SvenskaLaajuus (3 op)
Tunnus: YELRUOTS031
Osaamistavoitteet
Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa
Sisältö
Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.
Oppimateriaalit
- kirjallisuus ja opintojaksolla jaettava materiaali ilmoitetaan myöhemmin
- verkkomateriaali (Moodle ym)
Ilmoittautumisaika
11.11.2024 - 15.01.2025
Ajoitus
07.01.2025 - 27.04.2025
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
2 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- roo.sv
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Riina Heinämäki
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI24Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Monimuotototeutus
Tavoitteet
Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa
Sisältö
Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät
Oppimateriaalit
Opettajan laatima materiaali Moodlessa.
Opetusmenetelmät
Etä- ja lähiopetusta, suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodle-työskentely.
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Suullinen ja kirjallinen näyttö, tentit (OT)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
Opiskelijan työmäärä 81h.
Kontaktitunnit noin 18h.
Itsenäistä opiskelua 63h.
Lisätietoja opiskelijoille
Aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen 80 % (min 50%)
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen tentti.
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Ilmoittautumisaika
22.04.2024 - 04.09.2024
Ajoitus
02.09.2024 - 03.11.2024
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- roo.sv
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
BIELI23Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, Päivätoteutus
Tavoitteet
Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa
Sisältö
Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät
Oppimateriaalit
Aineisto Moodlessa
Opetusmenetelmät
Oppitunnit (hybridi), suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodle-työskentely verkossa
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen tunnistaminen (OT)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
n 20 kontaktiopetusta/verkko-opetusta, muu kuormitus itsenäisiä Moodle-harjoituksia
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Ilmoittautumisaika
17.04.2023 - 11.10.2023
Ajoitus
09.10.2023 - 17.12.2023
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
1.5 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- roo.sv
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
BIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa
Sisältö
Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät
Oppimateriaalit
Aineisto Moodlessa
Opetusmenetelmät
Oppitunnit (hybridi), suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodle-työskentely verkossa
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Osaamisen tunnistaminen (OT)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
n 24h kontaktiopetusta/verkko-opetusta, muu kuormitus itsenäisiä Moodle-harjoituksia
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Ilmoittautumisaika
14.11.2022 - 22.02.2023
Ajoitus
15.02.2023 - 14.05.2023
Laajuus
3 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
Paikat
16 - 30
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI22Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Tavoitteet
Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa
Sisältö
Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät
Oppimateriaalit
Opettajan laatima materiaali
Opetusmenetelmät
Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodletyöskentely
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Suullinen ja kirjallinen näyttö, tentit (OT)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 t.
Lisätietoja opiskelijoille
Aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen 80 %
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Ilmoittautumisaika
16.04.2022 - 12.10.2022
Ajoitus
29.08.2022 - 18.12.2022
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
VANHENNETTU SeAMK Bio- ja elintarviketekniikka sekä restonomi
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- roo.sv
Tutkinto-ohjelma
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Erja Heikkilä
Opiskelijaryhmät
-
BIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Tavoitteet
Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa
Sisältö
Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät
Oppimateriaalit
Opettajan ilmoittama materiaali
Opetusmenetelmät
Kontaktiopetus,suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodletyöskentely
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Suullinen /kirjallinen näyttö, tentit (OT)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
n 26 h kontaktiopetusta, muu kuormitus itsenäisiä Moodleharjoituksia
Lisätietoja opiskelijoille
Läsnäolo 80 %
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.
Ilmoittautumisaika
19.04.2021 - 06.03.2022
Ajoitus
07.03.2022 - 15.05.2022
Laajuus
3 op
Virtuaaliosuus (op)
1 op
Yksikkö
SeAMK Ruoka
Toimipiste
SeAMK Seinäjoki, Frami
Opetuskielet
- Suomi
- roo.sv
Tutkinto-ohjelma
- Agrologi (AMK)
- Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka
Opettaja
- Heli Simon
- Sari Isokangas
Vastuuhenkilö
Eija Putula-Hautala
Opiskelijaryhmät
-
MBIELI21Insinööri (AMK), Bio- ja elintarviketekniikka, monimuotototeutus
Tavoitteet
Yleiset saamistavoitteet (3 op)
Opiskelija osaa viestiä ruotsin kielellä suullisesti ja kirjallisesti työelämän viestintätilanteissa. Opiskelija pystyy keskustelemaan omaan alaansa ja työpaikkaansa liittyvistä asioista ja kehittää oman alansa tietämystään ruotsinkielisen kirjallisuuden ja muun lähdemateriaalin avulla.
Opiskelija
- osaa kertoa itsestään, koulutuksestaan ja työkokemuksestaan.
- osaa kirjoittaa cv:n ja työhakemuksen ja selviää työnhakutilanteista.
- osaa kirjoittaa työelämään liittyviä viestejä (esim. sähköpostit ja liikekirjeet) ja selviytyy suullisissa viestintätilanteissa esim puhelinkeskustelut, yritysesittelyt ym
- hallitsee kohteliaisuusfraseologiaa ja small talkia
- tuntee alansa perusterminologiaa
Sisältö
Itsestä ja opinnoista kertominen
Työnhaku, cv, työhakemus, työhaastattelu
Esitystaidot (esim. oman alan yrityksen esittely)
Kohteliaisuusfraasit ja small talk
Kirjallinen ja suullinen viestintä työelämässä
Oman alan tekstien referointi ja tiivistelmät
Oppimateriaalit
Opettajan laatima materiaali
Opetusmenetelmät
Kontaktiopetus, suulliset ja kirjalliset harjoitukset, itsenäinen Moodletyöskentely
Tenttien ajankohdat ja uusintamahdollisuudet
Lähtötasotesti, kirjallinen lopputentti TAI useampi sanastotestejä kurssin kuluessa, suullinen näyttö (esitykset)
Toteutuksen valinnaiset suoritustavat
Suullinen ja kirjallinen näyttö, tentit (OT)
Opiskelijan ajankäyttö ja kuormitus
81 t.
Lisätietoja opiskelijoille
Aktiivinen osallistuminen kontaktiopetukseen 80 %
Arviointiasteikko
1-5
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään yksinkertaisia rakenteita ja suppeaa sanastoa, mutta virheet haittaavat ymmärrettävyyttä. Hän ymmärtää hidasta ja selkeää puhetta ja helpohkoa ammattialan tekstiä. Hän selviää auttavasti ennakoitavissa työelämän tilanteissa. Ääntämisessä havaittavissa muiden kielten vaikutusta.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään perusrakenteita lähes virheettömästi ja ammattialan perussanastoa ymmärrettävästi. Hän selviytyy kohtalaisesti ennakoiduissa työelämän tilanteissa ja ääntää ymmärrettävästi.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Opiskelija osaa käyttää viestinnässään monipuolisia rakenteita ja laajaa ammattialan sanastoa lähes virheettömästi. Hän on aktiivinen ja selviytyy itsenäisesti ja sujuvasti työelämän kirjallisissa ja suullisissa tilanteissa. Ääntäminen on kohdekielenomaista.
Arviointimenetelmät ja arvioinnin perusteet
Arvioinnin perustana aktiivinen osallistuminen, suullisten ja kirjallisten tehtävien suorittaminen hyväksytysti, tentti /tentit, suullinen näyttö
Esitietovaatimukset
Edeltäviä opintoja ei tarvita.