Luovan alan yrittäjyys (5op)
Toteutuksen tunnus: 2E00BF13-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
 - 02.12.2017 - 31.12.2017
 - Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
 
- Ajoitus
 - 01.01.2018 - 31.05.2018
 - Toteutus on päättynyt.
 
- Opintopistemäärä
 - 5 op
 
- Lähiosuus
 - 2 op
 
- Virtuaaliosuus
 - 3 op
 
- Toteutustapa
 - Monimuoto-opetus
 
- Opetuskielet
 - suomi
 
- Koulutus
 - Kulttuurituottaja (ylempi AMK)
 
- Opettajat
 - Satu Lautamäki
 
- Opintojakso
 - 2E00BF13
 
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa luovien alojen yritystoiminnan tyypilliset piirteet ja erityispiirteet
- analysoida luovan alan yrityspolkua sekä suunnitella tuote- tai palveluidean jalostamisen ja testaamisen
- analysoida menestyksen avaintekijöitä
- arvioida omia yrittäjyysresurssejaan
                    
Sisältö
- luovien alojen erityispiirteet ja yritystoiminnan olemus
- luovat alat rajapinnoilla osana monialaista yritystoimintaa
- menestystarinoiden menestystekijöiden kirkastaminen
- idean kehittämisen, testaamisen ja kaupallistamisen vaiheet
- uusien palvelujen ja osaamisen tuotteistaminen 
- ansaintalogiikat, rahoituslähteet ja apurahat
                    
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (2-1): Opiskelija suunnittelee tuote- tai palveluidean kehittämistä hyödyntäen joitain tuotteistamisen elementtejä. Opiskelijan toiminta ja tuotokset osoittavat kehittämisen ja testaamisen toimintamallin auttavaa hallintaa. Opiskelija arvioi yrittäjyysresurssejaan.
                    
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (4-3): Opiskelija suunnittelee tuote- tai palveluidean kehittämistä hyödyntäen tuotteistamisen työkaluja kattavasti. Opiskelijan toiminta ja tuotokset osoittavat kehittämisen ja testaamisen toimintamallin hallintaa. Opiskelija arvioi yrittäjyysresurssejaan kriittisesti.
                    
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija suunnittelee tuote- tai palveluidean kehittämistä hyödyntäen erinomaisesti luovien alojen lähtökohtia ja tuotteistamisen työkaluja. Opiskelijan toiminta ja tuotokset osoittavat vahvaa kehittämisen ja testaamisen toimintamallin hallintaa. Opiskelija arvioi yrittäjyysresurssejaan kriittisesti ja monipuolisesti.