monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia ja taloudellisia reunaehtoja omalla alallaan ja osana omaa urapolkuaan. Opiskelija osaa aktiivisesti ja monipuolisesti kehittää, tuotteistaa ja testata useita yrittäjyysideoita.

Ilmoittautumisaika

14.11.2022 - 22.02.2023

Ajoitus

06.03.2023 - 31.05.2023

Laajuus

3 op

Virtuaaliosuus (op)

3 op

Yksikkö

SeAMK Kulttuurituottaja

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
  • Mika Karhumaa
Opiskelijaryhmät
  • KUTU19
    Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.

Sisältö

- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.

Ilmoittautumisaika

15.10.2021 - 31.01.2022

Ajoitus

21.03.2022 - 25.05.2022

Laajuus

3 op

Yksikkö

SeAMK Liiketoiminta ja kulttuuri

Toimipiste

SeAMK Seinäjoki, Frami

Opetuskielet
  • Suomi
Tutkinto-ohjelma
  • Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
  • Mika Karhumaa
Opiskelijaryhmät
  • KUTU18
    Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.

Sisältö

- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät

Oppimateriaalit

Opettajan ilmoittama materiaali
Suositeltavia kirjoja esim:
Viitala, R. & Jylhä, E. (2013). Liiketoimintaosaaminen: Menestyvän yritystoiminnan perusta ([6. uud. p.].). Edita.
Ilmoniemi, M., Järvensivu, P., Kyläkallio, K., Parantainen, J., Siikavuo, J. & Siikavuo, J. P. (2009). Uuden yrittäjän käsikirja. Talentum.
Mikkola, S. & Tervonen, M. (2017). EPIC: Nuoren yrittäjän käsikirja. Luova Laboratorio.

Opetusmenetelmät

Luennot, ohjatut ja itsenäiset harjoitustyöt

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Luennot ja harjoitukset 26 h, itsenäinen työskentely 55 h

Arviointiasteikko

1-5

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.

Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet

Kurssitehtävien suorittaminen