Kulttuurituottaja yrittäjänä (3 op)
Toteutuksen tunnus: 2B00BP40-3003
Toteutuksen perustiedot
Ilmoittautumisaika
13.11.2023 - 29.01.2024
Ajoitus
15.01.2024 - 31.03.2024
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
SeAMK Kulttuurituottaja
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Tutkinto-ohjelma
- Kulttuurituottaja (AMK)
Opettaja
- Satu Lautamäki
Opiskelijaryhmät
-
KUTU20Kulttuurituottaja (AMK), päivätoteutus
Tavoitteet
Opiskelija tuntee kulttuurialaan liittyvän liiketoiminnan mahdollisuudet ja yrittäjyyttä tukevat rakenteet.
Opiskelija hallitsee yrittämisen taloudelliset reunaehdot. Opiskelija osaa verkostoitua ja tukeutua oman alansa klustereihin. Opiskelija osaa kehittää ja testata yritysideaansa käytännössä.
Sisältö
- yrittäjyyden toimintaympäristöt
- tukijärjestelmät, verkostot ja kasvuväylät
- oman liikeidean arviointi
- yritysidean kehittämisen ja asiakaslähtöisen tuotekehityksen prosessit ja -menetelmät
Oppimateriaalit
Suositeltavaa kirjallisuutta:
Petäjä, E., Peltoniemi, J., & Viljamaa, A. (2015). Kehitä sivutoimiyritystäsi: Työkirja sivutoimiyrityksen tulevaisuuden pohdintaan. Seinäjoen ammattikorkeakoulu.
Sekki, A., & Härkönen, O. (2020). Kevytyrittäjyys: Opas sivutoimiseen yrittäjyyteen. Kauppakamari.
Uusyrityskeskus (2023). Perustamisopas alkavalle yrittäjälle.
Muita oppimateriaaleja mm. podcastit ja videot luovien alojen yrittäjyydestä
Opetusmenetelmät
Luennot, keskustelut ja tehtävät.
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Yhteensä 81 tuntia, josta lukujärjestykseen merkityt tunnit 16 h ja itsenäistä työskentelyä 65 tuntia
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden periaatteet ja mahdollisuudet kulttuurialalla. Opiskelija osaa hakea tietoa ja verkostoja oman yritysidean kehittämiseksi.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija tunnistaa kulttuurialan liiketoiminnan mahdollisuudet asiakaslähtöisyyden näkökulmasta. Opiskelija tunnistaa yrittäjyyden mahdollisuudet ja omat lähtökohtansa luovien alojen yrittäjänä. Opiskelija osaa etsiä tukea ja verkostoja yritysideansa kehittämiseksi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelijalla on kokonaisvaltainen näkemys yrittäjyyden mahdollisuuksista, toimintaympäristöistä ja verkostoista kulttuurialalla. Opiskelija osaa soveltaa tietoa, kehittäen ja testaten yritysideaansa asiakaslähtöisyyden näkökulmasta.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Kurssitehtävän hyväksytty suoritus
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1-2)
Opiskelija tunnistaa yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia alallaan. Opiskelija osoittaa tietämystä yrittäjyyden vaihtoehtoisista muodoista ja talouden perusasioista. Opiskelija tuo esiin yrittäjyyteen liittyviä ideoita ja niihin liittyviä tuotteistamismahdollisuuksia.
Arviointikriteerit, hyvä (3-4)
Opiskelija osaa analysoida yrittäjyyden toimintaympäristöjä ja -muotoja sekä kuvata yrittäjyyden mahdollisuuksia ja taloudellisia näkökulmia omalla alallaan ja uravaihtoehtonaan. Opiskelija osaa kehittää, tuotteistaa ja testata yrittäjyysideoita.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa kriittisesti arvioida ja analysoida yrittäjyyden toimintaympäristöjä ja -muotoja. Opiskelija pohtii monipuolisesti yrittäjyyteen liittyviä mahdollisuuksia ja taloudellisia reunaehtoja omalla alallaan ja osana omaa urapolkuaan. Opiskelija osaa aktiivisesti ja monipuolisesti kehittää, tuotteistaa ja testata useita yrittäjyysideoita.