Siirry suoraan sisältöön

Kulttuurituottaja yrittäjänä (3 op)

Toteutuksen tunnus: 2B00BP40-3003

Toteutuksen perustiedot


Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 29.01.2024
Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
Ajoitus
15.01.2024 - 31.03.2024
Toteutus on päättynyt.
Opintopistemäärä
3 op
Lähiosuus
2 op
Virtuaaliosuus
1 op
Toteutustapa
Monimuoto-opetus
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
suomi
Koulutus
Kulttuurituottaja (AMK)
Opettajat
Satu Lautamäki
Opintojakso
2B00BP40

Arviointiasteikko

1-5

Tavoitteet

Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.

Sisältö

- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät

Oppimateriaalit

Suositeltavaa kirjallisuutta:
Petäjä, E., Peltoniemi, J., & Viljamaa, A. (2015). Kehitä sivutoimiyritystäsi: Työkirja sivutoimiyrityksen tulevaisuuden pohdintaan. Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Sekki, A., & Härkönen, O. (2020). Kevytyrittäjyys: Opas sivutoimiseen yrittäjyyteen. Kauppakamari.
Uusyrityskeskus (2023). Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.
Muita oppimateriaaleja mm. podcastit ja videot luovien alojen yrittäjyydestä

Opetusmenetelmät

Luennot, keskustelut ja tehtävät.

Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus

Yhteensä 81 tuntia, josta lukujärjestykseen merkityt tunnit 16 h ja itsenäistä työskentelyä 65 tuntia

Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)

Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, hyvä (3)

Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.

Arviointikriteerit, kiitettävä (5)

Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.

Siirry alkuun