Luovan alan yrittäjyys (5op)
Toteutuksen tunnus: 2E00BF13-3001
Toteutuksen perustiedot
- Ilmoittautumisaika
- 02.12.2017 - 31.12.2017
- Ilmoittautuminen toteutukselle on päättynyt.
- Ajoitus
- 01.01.2018 - 31.05.2018
- Toteutus on päättynyt.
- Opintopistemäärä
- 5 op
- Lähiosuus
- 2 op
- Virtuaaliosuus
- 3 op
- Toteutustapa
- Monimuoto-opetus
- Opetuskielet
- suomi
- Koulutus
- Kulttuurituottaja (ylempi AMK)
- Opettajat
- Satu Lautamäki
- Opintojakso
- 2E00BF13
Tavoitteet
Opiskelija osaa
- tunnistaa luovien alojen yritystoiminnan tyypilliset piirteet ja erityispiirteet
- analysoida luovan alan yrityspolkua sekä suunnitella tuote- tai palveluidean jalostamisen ja testaamisen
- analysoida menestyksen avaintekijöitä
- arvioida omia yrittäjyysresurssejaan
Sisältö
- luovien alojen erityispiirteet ja yritystoiminnan olemus
- luovat alat rajapinnoilla osana monialaista yritystoimintaa
- menestystarinoiden menestystekijöiden kirkastaminen
- idean kehittämisen, testaamisen ja kaupallistamisen vaiheet
- uusien palvelujen ja osaamisen tuotteistaminen
- ansaintalogiikat, rahoituslähteet ja apurahat
Arviointikriteerit, tyydyttävä (1)
Tyydyttävä (2-1): Opiskelija suunnittelee tuote- tai palveluidean kehittämistä hyödyntäen joitain tuotteistamisen elementtejä. Opiskelijan toiminta ja tuotokset osoittavat kehittämisen ja testaamisen toimintamallin auttavaa hallintaa. Opiskelija arvioi yrittäjyysresurssejaan.
Arviointikriteerit, hyvä (3)
Hyvä (4-3): Opiskelija suunnittelee tuote- tai palveluidean kehittämistä hyödyntäen tuotteistamisen työkaluja kattavasti. Opiskelijan toiminta ja tuotokset osoittavat kehittämisen ja testaamisen toimintamallin hallintaa. Opiskelija arvioi yrittäjyysresurssejaan kriittisesti.
Arviointikriteerit, kiitettävä (5)
Kiitettävä (5): Opiskelija suunnittelee tuote- tai palveluidean kehittämistä hyödyntäen erinomaisesti luovien alojen lähtökohtia ja tuotteistamisen työkaluja. Opiskelijan toiminta ja tuotokset osoittavat vahvaa kehittämisen ja testaamisen toimintamallin hallintaa. Opiskelija arvioi yrittäjyysresurssejaan kriittisesti ja monipuolisesti.